Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wyszedł też Reks, Hania, owczar no-name, Joker, Filon-grubasek i pewnie coś jeszcze pominęłam. A boks z Żubrzykiem był w piątek
Za to Bary "agresor" nie był.
Faktycznie znowu kolejne zmiany, już nawet nie staram się zapamiętać, co gdzie jest, tylko ogarnąć, czy są nowe i czy coś nie zniknęło.

Nie taki agresor straszny ;-)

Owczar

Spoza geriatrii - Maluch, stary, głuchy, "/A"

Wiki vel Lassie w piątek poszła do adopcji, a w sobotę wróciła. Nie dogadała się ze spanielem - rezydentem :roll:

Przy zdjęciu Twixa z przyjęcia trafiłam na tę informację: ID: 0233/11; 3083/10
Adopcja? Odbiór i ponowne zgubienie/porzucenie? Trzeba będzie dopytać.

Posted

koosiek napisał(a):

[...] na działkach obok Palucha. [...] w tym rejonie grasują zakażone kleszcze, jego kolega ma babeszję

czy ruszyła już akcja zabezpieczania psów przed spacerami?
o jednym chorym na babeszjozę już słyszałam (i to suka, która akurat nie chodzi na spacery :/ )

Posted

Owczar o wdzięcznym, tymczasowym imieniu OWCZAR (nie mam ostatnio weny psio-nazewniczej) to aktualnie mój ulubieniec z geriatrium :) Geriatryk z niego żaden, z tego, co wiem, nie jest na nic leczony.
Początkowo był trochę wycofany i nieco przestraszony - możliwe, że kiedyś był bity, bo z niepokojem patrzy na moją uniesioną rękę, nie lubi gwałtownych gestów.
To bardzo łagodny, mądry, wierny pies.
Na spacerach biega, nie ma problemów z poruszaniem się, wstawaniem itd. Dałabym mu ok. 8-10 lat.
Myślę, że w dobrym domu odżyłby całkowicie - i tak jest już w znacznie lepszej formie psychicznej, bo nie mogę sobie odmówić cotygodniowych spacerów z nim.
Może ktoś znalazłby chwilkę, aby go poogłaszać ? APSA ma kilka ładnych zdjęć Owczara, wieczorem mogłabym przygotować na szybko tekst do ogłoszeń.

Posted

APSA napisał(a):
Taki owczar: :loveu:
Tylko ciągle bez imienia :roll:

jak to bez imienia?
a Owczar to nie imię ? ;)

możecie zagłosowac w krakvecie na wspolnegokandydata dogo i miau ?
na Radomsko?
przegrywa :(
linka w moim podpisie,
może mozecie poprosić o głosy na "swoich" watkach ?

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Ale tam jest temat ZAMKNIĘTY, jak głosować?

ankieta jest aktywna tylko temat zamkniety

jak sie zalogujesz mozna normalnie głosowac :)

Posted

Dziś było parę dziadulinków. Tradycyjnie Ares, Amon, Łoza, Duke, Kastor i Jacuś, oprócz nich jeszcze mały czarny piesek od Aresa, kudłacz z sali ? i cała sala na końcu po prawej str. W najbliższym czasie wgram zdj to będzie można niektóre z nich podziwiać podziwiać :). Widziałam też Twixa na spacerze, a rudziaszki i Kaprys były wczoraj. Dzikus mnie prawie dziś złapał przez kraty, bo zapomniałam że cały pyszczek jemu się tam mieści (APSA to chyba pies dla Ciebie :) ). Za to agresor z przeszłości, cieszył się do mnie kiedy mijałam jego klatkę :)

Na zachętę zdj Kastora, strasznie jest słodki (i lubi wyciskać się na spacerki :p)

Posted

justynaz87 napisał(a):
Dzikus mnie prawie dziś złapał przez kraty, bo zapomniałam że cały pyszczek jemu się tam mieści (APSA to chyba pies dla Ciebie :) ). Za to agresor z przeszłości, cieszył się do mnie kiedy mijałam jego klatkę :)

Dzikus czarny czy dzikus biały w kropki?
O czarnym myślę, trzeba sie będzie w końcu za niego zabrać.
Dzięki za relację :)

A Twixa szkoda - pies niby ma właściciela, ale ciągle mu ucieka i wlaścicielowi nie chce sie go odbierać ze schroniska :shake:

Balou w szpitalu ma się nieźle :)

Posted

Dzikus biały. Czarny sprawia wrażenie prawdziwego wyzwania.

Cieszę się, że trochę psiaków wychodzi z geriatrii :). Dzisiaj wstawię zdj dziadoli. Ten boks ostatni po prawej to m.in. Leonal i "nowy". Ale z Leonalem się zakolegowałam. Strasznie fajny. Rudy większy nie taki otwarty, pospolitek z tej samej klatki baardzo miły i podłużny czarno-biały specyficzny - niestety brak zdj :).

Zaraz jeszcze obejrzę dok od Ciebie (APSA) i zobaczę czy reszta ma jakieś imiona.

Aha co do Twixa to straszna lipa. Ładny mi właściciel. Pies parę razy uciekał. Jak przywozili go na Paluch to informowali faceta, a ten parę dni nie przyjeżdżał, bo czasu nie było. Teraz chyba w ogóle go olał. Ale w sumie po co mu taki opiekun... Smutne to wszystko. Chcę żeby psy miały tylko opiekunów na prawdę kochających zwierzęta i posiadających podstawową wiedzę o psach...

Edit: Zdjęcia

Amon. Na wszystkich zdj tak samo, ale jest na kogo popatrzeć :). Fajny emerytowany ONek

Ares. Strasznie mi uciekał od aparatu. Ale na szczęście trochę przytył i miał sporo siły na spacerze.

Piesek, którego imienia nie znam. Bardzo miły. Jak siedziałam u Aresa wylizał mi ręce :p

Posted

[quote name='justynaz87']Ten boks ostatni po prawej to m.in. Leonal i "nowy". Ale z Leonalem się zakolegowałam. Strasznie fajny. Rudy większy nie taki otwarty, pospolitek z tej samej klatki baardzo miły i podłużny czarno-biały specyficzny - niestety brak zdj :).
Leonal jest przytulak :loveu: A nowy mnie straszył dziabnięciem, ale skoro chodziło o spacer, to się opamiętał. Pospolitek - DonHuan, parówek - Pieg (roboczo, ale pewnie zostanie). Szkoda, że bez zdjęć - raz go fotografowałam, ale nie powiem, żeby mi to dobrze wyszło:

Piesek, którego imienia nie znam. Bardzo miły. Jak siedziałam u Aresa wylizał mi ręce :p
Roboczo nazywa się Gacek-Wielkouch :p

[quote name='justynaz87']
chudzielec bez imienia (nie obrażę się za propozycje :) )
Nikt się nie obrazi za propozycje ;)

Baardzo sympatyczny, czy to Don Huan?
[...]
Berni (chyba...)
Tak, tak :)
Dzięki za foto-relację, na spacerach wyglądają wszystkie optymistycznie :)

Posted

Duke ma swój wątek i zbiera deklaracje na hotelik u Czarodziejki:

http://www.dogomania.pl/threads/205424-Duke-stary-ONek-bez-szans-w-schronie!-Zbieramy-na-DT!!!?p=16644493#post16644493

I przy okazji ukradnę sobie fotki Amona, który z innymi staruszkami ONkowymi gości na wątku ŚlepowrONka; też serdecznie zapraszam:lol:

http://www.dogomania.pl/threads/191873-Niewidomy-owczarek-niemiecki-szuka-domu-i-swojego-cz%C5%82owieka/page4