enia Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Ale skoro miasto płaci 350 zł od psa a jest 8 nowych szczeniaków to stać schronisko na karme dla nich a nie na rozcieńczone mleko.......:angryy: Quote
emir Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Z wszelką pomocą czekamy na decyzję burmistrza! Quote
Beata R Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 [quote name='emir']NIE UDALO SIĘ ZABRAĆ ŻADNEGO PSA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jadwiga ( w obecności burmistrza, pow.lek.wet. mecenasa i pracowników urz.miasta uczestniczących w spotkaniu)stanowczo odmówiła oświadczając,że mam zakaz zbliżania sie do schroniska i zabierania psów, bo ona znów wezwie policje przeciwko mnie; Szczeniaki w liczbie 8 również tam zostały! W warunkach w jakich tam są i "pod opieką" Jadwigi ich szanse na przeżycie są żadne! Poinformowałam wszystkich tam zebranych, że jesli choć jeden szczeniak z tych 8 padnie skieruje przeciwko Jadwidze A.kolejne zawaidomienie o popełnieniu przestępstwa Postępowanie administracyjne zmierzające do odebrania psów Jadwidze jest w toku; Wobec nieludzkiej postawy Jadwigi, która leczy swoje chore ambicje kosztem cierpienia psów - jestem bezradna. mam tylko nadzieję, ( ponieważ dochodzenie p-ko niej toczy się) ,że sąd właściwie oceni jej działania. Do czasu rozstrzygnięć prawnych Fundacja EMIR wycofuje się z wszelkiej pomocy ; EMIR „Pajunia, jest niestety tak, jak pisze Olga To schronisko jest na straty - tam sie NIC nie da zrobic Wczoraj dostalam maila od Jadwigi, ze od tygodnia karmi psy za swoje pieniadze - ja osobiscie karmie moje psy za moje wlasne pieniadze od czasu, kiedy do mnie przyszly i sie nikomu tym nie chwale I szczeniaki dostaja coprawda rozcienczone mleko, bo na nic innego nie ma poieniedzy, ale maja okragle brzuszki..... No comments.... Ja sie wycofuje z wszelkiej pomocy wegrowskiemu schronisku Glowa muru nie przebijesz. Bede pomagac nie tam gdzie jest zle, a tam gdzie jest dobrze - bo to znaczy ze jest tam porzadek i pieniadze sa dobrze wykorzystane. Budy ze szwedzkich darow, na 28 psow, nadal stoja przed schroniskiem Czyli nie sa potrzebne....” Przyznaję że nie przeczytałam wątku od deski do deski, bo w pracy mnie gonią. Ale… Dlaczego ta kobieta- J. nie chce sobie pomóc, nie mogę tego zrozumieć????? Staram się wspierać Emir bo uważam, że ma słuszność we wszystkim co robi. Jakie argumenty wymyślić na tę kobietę- J. ???:cool1: Może już były takie rozwiązania brane pod uwagę, ale pomyślałam, czy pomogłoby w sądzie jako dowód przeciwko kobiecie- J. np. zeznania osób zaangażowanych, wolontariuszy, dowody dotyczące właśnie wszystkich darów dla Schroniska i udokumentowana postawa tej kobiety- J. ? Podpisy osób- wszystkich darczyńców i sprzeciwiających się działaniom kobiety- J.? Tyle starań ze strony ludzi którzy chcą pomóc ……………….. a kobieta- J…… ? Zabrakło mi słów. Nie znam prawa na tyle bym mogła swobodnie dyskutować w tej kwestii, wyczytałam że to prywatna posesja i jak rozumiem dlatego tak trudno o wyrwanie maluchów. ………………………………………………………………. :shake: :shake: :-( :-( :-( :-( :-( :-( Quote
bea100 Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Osiolek napisał(a): ... Budy ze szwedzkich darow, na 28 psow, nadal stoja przed schroniskiem :-( Czyli nie sa potrzebne.... Obawiałam się, że coś takiego przeczytam :-( Na rany boskie, czy ta j. nie ma sumienia? Każdy co tam był i widział te prowizorki, których nie można nazwać budami a w których wegetują tam psy. A nowe budy sobie tyle czasu stoją i gniją a nocami już przymrozki. To dręczenie zwierząt. To forum publiczne, więc nie napisze słów co mi się cisną na usta :pissed: Quote
Osiolek Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 bea100 napisał(a):Obawiałam się, że coś takiego przeczytam :-( Na rany boskie, czy ta j. nie ma sumienia? Każdy co tam był i widział te prowizorki, których nie można nazwać budami a w których wegetują tam psy. A nowe budy sobie tyle czasu stoją i gniją a nocami już przymrozki. To dręczenie zwierząt. To forum publiczne, więc nie napisze słów co mi się cisną na usta :pissed: Dzis wyslalam do kierowniczki 2 sms-y o nastepujacej tresci: "Jesli budy nie beda wniesione i zagospodarowane,EMIR zabiera je w przyszlym tygodniu(zadzwonie na policje i powiadomie ze budy sa jej,wysle im papier)." "W budach ma byc sloma i materace lub koce ktore przywiezlismy,sa u Ciebie na dzialce,plus wejscia zasloniete.Jesli nie-budy jada do EMIR" Quote
wanda szostek Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Do wszystkich trzech szkół, które wpłaciły pieniążki na budy napisałam , że dotarły i podziękowałam za zrozumienie i pomoc. Emir napisz jak dotrze te zapowiedziane ponad 500 zł. Mośka już budę podwójną za nie ugadała. Mośka a za te pozostałe coś już załatwiałaś? Quote
emir Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Proponuję wstrzymać się narazie z zamawianiem kolejnych bud; te, które juz zostały zrobione stoją pod schroniskiem w dalszym ciągu a psy siedzą w starych; wygląda to na bojkot tych darów przez J. Sytuacja prawna schroniska powinna się w najbliższym czasie definitywnie wyjaśnić i wtedy można będzie znów działać Emir Quote
pucka69 Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Tak czytam ten wątek, czytam i po prostu mi się to w głowie zmieścić nie chce! Quote
hankag Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Słuchajcie , a ja mam ochote zadzwonic do ...nie wiem np. burmistrza i powiedziec ze jestem zbulwersowana zachowaniem tej pani , ze nalezy jej zabrac mozliwosc opiekowania sie psami , ktore doprowadza do ich dreczenia ....brak opieki medycznej chorych zwierzat , brak karmy , bud....(które niszczeją przed bramą - a sa za uzbierane pieniązki ) Ze u mnie w Instytucie robimy zbiorki dla tego schroniska juz od jakiegos czasu ....i jestesmy oburzeni zachowaniem pani , ktora zachowuje sie jak ksiezniczka Grymasela - odrzucajac pomoc wolontariuszy , dzieki ktorym te zwierzeta jeszcze jakos egzystują . Powiedziec o zbiorkach naszych na parasole , o budach ... I komu ta pani chce zrobic na złość tym biednym zwierzetom ...i to ma byc milość do nich ....bo pracujac w takim miejscu powinno sie to robic z milością ...wielka milościa ...inaczej to nie ma sensu ...co o tym myslicie bo nie chcialabym cos zaszkodzić Quote
Mośka Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Wiesci z wczoraj ze schroniska: 1. dzikusek spod domku powoli wychodzi i oswaja sie. 2. 8 szczekanikow ma sie OK (jeszcze)...:roll: 3. sa 2 nowe szczeniaki ok. 5 mcy, przywiezione z Liwa, bezdomne, dzikie, dokarmiane przez starsza babcie Przyszly tez 2 duuze psy: ON i podhalan - zmar starszy pan i corka nie ma z nimi co zrobic. Na razie Jola odeslala je z powrotem, bo sa strasznie silne i podobno by sie pozrywaly, ale...dla dobra psow moznaby poszukac im jakichs domow. Przydaliby sie Wegrowiacy do zrobienia im zdjecia. Szczeniakom zreszta tez. HALO WEGROW, jest tu kto??? Quote
Edyta_D_R Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Mośka napisał(a):Wiesci z wczoraj ze schroniska: 1. dzikusek spod domku powoli wychodzi i oswaja sie. 2. 8 szczekanikow ma sie OK (jeszcze)...:roll: 3. sa 2 nowe szczeniaki ok. 5 mcy, przywiezione z Liwa, bezdomne, dzikie, dokarmiane przez starsza babcie Przyszly tez 2 duuze psy: ON i podhalan - zmar starszy pan i corka nie ma z nimi co zrobic. Na razie Jola odeslala je z powrotem, bo sa strasznie silne i podobno by sie pozrywaly, ale...dla dobra psow moznaby poszukac im jakichs domow. Przydaliby sie Wegrowiacy do zrobienia im zdjecia. Szczeniakom zreszta tez. HALO WEGROW, jest tu kto??? No jestem , jestem. Dorki ale sama mam teraz problem z moim psem, ktory jest powaznie chory- cukrzyca , i nie musze chyba dodawac , ze pomocy dla niej szukamy w warszawie. wczoraj bylysmy na pierwszych badaniuch- bo juz staruszka oslepla i zastanawiamy sie nad operacja. Na szczescie serduszko ma ok. Postaram sie , naprawde zrobic zdjecia , ale dzis i jutro pewnie mi sie nie uda bo dlugo pracuje, w sobote znow w warszawie. dam znak oczywiscie, jesli do soboty nie uida mi sie zrobic zdjec- ale sie postaram ( moze troche urwe sie dzis z pracy). Co mdo szczeniakow tych 8, to niew iem czy to nie sa maluchy od suni , ktora p.J zabierala sama z miasta( bo jedna sunie ciezarna przywozila do schronu jakis czas temu). Wiem tez ze sprawy schronu maja byc poruszone na komisji w Urzedzie Miasta, na \dniach moim zdaniem. Pozdrawiam Quote
Osiolek Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 hankag napisał(a):Słuchajcie , a ja mam ochote zadzwonic do ...nie wiem np. burmistrza i powiedziec ze jestem zbulwersowana zachowaniem tej pani , ze nalezy jej zabrac mozliwosc opiekowania sie psami , ktore doprowadza do ich dreczenia ....brak opieki medycznej chorych zwierzat , brak karmy , bud....(które niszczeją przed bramą - a sa za uzbierane pieniązki ) Ze u mnie w Instytucie robimy zbiorki dla tego schroniska juz od jakiegos czasu ....i jestesmy oburzeni zachowaniem pani , ktora zachowuje sie jak ksiezniczka Grymasela - odrzucajac pomoc wolontariuszy , dzieki ktorym te zwierzeta jeszcze jakos egzystują . Powiedziec o zbiorkach naszych na parasole , o budach ... I komu ta pani chce zrobic na złość tym biednym zwierzetom ...i to ma byc milość do nich ....bo pracujac w takim miejscu powinno sie to robic z milością ...wielka milościa ...inaczej to nie ma sensu ...co o tym myslicie bo nie chcialabym cos zaszkodzić Hankag, teraz tylko mozna cierpliwie czekac na decyzje, powinna zapasc w przyszlym tygodniu. Burmistrz to wszystko wie, telefony czy pisma do niego nic nowego nie wniosa. Jesli chodzi o pania kierowniczke to nie ma z nia zadnego kontaktu, i doslownie i w przenosni, wiec szkoda zachodu zeby do niej dotrzec, jedynym argumentem jaki uslyszysz jest "bo nie" (wierz mi, sama probowalam). Ja osobiscie czuje sie przez nia oszukana i wymanipulowana, wielokrotnie, obawiam sie niestety ze jest wiecej osob ktore czuja podobnie, z wladzami wlacznie, wszelkie proby kontaktu z nia wiaza sie z duzym ryzykiem kolejnego wymanipulowania. Quote
YBOT Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 tu byl moj tekst ale poniewaz ma byc pelna konspira to ja go wywalam, zeby nie bylo wiadomo co i jak! w kazdym razie: pamietamy o Was bardzo bardzo.....reszta na pw!!! Quote
Mośka Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 YBOTY, jestescie wielkie!!!!:modla: :modla: :modla: Nie bede zapeszac, TFU TFU, ale pomysl cudny! Mam nadzieje, ze i w tym roku bedzie odzew :roll: Quote
Osiolek Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 YBOTy, macie maila na [email protected] Quote
wanda szostek Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 Mośka masz pierwszą robotę. Szanowna Pani. Fundusze na budę zbierali uczniowie, ale darczyńcami byli również nauczyciele, pracownicy szkoły i rodzice. Dlatego uważamy, że napis "Dar Szkoły Podstawowej nr 12 im. Powstańców Śląskich Warszawa" będzie akurat. W wolnej chwili zapraszamy na naszą stronę internetową www.sp12waw.ids.pl , gdzie znajdzie Pani o nas trochę informacji. Życzymy Państwu satysfakcji z pracy, a naszemu pupilowi zadowolenia z nowego mieszkania i smakowitego kąska. Pozdrowienia. Z-ca dyr. Quote
YBOT Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 kochani zagladajcie na stronke Orkiestry...tam bedzie powoli powiekszal sie spis darow....JUZ mamy dary..... dla Emira (pani Prezes Emira to szalowa babeczka!!!, wystawia nam wlasnie zaswiadczenia i upowaznienia....moze Orkiestra zamieni sie w tym roku w 'zoliborski oddzial fundacji' ? :loveu: ) Quote
YBOT Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 kochani fundacja EMIR ma dzis wejscie na zywo w WOT o 16.30 . Zalatwilismy to z Pania red. Miłką Skalska...wiec....OGLADAMY Pania Prezes i Jej czworonogi w kurierze!!!! Quote
Ania W Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 [quote name='YBOT']kochani fundacja EMIR ma dzis wejscie na zywo w WOT o 16.30 . Zalatwilismy to z Pania red. Miłką Skalska...wiec....OGLADAMY Pania Prezes i Jej czworonogi w kurierze!!!! :klacz: :klacz: :klacz: Jasne , że oglądamy! A może ktoś by nagarał ???:razz: YBOT jesteście wielcy!:loveu: Quote
enia Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 Nagrajcie to bo ja nie obejrze!!!!! buuuuuuu:placz: Ybotki dzieki!:multi: Quote
Folen Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 A ja mam prośbę, jeśli macie jeszcze jakieś fotki które nie trafiły do mnie to ślijcie (tylko w małych rozmiarach) bo właśnie przygotowuję galerię ze wszystkimi psiakami, których foty mamy. Quote
Osiolek Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 [quote name='YBOT']kochani fundacja EMIR ma dzis wejscie na zywo w WOT o 16.30 . Zalatwilismy to z Pania red. Miłką Skalska...wiec....OGLADAMY Pania Prezes i Jej czworonogi w kurierze!!!! Co to jest WOT? Jak to znalezc w sieci? Bo ja nie mam polskiej telewizji :-( Quote
YBOT Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 to jest warszawski osrodek telewizyjny...taka lokalna tv...nie na zywo bedzie bo nas nagraja o 16.30 i puszcza o 18.00!!!! Quote
Recommended Posts