Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oskarek dostał w spadku po Górce, która pojechała do Niemiec, 81 zł za zgodą jej sponsorów:).Tym samym dług Oskara zmniejszył się do 44,02 zł.

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ewab napisał(a):
Widzę, że żabi temat Was zainteresował. Choć zakrawa to na żart, andzia69 może potwierdzić, że faktycznie był taki telefon. W schronisku też jest ich do wiwatu. Można zbierać wiadrami. Kiedy dziewczyny pojechały pozbierać te "bezdomniaki" znalazły ich aż 4.
Tak a dodatkowa kasa na basenik by się przydała. Nie ma polanki edukacyjnej, byłoby coś w zamian.

Jesli mialyby ginác pod kolami to chyba lepiej jakby napelnily brzuch jakiemus glodnemu psu skoro jest taki urodzaj :diabloti:

Posted

Może jakieś francuskie pieski by się tak pożywiły, ale nasze nie przyzwyczajone do takich frykasów:evil_lol:.

Szkoda wielka,ze Oskarek nie je żabich udek, bo właśnie skończyła mu się karma wątrobowa, to by było po kłopocie:eviltong:.

Bardzo prosimy o dalsze wsparcie dla staruszka :lol:.

Posted

eee, collie mojej mamy polowala na koniki polne w trawie i co chwilé chrupala je w lecie.

a za jakis czas sásiád zrobil sobie oczko wodne na dzialce i skarzyl sie mojej mamie ze mial male zabki ale coraz mniej bo mu chyba koty w nocy polujá. mama tylko z przerazeniem zerknéla na sunié która bardzo chétnie bywala w okolicach plotu kolo oczka :diabloti:

Posted

Dziś kupiłam karmę wątrobową. Hepatic nie dość, ze podrożał, to jeszcze pakowany jest zamiast po 14, to po 12 kg.
Erko, w poniedziałek wyslę Ci rachunek, bo dzis poczta już zamknięta.
Oskar dziś czuje się gorzej. Nie miał już kilka dni diety wątrobowej, tylko samą Eukanubę dla starych psów. Po porannym spacerze wlazł do łózka i do teraz nie chce wyjść na dwór. Zjadł kolację i nie chce iść nawet na spacer. Dwie noce śpi juz z nami w łóżku, choć jest ciepło.
Myslę, ze trzeba mu zrobić badanie krwi, żeby sprawdzić, co tam znowu się w środku dzieje.

Posted

Radku dzięki za wpłatę:).

Jaaga prosze napisz, ile kosztowała karma, bo musze to umieścić w rozliczeniach.
Jak tam Oskarek, czy juz robiłas mu badania?
Oskar podobno nie obciąża tej złamanej łapy, martwi nas to bardzo, chyba trzeba będzie zrobić rtg i zobaczyc co tam sie dzieje.

Posted

Erko, rachunki jeszcze nie dotarły? Zapłaciłam 255 zł za RC.
Wczoraj bylismy z Oskarem w Tychach. Za wizytę zapłaciłam 30 zł. Badań nie było sensu robić, bo steryd zmienia obraz krwi.
Noge miał neurologicznie badana. Nie ma uszkodzonego nerwu, ale po wyjeciu gwoździa zrobił mu sie stan zapalny w okolicy nerwu. Ma przepisana odzywke dla sportowców.
Zanik mięśnia nie dotyczy tylko okolicy kolana, ale obejmuje całe uda, co wskazuje na ucisk w lędźwiowej cześci kręgosłupa, gdzie są zniekształcone kręgi, no i śrut :roll:.
Jutro poszukam tego srodka przez internet, bo nie mam pojęcia, gdzie są sklepy dla sportowców. Ma dostawać po kapsulce i potem intensywnie ruszać się.
Pani doktor zapytała się, czy Oskar lubi leżeć w budzie czy chodzi. Nie skojarzyłam na początku, o co z ta buda chodzi, ale potem powiedziałam, ze owszem, sporo lezy, tylko nie w budzie ;).

Posted

Elka_Ka, p doktor wie o jego wątrobie, więc na pewno przepisała mu bezpieczny środek. Oskar musi coś mieć z tym udem zrobione, bo już praktycznie porusza się na 3 nogach. Waży 40 kg, jesli mięsnie całkiem zanikna, to nie wiem, czy trzy chore łapy dadzą radę unosić cały ciężar. Zwyrodnienia kręgów są spore i na pewno nie będzie z nimi lepiej, tylko gorzej.

Niestety, nie może brać żadnego środka przeciwzapalnego i przeciwbólowego ze względu właśnie na wątrobę.

Muszę Wam napisac, ze Oskar był najwiekszym tchórzem w przychodni. Co kto drzwi otwierał, to próbował zmykać. Nawet na wagę musiałam z nim wejść, bo sam się bał. W samochodzie usiadł mi na kolanach, co było sporą przesadą, bo ważę tylko 10 kg więcej niż on. Tak się zaparł, że nie umiałam go przesunąć. Chyba widzi, co robią nasze psy i próbuje tak samo.

Posted

Z tą odwagą u weta to chyba normalne u ON-ków. Mój też był bardzo odważny dopóki nie poszedł do weta:lol: Kiedyś poszłam z nim tylko po witaminki, posadziłam go przed furtką żeby go nie stresować wchodzeniem do gabinetu. Oczywiście nie wiązałam go bo był mądry i zawsze grzecznie czekał. Wyłażę z gabinetu po załatwieniu sprawy, patrzę... nie ma psa:crazyeye: Trochę się zaniepokoiłam ale idę za róg, patrzę a on siedzi kawałek dalej przy bramie na posesję i czeka. Musiał nawiać kiedy tylko wet wyjrzał z gabinetu żeby mnie poprosić, a ja stałam do niego tyłem więc nie widziałam, że uciekł:lol:

Posted

Jaaga napisał(a):

Niestety, nie może brać żadnego środka przeciwzapalnego i przeciwbólowego ze względu właśnie na wątrobę.

A czy stosowaliście homeopatyczny środek przeciwzapalny i przeciwbólowy inflamex? Nasz Dorcia przestała po nim kuleć. On nie obciąża raczej watroby.

Posted

Faktycznie, chyba wszystkie owczarkowate u lekarza łapią panikę:)
Jeśli chodzi o łapkę to nie dałoby się Oskara trochę odchudzić? Może to by trochę odciążyło łapinkę.

Posted

Inez de Villaro napisał(a):
A czy stosowaliście homeopatyczny środek przeciwzapalny i przeciwbólowy inflamex? Nasz Dorcia przestała po nim kuleć. On nie obciąża raczej watroby.

Inez, nie wiem, czy Jaaga teraz podawała Inflamex, ale z pewnościa podawała Cortaflex, bo oba te preparaty jeszcze zostały po leczeniu Albinki.
Ja tez jestem zwolenniczką stosowania środków naturalnych, jeżeli to tylko możliwe.

Posted

Radek, ale Oskar nie jest gruby, więc nie mozna go odchudzić. Szczerze, to go własnie staram się troche podtuczyc, bo ostatnio kilka kg schudł.
Podaję mu środek w tabletkach od Albinki, a Inflamex to jest ten cuchnący płyn z czarciego pazura? Mama nieźle się namęczyła z Albinką, zeby jej to wstrzyknąć do pysia i zeby to przełknęła.

Posted

Rozumiem, pomyślałem o lekkim odchudzeniu ponieważ właśnie z uwagi na problemy z chodzeniem moja Saruśka ma zaleconą przez panią doktor dietę:)

Posted

Uzupełniłam rozliczenie Oskara o ostatnie wpłaty Radka i Magenki1/zostało z Górki/ oraz wydatki na karmę wątrobową i obrożę p.kleszczową .
Debet wynosi : - 207,52 zł

Posted

Jaaga napisał(a):
Radek, ale Oskar nie jest gruby, więc nie mozna go odchudzić. Szczerze, to go własnie staram się troche podtuczyc, bo ostatnio kilka kg schudł.
Podaję mu środek w tabletkach od Albinki, a Inflamex to jest ten cuchnący płyn z czarciego pazura? Mama nieźle się namęczyła z Albinką, zeby jej to wstrzyknąć do pysia i zeby to przełknęła.

My mieszamy z jedzeniem gotowanym i jest ok.

Posted

Czuje się dobrze, jesli jest na Encortonie. Pięknie go wyczesałam, łupieżu juz zdecydowanie mniej.
Z dodawanie czegoś do jedzenia jest problem, bo je dietę wątrobową, nie gotowane. Czasem mu cos dodam gotowanego na podtuczenie, ale ten lek chyba trzeba podawać regularnie, zeby działał.

Czekam na przesyłkę odżywki.