Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='aśka-od-dagona']Bo Dogomaniacy to(stwierdzajac za Frotka;)) CHMAMY Z (duzymi;))PSAMI:p[/quote]

Ale dla mnie to dobrze, bo nie dociera do mnie na spokojnie, a szczególnie jak mówi mi to ktoś z rodziny:cool3:

Posted

[quote name='aśka-od-dagona']Bo Dogomaniacy to(stwierdzajac za Frotka;)) CHMAMY Z (duzymi;))PSAMI:p[/quote]
A no to nie wiedziałam, że ze mnie aż taki cham:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='madzia i medor']A no to nie wiedziałam, że ze mnie aż taki cham:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:[/quote]
Ze mnie...też :evil_lol:
Oczywiście nic nie ujmując Isztar/ja tylko sprostowałam słowa ozuzi bo chciałam jej pewne rzeczy uświadomić a zdaje się, że (niepotrzebnie i niezamierzenie :p ) wsadziłam kij w mrowisko (zresztą nie ma sie co dziwic, że na rozmnażalnie mi się owiera spory scyzoryk w kieszeni! i nie tylko mnie!)

Posted

Ozuzi a z czego to lotnisko- bo jeśli betonowe to nie pozwalaj biegać Isztar po betonie- beton to zero amortyzacji dla stawów i się niszczą! Zwłaszcza jeśli pies ma nadwagę 9nawet lekką!) i wcześniej nie biegał regularnie.

Posted

[quote name='nathaniel']Tu się zTobą zgodzę, ale papiery są potwierdzeniem pochodzenia , a więc rasowości , ale ja się już nie wypowiadam na temat rodowodu, bo na dgm i innych psich forach było to już [COLOR="Red"]nie jednokrotnie [/COLOR]omawiane :)[/QUOTE]

Zgodnie z prośbą:cool3:

Posted

[quote name='WŁADCZYNI']Ozuzi a z czego to lotnisko- bo jeśli betonowe to nie pozwalaj biegać Isztar po betonie- beton to zero amortyzacji dla stawów i się niszczą! Zwłaszcza jeśli pies ma nadwagę 9nawet lekką!) i wcześniej nie biegał regularnie.[/quote]
OT to!!!!!-zgadzam sie: psy nie powinny biegac po twardej powierzchni-ja nawet na osidlu Tunie nie spuszczam zeby nie biegala-zawsze ide do parku (park mam 20m od domu)

Posted

Ano, to znowu jestem niedouczona. Zauwazylam, ze moje psy nie bardzo chca biegac po betonowej alejce ( musze nia isc zeby dotrzec na pola, innego sposobu nie ma ). Za to, kiedy tylko dotrzemy na pola, zaczyna sie hasanie. Rzeczywiscie, macie racje - moje psy o wiele wiecej biegaja na samych polach, dopiero tam zaczyna sie prawdziwa zabawa.
Czlowiek, jak widac, uczy sie przez cale zycie. Ozuzi - nie przejmuj sie. Nie tylko Ty sie uczysz.

Posted

[quote name='Asta']OMG :O
Psina była przyczepiona do samochodu i ty sobie swobodnie jechałaś? Dla mnie to wielki SKANDAL[/quote]

Po takich komentarzach Ozuzi wkrótce się zniechęci i w ogóle przestanie prosić nas o radę :shake: Ciągle tylko musi się bronić i odpierać ataki :cool1:

Posted

Jak sobie tak czytam to forum, przeglądam wątki to zauważyłam, ze dogomaniacy tylko szukaja powodu do awantur. I faktycznie, mnie tez czasami ponosi, ale to jest po prostu.. niemiłe. Bo niejednokrotnie to wynika po prostu z niejasności wypowiedzi (zazwyczaj nowego użytkownika forum), a nie z faktycznie popełnionego przez niego błędu. Tak więc wysłuchajmy (wysluchajmy, bo ja tez tak czasami mam:P) najpierw wyjaśnienia, a później a MIARĘ MOŻLIWOŚCI wytłumaczmy spokojnie pewne kwestie.
Każdy popełnia błędy i ostatecznie coraz mniej osób będzie po takiej naskoczce do nas zgalądać. A tego byśmy nie chcieli, prawda? Bo w końcu miło jest powymieniać się doświadczeniami z nowymi użytkownikami :)...

Ozuzi
I jak waga Isztar??? :)

Posted

[quote name='Behemot']Po takich komentarzach Ozuzi wkrótce się zniechęci i w ogóle przestanie prosić nas o radę :shake: Ciągle tylko musi się bronić i odpierać ataki :cool1:[/QUOTE]Mowie Ci [B]Behemot[/B], ze w tym topiku czarnowidztwo w najczystszej postaci sie ujawnia :evil_lol: i widac jak niektorym [I]propsiowe[/I] klapki na oczach przeslaniaja swiat ;)

Juz widze komentarze gdyby [B]ozuzi [/B]napisala, ze przywiazala [B]Isztar[/B] do drzewa. :evil_lol:
Poczytamy sobie wtedy, ze pies stoi pewnie tak przywiazany juz od tygodnia, ze zostaly z niego skora i kosci, ze takiej nieodpowiedzialnej pannie to policja powinna sila psa odebrac. :evil_lol:

Posted

[quote name='Behemot']Po takich komentarzach Ozuzi wkrótce się zniechęci i w ogóle przestanie prosić nas o radę :shake: Ciągle tylko musi się bronić i odpierać ataki :cool1:[/quote]

Nie zniechęcam się. Czasami mnie to aż śmieszy że dorośli ludzie się tak na mnie rzucają. :lol:

[quote name='Surprise']Ozuzi
I jak waga Isztar??? :smile:[/quote]

Wczoraj nie miałam czasu, dzisiaj święto, ale jutro tatę wyciągnę;) .

Posted

Nie zawsze pies z tzw. "dobrej" hodowli, polecanej i wogle jest najlepszy, mam psa goldena z najlepszej hodowli w Polsce i co i mam Go chorego na zespol drazliwej okreznicy i mam psa wyzla munsterlandzkiego, ktory jest wlasnie bezpapierowy mama championka a ojciec bez papierow i co i mam najlepszego szczeniaka na Swiecie: madry, odwazny, przebojowy a nie wiecznie majaca biegunke kluske. Moja znajoma ma psa z tejze samej hodowli i co i ma psa z dysplazja a hodowca na jej pytanie odpowiedzial moje psy nie maja dysplazji. Ja rozumiem, ze najlepiej kupoowac psa z rodowodem, ale ja bardziej od rodowodu cenie sobie kontakt z hodowca i to czy naprawde on kocha psy. Ta hodowla goldenow to Complement, w MP ciagle pisza, ze to najlepsza hodowla goldenow niezbyt sie z tym zgadzam. Dka mnie jest wazne to jaki jest pies a nie to czy posiada jakies papiery czy ich nie posiada. Oczywiscie nie kupie psa na gieldzie czy w sklepie. Ale nie zawsze rodowod jest wazny.

Nie najezdzajcie na biedna dziewczyne, ona jak pisze nie chce juz drugiego psa. A ten CC jest sliczny i ma piekne,zadowolone i smiejace sie pycho. Mozecie dawac rady, ale w przyjemniejszym tonie prawda??

Posted

[quote name='Evelina']Juz widze komentarze gdyby [B]ozuzi [/B]napisala, ze przywiazala [B]Isztar[/B] do drzewa. :evil_lol: [/quote]

O kurcze a Jura juz od 3 dni kilka godzin spędza pod drzewem :diabloti: i to przywiązana (no pewnie ratuje mnie to, że na długiej lince) żeby mi na słoncu się nie kładła bo ten łobuz nie położy sama w cień a od słońca jej rudzieje sierść a nasz piekny potężny orzech daje super cień a jak słońce sie przemieszcza i jest brak cienie to przeprowadzamy ją do domu na chlodne płytki.

Czy juz mam bać się policji? Evelina jak myślisz łapię się już na zgłoszenie do TOZ-u za znęcanie nad psem

Posted

[quote name='Paulinka18']Czy juz mam bać się policji? Evelina jak myślisz łapię się już na zgłoszenie do TOZ-u za znęcanie nad psem[/QUOTE]Eeee tam nie bede czekala na TOZ ...
Juz mi sie scyzoryk w kieszeni otwiera [img]http://yelims5.free.fr/Violence/Violence10.gif[/img] i paluszki swedza :evil_lol: [img]http://yelims5.free.fr/Violence/Violence36.gif[/img]

Posted

[quote name='Paulinka18']O kurcze a Jura juz od 3 dni kilka godzin spędza pod drzewem :diabloti: i to przywiązana (no pewnie ratuje mnie to, że na długiej lince) żeby mi na słoncu się nie kładła bo ten łobuz nie położy sama w cień a [B]od słońca jej rudzieje sierść[/B] [/quote]

No popatrz! To by wyjasnialo czemu Kenia taka ruda franca jest! Ona caly czas na sloncu sie opala![img]http://manu.dogomania.pl/emot/glupek2.gif[/img]

Posted

[quote name='PATIszon']No popatrz! To by wyjasnialo czemu Kenia taka ruda franca jest! Ona caly czas na sloncu sie opala![img]http://manu.dogomania.pl/emot/glupek2.gif[/img][/QUOTE]Toz to afrykanski pies przecie. :cool3:

Posted

he,he to Tunia pewnie opala sobie tylko lapki,oczy i troche pyszczek...:cool1: :lol: :-o (jest czarno-podpalana);) :razz:
[B]ozuzi:[/B]masz slicznego pieska...

Posted

[quote name='ozuzi']:crazyeye: :crazyeye: No bo tak było. Przecież ne jestem taką sadystką żeby psa przywiązać do samochodu i go ciągać :roll: . Pieska wysadziliśmy żeby biegał, a ja zaczęłam jeździć.[COLOR=red] [B]Ona sama chciała za nami biegać.[/B][/COLOR] [COLOR=black][B]Nikt jej nie kazał.[/B][/COLOR] Nie zostawialiśmy jej i cały czas byliśmy na lotnisku (50m x 20m). Jak się zmęczyła to zaczęła kółka skracać, a później się pochodziła, wysikała się i w trawe klapnęła poleżeć. Nic na przymus.:eviltong:[/quote]

ja tu niestety przymus widze wyraznie.Wy pewnie swietnie sie bawiliscie kiedy suka spanikowana gonila samochod zebyscie jej przypadkiem nie zostawili,czy nie tak to wygladalo? Bo przeciez wszyscy byli w samochodzie a pies na zewnatrz? nic na ten temat nie pisalas stad moj wniosek :roll:

brak wyobrazni....:shake:

Posted

Bez przesady przeciez nie jechali 60 km na godzine tylko pewnie okolo20 max. Ja bedac na wakacjach rbie zupelnie tak samo tylko po lesie.ucze sie jezdzic jak jest tak goraco topsy lece...i nie majana nic sily chowam je zawsze co cienia ale i tak musze sie wybigac i tak bo by cale gospodartwo rozniosly wiec gdy jest chlodno okoolo 21 jede do lasu z tat i ucze sie jezdzic (o bozee nidugo ide na kurs prawa:?) zabiram psy i je wypuszczam one se lataja a ja "udaje" ze jezdze b o jazda tego nazwac nie mozna...i jakos specjalnie spanikowane nie sa fakt pierwszym razem byly lekko zdzwione teraz ja ja gamon stane i nie moge ruszuc bo jestem wpiachy to wyprzedzaja samochod stoja przed nim i sie na mnie gapia jak na wariatke i czekaja kiedy rusze...

Widomo nie mozna psa "tachac" po betonowym boisku zeby gonil nas bo my mu uciekamy ale puszczony a ktos sie uczy jezdzic..nie widze problemu...