Imanca Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Maszeńka na allegro. http://allegro.pl/show_item.php?item=147754063 Quote
emir Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 [quote name='wanda szostek']Buda koniecznie musi być otwierana, dobrze ocieplona. Uważam też, że lepszy jest otwór prostokątny (łatwiej o osłonę otworu). A może z przedsionkiem? Gdzie zamieścić którym psom i gdzie dałam ogłoszenia? Szkoła Podst. Nr 119 350,- Szk.Podst. Nr 79 205,- Pryw.Szk.Podst. NR 51 350,- wpłaty dokonane do 30.11.06 budy koniecznie zamawiajcie z otwieranym dachem lub jedna scianą potrzebna będzie faktura za wykonanie wystawiona na Fundację EMIR EMIR Quote
Ania W Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Wstawiam cześć zdjęć zrobionych przez Hanię. Są bardzo ładne więc będzie uczta dla oka :-) Przy okazji dziękuję za zdjęcia ! :-) Pajunia, czy to nie ten psiak , który pojechał do Niemiec i teraz jest wielkości labradora ;-) Jakiś czas temu wstawiłaś jego zdjecia... Quote
Ania W Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 W tle Mycha i ....jak się miała nazywać psina z czarnymi łatami na głowie Rysiu :-) i Ruda Łata Quote
Ania W Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 To tyle na razie bo mi image strajkuje....Więcej na stronie Węgrowa :-) Olga rozbierz się już może z Maxa ;-) Quote
Folen Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 To w co ja mam Was teraz dziewczyny ubrać? Bo tak bez niczego nie wypada.. :evil_lol: Quote
Ania W Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Jesteśmy dorośli a już po 22 więc możemy tak bardziej swobodniej...ale jutro w pracy dobrze byłoby coś założyć ;-) Folen trzeba będzie coś skroić...Tylko ja muszę chyba poprosić o odpowiedni rozmiar i...kolory lubię naturalne : brązy , zielenie ;-) Quote
Mośka Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Aniu, tos mnie uszczesliwila :loveu: Jakie cudne zdjecie FARCIKA!!!! Wandziu, niepokoi mnie brak odpowiedniej wplaty... Jakie konto oni mieli podane???? Jeju :roll: Quote
Osiolek Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 FOLEN, powtarzam po raz kolejny prosbe - wpisz na stronie dziekczynnej ze Ing-Britt Coles dala reczniki, koce, 27 obrozy, garnki itd Dobrze by bylo zeby ona w koncu zobaczyla ze te rzeczy dotarly.... Przestanie ufac i sie wycofa, a szkoda by bylo.... Przy okazji zmien liczbe z 6 bud na 45....I ilosc psow z 12 na 45. Quote
emir Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 NIE UDALO SIĘ ZABRAĆ ŻADNEGO PSA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jadwiga ( w obecności burmistrza, pow.lek.wet. mecenasa i pracowników urz.miasta uczestniczących w spotkaniu)stanowczo odmówiła oświadczając,że mam zakaz zbliżania sie do schroniska i zabierania psów, bo ona znów wezwie policje przeciwko mnie; Szczeniaki w liczbie 8 również tam zostały! W warunkach w jakich tam są i "pod opieką" Jadwigi ich szanse na przeżycie są żadne! Poinformowałam wszystkich tam zebranych, że jesli choć jeden szczeniak z tych 8 padnie skieruje przeciwko Jadwidze A.kolejne zawaidomienie o popełnieniu przestępstwa Postępowanie administracyjne zmierzające do odebrania psów Jadwidze jest w toku; Wobec nieludzkiej postawy Jadwigi, która leczy swoje chore ambicje kosztem cierpienia psów - jestem bezradna. mam tylko nadzieję, ( ponieważ dochodzenie p-ko niej toczy się) ,że sąd właściwie oceni jej działania. Do czasu rozstrzygnięć prawnych Fundacja EMIR wycofuje się z wszelkiej pomocy ; EMIR Quote
GoniaP Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Tak bardzo mi przykro:-( Biedne te niewinne stworzenia:-( Quote
Olga132 Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Pajuni - wźmiemy 8 szczeniaków to J. zaraz będzie miała kolejne! To jest jak walka z wiatrakami. Niestety ta kobieta jakby nie widziała jaka krzywdę robi psom, które są na jej łasce (a raczej niełasce). A władze sa głuche na ich cierpienia. Quote
bea100 Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Tak bardzo mi przykro, liczyłam, że Emir przy swojej stanowczej postawie i argumentach, poradzi pomimo przeciwności :-( ale rozumiem, że się wycofała-bo nie trzeba mieć wielkiej wyobrażni a co tam się wyprawia możemy się tylko domyslić:angryy: . Walka z wiatrakami. Emir zrobiła bardzo wiele i mam nadzieję, że pomoc jej zostaje zawieszona do odwołania (decyzji Prokuratury). Powiem szczerze- nie tylko mi ,,przykro"...a trafił mnie poprostu szlag :mad: Weszłam tu rano bo Kochani, chciałam Wam zyczyć miłego mikołajkowego dnia..a tu qrcze takie mikołajkowe wieści...:shake: Quote
Osiolek Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 pajunia napisał(a):A czy nie mozna by kogos podstawic, kto by te maluchy wyadoptowal? I je Emirowi przekazac? Pajunia, jest niestety tak, jak pisze Olga :-( To schronisko jest na straty - tam sie NIC nie da zrobic :-( Wczoraj dostalam maila od Jadwigi, ze od tygodnia karmi psy za swoje pieniadze - ja osobiscie karmie moje psy za moje wlasne pieniadze od czasu, kiedy do mnie przyszly i sie nikomu tym nie chwale ;-) I szczeniaki dostaja coprawda rozcienczone mleko, bo na nic innego nie ma poieniedzy, ale maja okragle brzuszki..... No comments.... Ja sie wycofuje z wszelkiej pomocy wegrowskiemu schronisku :-( Glowa muru nie przebijesz. Bede pomagac nie tam gdzie jest zle, a tam gdzie jest dobrze - bo to znaczy ze jest tam porzadek i pieniadze sa dobrze wykorzystane. Budy ze szwedzkich darow, na 28 psow, nadal stoja przed schroniskiem :-( Czyli nie sa potrzebne.... Quote
enia Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Te osiem szczeniaczków jest ponoć od bezdomnej suni która sie oszczeniła i "miejscowa społeczność" zatłukła ją i rozerwała na strzępy, maluchy zostawili myśląc , że same zdechną.........:-(:-(:-( przecież tam to normalka wywalać ciężarne suki, zabijać szczeniaki, topić kocięta...... nasza Dusia schroniskowa była wieszana na drzewie i usiłowano ją zabić...... przykładów seteki........:shake: szczeniaki zawsze jakieś będą nawet w nowym schronisku ......ale z szansą na przeżycie mam nadzieje. Quote
YBOT Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 czy Orkiestra z Ogonkiem moze pomoc? zaczynamu wielka zbiorke! patrz: watek Orkiestra z Ogonkiem 2006/2007, zaczynamy! Quote
YBOT Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 dostalam pw. jesli tylko Wegrow pozwoli sobie pomoc - pomozemy! jak tylko wydrukujemy plakaty! Quote
enia Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 Nic sie nie wyrabia, musimy zbiórke zimową przeprowadzić z rozmysłem , zbierać dary ale zawieść i pomóc oczywiście nie teraz , ale wtedy gdy Emir da nam znać.Najgorsze jest to , że przez głupote kierownictwa psy cierpią w tym momencie...... Mośka Folen mówi , że jej dogo nie działa pisz na maila do niej albo gg. Quote
pajunia Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 I szczeniaki dostaja coprawda rozcienczone mleko, bo na nic innego nie ma poieniedzy, ale maja okragle brzuszki..... No comments.... te wszystkie maluchy wegrowskie, ktore do nas przyjechaly, tez mialy okragle brzuszki:angryy: , prawie do ziemi. Wypelnione tysiacami robali.:mad: :angryy: Quote
Recommended Posts