Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

APSA.
Na wątku jest takie zdjecie Tarzyka i dwóch innych piesków, Tarzyk jest troszkę obcięty ?
Jakoś tak inaczej wygląda. Gdybyś mu zrobiła takie zdjęcie w miseczce, żeby ten pycholek i to oczko było widać. I jak myślisz, ile on może mieć lat ? Ktoś pytał o to na FB. Ja nie wiem, czy on może mieć 7-8 czy np. już 15.
Chciałabym aby dostał szansę.

Posted

Apsa, ja nic nie wiedziałam, ze gracek dawno adoptowany!!!!! plis, napisz coś, jak wiesz. na wątku nic nie ma o tym, matko, a ja się martwię!

w sumie z tym pijakiem to żadne pytanie, tylko gorycz mi sie ulała.

Posted

[quote name='Dogo07']APSA.
Na wątku jest takie zdjecie Tarzyka i dwóch innych piesków, Tarzyk jest troszkę obcięty ?
Jakoś tak inaczej wygląda. Gdybyś mu zrobiła takie zdjęcie w miseczce, żeby ten pycholek i to oczko było widać. I jak myślisz, ile on może mieć lat ? Ktoś pytał o to na FB. Ja nie wiem, czy on może mieć 7-8 czy np. już 15..
Odbierasz maile? PW miałaś zapchane, więc wysłałam maila. Z innym psem, ale o Tarzyku też pisałam. Wiek oceniam na 10-12.

To zdjęcie?
http://i683.photobucket.com/albums/vv192/Paluch_2009/staruszki/PICT4195.jpg

Przed Tarzykiem Dziadziuś (ten zwrócony), na pierwszym planie "Wypłosz-Wredoć-Grubasek" - do schroniska trafił w zeszłym roku, nieufny, choć spacery lubi, ale złapać go na smycz ciężko, dotykany zastyga w bezruchu i czeka aż to minie. Raz po spacerze dziabnął mnie w podziękowaniu :diabloti: Czyli bez szans na adopcję, bo takiego go nie będę ogłaszać :roll:

Ze zdjęciem się postaram, ale nie obiecuję.

[quote name='sleepingbyday']Apsa, ja nic nie wiedziałam, ze gracek dawno adoptowany!!!!! plis, napisz coś, jak wiesz. na wątku nic nie ma o tym, matko, a ja się martwię!
Nic nie wiem poza tym, że adoptowany. Ten wątek to jeszcze w ogóle istnieje?
A ten od tej kobiety to który? Tu jest kilka z 'poprzednimi numerami':
http://napaluchu.pl/system_kwarantanna.php

Do "geriatrii spoza geriatrii" (do geriatrycznej klatki u Morisowej) dołączyła mała Marisa, która sobie wyhodowała guzy na listwie mlecznej. Oby szybko się wypisała z tego rakowego towarzystwa.

Imię psa: Marisa
Wielkość: Mały

Opis: Marisa, mała sunia, ma ok.7-8 lat.
Delikatna, spokojna, nieco nieśmiała wobec obcych - ale dla tych, którzy wzbudzili jej zaufanie, jest przemiła, pełna radości suczka.

Osoba kontaktowa: Magda, Inna
Telefon: 602 184 573
email

Posted

Bonita i Don byly dziś na spacerze z Elą. Don nie mieszka już w klatce a chodzi sobie po korytarzu. Geriatryczna klatka Morisowej była w tym tyg na spacerze ze mną i z Migdaleną. Ps. czarna sunia z tej klatki w ogóle nie jest geriatryczna :)

Posted

Apsa, tego od pijaczki nie ma w kwarantannowym zestawie.

ID: XXVII/11
Gatunek: KOT [ EUROPEJSKA ] Masc: czarna i czarno-biała
Skad: ul. Chełmska

czarno-iałe maleństwo - być moż emiałabym dla niego/niej dom. kiedy będa do adopcji? generalnie szukam dla ludzi kota (płeć nieważna) czarnego z białymi nóżkami i brzuszkiem.

co do gracka - jeśli mopgłąbys się dowiedzieć, czy coś wiadomo o tej adopcji, byłabym wdzięczna. on był pod w boksie pod opiek jakiegođ sensownego pracownika-wolontariusza? jeśli cokolwiek przy okazji (wiadomo, są rzeczy pilniejsze) da się dowiedzieć, to świetnie.

Posted

Dziś wyszły z nami na spacery głównie klatki nie-geriatryczne, ale byłyśmy na chwilę w geriatrium.
Na spacerach byli ONek Amir z sali 1, Gryzelda i Twix z balkoniku.
Do geriatrium trafił nasz podopieczny z 13-nastki - Eryk Trzynastek, przebywa w korytarzu. Był na spacerze w ostatnią sobotę, jeszcze jako nie-geriatryk.
Ogólnie - roszady.
Łoza została zamknięta w sali 4, razem ze Szramkiem, Morusem i ONkiem-Wodobrzuszem (imię pilnie potrzebne :)).
Ares jest teraz w sali 1, na jego miejscu - Trufla, w sali 9 nowa smutna wyżełka/wyżeł, Blanka przeniesiona do sali 11, Atos przeniesiony do sali 10.

Posted

Na początek - zapraszam na wątek Hani:
http://www.dogomania.pl/threads/206533-Kochana-Hania-po-wypadku-kolebie-sie-z-boku-na-bok-czekajac-na-dom

[quote name='sleepingbyday']ID: XXVII/11
Gatunek: KOT [ EUROPEJSKA ] Masc: czarna i czarno-biała
Skad: ul. Chełmska

czarno-iałe maleństwo - być moż emiałabym dla niego/niej dom. kiedy będa do adopcji? generalnie szukam dla ludzi kota (płeć nieważna) czarnego z białymi nóżkami i brzuszkiem.
Dzwoń do kocich wolontariuszek:
515 263 192 - ANIA, KOCI WOLONTARIUSZ

Jeśli jesteś na miau, to alareipan , Szalony Kot i ktośtam jeszcze zajmują się paluchowymi.
A ja mam na tymczasie o taką:

Wiek bodajże rok-dwa, przemiła, przesympatyczna, dogaduje się z kotami i psami.

co do gracka - jeśli mopgłąbys się dowiedzieć, czy coś wiadomo o tej adopcji, byłabym wdzięczna. on był pod w boksie pod opiek jakiegođ sensownego pracownika-wolontariusza?
Nie ma szans. Miesiąc-dwa temu dowiedziałam się, że został adoptowany parę miesięcy wcześniej - jakoś niedługo po przeniesieniu pod biuro (a pod biurem jest największa rotacja pracowników).

[quote name='Alekssandra']Bonita i Don byly dziś na spacerze z Elą. Don nie mieszka już w klatce a chodzi sobie po korytarzu.
Już nie mieszka - teraz jest w tej sali, gdzie był Romeo.
A w korytarzu jest Eryk-Trzynastek.

Przy sprawdzaniu, czy są wszystkie nasze dziadki, co chwila było "o nie nie ma go!" Nie było Eryka w jego boksie - jest w korytarzu geriatrii. Ale nie ma Łozy! Jest w sali 4. Ale tam była Blanka i nie ma! Blanka jest w 11tej. Ja zaczęłam przegląd od innej strony i zdążyłam się wystraszyć, że nie ma Donka, ale się znalazł. Nie mamy tylko pewności, czy jest mały Wypłoszek - maluchy mają budę, do której nie zaglądałyśmy, bo okienko tarasował inny maluch.
i przy robieniu aktualizacji spisu odkryłam brak jednego kundla wilczurowatego. Będę musiała o niego spytać.

Nowe z gabinetu:

Nowe wyżłowe:

Nowe ślepe z sali maluchów:

Nowe owczarkowate na wybiegu razem z rocią:

Na spacery z geriatrykami zabrakło nam czasu (nadrabiałyśmy zaległości z innych rejonów). Jak napisała Dada - wyszły Amir, Gryzelda i Twix.

Posted

Kochane i przedobre cioteczki- spokojnych i zdrowych Świąt Wam życzę! Niech Św Franciszek da (Wam ale i również Braciom Mniejszym) szczęście, siłę i niech da wszelką pomyślność. A przed wszystkim zdrowie, zdrowie, zdrowie...

Posted

[quote name='Dogo07']Jakoś tak inaczej wygląda. Gdybyś mu zrobiła takie zdjęcie w miseczce, żeby ten pycholek i to oczko było widać.
Zdjęcia w miseczce mu nie zrobię, chyba, że specjalnie jakąś skombinuję i go do niej przywiążę (sam w środku nie usiedzi, za żywy). Teraz w większości sal są duże nowe leżanki zbite z dykty, o takie:

Za to mam oczko:

Tu kilka więcej tarzykowych pysiów:
http://s683.photobucket.com/albums/vv192/Paluch_2009/staruszki/s11/

Jurandzik - też mocno żywy mimo postępującego wieku. Też z bielmem w źrenicy - niewidomy na lewe oko, ale w jasnym świetle prawie tego nie widać.

Żeby je oba zapiąć, wypuściłam je z sali na korytarzyk, a potem latałam wte i we wte, żeby je połapać :lol:

[quote name='APSA']Nowe owczarkowate na wybiegu razem z rocią:

Nowe owczarkowate zobaczyłam dziś w całości. Zdecydowanie geriatryczne, łapy odmawiają posłuszeństwa. Jak weszłam do boksu, schowało się w budzie, więc nie brałam na spacer. Spróbuję następnym razem, jak będzie więcej czasu i otwarta bliższa brama.

Za to wyszłam dziś z rocią. Udało się za drugim podejściem, bo za pierwszym suka leżała i odmówiła wstania. Też łapiny odmawiają posłuszeństwa, tylne się trochę plączą, do tego jest mocno wychudzona.

Wypłoszek jest :) Wzięłam dziś "większą połowę" tej sali, poza Wypłoszem i PimpkiemII. Głównie chodziło mi o owego ślepaka. Biedny, wystraszony, złapany na smycz zaczął panikować, a jak panikował to koledzy chcieli pomóc mi go dobić :roll: na szczęście bez przekonania. Jak już go wyprowadziłam, częściowo szedł sam, nawet dość ochoczo, a chwilami się zapierał i trzeba było ciągnąć. Jak mu pozwoliłam spokojnie zwiedzać i węszyć, wydawał się całkiem zadowolony ze spaceru, wracając już mniej się opierał. Wygląda trochę jak niedorobiony corgi:

Z sali 11 wzięłam Gryziela (wreszcie ma zdjęcie, na którym wygląda jak on) i ślepka Sergiusza.

[quote name='tanitka']co to jest to "nowe wyżłowe" - jeszcze na kwarantannie, czy juz po?
Nowe wyżłowe jest samcem, gołym okiem widać zwyrodnienia kręgosłupa, tylne łapy się plączą. Za to jest milutki. Nie ma obroży i nie było jego nr na kartce z rozpiską psów, więc nie wiem, kiedy trafił ani nic innego. Wg wyszukiwarki nie ma w schronisku wyżłów.
Miałabyś dla niego jakieś miejsce?
Przypominam, ze ze staruszków mamy jeszcze tego (o ile żyje):
http://e-wyzel.pl/forum/viewtopic.php?t=400

Nowy:

Więcej tutaj:
http://s683.photobucket.com/albums/vv192/Paluch_2009/staruszki/s6-s9/

Posted

APSA, dziękuję za zdjęcia. Pisząc , miseczka, miałam na myśli coś w czym sobie leży, jakoś tak mi się skojarzyło z miseczką, wydawało mi się że wszystkie koszyczkowe staruszki to w miseczkach są. Tarzyk biedny, ale Jurandzik jakoś tak bardzo biednie wygląda. Takie słodkie pycholki. Gdzie są dla nich domki ?

Posted

Dość długo w standardzie były posłanka w typie miseczek, jakiś czas temu zawitały te nowe, większe. Tarzykowi chyba w ogóle nie da się zrobić zdjęcia, jak LEŻY - to żywe srebro, w ciągłym ruchu :)
Jurand pełen życia, ale niestety widać, że czas nie jest dla niego łaskawy :shake:

Posted

apsa, dzięki za info, mam nadzieję, ze grackowi się pofarciło.

kotkę od ciebie wysłałam do państwa, dzięki za namiary do wolontariuszki - odpiszą z decyzją, który czarnuch, dziecko z palucha, czy twoja, to dam znać. ona po sterylce? bo to dom z ogrodem, koty będa mogły wychodzić.

Posted

[quote name='Diegula']A wiadomo co z Baronem?[/QUOTE]
Tak sobie średnio. Dostaje baterie leków: na wątrobę, na padaczkę, na sama-nie-wiem-co-jeszcze. Jest w szpitalu, od czasu do czasu wychodzi na spacer. Ma zaniki mięśni, jest wychudzony. Przez ten rok, odkąd trafił do schroniska, bardzo się postarzał.

[quote name='sleepingbyday'][kota] ona po sterylce? bo to dom z ogrodem, koty będa mogły wychodzić.[/QUOTE]
Po aterylce, po szczepieniach. Doprecyzowuję wiek: ma niecały rok.

[quote name='Asia_M']Co słychać u Dropika? Ten maluch mocno zapadł mi w pamięć.[/QUOTE]
Nadal czeka. Po remoncie i przeprowadzkach maluchy zostały eksmitowane z dużej sali z wybiegiem, teraz są porozdzielane na pojedyncze małe klateczki.

Jutro jak się uda, to na moment wpadnę do schroniska i zajrzę, co u dziadków. Na razie wiadomości z drugiej ręki:

Walerek, który był kiedyś w wybiegu przy geriatrium, a potem w normalnym pawilonie, z powrotem jest wśród staruszków. Wrócił do geriatrium po lekkim pogryzieniu.
Rocia chudnie :shake:
A nowy wychudły ONek nie żyje - skręt żołądka...
[IMG]http://napaluchu.pl/foto/011100583_mini.jpg[/IMG]

Jeszcze dopiszę z trochę innej beczki.
Wiedziałam, że Kastor miał wolontariuszy, bo kiedyś widziałam jego wizytówkę, która później zginęła. Teraz trafiłam na jego stare zdjęcia i opis:
[FONT=Calibri][SIZE=4][IMG]http://przytulpsa.pl/zdjecia/752/duze/small.jpg[/IMG]
Dodano: 2009-03-01
Schronisko: Paluch
Imię: Cezar
Numer: brak
W typie rasy:
Owczarek Niemiecki
Wielkość: duża

Cezar to potężny pies. Jest miły, przyjaźnie nastawiony do ludzi. Mieszka w klatce z dwoma psami i świetnie się dogadują. Na spacery wychodzi chętnie, nie ciągnie na smyczy. Będzie idealnym przyjacielem i stóżem do domu z dużym ogrodem.

[/SIZE][/FONT][FONT=Calibri][B]Polecany: [/B]
[/FONT][FONT=Calibri][SIZE=4] [FONT=Tahoma][SIZE=2]do domu z ogrodem[/SIZE][/FONT]
[FONT=Tahoma][SIZE=2]jako pies stróżujący[/SIZE][/FONT]
[FONT=Tahoma][SIZE=2]do innych zwierząt[/SIZE][/FONT]

[/SIZE][/FONT][IMG]http://i683.photobucket.com/albums/vv192/Paluch_2009/staruszki/s6-s9/003.jpg[/IMG]

[IMG]http://i683.photobucket.com/albums/vv192/Paluch_2009/staruszki/s6-s9/001.jpg[/IMG]

[IMG]http://i683.photobucket.com/albums/vv192/Paluch_2009/staruszki/s6-s9/002.jpg[/IMG][FONT=Calibri][SIZE=4]
[/SIZE][/FONT]

Posted

KOCHANE CIOTECZKI _NASZ ZUREK MA PROPOZYCJE MIEJSCA W SUPER HOTELIKU - ZA OK 300 zl - na razie dogaduje sie w kwestii ostatecznej ceny - wyglada ze na chwile obecna uzbieramy jakies 130 zl stalych deklaracji.

CZY KTORAS Z WAS MOGLABY ZADEKLAROWAC -CHOCIAZ PO 5 zl - ALE NA STALE?:oops:

Posted

[quote name='iwna5702']KOCHANE CIOTECZKI _NASZ ZUREK MA PROPOZYCJE MIEJSCA W SUPER HOTELIKU - ZA OK 300 zl - na razie dogaduje sie w kwestii ostatecznej ceny - wyglada ze na chwile obecna uzbieramy jakies 130 zl stalych deklaracji.

CZY KTORAS Z WAS MOGLABY ZADEKLAROWAC -CHOCIAZ PO 5 zl - ALE NA STALE?:oops:[/QUOTE]
Prosimy o deklaracje-Żurek w schronisku zmarnował już ponad 9 lat życia, JEŻELI NIE DOM TO CHOCIAŻ HOTELIK!!!!:modla::modla::modla::modla:

Posted

Dobra wiadomość na początek: dziś poszła do adopcji ok. 10-letnia owczarka bez tylnej łapki :multi: spoza geriatrii, ale też niemłoda.

Pytałam o kilka zaległych 'znikniętych' psów - dwa kundelki odebrane przez właścicieli, sunia z nowotworem za TM, wilczurowaty wg bazy danych jest w geriatrium - na żywo go nie ma.
Parys ma się źle, pewnie już więcej go nie zobaczę :(

Wyżeł nie jest świeżątkiem, jest z 2004 roku :shake:

Bonita, która niedawno została przeniesiona ze szpitala do geriatrium - nie geriatryczna, za to z depresją i padaczką:

Jasiek - kiedyś z geriatrium, ostatnio dłuuugo był w szpitalu, obecnie znów w geriatrium (czyżby potrzebowali miejsc w szpitalu?)

Nowy w boksie z Twixem (któremu może w końcu cofnie się bycie "depozytem")

Nowy z korytarza - nie wiem, czy nie kolejny zwrot z adopcji, coś znajomo wygląda :roll:

Nowy w boksie Leonala i DonHuana

DonHuan coraz bardziej kuleje na jedną przednią łapę, Łoza coraz bardziej kuleje na dwie... czas nie jest łaskawy dla staruszków :shake:

c.d. później.

Posted

Nowy owczarkowaty. Próbowałam go wziąć na spacer, ale jest dziwny. I zdecydowanie nie lubi smyczy.

Pan miły i puchaty czeka na imię:

Ludożer ;)

Florek :loveu: cały czas bezdomny i na nowo skołtuniony

Posted

W niedzielę widziałam Atosa na spacerze, okazało się, że jest z Leonalem a Parysa nie mogłam znaleźć (był mój ulubiony opiekun, więc o info nie ma mowy). Kurczę, aż tak źle z nim? Czas niestety nikogo nie szczędzi a najboleśniej odczuje to staruszek...