Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam do przekazania używaną (przez 2 dni) obrożę Kiltixa, dostałam informację, że może się przydać.

[quote name='bea100']
Ewa&Duffel- przekaż ten otwarty Kiltix cioteczkom z pomocy w W-wie -odbiorą chętnie ( Ty już masz do wyrzucenia a ta obroża może uratować jakiegoś najbiedniejszego z biednych psiaka)
Tu masz linka:

http://www.dogomania.pl/threads/190811-W-wa-KOSZYCZEK-NIECHCIANYCH-STARUSZKÓW-spis-str-1-i-2?p=16874932#post16874932

Posted

Z Białym też - o ile mnie nie zje. Dzisiaj nie byłam z wyżłem a z 11 byłam tylko z Sergiuszem. W dzisiajszych spacerach bardziej zorientowane są Ania i Gosia. Żeby nie 'dublowac' spacerów mogę przykleic kartki (tak jak sa na leczenie) i wpisywac date przy psie. Mogę to zrobic na sobotę.

Posted

[quote name='Ewa&Duffel']Mam do przekazania używaną (przez 2 dni) obrożę Kiltixa, dostałam informację, że może się przydać.
Bierzemy! A jaki rozmiar? :) I jak się można z Tobą umówić?

Dobre wieści: wczoraj Żurek, dzisiaj Elja - szczęśliwie opuściły schronisko :multi::multi:

PS. Beata - Twoje pudelki zrobiły furorę wśród znajomych :cool3:

Posted

Mapet napisał(a):
Z Białym też - o ile mnie nie zje. Dzisiaj nie byłam z wyżłem a z 11 byłam tylko z Sergiuszem. W dzisiajszych spacerach bardziej zorientowane są Ania i Gosia. Żeby nie 'dublowac' spacerów mogę przykleic kartki (tak jak sa na leczenie) i wpisywac date przy psie. Mogę to zrobic na sobotę.

Ja byłam jeszcze z Kaprysem, Kolą, Gryzielem i Perlitem oraz z małymi z żółtych sal

Posted

Dobre wieści: wczoraj Żurek, dzisiaj Elja - szczęśliwie opuściły schronisko :multi::multi:

PS. Beata - Twoje pudelki zrobiły furorę wśród znajomych :cool3:

Zapraszamn na watki Elji i Żurka po aktualne wiadomości!!!!!

APSA,b. sie cieszę - mam też zrobione 1 goldenki i jeszcze wolne 2xpudelki i wiem, gzie kupić foremki jamniczki

Posted

Nie jest to forum o kotach, ale może zainteresuje kogoś info:
W niedzielę 29 maja, na Polach Mokotowskich, odsłonięcie pomnika Niezależnego Kota!!!!! :kociak::lilangel:

ps a który kot jest zależny?:diabloti:

Posted

Beat2010 napisał(a):
ps a który kot jest zależny?:diabloti:

Mój :p
A także podobno somalijczyki, ragdolle, syjamy i cośtam jeszcze.

Do szczęśliwej serii staruszków w niedzielę dołączył ONek Amir :multi:
Żeby nie było zbyt radośnie, to leżący owczarkowaty z depresją nie dał się przekonać do życia :-(

Przesłałam dla Elji 50 zł z puli koszyczka.

Posted

Zapomniałam napisać! :diabloti:
Miałam już drugi telefon o Sir Winstona (i drugi raz dzwoniąca nie potrafiła wymówić jego imienia :roll:). Pytanie o wiek, o wielkość. NIE padło stwierdzenie, że za stary ani że za duży... Pani po prostu płynnie przeszła do pytania, czy może nie mamy sznaucerków lub jorków, takich do roku-półtora.

W ogóle jakoś mi się ostatnio telefon rozdzwonił i to z jakichś starych ogłoszeń (niestety ciągle aktualnych). Trzymajcie kciuki, może chociaż któryś z tych młodszych psiaków trafi na swojego człowieka.

Posted

[quote name='Niuni&Pupi']APSA masz zapchaną skrzynkę. Przelałam dziś 130zł z bazarku na "Staruszkową skarpetę". Prosze o potwierdzenie tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/205981-GIGA-WIOSENNY-BAZAR-dla-Cielaka-i-Staruszk%C3%B3w-z-quot-koszyczka-quot-do-26.04
Dzięki!
Jak tylko dojdzie, to napiszę.

[quote name='Ewa&Duffel']Rozmiar Kiltixa na dużego psa, ten największy chyba (nie mam pudełka niestety).
Możemy się jakoś umówić na przekazanie-Bródno, Mokotów, Centrum ?
Ewa, czy kontaktowała się z Tobą Dada M w sprawie tej obroży?

Posted

Piszę bo tu więcej cioteczek zagląda:
Cioteczki- dla Bochnara z Koszyka NS- szukam dobrego/poleconego weta operatora (trzeba się liczyć przy kastracji z usunięciem śledziony) w Łodzi. No i zęby przy okazji do roboty są.
To 30km od Ajii gdzie jest na DT a duże miasto...szukamy dobrej kliniki i dobrego operatora!!!

Kto mógłby z dogo pomóc? Chodzi o Łódź. Do jakiej cioteczki mam napisać?

Poradźcie plizzzzzzz

Posted

[quote name='bea100']Piszę bo tu więcej cioteczek zagląda:
Cioteczki- dla Bochnara z Koszyka NS- szukam dobrego/poleconego weta operatora (trzeba się liczyć przy kastracji z usunięciem śledziony) w Łodzi. No i zęby przy okazji do roboty są.
To 30km od Ajii gdzie jest na DT a duże miasto...szukamy dobrej kliniki i dobrego operatora!!!

Kto mógłby z dogo pomóc? Chodzi o Łódź. Do jakiej cioteczki mam napisać?

Poradźcie plizzzzzzz

mmd jest z Łodzi
i pewnie jeszcze masa innych osób ;)

chce ktoś chałwę ?
Apsa?
słodkości - klik
czekolady też tam są ;)

Posted

[quote name='3 x']chce ktoś chałwę ?
Apsa?
słodkości - klik
czekolady też tam są ;)
Szczerze mówiąc od przed Wielkanocą mam wieczny nadmiar słodyczy w domu. Chyba za wolno je zużywam ;)

Bea, a Warszawa ie wchodzi w grę? Tu mamy sprawdzonego - rudziowego.
W temacie łódzkich wetów robiła rozeznanie Dada - i mam wrażenie, że z tego rozeznania wynikło, że polecani łódzcy weci są mniej godni polecenia niż nasi warszawscy.

Edit: wpłata z bazarku doszła, lecę potwierdzić :) Dzięki!

Posted

APSA napisał(a):
W temacie łódzkich wetów robiła rozeznanie Dada - i mam wrażenie, że z tego rozeznania wynikło, że polecani łódzcy weci są mniej godni polecenia niż nasi warszawscy.

Przesłałam Ajlii listę polecanych łódzkich wetów i lecznic - wszystkie sprawdzone przez Majqę - dziękuję:)

Posted

Jeszcze trochę nowych zdjeć.

"Uszak" z cudnymi uszami :loveu: 782/11

Inny nowy-nie-nowy owczarkowaty z 2007 roku

Ten jegomość (ktoś ma propozycję imienia?) zrobił mi dzisiaj numer. Wytarzał się w trawie... idę dalej, ale zorientowałam się, że prowadzę samą smycz, bez psa :-o Pies został z tyłu - najwyraźniej przy tarzaniu rozpiął sobie karabińczyk. Szczęśliwie chyba się nie zorientował, co się stało, i sam d mnie podszedł :)

Najnowszy nowy - "kawalierek"

[FONT=arial][FONT=arial][SIZE=2][FONT=verdana][SIZE=1]ID: 1195/11/P
Gatunek: PIES [ MIESZANIEC ] [ samiec ]
Masc: brązowo biały
Waga: 10,000
Skad: z okolic pl Wilsona
[/FONT][/FONT]
[/FONT]

Jednego mam jeszcze niesfotografowanego, owczarkowatego bez ogona.

Na koniec - Tarzyk pozdrawia zza krat

I jeszcze miła uwaga na koniec: ostatnio adopcje zdecydowanie przeważają nad zgonami :multi: