Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

SYLWICZEK ALERGICZEK napisał(a):
Jestem tego pewna, mam nadzieje że dobrze ja wychowałam. To jest strasznie pogodny piesek i potrafi bardzo mocno kochac. Prosze ja codziennie calowac w głowkę i mowić ze to odemnie. Jak tylko sie uporam z pc i troche ochłoniemy bo mamy z mężem ciche dni, to poprosze zeby przygotowal mi zdjecia lunki z jej pobytu u nas w domu. Jutro wraca synek i juz się boje co się bedzie działo. Co do pomocy to postaram sie o wsparcie finansowe jak i materialne ale to juz nie na forum, musze troche sie uspokoić bo musze dbac o nerwy dla dzidziusia. Pozdrawiam
Luna jest wspaniale "wychowana" o ile ona potrzebowała wychowania bo charakter ma wspaniały:lol:Koty wylizane,z Pusią OK(starczyło warknięcie)z Niunią też się już widziała bez zbytnich poufałości ale też bez agresji.A Azorek jak to Azorek merdanko ogonkiem ale on ma swoje sprawy więc 5 minut i już.Luna jest zdecydowanie "pro ludzka" a wygląda na to że "pro kobieca";) a ja to służę tylko do wyjmowania zabawek i spacerów:eviltong:.Całowanie w główkę oczywiście też obowiązkowe bo przecież mimo że Luna jest u nas to też SYLWICZKU Twój piesek:loveu: i na zawsze już cząstka Luny będzie mieszkać w Twoim sercu.Bez względu na porę dnia i nocy zawsze nasze tel. są dostępne i jeśli tylko masz takie życzenie to odwiedziny też mile widziane.

• Replies 908
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przeczytałam. Smutna historia dla obu stron; Luna, na pewno przeżywała na swój sposób rozstanie, tym bardziej, ze w swoim domu była kochana, no i pani, która musiała ją oddać. Tym razem, skończyło sie dobrze. Luna trafiła do super domku, gdzie szybko się zaadoptuje do nowych warunków. Inaczej jest z ludźmi. Przypuszczam, że tu potrzeba dużo wiecej czasu. Jednak świadomość, ze dobrze trafiła, na pewno jest bezcenna.

Posted

Zgadzam sie z wszystkim co napisałas, jest ciezko nawet bardzo. Ale ma kochana rodzinke i to naprawde pomaga. Zreszta ja bym jej nie oddala do schroniska czy osoby ktorej bym nie zobaczyla i z nia nie porozmawiala. Jest teraz szczesliwa i jestem pewna ze jest jej nawet lepiej bo sie nie meczy w bloku tylko biega bo lasku i non stop ma spacerki z tego jestem najbardziej szczesliwa bo ona tego potrzebowalam (wulkan energii). Pozdrawiam

Posted

SYLWICZEK ALERGICZEK napisał(a):
Zgadzam sie z wszystkim co napisałas, jest ciezko nawet bardzo. Ale ma kochana rodzinke i to naprawde pomaga. Zreszta ja bym jej nie oddala do schroniska czy osoby ktorej bym nie zobaczyla i z nia nie porozmawiala. Jest teraz szczesliwa i jestem pewna ze jest jej nawet lepiej bo sie nie meczy w bloku tylko biega bo lasku i non stop ma spacerki z tego jestem najbardziej szczesliwa bo ona tego potrzebowalam (wulkan energii). Pozdrawiam
Nie wiemy jak Cię pocieszyć mam nadzieję że czas pozwoli zabliźnić się ranom.
Dobre wieści to takie że z Niusią urzędują razem w pokoju i bez konfliktów się obyło!Razem nawet chcą iść na spacerek tylko Niusia nie ma tyle nie spożytej energii co Luna i szybko się męczy.To wspaniała sunia i bardzo mądra.

Posted

elisse napisał(a):
dopiero dziś doczytałam,ze Sabusi już za Tęczowym Mostem
"osobiście" znałyśmy się krótko,a jednak była mi bardzo bliska.....

• każdy, kto choć raz ją spotkał - nie zapomni jej nigdy.....

PACZEK ma awarię komputera, dzwonił, żeby poinformować, żebyśmy nie myśleli, że nie chce już na dogo wchodzić

Posted

[quote name='elisse']dopiero dziś doczytałam,ze Sabusi już za Tęczowym Mostem
    "osobiście" znałyśmy się krótko,a jednak była mi bardzo bliska.....
    [*][/QUOTE]

póki żyje ten watek - Sabusia jest obecna..... w naszych sercach zostanie na zawsze!

a to mail wysłany z telefonu pani Ewy:

u nas jak widać prace porządkowe pełno tu dzikich drzewek i innych chwastów luna dzielnie mężowi pomaga nosi gałęzie pniaki kamienie to taki użytkowy pies i w wiecznym ruchu ja nie wiem skąd ona ma sile na takie eskapady no musi ciągle coś robić na razie nie mamy kompa i nici z dogomani tak bez niej pusto i dziwnie pozdrawiamy serdecznie
    ewa i ludwik

• 3 weeks later...
    Posted

dostałam piękne fotki Luny, jedna "weszła" a druga zatytułowana "Goliat i kot" nie chce "wejść", nieprawidłowe rozszerzenie pliku
    tak więc razem z pozdrowieniami od Paczków przekazuję jedna tylko fotkę Luny:

[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images50.fotosik.pl/1083/6c72f9c158f73c6fmed.jpg[/IMG][/URL]

No kiedy znów pójdziemy się bawić??? ;)

• 4 months later...
    Posted

Za oknem śnieg :-(
    Tak było prawie rok temu gdy pierwszy raz ujrzeliśmy Sabcie i jej wątek.Podesłany przez Ania i Kajber.
    :placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz:
    Pewnie zawsze o tej porze roku tak będzie.
    Chciałem podziękować WSZYSTKIM cioteczkom które tak wspaniale walczyły o to by Busia miała dom.Jesteście kochane.Nie będę wymieniał ników bo jestem trochę smutny i mógłbym kogoś pominąć.
    Busia już zawsze będzie tylko nasza.
    Tak pusto bez niej.
    Wiecie jak to jest Cioteczki KAżDY z naszych psiaczków jest NAJUKOCHAńSZY.
    Chyba nie dam rady więcej napisać.

• 3 weeks later...
    Posted

Jutro minie rok jak Ania i Kajber wysłała do nas link do tego wątku.
    Pierwsza strona i te oczy Busi ech..... .
    Tak krótko była z nami. Tęsknimy i nie wiemy kiedy to się skończy.Nie jesteśmy gotowi by choć zdjęcia na wątku obejrzeć.
    Mamy nadzieję że Apollo ma się dobrze.

Posted

PACZEK napisał(a):
    Za oknem śnieg :-(
    Tak było prawie rok temu gdy pierwszy raz ujrzeliśmy Sabcie i jej wątek.Podesłany przez Ania i Kajber.
    Pewnie zawsze o tej porze roku tak będzie.
    Chciałem podziękować WSZYSTKIM cioteczkom które tak wspaniale walczyły o to by Busia miała dom.Jesteście kochane.Nie będę wymieniał ników bo jestem trochę smutny i mógłbym kogoś pominąć.
    Busia już zawsze będzie tylko nasza.
    Tak pusto bez niej.
    Wiecie jak to jest Cioteczki KAżDY z naszych psiaczków jest NAJUKOCHAńSZY.
    Chyba nie dam rady więcej napisać.

znam to dobrze.....

i Sabusię też kochałam - od pierwszej chwili trafiła mi do serca prosto

Posted

mari23 napisał(a):
    znam to dobrze.....

i Sabusię też kochałam - od pierwszej chwili trafiła mi do serca prosto

Tak mari23 wiemy że ją kochałaś i jutro będzie rok jak pierwszy raz usłyszeliśmy Twój głos przez telefon.
    To Ty tak w nas wierzyłaś że ten dom będzie najlepszy.A ja wiem że są lepsze domy ale kochaliśmy ją za to że była a Ona nawet Mietka pokochała.

• 3 months later...
    Posted

[quote name='mari23']

Mari kochana zmusiłaś mnie abym tu zajrzał!
    Ja wiem że Ty też kochałaś Sabcię tak jak wszystkie Twoje pieski bo ty nie umiesz kochać nieszczerze.
    I za to ci dziękujemy my i wszystkie nasze zwierzątka.
    Niestety nic już nie wróci nam Busi i Lunci która też odeszła od nas niespodziewanie.
    Tak niedługo będzie rok a ja tylko kilka zdjęć mogłem przejrzeć i ten żal wraca tak gwałtownie .......
    Może gdybym osobiście mógł "podziękować" doktorowi "inaczej" za "opiekę" którą dał Sabusi było by mi łatwiej.
    Może świadomość że już nigdy nie będzie "pomagał" żadnemu zwierzęciu była by lekarstwem na tęsknotę za psinką.

Testament piękny ale ja bym wolał aby nie było zwierząt które potrzebują pomocy bo ludzie je krzywdzą.
    Dlatego tak rzadko tu coś piszę bo niestety gorycz i świadomość walki z wiatrakami odbiera mi wiarę że cokolwiek poza losem jednego konkretnego pieska zmienić mogę.

• 5 months later...
    Posted

dla ciebie, Sabuniu:

[FONT=Verdana]SĄD OSTATECZNY
    święty Piotr u nieba wrót
    stoi, trzymając listę cnót
    a wszystkie dusze w milczeniu
    przypatrują się jego skinieniu
    " ten wejdzie pierwszy, KTO
    był lekiem na całe zło
    kto do końca wierny był
    kochał i i służył ze wszystkich sił