Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dada M napisał(a):
Wiadomo może, co się dzieje z Mr Hyde'm ? Żyje ?

Po 15-tej jeszcze żył i na zewnątrz nie wyglądał, jakby chciał to zmienić.

Posted

Relacja z wczoraj, później dołoże zdjęcia.

Wyżeł ma się tak, jakby się nic złego nie stało. Jedna z opcji jest taka, że np. ugryzł go jakiś owad i dostał reakcji alergicznej.

"Świnka morska" - wypłoszona brązowa sunia nie żyje, najprawdopodobniej odeszła na serce.

Są dwa nowe mikro-staruszki:
- pinczereczka, rozmiar między ratlerkiem i pinczerem średnim, rusza się jak wystawowa dama :)
- biały chyba mini pudelek, obecnie ogolony 'na sznaucera' (po trafieniu do schronu był beżowym kołtunem), milutki, ale bez człowieka tylko leży zwinięty w kłębek

Pinczerka (suka!)
[FONT=verdana]
ID
: 1241/11/P
Gatunek: PIES [ MIESZANIEC ] [ samiec ]
Masc: czarny podp
Skad: z ulicy Modlińskiej
[/FONT]

pudelkowaty nie ma zdjęcia
[FONT=arial]BRAK FOTO[/FONT]
[FONT=verdana]ID: 1253/11
Gatunek: PIES [ MIESZANIEC ] [ samiec ]
Masc: beżowa
Waga: 5,000
Skad: ul. Krzeczkowska
[/FONT]

Przy okazji, Dada - Pastel z Clydem były na spacerze z jakąś dziewczyną z koczkiem, bliżej mi nie znaną; wyprowadziłam z Magdą Ramzesa i s-kę; Jazgotka była na wycieczce do biura, na sprawdzenie chipa do spisu.

Posted

Sprawdź jeśli możesz czy pinczerka nie ma tatuażu. Rasowe pinczery są często większe niż to do czego się przyzwyczajamy patrząc na ulicę- moja Lala waży ładnie ponad 5 kg (np fakt, spasiona jest). Co prawda, powinna mieć ciachnięte uszy, gdyby była rasowa, ale kto wie?

Posted

[quote name='koosiek']Ok. dwa tygodnie temu trafił na Paluch "mój" Smoku: http://www.dogomania.pl/threads/204432, dziadek, na którego polowałam przez jakiś czas - siedzi w pawilonie 9 boks j. Czeka na niego miejsce w hoteliku. Z kim muszę się skontaktować w sprawie zabrania go? I czy w ogóle schronisko wyda psa do hotelu osobie nie będącej wolontariuszem?

koosiek z tego co wiem, to musisz po prostu pojść i zaadoptowac psa na siebie lub wysłać inna osobę po psa
najlepiej (chyba, niech mnie ktos poproawi najwyzej) umówić się zjakimś wolontariuszem - tak będzie łatwiej dla osób które nie odnajdująs ie w schronisku, z wolontariuszem adopcja powinna pojsc sprawnie

z tego co wiem Apsa się urlopuje
ale na watku sa inni wolontariusze
ew kontaktuj się z morisową i KWL

Posted

koosiek napisał(a):
To chyba właśnie on:

Ja myślę że to nie on,owszem podobny z pyszczka ale dużo mniejszy od Smokusia a poza tym Smoczek na kwarantannie na spacerki nie wychodzi,przynajmniej tam jeszcze w sobotę był.Pawilon 10 i 9 to własnie jest kwarantanna.

Posted

A już miałam nadzieję, że to Smoku tak spokojnie na smyczy stoi :oops:

3x, dzięki za info, mam nadzieję, że do końca tygodnia go zabiorę :) Szukamy dla niego transportu do Wilanowa - może ktoś mógłby pomóc?

Posted

Beat2010 napisał(a):
Bede w niedzielę wracać z Palucha do Wilanowa, sporo po 17-tej ( po spacerach z psami), wtedy mogę podwieść.

Super :) Odezwę się zaraz na pw.

Posted

[SIZE="4"]Dostałam ostrzeżenie ze schroniska w Gaju, ze jeździ po schroniskach facet z zamiarem adopcji szczeniąt. Psy podobno jada do Niemiec jako przynęta dla amstafów szkolonych do walk !!! Ten facet to Ceglarek Lukasz lub zona Ewa z Krzywinia kolo Gostynia. Może kontaktować się ze schroniskami w całej Polsce.... uprzedź znajome schroniska !
(Od Edyta Ziemiańska)