Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:placz::placz::placz:Ale bida:placz::placz::placz:sliczny pewnie dobrzy ludzie sie go pozbyli.Po prostu brak słow:placz::placz::placz:Nalezało by odwiedzic byłych włascicieli :mad::mad::mad:z wizyta edukacyjna:mad::mad::mad:Trzymaj sie psiaczku ciocia Marysia nie da Cie skrzywdzic

• Replies 908
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='PACZEK']:placz::placz::placz:Ale bida:placz::placz::placz:sliczny pewnie dobrzy ludzie sie go pozbyli.Po prostu brak słow:placz::placz::placz:Nalezało by odwiedzic byłych włascicieli :mad::mad::mad:z wizyta edukacyjna:mad::mad::mad:Trzymaj sie psiaczku ciocia Marysia nie da Cie skrzywdzic

też miałam takie myśli i zamiary.... ale dzięki naszej-klasie poznali pieska znajomi i powiadomili właściciela...
przed chwilką właściciele odebrali maleństwo płacząc z radości - od południa go szukali...
piesio ma 18 lat!

a to poranne zdjęcia Sabusi:

a ja mam nadzieję, że wkrótce będę mogła podobne zdjęcie zrobić Łatusiowi i Dianie...

Posted

:lol:Baaaaardzo sie ciesze ze własciciele znalezli biedaka:multi::multi::multi:.A do cioci Marysi przyprowadził go psi anioł:lol:.Ciekawe czy daleka droge przebyli po psiaczka.

Posted

[quote name='Basia1244']I cudna fota! Jakie ładne dziewczynki na jednym kocyku :) , o koty nie pytam profilaktycznie :)[/QUOTE]Foto ładne bo modelki urocze:loveu:Busia dziekuje cioci Basi za pamiec:lol:.A koty całe ale musza byc czujne:evil_lol:.SABCIA macha ogonkiem i zyczy Cioteczkom i ich psiaczkom spokojnej nocki:loveu:

Posted

[quote name='PACZEK']Foto ładne bo modelki urocze:loveu:Busia dziekuje cioci Basi za pamiec:lol:.A koty całe ale musza byc czujne:evil_lol:.SABCIA macha ogonkiem i zyczy Cioteczkom i ich psiaczkom spokojnej nocki:loveu:[/QUOTE]

a mój kot - sam jeden, kaleka.... wśród 10 psów jest bezpieczny :)
Diana - ta ze schroniska to wcale nie zwraca na kota uwagi, wczoraj tylko zerknęła, jak go na ręce wzięłam, ale żadnej reakcji....

oby i Sabusia zaczęła postępować jak Dianka

Posted

:loveu:Chyba wiemy o co chodzi z tymi kotami :loveu: Busia uwielbia kocie granulki :eviltong:jedzone z miseczki Miecia przeciez koty powinny jesc myszy to po co im granulki:evil_lol:.słodkie całuski dla cioteczek od Sabci

Posted

Ło jacie! Ile macie śniegu! U nas we Wrocławiu zdarzyło mi się w bluzie już siedziec, co prawda na sloneczku, ale było bardzo przyjemnie ;) sniegu nie widac już od kilku tygodni chyba ;)

Posted

[quote name='Korenia']Ło jacie! Ile macie śniegu! U nas we Wrocławiu zdarzyło mi się w bluzie już siedziec, co prawda na sloneczku, ale było bardzo przyjemnie ;) sniegu nie widac już od kilku tygodni chyba ;)[/QUOTE]
Witaj Ty mieszkasz w Polsce a my na prusach ha ha a Twoj piesio scieromopek jest wprost przeuroczy moze zajrzyj do naszego podopiecznego Azorka. Pozdrawiamy wszystkie Sabusiowe cioteczki.

Posted

Busia przepięknie wygląda na zdjęciu gdzie zagląda do kotka, jakby mówiła: no hej, zejdź na dół, co tam tak sam będziesz siedział? :) To jest naprawdę ładna sunia. Niesamowite, jak zwierzęta pięknieją w dobrych domach a chowają urodę w schronach.

Posted

oto porządek według Saby - każdy kot na swoim drzewie ;)

słoneczko zaświeciło, sennie jakoś...
i znów to samo pytanie: kto pilnuje domu????:evil_lol:

czy odpowiedź brzmi: koty ze swoich drzew maja dobry widok, więc niech pilnują...:cool3:;)

Posted

:loveu::loveu::loveu:Dzieki Aneczko wiemy ze nigdy nie zapominasz o Busi:loveu::loveu::loveu:mimo ze nie brakuje Ci zmartwien i pracy w zwiazku z opieka nad innymi pieskami w potrzebie.

Posted

[quote name='PACZEK']:loveu::loveu::loveu:Dzieki Aneczko wiemy ze nigdy nie zapominasz o Busi:loveu::loveu::loveu:mimo ze nie brakuje Ci zmartwien i pracy w zwiazku z opieka nad innymi pieskami w potrzebie.

To prawda, że psiaków w potrzebie jest multum, wszystkiemu winny brak kontroli nad ich rozmnażaniem.
Dlatego, oprócz moich schroniskowców ( które bardzo cierpią psychicznie , ale mają schronienei, jedzenie i są zabezpieczone przed rozrodem) najbardziej spędza mi sen z powiek los bezdomnych suk na ulicy - jak np. Arii z Tomaszowa:
http://www.dogomania.pl/threads/203740-Piękna-ONka-skazana-na-okrutną-śmierć-.POMOCY-!!!!!!

Kto wie, czy "dzięki niej" nie pojawi sie zaraz na dogo kolejny błagalny wątek z prośbą o pomoc dla bezdomnych szczeniaków- po prostu "błedne koło ".

Posted

[quote name='Ania i Kajber']To prawda, że psiaków w potrzebie jest multum, wszystkiemu winny brak kontroli nad ich rozmnażaniem.
Dlatego, oprócz moich schroniskowców ( które bardzo cierpią psychicznie , ale mają schronienei, jedzenie i są zabezpieczone przed rozrodem) najbardziej spędza mi sen z powiek los bezdomnych suk na ulicy - jak np. Arii z Tomaszowa:
http://www.dogomania.pl/threads/203740-Piękna-ONka-skazana-na-okrutną-śmierć-.POMOCY-!!!!!!

Kto wie, czy "dzięki niej" nie pojawi się zaraz na dogo kolejny błagalny wątek z prośbą o pomoc dla bezdomnych szczeniaków- po prostu "błędne koło ".

no właśnie... błędne koło...
prosiłam w ub. roku pewnego pijaka:angryy: o wysterylizowanie suczki, nawet nie on by zapłacił, tylko miał ja przyprowadzić na zabieg.... jego odpowiedź :nie! upilnuję sobie!:mad:

efekt: 3 szczeniaczki ( w tym na szczęście tylko 1 suczka) rozdane kolejnym pijaczkom.....:-(
nie będę opisywała losu tej trójki, zabranie ich do schroniska byłoby jeszcze gorsze, a innych domków nie mamy....

ale to nie koniec... ta suczka od "upilnowanej" mamy tez była dobrze pilnowana - w tej chwili szukamy 4 domków dla 4 maleńkich sunieczek!!!
na szczęście w ubiegły piątek mama tej czwórki została wysterylizowana (oczywiście na koszt naszego stowarzyszenia)

mnie już sił brak..... a stowarzyszeniu pieniędzy...:placz::placz::placz:

Posted

Mam ten sam problem, gdzie się nie obrócę tam szczeniaki są - śliczne kundelki szybko domki znajdą, a za rok na śmietnik albo do schronu trafią, tylko już nie będą szczeniaczkami - szlag mnie trafia, ludziom brak wyobraźni, rozmnożą suki i skoro już nie upilnowali, to trzeba ślepy miot uśpić, sukę wysterylizować, a najlepiej aborcyjną zrobić. Ale wiem, że w niektórych schroniskach nawet nie wykonuje się aborcyjnych i pozwala się odchować suce ślepy miot (np. w Dzierzoniowie).

Posted

[quote name='Ania i Kajber']To prawda, że psiaków w potrzebie jest multum, wszystkiemu winny brak kontroli nad ich rozmnażaniem.

Kto wie, czy "dzięki niej" nie pojawi sie zaraz na dogo kolejny błagalny wątek z prośbą o pomoc dla bezdomnych szczeniaków- po prostu "błedne koło ".Byłem na watku ktory Ania wskazała i ma racje.Ale mam wrazenie ze w Tomaszowie zle sie dzieje wogole z watku o morbitalu wynika jasno ze wazniejsze sa dziwne rozgrywki niz praca dla dobra psow.

Posted

[quote name='mari23']no właśnie... błędne koło...
prosiłam w ub. roku pewnego pijaka:angryy: o wysterylizowanie suczki, nawet nie on by zapłacił, tylko miał ja przyprowadzić na zabieg.... jego odpowiedź :nie! upilnuję sobie!:mad:

efekt: 3 szczeniaczki ( w tym na szczęście tylko 1 suczka) rozdane kolejnym pijaczkom.....:-(
nie będę opisywała losu tej trójki, zabranie ich do schroniska byłoby jeszcze gorsze, a innych domków nie mamy....

ale to nie koniec... ta suczka od "upilnowanej" mamy tez była dobrze pilnowana - w tej chwili szukamy 4 domków dla 4 maleńkich sunieczek!!!
na szczęście w ubiegły piątek mama tej czwórki została wysterylizowana (oczywiście na koszt naszego stowarzyszenia)

mnie już sił brak..... a stowarzyszeniu pieniędzy...:placz::placz::placz:[/QUOTE]Nie wiem czy nie racjonalne było by obciazenie alimentami na dozywotnie utrzymanie szczeniakow dla kretynskich włascicieli:-x:-x:-x.Kara ma odstraszac ewentualnych nasladowcow wtedy jest skuteczna.Kazdy nastepny kretyn raz dwa by policzył ile alkocholu mniej wypije z powodu bezmyslnego rozmnazania pieskow:diabloti: a dla zula to jedyny argument.:mad:

Posted

Pani Basiu wiecej psow, wiecej,schronisk,wiecej etatow dla kolesiow,wiecej kasy podatnika do zajumania a psami niech sie stowarzyszenia zajma zreszta to tylko psy.Szkoda pani cennego zdrowia na nerwy,P do tych k.......... noze trafic tylko argument kija bejzbolowego.Przeciez teraz najwazniejsza jest swiatynia opat................... i mistrzostwa europy dla podatnika.Nawet powodzianie poszli w kat kontenera a co dopiero psy.

Posted

[quote name='PACZEK']Byłem na watku ktory Ania wskazała i ma racje.Ale mam wrazenie ze w Tomaszowie zle sie dzieje wogole z watku o morbitalu wynika jasno ze wazniejsze sa dziwne rozgrywki niz praca dla dobra psow.[/QUOTE]

No własnie, ja też mam mieszane uczucia jeśli chodzi o watek psów z firmy Logistic - niby, jeżeli w schronisku ma już być dobrze i psy nie będą już zagrożone uśpieniem, to pewnie rozsądek ekonomiczny podpowiada, by zostały, ale po co był w takim razie cały ten zryw z szukaniem hotelu i zbieraniem kasy- w sumie trochę zmarnowane zaangażowanie naszej dogomaniackiej społeczności-"para poszła w gwizdek".

Absolutnie nikogo nie krytykuję, wiem, że pewnych rzeczy nie da się przewidzieć, ale trochę mi też głupio wobec mariamc ze Szczecinka, bo to ja do niej pisałam z prosbą o miejsce i kobieta dała bardzo dobrą ofertę, trzymajac rezerwację i odmawiajac w tzw. "międzyczasie" innym.

A psom, szczególnie sukom na ulicy pomagac trzeba ,bez wzgledu na rozgrywki pomiędzy pomiędzy różnymi tzw. "prozwierzęcymi" grupkami interesów.

Ale to nie temat na radosny przecież wątek Saby i Apolla.

Posted

[quote name='Ania i Kajber']No własnie, ja też mam mieszane uczucia jeśli chodzi o watek psów z firmy Logistic - niby, jeżeli w schronisku ma już być dobrze i psy nie będą już zagrożone uśpieniem, to pewnie rozsądek ekonomiczny podpowiada, by zostały, ale po co był w takim razie cały ten zryw z szukaniem hotelu i zbieraniem kasy- w sumie trochę zmarnowane zaangażowanie naszej dogomaniackiej społeczności-"para poszła w gwizdek".

Absolutnie nikogo nie krytykuję, wiem, że pewnych rzeczy nie da się przewidzieć, ale trochę mi też głupio wobec mariamc ze Szczecinka, bo to ja do niej pisałam z prosbą o miejsce i kobieta dała bardzo dobrą ofertę, trzymajac rezerwację i odmawiajac w tzw. "międzyczasie" innym.

A psom, szczególnie sukom na ulicy pomagac trzeba ,bez wzgledu na rozgrywki pomiędzy pomiędzy różnymi tzw. "prozwierzęcymi" grupkami interesów.

Ale to nie temat na radosny przecież wątek Saby i Apolla.[/QUOTE]I znowu masz racje para nie tylko w gwizdek ale i nadwatlone zaufanie ktore zniecheca ludzi do działania a cierpia na tym psy.A psom z ulicy pomoc jest niezbedna bo one nie sa winne głupoty wiekszosci dwunogow.

Posted

[quote name='PACZEK']I znowu masz racje para nie tylko w gwizdek ale i nadwatlone zaufanie ktore zniecheca ludzi do działania a cierpia na tym psy.A psom z ulicy pomoc jest niezbedna bo one nie sa winne głupoty wiekszosci dwunogow.

oj, tak ! to człowiek jest przyczyną cierpienia tylu zwierząt.....

ale są też i tacy wspaniali ludzie, co uszczęśliwiają skrzywdzone psy, tu mam foto-dowody:

jak tu na spacer z psami wyjść, kiedy zaraz sznureczek kotów się ciągnie za nimi :lol:
a ja pytam: gdzie Andzia? :cool3:

Mietek na drzewie poluje na sikorki, a Saba na dole....:mad: poluje na Mietka ;)

Sabusia ma focha, bo nie pozwolili zapolować na Mietka;)