malagos Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Ale dlaczego nic sie nie dzieje z tymi ogłoszeniami? Jak pomagać to pomacać, sprężyć się i do dzieła! Agnieszka, dlaczego tak ciężko "doprosić się " Twoją siostrę o zdjęcia? Quote
auraa Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Czy wsród szczeniaków jest jamnikowata czarna podpalana sunia? Quote
Jaaga Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Ja ogłaszałabym z tymi zdjęciami, co są. Jak sie wpisze w tytule jamnik mix, to wejść będzie bardzo dużo. Gdyby były juz ogloszenia, to może znalazłby się dom choć dla jednego malucha. zawsze to coś, a tak wszystkie siedzą tam bez szans na dom i w kupie nikt ich nie chce. Mama ma całkiem porządne zdjęcia, wyraźne, gdzie ją dobrze całą widać. Czy sunia jest zgłoszona na wątek sterylkowy, zeby DT nie miał dodatkowego kłopotu, bo kolejka jest tam spora? Warto przeciez spróbować z ogłoszeniami, bo to nic nie kosztuje. najwyzej za tydzień, mozna zrobic nastepne z lepszymi zdjęciami, jak dojdą. Co do tego ewentualnego DT, które mogłyby mieć, to proponuje zbierac szybciutko deklaracje, zapisywac je na pierwszej stronie. Wtedy wszystko jest jasne i przejrzyste, wiadomo na czym się stoi. Tak, to tylko jest kilka stron biadolenia ;). Sama nie zdecydowałabym sie na tymczasowanie tylu psów bez perspektywy pomocy finansowej, więc nie dziwię się DT, że boi sie zostac sam z problemem. Tam się pewnie przyda wszystko: legowiska, koce, środki czystości, jedzenie, preparaty na odrobaczenie. Quote
agnieszka24 Posted October 2, 2010 Author Posted October 2, 2010 Agato69 sunia jest trochę wyższa niż standardowy jamnik, będzie sięgać gdzieś do łydki. Jej wielkość doskonale widać porównując jej fotki z onkowatym psiakiem, który sięga ponad kolano. Nie wiem ile może mieć lat, bo nie zglądałam jej w zęby. Myślę, że 2 tata może mieć, bo to jej drugi miot, który urodziła na tym osiedlu. Wcześniej nie widziałam by błąkała się na ulicach, więc bezdomna jest od ok. roku. Byłoby cudownie, gdyby psiaki mogły pojechać na tymczas. Bardzo prosimy o delarację na rodzinkę - tylko wtedy będziemy je mogli zabrać. Quote
Agata69 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Rzeczywiscie rozważałam zabranie suni na dt, niestety dzisiaj będąc na wsi zabrałam szczeniaka ze złamaną nogą i wysoka goraczką. To drugi pies z tego miejsca. Zostały tam jeszcze 4 szkieletory czekajace na pomoc. Zasponsotuję jedno szczepienie dla suni lub jednego ze szczeniat. Zabierajcie rodzinę na dt skoro sie znalazło. Kto da coś jeszcze? Quote
slay Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 To może ja się wypowiem. Dt byłby u mnie tak jak ostatnio. Niestety trochę się zmieniło u mnie. Obecnie zwolniłem się z pracy i mój dochód to 500zł miesięcznie. Nie wystarczy tego na to żebym sam podołał utrzymaniu rodziny. Mogę je zabrać na 2 miesiące tyle im dam czasu żeby albo znalazły dom albo kasę na inny DT. Obecnie także nie ma budy na działce, więc trzeba ją zbudować to jest koszt 2 płyt OSB. NO i koszt transportu w jakim mieście są obecnie maluchy?? Żebym mógł mniej więcej wiedzieć koszt transportu. To takie bardzo wstępne ustalenia. Dużo zależy od was. Ja mogę poświęcić czas i kasę ale nie mam jej za dużo. Pozdrawiam Andrzej Quote
ewelinka_m Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Slay rodzinka przebywa w Nowym Mieście nad Pilicą w woj. mazowieckim. bardzo prosimy o wsparcie finansowe, kochany Slay zaoferował tylko (a tak naprawdę AŻ!) dt, a całą resztę począwszy od budy po jedzenie, szczepienia itd musimy zebrać sami :modla: Quote
agnieszka24 Posted October 2, 2010 Author Posted October 2, 2010 Dziękuję Ci bardzo slay!! Propozycja jest wspaniała :) Jeśli uda nam się zebrać jakieś deklaracje oraz pieniądze na szczepienia i transport, to maluszki dostały by szansę na nowe lepsze życie :) Jeśli szczeniaki nie będą miały zaplecza finansowego, niestety będą musiały zostać tam gdzie są. Nie jestem w stanie wziąść na siebie finansowej odpowiedzialności za rodzinę. :shake: BARDZO PROSIMY o najmniejsze deklaracje finansowe dla szczeniaków!! Quote
mestudio Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Podniosę jeszcze raz może ktoś wypatrzy. Potrzebne są jakiekolwiek deklaracje pomocy, bo bez nich strach brać taką gromadkę do siebie. Psy powinny jechać już do DT aby tam zrobiono ładne zdjęcia i wtedy ruszą ogłoszenia. Bez tego traci się czas. Quote
mestudio Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 I tak można sobie podnosić bez końca. Mam nadzieje, że ktoś jeszcze zauważy ten wątek. Tej rodzinie trzeba dać dach nad głową, a sukę szybko wysterylizować. Quote
agada Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Trzeba rozsyłać wątek, chociaż i z tym jest bardzo ciężko... Agnieszko zmień może tytuł na jeszcze bardziej dramatyczny??!! Ja jutro poćwiczę z banerkiem, cioteczki, która jeszcze nie ma niech się poczęstuje!!!! Quote
Jaaga Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Mało kto wchodzi tu, a czas płynie. Sama czekam na sunie z 5 małymi od ewab, ale tamto to kruszynki, a te już duże, gotowe do adopcji. Quote
mestudio Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Będę chociaż podnosiła, sunie zawsze są takie biedne. Quote
agada Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Jaaga napisał(a):Mało kto wchodzi tu, a czas płynie. Sama czekam na sunie z 5 małymi od ewab, ale tamto to kruszynki, a te już duże, gotowe do adopcji. Tak chowała je mamusia dobrze i się im urosło.... Quote
erka Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Czy ktoś jeszcze pomoże ? Jest dt , ale potrzebna pomoc finansowa. Quote
agaga21 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 mogę jednorazowo pomóc jakimś groszem, powiedzmy 30zł Quote
mestudio Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 agaga21, wspaniała propozycja, każdy pieniążek im pomoże. Ja niestety mam 0 do podziału i mnóstwo psiaków u siebie, ale mogę chociaż czasami zajrzeć i coś napisać aby wątek się podniósł. Quote
agnieszka24 Posted October 2, 2010 Author Posted October 2, 2010 Dziękuję Agatko :) Jednak musimy uzbierać deklaracje na najbliższe dwa miesiące - bo na taki okres psiaki miałyby zapewniony tymczas. Bez tego ani rusz... Muszą mieć zapewnioną karmę i opiekę wet. Do tego koszty transportu na śląsk.. Będzie potrzebna spora suma. Rozmawiałam z siostrą. Była wczoraj u maluszków, nakarmiała je i chciała porobić im zdjęcia, ale jak na złość baterie w aparacie padły, a ładowarkę zostawiła w Wawie... :mad: Więc zdjęcia najwcześniej będą za tydzień. Mówi, że maluszki nie są zachudzone, bo ktoś ich dokarmia (ale równie dobrze mogą mieć wielkie brzuchy od robali). 3 szczeniaki wrodziły się w mamusię - na pewno jest sunia i piesek, jakiej płci jest trzecie, nie wiem. Dwa są podobne do tatusia - rude. Sunia za zdjęcia oraz drugi maluch troszkę ciemniejszy od niej - najbardziej nieufny, nie podchodzi do człowieka.. Quote
slay Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 [FONT=Verdana]Jeżeli psinki dojadą do Kielc to już je stamtąd odbiorę po swoich kosztach. [/FONT] [FONT=Verdana]Problemem jest weterynarz oraz miejsce w którym mogą one spać. Nie posiadam obecnie budy dla nich więc trzeba było by ją zbudować. To nie jest problem, potrzebuję na to dzień, jedynie ze trzeba by było kupić albo 2 płyty OSB albo jakieś deski. Chyba że ktoś je ma i chce się nimi podzielić??[/FONT] [FONT=Verdana]No i plus karma jakaś na początek.[/FONT] Quote
2411magdalenka Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 deklaruję 10 zł teraz (niestety jeszcze ten miesiąc jesteśmy na 1 pensji), w następnym miesiącu 50 zł i pomoc w ogłoszeniach Quote
2411magdalenka Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 aaa.. zapomniałam SLAY JESTEŚ WIELKI :multi::multi::multi::multi::multi: Quote
Recommended Posts