Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Po przeczytaniu postu gallegro mam następujące refleksje :
1. Gdyby schronisko miało własny teren i gdyby wszystkie te oferty były aktualne to...połowa nowego schroniksa byłaby zrobiona bez grosza dołożonego ze strony gminy czy powiatu...
2 - Żeby wszystko było skoordynowane tak jak należy, to trzeba byłoby zatrudnić do tego osobę , żeby zajmowała się tylko tym...
3- analiza potrzeb jest bardzo trudna bo ciągle okazuje się , że potrzeba wszystkiego (począwszy od własnościowego terenu do jedzenia, że nie wspomnę o lekach i szczepieniach.)
4. - po rozmowie z olgą(chyba mam jej poparcie ;-)) jeszcze raz wnioskuję o przeniesienie tego wątku do akcji. Da się zrobić ? Tu zaglądają osoby, które chcą psa przygarnąć . Sądzę , że na akcje wchodzą te , które chca pomóc..,
A przy okazji mam jeszcze prośbę o wsparcie w organizacji loterii na rzecz Węgrowa w mojej szkole. Jeżeli ktoś ma do dyspozycji coś co mogłoby być fantem to polecam się pamięci ... Szkoła jest podstawowa więc wszelkie maskotki, zabawki ( w dobrym stanie) mile widziane. Mam już trochę ale chciałabym , żeby każde dziecko za kupiony los coś dostało, choćby ołówek czy długopis...
Dzięki ma marie i oldze mam już trochę ale proszę o jeszcze :-)

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ania W']Po przeczytaniu postu gallegro mam następujące refleksje :
1. Gdyby schronisko miało własny teren i gdyby wszystkie te oferty były aktualne to...połowa nowego schroniksa byłaby zrobiona bez grosza dołożonego ze strony gminy czy powiatu...
2 - Żeby wszystko było skoordynowane tak jak należy, to trzeba byłoby zatrudnić do tego osobę , żeby zajmowała się tylko tym...

Ad1 Właśnie w związku z tym, że schronisko znajduje się na dzierżawionym terenie, moim zdaniem inwestycje o charakterze stałym (studnia czy stałe, solidne ogrodzenie) są mocno dyskusyjne. Sądzę też, że wspomniane oferty pomocy mogą być już nieaktualne (obym się mylił). Trzeba zrobić wszystko, żeby schronisko pozyskało docelowy teren, którego status własnościowy, pozwalałby na poważniejsze inwestycje.

Ad2 Myślę, że to właśnie kierowniczka powinna koordynować wszelkie akcje pomocowe. Problem w tym, żeby była powiadamiana o wszystkim na bieżąco. Niestety, dużym utrudnieniem jest to, że nie ma dostępu do neta.

Posted

[quote name='Ania W']A przy okazji mam jeszcze prośbę o wsparcie w organizacji loterii na rzecz Węgrowa w mojej szkole. Jeżeli ktoś ma do dyspozycji coś co mogłoby być fantem to polecam się pamięci ... Szkoła jest podstawowa więc wszelkie maskotki, zabawki ( w dobrym stanie) mile widziane. Mam już trochę ale chciałabym , żeby każde dziecko za kupiony los coś dostało, choćby ołówek czy długopis...
Dzięki ma marie i oldze mam już trochę ale proszę o jeszcze :-)
ja mam daszek przeciwsłoneczny z karmy bosh, biały i zabawkę "jojo" jesli sie przydadzą to chętnie oddam.

Posted

Olga- jutro jestem umowiona na telefon z Ola Z. i bede wiedziec cos wiecej. Wg mnie to ta sama osoba, ale tak na 100% to nie jestem pewna.
Jak z weekendem? Smiga ktos do Wegrowa?Mam cos do zabrania.

Posted

te rzeczy które ci dałam to były od osoby o loginie na m... ale cholercia - wyleciało mi z głowy jak dalej....
mam dla Ciebie ksiązki od eni i obrazki od Kory więc na pewno dostarcze ci je przed loteria. czy przyszła ostatnio do ciebie paczka na adres szkoły z fantami? bo wiem, że ktos miał w planach wysyłkę

Posted

AniuW: mam na Karmelicką odłożone 10 fajnych maskotek-piesków ( w każdej chwili do odebrania) no i to co nie ,,pójdzie" w Grodzisku też przekażę (choć mam nadzieje, że wszystko zostanie wykorzystane i przekute na grosz dla Węgrowa)

Posted

Kochani, jak sprawa transportu się już wyjaśni i przejdzie do fazy wykonawczej, błagam o pamięć o mnie i o moich deskach z rozbiórki szaf. Trochę tego się uzbierało :)
Chętnie dorzucę też parę worków karmy - mam nadzieję, że się zmieszczą :)

Posted

Boksie dwa - nie śpicie tylko macie internet jedynia w pracy ;-)
Jeżeli chodzi o daszek to czy mogłabyś przesłać go pocztą lub podrzucić do mojej szkoły? Jeżeli będziemy mogły się tak umówić to daj mi znać, prześlę ci namiary :-)
Bea dzięki za maskotki :-)
Bardzo się cieszę że wątek został przeniesiony i dziękuję :-)

Posted

Mośka - czy w sobotę rano (8-9) można tą wykładzine zabrać. Jedziemy z Ania W do schroniska i możemy po drodze wstąpić.
jnk - transpotr bedzie z włoch więc musisz chyba dechy do bea100 na ogród dostarczyć.
może juz w przyszłym tyg bedzie bus.

Posted

Boksiedwa - moja szkoła jest na Muranowie ale na Ursynowie mieszka olga więc chyba mogłybyście się dogadać i mam nadzieję , że dla olgi nie będzie problemem przejęcie tego daszka. Do loterii jest jeszcze tydzień więc zostało trochę czasu :-)

Posted

Ania W napisał(a):
Boksiedwa - moja szkoła jest na Muranowie ale na Ursynowie mieszka olga więc chyba mogłybyście się dogadać i mam nadzieję , że dla olgi nie będzie problemem przejęcie tego daszka. Do loterii jest jeszcze tydzień więc zostało trochę czasu :-)

ok to poczekam na Olgę :lol:
jutro mam testy psychiczne suczydła to będę dopiero wieczorem

Posted

Dlaczego tak rano jedziecie :evil_lol: Mogłabym ze szkoły czmyhnąć, ale niestety dopiero po południu :shake:
Więc wymiziajcie ode mnie psiorki, szczególnie Olusia i Nuteczkę malutką..

Posted

Juz nie raz i nie dwa pisałam,że mam budę dla Węgrowa.Niestety na plecach jej nie zaniosę a chetnych na transport było brak.Szkoda,że dopiero dzisiaj weszłam na ten wątek:-(Więc prosze jeszcze raz i chyba juz ostatni bo moja cierpliwosc sie powoli konczy:-) Jesli by sie ktos tam wybieral wiekszym samochodem to zapraszam po bude do Falenicy.

Posted

Doceniam Twój gest, ale nie rozumiem Twojego żalu. Nie pamiętam, żeby ostatnio jechał jakiś bus z Warszawy do Węgrowa. Nikt też specjalnie nie pojedzie z Węgrowa czy Siedlec po jedną budę, ponieważ koszty transportu będą porównywalne z nową budą (ostatnio za podwójną budę 200pln), tym bardziej, że musi to być bus lub auto z przyczepką, a zwykle wszyscy jadą autem osobowym. Nie każdy też musi pamiętać, że masz budę do oddania. Ostatnio była mowa na temat transportu busem różnych rzeczy dla Węgrowa. Napisz PW do osób, które to organizują. Czy wchodziłaś na wątek transportowy w celu wykorzystania jakiejś okazji? Proszę, zanim zaczniesz robić wyrzuty, wykaż się odrobiną własnej inicjatywy...
Sorry, wychodzi na to, że zaczynam się wszystkiego czepiać... :shake:

Posted

a możesz mi podac link do wątku i nr postu, w którym pisałaś o tej budzie. Bo ja tak pobieżnie przejżałam wszystkie posty umieszczone przez Ciebie ostatanio na dogo i nie natrafiłam na info o budzie. No ale mogłam coś przeoczyć.
Ostatnio proponowane budy dla Wegrowa to były z Kłobuckiej i z likwidowanego komisu samochodowego.
W nadchodzącym tyg może będzie bus do wegrowa ale nie wiem czy będzie jechał przez Falenicę, no i oczywiście poniewaz ktos nam robi przysługę to trzeba się dostosować do dnia i godziny proponowanej przez tą osobę. Poprosz na pw o adres gdzie stoi buda i nr tel. Jeśli bede znała dzień przyjazdu busa to Cię poinformuję

Posted

boksiedwa napisał(a):
ok to poczekam na Olgę :lol:

chetnie odbiorę rzeczy. jeśli dasz mi je na poczatku tyg to będzie super, bo mam jeszcze coś na loterię i wszystko razem zawiozę

Posted

Przepraszam – znalazłam posty o budzie!!!
Ze stycznia !!!
Wybacz - myślę że gdybyś była zainteresowana dostarczeniem tej budy do Węgrowa to od stycznia do października udałoby Ci się ten transport zorganizować.

Posted

Ostatnio chcieli nawet po 2 pln za kg. (dla schroniska dają chyba upust)
Czy ta karma będzie odebrana jednym transportem?
Pytam, ponieważ mam zamiar zawiezć drugą partię porcji rosołowych, dlatego zamrażarka musiałaby być pusta. Niestety ostatnio sklep podniósł cenę na 0,59 pln/kg (niedawno 0,49) ale to i tak dobra cena. W sklepie pracuje znajoma, więc spróbuje wywęszyć skąd biorą, żeby w hurcie kupować taniej.

Posted

Osiołku jestes boska !!!

p.s. napisze to na wątku Klusi ale tu tez chyba mogę: Klusia została adoptowana!
Przyjechała po nia pani z Warszawy z Kabat (czyli będzie miała blisko do lasu na spacery) z 10 letnim chłopcem. Klusia wdrapała mu sie na kolana i przylgnęła do niego. Trzymam kciuki za nią i za nowy domek

Posted

gallegro napisał(a):
Ostatnio chcieli nawet po 2 pln za kg. (dla schroniska dają chyba upust)

no mi powiedzieli ze maja batony po 2,20 a dla schroniska daja upust 20 gr. Czyli kupowałam za 2 zł. Czuję sie oszukana!