Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ale skoro miasto płaci 350 zł od psa a jest 8 nowych szczeniaków to stać schronisko na karme dla nich a nie na rozcieńczone mleko.......:angryy:

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='emir']NIE UDALO SIĘ ZABRAĆ ŻADNEGO PSA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jadwiga ( w obecności burmistrza, pow.lek.wet. mecenasa i pracowników urz.miasta uczestniczących w spotkaniu)stanowczo odmówiła oświadczając,że mam zakaz zbliżania sie do schroniska i zabierania psów, bo ona znów wezwie policje przeciwko mnie;
Szczeniaki w liczbie 8 również tam zostały! W warunkach w jakich tam są i "pod opieką" Jadwigi ich szanse na przeżycie są żadne!
Poinformowałam wszystkich tam zebranych, że jesli choć jeden szczeniak z tych 8 padnie skieruje przeciwko Jadwidze A.kolejne zawaidomienie o popełnieniu przestępstwa
Postępowanie administracyjne zmierzające do odebrania psów Jadwidze jest w toku;
Wobec nieludzkiej postawy Jadwigi, która leczy swoje chore ambicje kosztem cierpienia psów - jestem bezradna. mam tylko nadzieję, ( ponieważ dochodzenie p-ko niej toczy się) ,że sąd właściwie oceni jej działania.
Do czasu rozstrzygnięć prawnych Fundacja EMIR wycofuje się z wszelkiej pomocy ;
EMIR

Pajunia, jest niestety tak, jak pisze Olga
To schronisko jest na straty - tam sie NIC nie da zrobic
Wczoraj dostalam maila od Jadwigi, ze od tygodnia karmi psy za swoje pieniadze - ja osobiscie karmie moje psy za moje wlasne pieniadze od czasu, kiedy do mnie przyszly i sie nikomu tym nie chwale
I szczeniaki dostaja coprawda rozcienczone mleko, bo na nic innego nie ma poieniedzy, ale maja okragle brzuszki..... No comments....

Ja sie wycofuje z wszelkiej pomocy wegrowskiemu schronisku
Glowa muru nie przebijesz.
Bede pomagac nie tam gdzie jest zle, a tam gdzie jest dobrze - bo to znaczy ze jest tam porzadek i pieniadze sa dobrze wykorzystane.
Budy ze szwedzkich darow, na 28 psow, nadal stoja przed schroniskiem
Czyli nie sa potrzebne....”

Przyznaję że nie przeczytałam wątku od deski do deski, bo w pracy mnie gonią. Ale…

Dlaczego ta kobieta- J. nie chce sobie pomóc, nie mogę tego zrozumieć?????

Staram się wspierać Emir bo uważam, że ma słuszność we wszystkim co robi.

Jakie argumenty wymyślić na tę kobietę- J. ???:cool1:

Może już były takie rozwiązania brane pod uwagę, ale pomyślałam, czy pomogłoby w sądzie jako dowód przeciwko kobiecie- J. np. zeznania osób zaangażowanych, wolontariuszy, dowody dotyczące właśnie wszystkich darów dla Schroniska i udokumentowana postawa tej kobiety- J. ?
Podpisy osób- wszystkich darczyńców i sprzeciwiających się działaniom kobiety- J.?
Tyle starań ze strony ludzi którzy chcą pomóc ……………….. a kobieta- J…… ? Zabrakło mi słów.
Nie znam prawa na tyle bym mogła swobodnie dyskutować w tej kwestii, wyczytałam że to prywatna posesja i jak rozumiem dlatego tak trudno o wyrwanie maluchów.

……………………………………………………………….
:shake: :shake: :-( :-( :-( :-( :-( :-(

Posted

Osiolek napisał(a):

...
Budy ze szwedzkich darow, na 28 psow, nadal stoja przed schroniskiem :-(
Czyli nie sa potrzebne....

Obawiałam się, że coś takiego przeczytam :-(
Na rany boskie, czy ta j. nie ma sumienia? Każdy co tam był i widział te prowizorki, których nie można nazwać budami a w których wegetują tam psy. A nowe budy sobie tyle czasu stoją i gniją a nocami już przymrozki. To dręczenie zwierząt. To forum publiczne, więc nie napisze słów co mi się cisną na usta :pissed:

Posted

bea100 napisał(a):
Obawiałam się, że coś takiego przeczytam :-(
Na rany boskie, czy ta j. nie ma sumienia? Każdy co tam był i widział te prowizorki, których nie można nazwać budami a w których wegetują tam psy. A nowe budy sobie tyle czasu stoją i gniją a nocami już przymrozki. To dręczenie zwierząt. To forum publiczne, więc nie napisze słów co mi się cisną na usta :pissed:

Dzis wyslalam do kierowniczki 2 sms-y o nastepujacej tresci:

"Jesli budy nie beda wniesione i zagospodarowane,EMIR zabiera je w przyszlym tygodniu(zadzwonie na policje i powiadomie ze budy sa jej,wysle im papier)."
"W budach ma byc sloma i materace lub koce ktore przywiezlismy,sa u Ciebie na dzialce,plus wejscia zasloniete.Jesli nie-budy jada do EMIR"

Posted

Do wszystkich trzech szkół, które wpłaciły pieniążki na budy napisałam , że dotarły i podziękowałam za zrozumienie i pomoc.

Emir napisz jak dotrze te zapowiedziane ponad 500 zł. Mośka już budę podwójną za nie ugadała.
Mośka a za te pozostałe coś już załatwiałaś?

Posted

Proponuję wstrzymać się narazie z zamawianiem kolejnych bud; te, które juz zostały zrobione stoją pod schroniskiem w dalszym ciągu a psy siedzą w starych; wygląda to na bojkot tych darów przez J. Sytuacja prawna schroniska powinna się w najbliższym czasie definitywnie wyjaśnić i wtedy można będzie znów działać
Emir

Posted

Słuchajcie , a ja mam ochote zadzwonic do ...nie wiem np. burmistrza i powiedziec ze jestem zbulwersowana zachowaniem tej pani , ze nalezy jej zabrac mozliwosc opiekowania sie psami , ktore doprowadza do ich dreczenia ....brak opieki medycznej chorych zwierzat , brak karmy , bud....(które niszczeją przed bramą - a sa za uzbierane pieniązki ) Ze u mnie w Instytucie robimy zbiorki dla tego schroniska juz od jakiegos czasu ....i jestesmy oburzeni zachowaniem pani , ktora zachowuje sie jak ksiezniczka Grymasela - odrzucajac pomoc wolontariuszy , dzieki ktorym te zwierzeta jeszcze jakos egzystują . Powiedziec o zbiorkach naszych na parasole , o budach ... I komu ta pani chce zrobic na złość tym biednym zwierzetom ...i to ma byc milość do nich ....bo pracujac w takim miejscu powinno sie to robic z milością ...wielka milościa ...inaczej to nie ma sensu ...co o tym myslicie bo nie chcialabym cos zaszkodzić

Posted

Wiesci z wczoraj ze schroniska:
1. dzikusek spod domku powoli wychodzi i oswaja sie.
2. 8 szczekanikow ma sie OK (jeszcze)...:roll:
3. sa 2 nowe szczeniaki ok. 5 mcy, przywiezione z Liwa, bezdomne, dzikie,
dokarmiane przez starsza babcie

Przyszly tez 2 duuze psy: ON i podhalan - zmar starszy pan i corka nie ma z nimi co zrobic. Na razie Jola odeslala je z powrotem, bo sa strasznie silne i podobno by sie pozrywaly, ale...dla dobra psow moznaby poszukac im jakichs domow. Przydaliby sie Wegrowiacy do zrobienia im zdjecia.
Szczeniakom zreszta tez.

HALO WEGROW, jest tu kto???

Posted

Mośka napisał(a):
Wiesci z wczoraj ze schroniska:
1. dzikusek spod domku powoli wychodzi i oswaja sie.
2. 8 szczekanikow ma sie OK (jeszcze)...:roll:
3. sa 2 nowe szczeniaki ok. 5 mcy, przywiezione z Liwa, bezdomne, dzikie,
dokarmiane przez starsza babcie

Przyszly tez 2 duuze psy: ON i podhalan - zmar starszy pan i corka nie ma z nimi co zrobic. Na razie Jola odeslala je z powrotem, bo sa strasznie silne i podobno by sie pozrywaly, ale...dla dobra psow moznaby poszukac im jakichs domow. Przydaliby sie Wegrowiacy do zrobienia im zdjecia.
Szczeniakom zreszta tez.

HALO WEGROW, jest tu kto???

No jestem , jestem. Dorki ale sama mam teraz problem z moim psem, ktory jest powaznie chory- cukrzyca , i nie musze chyba dodawac , ze pomocy dla niej szukamy w warszawie. wczoraj bylysmy na pierwszych badaniuch- bo juz staruszka oslepla i zastanawiamy sie nad operacja. Na szczescie serduszko ma ok.
Postaram sie , naprawde zrobic zdjecia , ale dzis i jutro pewnie mi sie nie uda bo dlugo pracuje, w sobote znow w warszawie. dam znak oczywiscie, jesli do soboty nie uida mi sie zrobic zdjec- ale sie postaram ( moze troche urwe sie dzis z pracy). Co mdo szczeniakow tych 8, to niew iem czy to nie sa maluchy od suni , ktora p.J zabierala sama z miasta( bo jedna sunie ciezarna przywozila do schronu jakis czas temu).
Wiem tez ze sprawy schronu maja byc poruszone na komisji w Urzedzie Miasta, na \dniach moim zdaniem.
Pozdrawiam

Posted

hankag napisał(a):
Słuchajcie , a ja mam ochote zadzwonic do ...nie wiem np. burmistrza i powiedziec ze jestem zbulwersowana zachowaniem tej pani , ze nalezy jej zabrac mozliwosc opiekowania sie psami , ktore doprowadza do ich dreczenia ....brak opieki medycznej chorych zwierzat , brak karmy , bud....(które niszczeją przed bramą - a sa za uzbierane pieniązki ) Ze u mnie w Instytucie robimy zbiorki dla tego schroniska juz od jakiegos czasu ....i jestesmy oburzeni zachowaniem pani , ktora zachowuje sie jak ksiezniczka Grymasela - odrzucajac pomoc wolontariuszy , dzieki ktorym te zwierzeta jeszcze jakos egzystują . Powiedziec o zbiorkach naszych na parasole , o budach ... I komu ta pani chce zrobic na złość tym biednym zwierzetom ...i to ma byc milość do nich ....bo pracujac w takim miejscu powinno sie to robic z milością ...wielka milościa ...inaczej to nie ma sensu ...co o tym myslicie bo nie chcialabym cos zaszkodzić

Hankag, teraz tylko mozna cierpliwie czekac na decyzje, powinna zapasc w przyszlym tygodniu.

Burmistrz to wszystko wie, telefony czy pisma do niego nic nowego nie wniosa.

Jesli chodzi o pania kierowniczke to nie ma z nia zadnego kontaktu, i doslownie i w przenosni, wiec szkoda zachodu zeby do niej dotrzec, jedynym argumentem jaki uslyszysz jest "bo nie" (wierz mi, sama probowalam).
Ja osobiscie czuje sie przez nia oszukana i wymanipulowana, wielokrotnie, obawiam sie niestety ze jest wiecej osob ktore czuja podobnie, z wladzami wlacznie, wszelkie proby kontaktu z nia wiaza sie z duzym ryzykiem kolejnego wymanipulowania.

Posted

tu byl moj tekst ale poniewaz ma byc pelna konspira to ja go wywalam, zeby nie bylo wiadomo co i jak! w kazdym razie: pamietamy o Was bardzo bardzo.....reszta na pw!!!

Posted

Mośka masz pierwszą robotę.

Szanowna Pani.
Fundusze na budę zbierali uczniowie, ale darczyńcami byli również nauczyciele, pracownicy szkoły i rodzice. Dlatego uważamy, że napis "Dar Szkoły Podstawowej nr 12 im. Powstańców Śląskich Warszawa" będzie akurat.
W wolnej chwili zapraszamy na naszą stronę internetową www.sp12waw.ids.pl , gdzie znajdzie Pani o nas trochę informacji.
Życzymy Państwu satysfakcji z pracy, a naszemu pupilowi zadowolenia z nowego mieszkania i smakowitego kąska.
Pozdrowienia. Z-ca dyr.

Posted

kochani

zagladajcie na stronke Orkiestry...tam bedzie powoli powiekszal sie spis darow....JUZ mamy dary..... dla Emira (pani Prezes Emira to szalowa babeczka!!!, wystawia nam wlasnie zaswiadczenia i upowaznienia....moze Orkiestra zamieni sie w tym roku w 'zoliborski oddzial fundacji' ? :loveu: )

Posted

kochani

fundacja EMIR ma dzis wejscie na zywo w WOT o 16.30 . Zalatwilismy to z Pania red. Miłką Skalska...wiec....OGLADAMY Pania Prezes i Jej czworonogi w kurierze!!!!

Posted

[quote name='YBOT']kochani

fundacja EMIR ma dzis wejscie na zywo w WOT o 16.30 . Zalatwilismy to z Pania red. Miłką Skalska...wiec....OGLADAMY Pania Prezes i Jej czworonogi w kurierze!!!!

:klacz: :klacz: :klacz:
Jasne , że oglądamy! A może ktoś by nagarał ???:razz:
YBOT jesteście wielcy!:loveu:

Posted

A ja mam prośbę, jeśli macie jeszcze jakieś fotki które nie trafiły do mnie to ślijcie (tylko w małych rozmiarach) bo właśnie przygotowuję galerię ze wszystkimi psiakami, których foty mamy.

Posted

[quote name='YBOT']kochani

Co to jest WOT?
Jak to znalezc w sieci? Bo ja nie mam polskiej telewizji :-(