Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Jaaga']Wiadomo, jaka przyczyna - pododermatitis:alergia+ bakterie+ grzyby. [/QUOTE]

Mój pies (bullterrier) ma to samo, przez całe życie (9 lat), nawracający gronkowiec + grzyby w różnych odmianach :roll:, alergikiem też jest.
U tej rasy to niestety częste.
Zmiany zwykle pojawiają się właśnie między palcami, ale zdarzały się też na brzuchu, w uszach, a ostatnio na i w nosie :roll:
Leczenie jest niestety trudne - już nie jestem w stanie spamiętać wszystkich specyfików, które przerabialiśmy.

Natomiast ostatnio, kiedy pojawiły mu się typowe pęcherze między palcami, dostał jedynie Dicortineff - krople do oczu i uszu - zakrapiałam mu miedzy palce i rozsmarowywałam 3 x dziennie. I jestem w szoku, bo pomogło i to szybko.
A byłam już przygotowana na to co zwykle - kilka tygodni na antybiotyku :roll:

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pomogło, bo Dicortineff to steryd. Oskar też dostaje sterydy i po tym ma poprawę.

Oskar dziś był w Tychach na badaniach. Wyniki ponoć sa nawet dobre. Część już mam, rozmaz krwi bedzie na jutro. Wizyta z badaniami kosztowała 135 zł. Później wstawię rachunek za nia i za leki.
Oskar znowu ma przepisany Encorton, na którym był w najlepszym stanie. Umawiam go na operację.

Proszę o wsparcie dla Oskara, bo musimy wykorzystać jego dobry stan wątroby i nie zwlekac z wyjęciem śruby i srutu z łapy.

Posted

Na koncie Oskara jest w tej chwili 49 zł, a potrzeba 135 zł na dzisiejszą konsultacje oraz badania i na operację, nie wiem ile , ale pewnie ok.300 zł.

[B]Bardzo prosimy o pomoc! To już pewnie ostatnia operacja Oskarka , wyjęcie śruby ze złamanej łapy i śrutu przy okazji.[/B]

Posted

Zostało 3 dni do operacji Oskara, a nie ma pieniędzy na zabieg :shake:. Podpowiedzcie, kto na dogo jest milośnikiem onków, moze ktos kojarzy takie osoby? Moze rozsyłac pasjonatom rasy PW z prośba o wsparcie dla Oskara:roll:? Nikt nowy tu nie zagląda.

Dzwoniłam o resztę wyników z krwi. Wszystkie są dobre, ma tylko podwyższone leukocyty, ale przy śrubie, stanie zapalnym w łapie i śrucie, to normalne.
Oskar od tygodnia dostaje Essentiale +hepatil i chyba to daje lepsze efekty, niz weterynaryjny hepatiale.

Dzis Oskar jest w ogrodzie, bo jest ciepło i słonecznie. Niestety, przywykł do sypialnianego wylegiwania się i jest niezadowolony. Wręcz powiedziałabym, ze obrażony. Jak idę do ogrodu, to nawet nie podchodzi, tylko patrzy wzrokiem zbitego psa. Nie ma jednak zmiłuj się, pies musi poodychac świeżym powietrzem. Choć przyznam sie, że troche czuję sie jak sadystka :oops:, patrząc na jego zbolałą minę.

Posted

Radek, bardzo dziękuję.

Andziu, chyba całości brakuje, bo dostałam na niego z bazarku 120 zł, a za wizytę zapłaciłam 135 zł i za leki 82,21 zł. dzis postaram się wstawić w końcu paragony, ale z czasem u mnie naprawdę kiepsko.

Posted

[quote name='AresekSE']ja przesle tez 50zl ale mam tylko 5zl na polskim koncie wiec zajmie to pewnie 4-5 dni, czy operacji nie mozna zrobic i czesc zaplacic a reszte po operacji?[/QUOTE]

Dziekuję bardzo. Oczywiście, że się da tak zrobić, bo i tak nie mamy innego wyjścia.

Posted

Ostatnio wpłynęło dla Oskarka:
10 zł Radek
20 zł Radek
50 zł - mag.da
50 zł - Linssi
50 zł - NN
Bardzo serdecznie dziekujemy!:loveu::loveu::loveu:

Uzupełniłam rozliczenie na pierwszej stronie, saldo na dzień dzisiejszy wynosi 145,12 zł, czyli brakuje juz tylko ok.100 zł na operację.

[B][COLOR=blue]Operacja jutro, bardzo prosimy o trzymanie kciuków,żeby wszystko się udało,żeby dobrze zniósł narkozę.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#0000ff][/COLOR][/B]
[COLOR=black]Trochę sie martwię.[/COLOR]