Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

andzia69 napisał(a):
Agatko...gdyby miał kto zrobic zdjecia to już można by je dawno ogłaszać:( a tak mamy tylko to co mamy...a ludzie niestety zakochuja sie właśnie w zdjęciach...Maluchy sa na tyle duże, ze można by sunię już wydać gdyby ktoś się zgłosił....

No własnie. Nawet nie ma kto zdjęć zrobić. Takie to trochę zawracanie głowy....

• Replies 915
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agato, Agnieszka od początku roku walczy jeszcze o lepsze jutro dla rodziców poprzedniego miotu z Nowego Miasta.. utrzymuje 2 duże psiaki w hoteliku, od dawna ma je na głowie.. też miała na tymczasie jednego bardzo chorego szczeniora, a potem i moją sunię wspomagała przy leczeniu... w międzyczasie wykarmiła kolejne !2-tyg! szczenię, a później wyadoptowała.. Agnieszka ma złote serducho.
Wierzę, że da radę pomóc wszystko zorganizować. Po prostu czasem jest tak, że bywa się częściej w domu, a czasem nie i ma się co innego na głowie.
Agniecha na pewno bardzo się cieszy, że jest takie zainteresowanie rodzinką i chęci pomocy i na pewno zrobi wszystko co w jej mocy, żeby psiaki dotarły bezpiecznie do Slaya...

A może ktoś z Was ma jakiegoś znajomego z Kielc, który skoczyłby po psiaki do Nowego Miasta?
a może z uzbieranych pieniędzy zapłacimy koledze Agi za paliwo...? jeżeli tylko to byłoby przeszkodą to chyba nie ma się nad czym zastanawiać...

Posted

Agata69 napisał(a):
No własnie. Nawet nie ma kto zdjęć zrobić. Takie to trochę zawracanie głowy....

no nie ma kto, bo...oprócz Agnieszki mamy tam nikogo to nei interesuje, Agnieszka mieszka w Kielcach, siostra Agnieszki w W-wie...i dlatego to takie trudne do ogarnięcia niestety...a psy, które hycel wyłapie kończą na gieldzie i chyba u Biedrzyckiej z tego co słyszałam ...

Posted

Załozyłam watek, żeby sprawdzić czy są jakieś szanse na pomoc dla psiej rodziny. Niestety w tym miesiącu nie pomogę finansowo, bo z pustego nawet Salomon nie naleje. Nie ma mnie na miejscu, więc fizycznie tez nie bardzo mam jak pomóc. Rodzice mieszkają 120 km ode mnie. Prawka ani samochodu nie mam, więc jedynie mogę kogoś poprosić by pojechał po maluchy za zwrotem kosztów paliwa i przywiózł je do Kielc. To nie jest problemem. Na miejscu nie ma nikogo kto by pomógł w złapaniu szczeniaków. Łapanka musiałaby być na miejscu. Maluchy podchodzą do ludzi, więc nie będzie problemu. Z mamą pomyślę jak to zrobić, bo jest nieufna. Wszystko da się zorganizować. W Nowym Mieście ludzi nie interesują się bezdomniakami i nie znajdziesz tam osoby, która na tyle przejęłaby się ich losem, by dać jakiekolwiek pieniądze czy karmę. To bardzo biedna mieścina. Większość ludzi jest bez pracy, a jeśli już jakąś maja, to harują po 12 godzin za 800 -1300 zł.
Wzieliśmy zimą z Nowego sunię z 6 szczeniakami. Maluchy są już w domach, a suńka nadal siedzi w hotelu i ma 600 zł długu!! I to na mnie spadła odpowiedzialność finanoswa za jej utrzymanie. Nie dziw się więc, że nie podejmę się tej odpowiedzialności za Sonię i szczeniaki, dopóki maleństwa nie będą miały zaplecza finansowego. Nie zostawię slaya z problemem. Wiem jak dużo pisków na dogo potrzebuje pomocy, wszędzie proszą o deklarację i grosik. Nie jest łatwo zebrać pieniądze by pomóc psiakom.
Wiem, że bezpłatne DT to rzadkość. Sama jestem takim DT i utrzymuję szczeniaki na własny koszt. Teraz mój tymczas wrócił z adopcji i musiałam poprosić fundację o pieniądze na szczepienie dla niego, bo nie mam kasy. Do tego mojej suce znowu wysiał staw biodrowy i muszę jej zafundować serię zastrzyków i kupić Caniviton na stawy. Zbyt dużo wydatków zwaliło się na mnie w tym miesiącu, dlatego nie pałam huraoptymizmem. Na ile będę mogła, na tyle pomogę. Teraz jest trudniej wszystko załatwić , bo nie ma Owieczki na miejscu. Trzeba będzie pokombinować. Ale nie ma rzeczy niemożliwych. Wierze, że uda się wszystko zorganizować. Nie oczekuję, że ktoś zrobi wszystko za mnie, ale sama nie jestem w stanie nic zrobić! Dlatego potrzebna jest pomoc ludzi o dobrym sercu, którzy nie pozostaną obojętni na los psiaczków i dołożą cegiełkę od siebie, by maluchy dostały szansę na nowe, lepsze życie.

Posted

Możemy zrobić tak:
sam nie jestem w stanie wyłapać szczeniaków, ale mogę zabrać z Kielc kogoś do pomocy, kto wie gdzie one są. Taka trasa tj. Piekary Śl.-Kielce-Nowe Miasto i z powrotem to 520km, czyli 180zł. Pokryję połowę kosztów transportu. Czy Agnieszka taka opcja by Ci pasowała? Sunię oczywiście zabiorę ze sobą. Po doświadczeniach z poprzednimi szczeniakami mam obawy co do tego czy znajdzie dom, bo wtedy nikt nawet nie zadzwonił zapytać o nią.

Posted

Kochany slay, twoja propozycja jest wspaniała :loveu: Mogłabym pojechać z tobą po maluchy.
Sunie zaczniemy intensywnie ogłaszać i mam nadzieję, że uda jej się szybko znaleść fajny domek.

Posted

[FONT=Verdana]To planuję cała akcje łapanie i transportu na środę, Fotografie będą zrobione przez firmę [/FONT][FONT=Verdana]www.studio26.com.pl[/FONT][FONT=Verdana] [/FONT][FONT=Verdana] zaraz jak pieski będą u mnie. [/FONT]
[FONT=Verdana]Jedynie że kasę za transport będę potrzebował koło 15 października wtedy pewnie się skończy moja, czyli 90 zł. No i potem na odrobaczenie i szczepienia. Trzeba tez pomyśleć o karmieniu. To na dzisiaj. Czekam na ustalenia dalsze.[/FONT][FONT=Times New Roman] [/FONT]

Posted

slay napisał(a):
Możemy zrobić tak:
sam nie jestem w stanie wyłapać szczeniaków, ale mogę zabrać z Kielc kogoś do pomocy, kto wie gdzie one są. Taka trasa tj. Piekary Śl.-Kielce-Nowe Miasto i z powrotem to 520km, czyli 180zł. Pokryję połowę kosztów transportu. Czy Agnieszka taka opcja by Ci pasowała? Sunię oczywiście zabiorę ze sobą. Po doświadczeniach z poprzednimi szczeniakami mam obawy co do tego czy znajdzie dom, bo wtedy nikt nawet nie zadzwonił zapytać o nią.

Slay, bioré Twoje 90zl na siebie, ale Twoje, drugie 90 zl trzeba zbierac. Przeslijcie konto na pw plz.

Posted

Agniecha plis roześlij konto chetnym, żeby już można było coś slayowi wrzucić, bo właśnie na dzień dobry będzie miał najwięcej wydatków..

ja mam twój nr konta, to to samo co dla Azy? tylko napisać "dla Soni + nick" ?

Emilia wspaniała propozycja! dzięki, myślę że dla slaya 90 zł to teraz majątek

Posted

emilia2280 napisał(a):
Slay, bioré Twoje 90zl na siebie, ale Twoje, drugie 90 zl trzeba zbierac. Przeslijcie konto na pw plz.

Bardzo dziękujemy!!!
Ja w zasadzie kasę z przeprowadzonych bazarków rozdysponowałam, ale mogę chyba zrobić małe przesunięcie z jedną sterylką :roll: i kasę do lecznicy wpłacę z kolejnego bazarku, fakt jeszcze się nie robi :evil_lol:, ale pewnie czas zacząć... Dajcie nr. konta to podeślę jednej z kupujących i zaznaczę na wątku bazarku co i jak :cool3::lol:

Posted

Deklaracje jednorazowe:

30 zł - Agata69
30 zł - agaga21
10 zł - 2411magdalenka
30 zł - wojtuś
90 zł - emilia2280
_________
190 zł

stałe:
30 zł - ania z poznania

pomoc rzeczowa:

materiały na budę - mestudio
buda dla psa - andzia69

Potrzeby:
180 zł - transport
150/200 zł - szczepienia + odrobaczenie
100 zł - karma
_________
480 zł

Podsumowałam deklarcje. Mamy 190 zł jednorazowych i tylko 30 zł stałych. 2411magdalenka zaoferowała że wesprze psiaki w przyszłym miesiącu, ja też dołożę 50 zł w listopadzie.

Czy ktoś jeszcze jest w stanie jednorazowo wesprzeć psiaki??

Bardzo prosimy!!!

Posted

Ja z bazarku prześlę,a właściwie kupująca bezpośrednio na Twoje konto Agnieszko, sprawdziłam mam dane jeszcze z Azy i Barta, to będzie jakieś 57zł, chyba... Zaraz ślę do niej PW

Posted

agnieszka24 napisał(a):
Dzięki agado :loveu:
Jak wrócę do domu, to roześlę pw z numerem konta.

Coś Ty :oops:, nie ma za co, wszystkim nam przyświeca ten sam cel :cool3:.
Ja konto mam już przesłałam gdzie trzeba i czekamy, prosze potwierdź tylko jak wpłynie to wyśle fanty ;):lol:

Posted

[quote name='slay'][FONT=Verdana]To planuję cała akcje łapanie i transportu na środę, Fotografie będą zrobione przez firmę [/FONT][FONT=Verdana]www.studio26.com.pl[/FONT][FONT=Verdana] [/FONT][FONT=Verdana] zaraz jak pieski będą u mnie. [/FONT]
[FONT=Verdana]Jedynie że kasę za transport będę potrzebował koło 15 października wtedy pewnie się skończy moja, czyli 90 zł. No i potem na odrobaczenie i szczepienia. Trzeba tez pomyśleć o karmieniu. To na dzisiaj. Czekam na ustalenia dalsze.[/FONT][FONT=Times New Roman] [/FONT]
Będziemy trzymać za przewiezienie Rodzinki:)

I ja dziękuję za ofiarowaną pomoc:):)
będzie ona potrzebna nadal aż nie znajdziemy domków dla Wszystkich Psiaków;);)

Posted

Poprosze Erke, zeby reklamowała maluchy, jak ktos zadzwonilby z ogłoszenia Iskierki, która dziś pojechała do DS. Czy Erka wiedziałaby jakie tel. kontaktowy podac, czy doslecie Jej?

Jesli małe bedą miały ogłoszenia i znaleźliby się chętni, to odeszłyby koszty szczepienia. I tak najpierw trzeba je odrobaczyć. Z profesjonalnymi zdjęciami powinny szybciutko znaleźć super domki.

Posted

[quote name='slay'][FONT=Verdana]... Telefon do mnie 609559821 ... [/FONT]

[quote name='Jaaga']Poprosze Erke, zeby reklamowała maluchy, jak ktos zadzwonilby z ogłoszenia Iskierki, która dziś pojechała do DS. Czy Erka wiedziałaby jakie tel. kontaktowy podac, czy doslecie Jej?

Jesli małe bedą miały ogłoszenia i znaleźliby się chętni, to odeszłyby koszty szczepienia. I tak najpierw trzeba je odrobaczyć. Z profesjonalnymi zdjęciami powinny szybciutko znaleźć super domki.
Jaaga dzięki :loveu::loveu::loveu:

Myślę że Wujaszek Slay chętnie będzie udzielał informacji o Rodzince:loveu:
i tel. do Slaya : 609559821,

jak również Nasz Dowódca Wątku Agnieszka24:loveu:

Posted

Jesteśmy umówieni ze slayem na wyjazd w środę. Wiem już w którym miejscu maluszki przebywają. Tyle tylko, że zaczęły się rozłazić po działkach i trzeba je będzie nawoływać, ale przychodzą na wołanie :) Może być problem z sunią, bo siostra mówiła, że jak raz była u maluszków, to jej nie było. Szczylków pilnował ich tatuś. Innego dnia nie było żadnego z dorosłych psów, tylko szczeniaki. Maluchy są bardzo wygłodniałe, rzucają się na jedzenie i jedzą do oporu, aż potem nie mogą się ruszać.

Nadal prosimy o wsparcie dla malców! Taka gromadka będzie potrzebowała dużo zjeść.