erka Posted March 22, 2011 Author Posted March 22, 2011 O tym, że Oskarek, to chodząca łagodność wiedzą nawet koty, bo kocica Jaagi uparcie przenosiła swoje kociaki tuż za posłanie Oskarka, widocznie wiedziała,ze tam będą jej dzieci najbezpieczniejsze:). Quote
Jaaga Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Oskar czuje się coraz lepiej. Antybiotyk pomógł mu tez na infecję między palcami, pozbył się metalu w tej łapie i palce wygladają lepiej. Nie są już tak spuchnięte i wilgotne. Do tego maleńkie dawki sterydu bardzo polepszyły mu apetyt, a do tego chyba pomogly wątrobie, bo przestał tak duzo pić. Teraz ozywił się, ma błysk w oku, ale jest też trochę upierdliwy. Poluje na każde jedzenie, jakie wypatrzy. Dzieciom kradnie z rak dosłownie wszystko. Chętniej wychodzi na spacery, wczoraj w ciągu dnia poszedł do ogrodu i wygrzewał się w słońcu. O 7 rano już czeka pod drzwiami, zeby wyjść. W końcu powstawiam zaległe rachunki, bo mam naładowana baterię. Quote
Jaaga Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 To są zaległe rachunki. Otrzymałam z bazarku 120 zł, zapłaciłam za wizytę 135 zł, za leki 82 zł, czyli wyłożyłam 97 zł. Quote
kika22 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Ciesze sie, ze z Oskariem juz lepiej ;-) Uwaga na Ślasku zagineła suczka stafficzka, rozglądajcie się http://www.dogomania.pl/threads/204391-Stafficzka-11-mczna-Śląsk-zaginela Quote
erka Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 Ostatnio wpłynęło dla Oskarka: 50 zł - Aresek SE 20 zł - Lazy 20 zł - Andegawenka / zostało po Maxiu/ Bardzo serdecznie dziękujemy!:loveu::loveu::loveu: Uzupełniłam rozliczenie, uwzgledniając 250 zł za ostatnią operację i Oskarek znowu na niewielkim minusie -14,88 zł, ale juz na początku kwietnia będzie potrzebował 200 zł na dt, tak,ze cały czas bardzo prosimy o wsparcie:lol:. Andzia69, to jeszcze nie doszło;). [quote name='andzia69']to ja wpłacę brakujące 100 zł - tylko podeślijcie mi nr konta Quote
Radek Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Super, że Oskarowi lepiej:) Oczywiście o wsparciu nie zapominam. Quote
savahna Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Cieszę sie,ze z Oskarkiem oki. Jak Jaaga juz jakies zdjecia wstawia to jak tak siedzę....i sie rozpływam....:p Quote
erka Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 A ja cały czas czekam na fotki Oskarka w łóżku, do którego podobno ładują sie razem z Muszką zaraz po przyjciu ze spaceru, z brudnymi łapami, z tą tylko róznicą ,że Muszka jeszcze reaguje, jak się krzyknie i nie pozwoli, a Oskarek nie da sie ściągnąć za nic:evil_lol:. Quote
Jaaga Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Łóżko mam jak w hotelu, z co dzień zmienianą pościelą. Róznica taka, ze sama musze ją sobie prać, suszyc, składać, przebierać. Muszka jeszcze reaguje na nie wolno, ale Oskara ściągam na siłę za obrożę, jak zdążę, a on drugą stroną już wchodzi. Jak nie zdażę, to z drugiego końca łóżka już się przesunąć nie daje. Szczególnie wtedy doskwiera mu starcza głuchota. Dziś spałam razem z dziewczynkami w sypialni i Oskar stał wieczorem po ciemku przy łózku patrząc na nas z wyrzutem. Obrazony spał na swoim legowisku z kotami. Zdecydowanie woli, jak śpię z Minią w dziecinnym pokoju. Quote
Radek Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Jaaga napisał(a): Szczególnie wtedy doskwiera mu starcza głuchota. Trudno się dziwić, może poduszka zasłania Oskarowi ucho:evil_lol: Quote
kika22 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Jaaga zajrzyj tutaj, może by tu zaproponowac naszego Oskarka http://www.dogomania.pl/threads/203280-Duży-spokojny-zrównoważony-pies-z-DT-lub-znający-warunki-domowe!!/page3 Quote
emilia2280 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Co tu sié wyprawia u kochanej mamuski-Oskara. Ale sié dziadu rozkokosil u Jaagi. Ciekawe jaká mialby miné jakby mu kazac do budy teraz isc na mróz ;ppp Quote
Elka_Ka Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 emilia2280 napisał(a):Co tu sié wyprawia u kochanej mamuski-Oskara. Ale sié dziadu rozkokosil u Jaagi. Ciekawe jaká mialby miné jakby mu kazac do budy teraz isc na mróz ;ppp Zapłakałby się :placz: Tyle lat był bezdomny, że teraz musi nadrobić zaległości Quote
Rudzia-Bianca Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Jaaga napisał(a):Łóżko mam jak w hotelu, z co dzień zmienianą pościelą. Róznica taka, ze sama musze ją sobie prać, suszyc, składać, przebierać. Muszka jeszcze reaguje na nie wolno, ale Oskara ściągam na siłę za obrożę, jak zdążę, a on drugą stroną już wchodzi. Jak nie zdażę, to z drugiego końca łóżka już się przesunąć nie daje. Szczególnie wtedy doskwiera mu starcza głuchota. Dziś spałam razem z dziewczynkami w sypialni i Oskar stał wieczorem po ciemku przy łózku patrząc na nas z wyrzutem. Obrazony spał na swoim legowisku z kotami. Zdecydowanie woli, jak śpię z Minią w dziecinnym pokoju. To ja się bardzo cieszę że nie tylko ja mam łóżko jak w hotelu z własnoręcową obsługą ;) Quote
Rudzia-Bianca Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Na Oskara i Albinkę i kieleckie Tymczasy u Jaagi właśnie powstał bazarek na który zapraszam :) http://www.dogomania.pl/threads/205028-Pojemniki-RC-plecak-RC-buty-sweter-korale-mufinkowe-foremki-na-Kielce-do-12.04?p=16590817#post16590817 Quote
Jaaga Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 kika22, Oskara czeka jeszcze amputacja palca, bo nie może być wiecznie na antybiotykach. Tylko jego wątroba musi uporać się z poprzednią narkozą i odpocząć. Małgosiu, jak widzisz, takich "hoteli" samoobsługowych jest więcej. Emilio, jak zostawiam go w ogrodzie, a jest tylko chłodniej, to patrzy na mnie z wyrzutem. Stoi wtedy jak słup przy bramie i wpatruje się w nią bez ruchu, aż pojawię się i go zabiorę. W niedzielę zostawiłam go w ogrodzie i pojechałam do sklepu. W międzyczasie zaczął padać deszcz. Jak wróciłam, to lece od razu po Oskara, a tu pusty ogród. Myślałam, że dostanę zawału. Okazało sie, że mama go zaprowadziła do domu, a ja jeszcze dostałam opieprz, jak mogłam zostawić przed deszczem psa samego. Nie pomogło tłumaczenie, że przecież ma budę z poduchą w środku. Quote
savahna Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 [quote name='Jaaga'] W niedzielę zostawiłam go w ogrodzie i pojechałam do sklepu. W międzyczasie zaczął padać deszcz. J jeszcze dostałam opieprz, jak mogłam zostawić przed deszczem psa samego. Nie pomogło tłumaczenie, że przecież ma budę z poduchą w środku. A tam budę...Przecież on nie wie, albo nie pamieta do czego ona służy!;) :niewiem: Quote
Jaaga Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Tak, skleroza budowa to jego kolejna starcza przypadłość po głuchocie łózkowej :evil_lol:. Quote
savahna Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 No tak: głuchy, pamieć juz nie ta....:evil_lol: Niech on juz lepiej u Ciebie Jaaga zostanie na dożywotnim dt, bo kto by chciał takiego psa ;) Quote
Jaaga Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Gdyby nie ogromne koszty, to byłby już u nas na DS. Niestety, nie podołałabym temu finansowo. Już tak miałam z Sarą. Była stara, nikt jej nie chciał i napisałam na jej wątku, że w związku z tym zostaje u nas. Przez całe dwa lata, które z nami zyła, była chora i na diecie. Co kilka miesięcy musiałam przeznaczać ok. tys. zł na kolejną diagnostyke i leczenie. Niestety, musiałam wiele odmawiac dzieciom, żeby np. kupić diete czy leki. Maluchom trudno zrozumiec, że nie dostaną cukierków, bo psia puszka jest ważniejsza. Quote
erka Posted March 31, 2011 Author Posted March 31, 2011 Jaaga ma teraz inne problemy z sunią ze Starachowic, która przyjechała do niej z zapaleniem otrzewnej po sterylce i nie wiadomo, czy przeżyje, więc pewnie nie ma czasu pisać o Oskarku. Quote
savahna Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 [quote name='azalia']Co z sunią ze Starachowic? Tu jest wszystko na bieżąco: http://www.dogomania.pl/threads/204655-Pi%C4%99kna-Lala-z-oczyszczalni-%C5%9Bciek%C3%B3w-potrzebuje-pilnie-funduszy-na-walk%C4%99-o-%C5%BCycie A tu bazarki: [FONT=Calibri]http://www.dogomania.pl/threads/205104-LALA-WALCZY-O-%C5%BBYCIE-!!!!-Depilator-zegarek-i-inne-cuda-do-8.04.-godz.-20.00[/FONT] http://www.dogomania.pl/threads/205092-Sztuczna-bi%C5%BCuteria-na-Lale-ze-Starachowic-na-operacje-po-sterylce-koniec-06.04 Quote
Recommended Posts