2411magdalenka Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 melduję się i ja, porozsyłam wątek... narazie niestety innej pomocy nie dam rady udzielić :( Agniecha przydałyby się lepsze fotosy maluchów i mamci, wezmę się wtedy za ogłoszenia! Quote
2411magdalenka Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 trudna sytuacja, bo widzę że Agniecha masz utrudniony do nich dostęp.. fotki przydałyby się w trybie błyskawicznym - jak się widzi takie słodziaki to łatwiej o dt i ds... czy siostra albo jakaś koleżanka nie mogłaby strzelić fotek i wysłać Ci na mejla..? bardzo teoretycznie pytam - czy jak są 2 szczeniaki to one się sobą zajmą i nie będą wyły gdy zostaną same? w piątek pierwszy, wyskrobie coś od męża potajemnie i prześlę psiakom Quote
erka Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Z pewnością się soba zajmą. Nie sądzę,żeby one zostawione same wyły, bo przecież nie są przyzwyczajone do obecności człowieka . Bardzo prosimy chociaz o dt dla maluszków! Quote
andzia69 Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 teraz gdzie sie nie obejrzec to bezdomne suki ze szczeniakami:-(:-(:-( Quote
2411magdalenka Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 no ja ostatnio przeżyłam masakrę.. byłam na jarmarku a tam handlarz z klatkami - w jednej 4 psiaki, w 2 kolejnych po 1, potem jedna z kiciusiami, a w kolejnej - kocia mama z 4-maluchami jeszcze na cycu :(( chciałoby się wszystkie zabrać.. w klatkach słoma i brudne michy, a te błagające ślepka... normalnie serducho staje. Quote
erka Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Pomoc pilnie potrzebna! Oby nie było za późno, tak jak z poprzednimi szczeniaczkami z Nowego Miasta, które tak długo czekały na pomoc, były wycieńczone, niedożywione i jak już udało sie je uratować, to cały czas chorowały:(. Quote
agnieszka24 Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 Magdalenko, ja wiem że fotki to podstawa, dlatego wcześniej nie zakładałam wątku, choć wiedziałam o suni i szczeniakach. O te fotki z komórki prosiłam się przez dwa tygodnie! Tak więc marne są szanse na jakieś dobre zdjęcia.. Mama wraca z pracy wieczorem, na dworze jest już ciemno. Siostra mieszka i pracuje w Warszawie - w domu jest na weekendy. Postaram się ich poprosić o zdjęcia, ale nie liczyłabym że pojawią się one w niedługim czasie... Więc uznałam, że nie ma no co czekać. Lepsze fotki z komórki, niż żadne. Będę u rodziców dopiero 1 listopada - nie mam kiedy się wybrać, samochodu u mnie niet, z finansami w tym miesiącu tez nie najlepiej, a do domu mam 120 km. Musiałam spróbować i pokazać psiaki na dogo. To ich jedyny ratunek. Inaczej zasilą szeregi bezdomniaków z Nowego i będą się błąkac po ulicach, tak jak ich mama :( Quote
2411magdalenka Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 ok, czyli dt na wczoraj i wtedy będą fotosy... cały czas rozsyłam wątek, ostatnie dni w domu i mogę intensywnie podziałać.. Quote
agnieszka24 Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 Dokładnie tak. Najpilniejsze są DT, ale zdaję sobie sprawę, że będzie ciężko. Ostatnio na dogo pojawiło się strasznie dużo suczek ze szczeniakami... przekopiuję tu swój post z 11.08.2010 - wtedy dowiedziałam się o suni i szczeniakach. Sunia jest kochana, cieszyła się do mnie. Dokarmia ją Iwona - rzuca jej jedzenie z okna, bo niedawno urodziła dzidziusia i nie ma jak wyjść z domu. Sonia (bo tak ja nazwała) przychodzi pod okno i czeka na jedzonko. Jak się naje zabiera największy kawałek i odchodzi z nim. Maluchów raczej nie nakarmi mięsem, ale pewnie zabiera sobie na potem, żeby pies jej nie zjadł. Nie wiadomo gdzie są szczeniaki - podobno oszczeniła się na działkach i tam przesiaduje, bo jest dokarmiana przez jakiegoś pana. Błąka się na osiedlu od dawna ( choć ja dopiero teraz ją spotkałam). To nie są jej pierwsze maluchy, poprzednie urodziła na terenie przedszkola w oponach :-( Nie dałam rady wyśledzić gdzie ukryła swoje dzieci. Sonia jest przyjazna, lecz ma rezerwę. Brała ode mnie jedzenie z ręki, ale pogłaskać się nie dała. oto Sonia Quote
agnieszka24 Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 jeszcze kilka fotek Sonii z sierpnia rzucisz mi coś jeszcze do jedzonka? Quote
agnieszka24 Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 a tutaj z tatusiem maluchów, nazwałam go Jonny Sonia ma łyse placki na pleckach, prawdopodobnie przeciska się gdzieś do szczeniaków :-( chudzinka.. Quote
ania z poznania Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Zapisuję, kurcze, myślę jak im pomóc..... Quote
2411magdalenka Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 ok, narazie udało mi się znaleźć płatny dt 12zł/dobę za 1 zwierzę. Miejsce dla 4 suczek w okolicach Krakowa... koszty kosmiczne, ale może jak znajdzie się jakaś alternatywa, a została nam np 1 dziewczyna albo Sonia to można by pociągnąć intensywnie ogłaszając...... chciałam tylko zasygnalizować to rozwiązanie. Quote
mysza 1 Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 2411magdalenka napisał(a):ok, narazie udało mi się znaleźć płatny dt 12zł/dobę za 1 zwierzę. Miejsce dla 4 suczek w okolicach Krakowa... koszty kosmiczne, ale może jak znajdzie się jakaś alternatywa, a została nam np 1 dziewczyna albo Sonia to można by pociągnąć intensywnie ogłaszając...... chciałam tylko zasygnalizować to rozwiązanie. Ale za wszystkie 12 zł? Czy za jedną? A co z matką? Matka razem z nimi? Quote
2411magdalenka Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 za sztukę, więc.... duże koszty. I tylko dziewczyny mogą być.. a w sumie jest sztuk 5+mama... płcie i tak narazie nie są znane.. Quote
AMIGA Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Przyszlam na zaproszenie ale niestety - sama mam na dt teraz 3 miesięczną dobermankę a już podobno czeka na mnie szczeniak westika - niewidomy. Finansowo jestem okrutnie pod kreską, tak że na neiwiele się mogę przydać. Quote
agnieszka24 Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 Amigo fajnie, ze zajrzałaś :) Wielką pomocą dla nas byłoby rozsyłanie wątku. Magdalenko dzięki za info, ale na dzień dzisiejszy nie stać nas na płatne tymczasy. Zwłaszcza, że psiaków jest tak dużo.. Nie wezmę na siebie odpowiedzialności finansowej za psiaki. Wiesz przecież jak wyszło z Bartem i Azą :( Teraz są na mojej głowie, bo Owieczki nie ma na miejscu.. Quote
2411magdalenka Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Amigo, pomysły też są ważne... potrzebujemy tu dużo fajnych Ciotek.. i już ja się o to postaram.. Agniecha, wiem że płatny tymczas to wyzwanie.. ja spłacę długi chyba dopiero w przyszłym roku o tej porze ;) dlatego szukamy dalej.. a skoro narazie fotek maluchów brak do ogłoszeń, to wezmę się za Barta i Azę.. i może Sonię dołożę? hmm.. Quote
kopciuszek Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Jestem na zaproszenie Magdalenki :cool3::mad: Wzięłabym jedną albo dwie suńki na DT ale niestety mam już maluszka w domu :shake: Chyba, że uda mu się w porę znaleźć domek to wtedy pomyślę :roll: Ale nic nie obiecuję, bo mieszkam u mamy i to do niej należy ostatnie słowo :shake: Finansowo też nie pomogę :-( Quote
2411magdalenka Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 hopsam psiaczki do góry łapać Ciotki za serducha! :cool3: Quote
Poker Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 jestem na zaproszenie 2411magdalenki , ale niestety nie pomogę .Mam za dużo opłat i watków w zakładce.Musiałabym nie spać, nie pracować i nie jeść. przykro mi bardzo. Życzę powodzenia. Quote
Szarotka Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Przyszlam, ale jest obstawiona ........i dt. to dac nie moge, bo jestem za daleko............ Quote
Recommended Posts