beka Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 Ja też ale zwierząt szkoda, bo co one winne? Quote
bea100 Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 beka napisał(a):Ja też ale zwierząt szkoda, bo co one winne? Do tej pory to własnie rozumowanie okazywało się zgubne. Dało to tyle, że schron lawinowo urósł w liczbę psów. Od momentu naszej pomocy liczba psów się podwoiła. Były na miejscu kryte schronowe suki. Bo zawsze kolekcjoner wiedział, że my nie damy ,,ślicznym pieskom" zginąć z głodu. Czyli- jak mawiała moja babcia-hulaj dusza piekła nie ma :mad: Quote
tanitka Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 czy potrzebujecie do Węgrowa wykładziny dywanowej w ilości 80 m.kw?? jest do zabrania z Ochoty w ten weekend. Quote
Ania W Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Tanitka może i by się przydała ale...1) jak zwykle jest problem z transportem, 2)zawiezienie jej tam tylko po to żeby leżała i gniła mija się z celem...Nie ma komu zrobić zakryć do wejść. A co do tymczasowego odcięcia pomocy. To naprawdę konieczne w tej sytuacji. Wiem , że zwierzaków szkoda, ale na dzień dzisiejszy nie ma szczeniąt, pogoda też sprzyja, bo zimy (na szczęście ) nie widać... Quote
Osiolek Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 ARKA napisał(a):I powiadomic powiatowego, moze on dostarczy jedzenie?:cool1: Arko, to byl bardzo dobry pomysl!!! Bo "schronisko" podlega Panstwowej Inspekcji Weterynaryjnej. bea100 napisał(a):Do tej pory to własnie rozumowanie okazywało się zgubne..... ... Bo zawsze kolekcjoner wiedział, że my nie damy ,,ślicznym pieskom" zginąć z głodu. Czyli- jak mawiała moja babcia-hulaj dusza piekła nie ma :mad: Bea, trafilas w dziesiatke!!!! Quote
Olga132 Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Czy satysfakcjonuje was za termę, która jest w szopie u bea100 cena 50 zł ? Quote
Mośka Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Cos mi sie zdaje,ze kiedys tez taka sume ktos oferowal za nasza terme. NIe znam sie kompletnie na wartosci takiego sprzetu, ale jezeli to zblizone jest do ceny rynkowej ;) - to jestem za sprzedaza. FOLEN- jak to dobrze,ze wrocilas, strona schroniska ozyla:lol: Widzialyscie dzial ZNALAZLY DOM :crazyeye: ? Sa juz 3 strony :sweetCyb: (jeszcze CORGI) Quote
Olga132 Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 takie ceny sa na allegro - bo sprawdzałam Quote
Ania W Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Mośka wczoraj wysałam zdjęcia Corgi i Mony w nowych domach. Ja bym jeszcze podmieniła zdjęcia Mgiełki i Migotki i napisała ,że rodzeństwo nie zostało rozdzielone ;-) Ale to może jak kiedyś wpadnę tam z aparatem ... Quote
enia Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 ja znalazlam taka terme , ale poczekajmy za ile pójdzie.........;) to chyba taka jak nasza albo bardzo podobna. http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=146343953 Quote
Olga132 Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 [quote name='enia']ja znalazlam taka terme , ale poczekajmy za ile pójdzie.........;) to chyba taka jak nasza albo bardzo podobna. http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=146343953 tzn ja powiem tak - ja potrzebuję odpowiedx na już czy zgadzacie sie sprzedać ta termę za 50 zł , i wtedy zainteresowany odebrał by ja jutro od bea. jesli dziś nie będzie odpowiedzi to zakup zostanie dokonany gdzie indziej. tym bardziej że tak na prawde to nie wiadomo czy ona jest w 100% sprawna a kolejne dni w wilgoci na pewno nie wpływaja na nia dobrze. decyzja nalezy do was. Quote
Mośka Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Ania, wkej na watki te fotki!!! Jak nie masz czasu-wrzuc mi na maila to ja to zrobie.:cool3: Quote
Ania W Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Ale ja wysłałam "stare" fotki, tzn. te ze spaceru z Dobermanią ;-) Jak dostanę nowe to oczywiście od razu wkleję:-) Dzisiaj dostałam pierwszą porcję zdjęć od Hani (ogarkowej). Są bardzo ładne. Wieczorkiem prześlę w odpowiednie miejsce ;-) i część wkleję tutaj, żebyście też mogły podziwiać :-) Quote
Osiolek Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Olga132 napisał(a):tzn ja powiem tak - ja potrzebuję odpowiedx na już czy zgadzacie sie sprzedać ta termę za 50 zł , i wtedy zainteresowany odebrał by ja jutro od bea. jesli dziś nie będzie odpowiedzi to zakup zostanie dokonany gdzie indziej. tym bardziej że tak na prawde to nie wiadomo czy ona jest w 100% sprawna a kolejne dni w wilgoci na pewno nie wpływaja na nia dobrze. decyzja nalezy do was. Skapy dwa razy traci... Macie lepsza alternatywe? Moja mama zawsze mowila "wziac bo przyjda ruscy i zabiora" ;-) To bylo dawno temu ale prawda ;-) Quote
mycha101 Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Ja trochę z innej beczki. Mam chętnych na psiaka, najalepiej podobny do sznaucerka miniaturki. Jedna z pań ma alergię i musi być psiak szorstkowłosy. Wiek do 2 lat, i koniecznie pies. Jest taki aniołek w Węgrowie? Quote
enia Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 A Gufi? jest własnie u Emir widzialaś go? jeszcze Rysio szorstki jest ....ale on chyba starszy niz dwa latka ..... Quote
Osiolek Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 mycha101 napisał(a):Ja trochę z innej beczki. Mam chętnych na psiaka, najalepiej podobny do sznaucerka miniaturki. Jedna z pań ma alergię i musi być psiak szorstkowłosy. Wiek do 2 lat, i koniecznie pies. Jest taki aniołek w Węgrowie? Mycha, czy psy szorstkowlose mniej uczulaja? Bo sie boje ze piesek tam dlugo miejsca nie zagrzeje :-( Sprawdz to jesli mozesz..... Quote
Imanca Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Z tego co ja wiem, to jedyne psy, które nie uczulają to psy, które nie gubią włosa (np. pudle, bądź krzyżówki z pudlami wyhodowane do tego celu jak labradoodle) no i psy nagie. Reszta psów, która włosy traci - uczula. Uczulenie na psy występuje za to bardzo rzadko. Nie wiem jakie są dokładne informacje, ale uczulenie na sierść zwierząt nie musi być równoznaczna z sierścią psa. Tak czy inaczej ja bym się bardzo poważnie zastanowiła nad taką adopcją! Quote
loozerka Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 słuchajcie a co to za terma ? na prad? jak ona duża jest? wiem, ze w uciechowie potrzebna jest terma na prad- dałoby radę ja wysłac a moze jakoś przewieźć? Jeśli dałoby radę, i jest to w miarę tanio to moze przydałoby się dla Uciechowa. Musialabym tylko wiedziec więcej i sprawdzic czy odpowiada ich potrzebom i ze da sie to przewieżc. Bo 50 zł to jest cena do przejścia. Oni maja jakies pieniądze, a wiem, ze ciepla woda im potzrebna jest. Quote
Osiolek Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 [quote name='Imanca'] Tak czy inaczej ja bym się bardzo poważnie zastanowiła nad taką adopcją! Zgadzam sie w 100%..... Quote
marie Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Ja tez mam domek i tez z konkretnymi kryteriami, bo Pan bardzo chce psa, a pani sie zgadza, byleby wygladal jak ukochany Maksio ;) A Maksio byl wielkosci bordera czarny podpalany z dluzsza sierscia i zlamanymi uchami jak u Howka. Spaniele podpalane przypominaja ideal :) Powinien byc chlopak i mlodziutki, zeby go Pani pokochala od pierwszego wejrzenia i ON corki latwo sobie ustawil w hierarchii. Nie beda mieszkac razem, ale spotykac tak. Poza tym domek jest extra. Twierdza Modlin, jako dom + duuza dzialka na weekendy. Panstwo kolo 50 i codziennie na pare godzin wnuk w poznej podstawowce :) Quote
xxxx52 Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 pragne sie wtracic,sama mam alergie i uwazam jezeli ktos ma alergie na siersc,to czy ma siersc pudla,czy sznaucera to nie ma wiekszego znaczenia.Mozna miec alergie na wydzieline lub lupiez psa.Dlatego adopcja dla alergicznej pani ,moze sie dla pieska skaczyc tragicznie! Quote
Imanca Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 [quote name='xxxx52']pragne sie wtracic,sama mam alergie i uwazam jezeli ktos ma alergie na siersc,to czy ma siersc pudla,czy sznaucera to nie ma wiekszego znaczenia.Mozna miec alergie na wydzieline lub lupiez psa.Dlatego adopcja dla alergicznej pani ,moze sie dla pieska skaczyc tragicznie! Zgadzam się, że można mieć jeszcze inne alergie na zwierzęta tak jak właśnie na łupież, czy wydzieline. Ja napisała na temat uczulenia dokładnie na sierść - psy, które włosa nie gubią nie uczulają. Wtedy robi wielką różnice, że to właśnie jest pudel. Uczula martwy włos psa, czyli ten, który wypada. Ale to nie jest ważne. Najważniejsze, że mamy jedno stanowisko co do takiej adopcji - jesy bardzo wątpliwa. Ja robiłam testy alergiczne na zwierzęta również, bo było takie podejrzenie, ale z góry powiedziałam, że jeśli to mój pies mnie uczula to trudno, będę z tym żyła i nigdy nie oddam dziewczyny, a wręcz zamierzam mieć drugą (i mam). Pan doktor popatrzył dziwnie, ale to moja decyzja. Nie każdy taką podejmie i moze mieć inne priorytety. Quote
emir Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 przepraszam - ale z doświadczenia : jestem przeciwna adopcjom jakichkolwiek zwierząt jeśli jest zgłaszana alergia; jesli w tym domu kroś zachoruje na cokolwiek i tak będzie, że to przez psa; ja bym nie dawała EMIR Quote
Recommended Posts