asik007 Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 A to na potwierdzenie moich słów to naprawdę może być siostra mojej Maszy. Quote
polubek Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 doooooooooooooobla doooooooooooooobla już mnie nie nie molestujcie mogę coś ruszyć ale najwcześniej w niedzielę Quote
Kostek Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 dziewczyny a nie można jej pokazać dr Olkowskiemu? u jakiego weta z nią już byłyście? mam dużo zapytań o szczeniaki czy są oddzielne fotki maluchów?wstawię na stronę jeśli chcecie Quote
maja602 Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Poproszę dane kontaktowe osoby, która poprowadzi adopcje maluchów. Zrobię szczylkom ogłoszenia. Podajcie mi jakie miasto/ województwo i koniecznie nadajcie imiona do ogłoszeń. Najlepiej na pierwszą literę imienia matki, czyli a P. Poli zribię ogłoszenia jak wyzdrowieje, czego jej serdecznie życzę. Quote
idusiek Posted June 4, 2010 Author Posted June 4, 2010 asik007 napisał(a):Totalnie nie mam kasy ale nie mogę zostawić siostry mojej psinki. Mało tylko 10zł miesięcznie. proszę o numer konta i o przypominanie jakbym zapomniała. asik007 -wielkie dzięki ! Rzezywiscie podobna do Twojej suni... Quote
koosiek Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Kostek napisał(a):dziewczyny a nie można jej pokazać dr Olkowskiemu? u jakiego weta z nią już byłyście? mam dużo zapytań o szczeniaki czy są oddzielne fotki maluchów?wstawię na stronę jeśli chcecie O, Kostek, a ja wczoraj tego Twojego malucha w azylu z łysymi uszkami nie poznawałam - tydzień temu uciekał na mój widok i obszczekiwał zza siatki, a wczoraj wciskał się na kolana i lizał po twarzy :) Quote
idusiek Posted June 4, 2010 Author Posted June 4, 2010 Kostek napisał(a):dziewczyny a nie można jej pokazać dr Olkowskiemu? u jakiego weta z nią już byłyście? mam dużo zapytań o szczeniaki czy są oddzielne fotki maluchów?wstawię na stronę jeśli chcecie z ogłoszeniami trzeba poczekac- małe dopiero zaczynają/ próbują jesć same, na razie siedzą głownie na cckach mamy... one maja ok 4 tygodni, z ogłoszeniami mozna ruszyc za tydzien 2. kostek, maja- poprosimy, ale teraz to o wsparcie finansowe, ogłoszenia za tydzien, 2. Pola miała wczoraj RTG ale tyłko łapy na której nie staje- tam złamania nie ma. W poniedziałek będzie na szczegółowym - miednicy i bioder, bo ewidentnie cos jest nie halo :( ja boli cały tył a operować nie mozna, bo maluchy za małe :( Quote
Fela Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Kostek napisał(a):dziewczyny a nie można jej pokazać dr Olkowskiemu? u jakiego weta z nią już byłyście? mam dużo zapytań o szczeniaki czy są oddzielne fotki maluchów?wstawię na stronę jeśli chcecie Jutro jadę z nia na badanie krwi do lecznicy dr Olkowskiego, jak on sam będzie (a w soboty jest zazwyczaj), to ją zobaczy. Ale widział ją też bdb lekarz (Vetica w Nadarzynie), prześwietlimy jej jeszcze miednicę, ale do tego trzeba trochę narkozy. Quote
ANETTTA Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 słodkie te mlauszki tez uwazam ze trzeba nagłosnic sprawe w mediach Quote
idusiek Posted June 4, 2010 Author Posted June 4, 2010 tak, Fela z nią pojedzie bo dostałam pól godziny temu info od mamy, że ona miała w poniedziałek KLESZCZA jak Pani Basia ją znalazła. jeszcze tylko bebeszji nam u niej brakuje :( Quote
Plicha Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Zaznaczam maluszki i mamusię, wykupiłam na bazarku imie dla 3 suni :) Quote
Rudzia-Bianca Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 [quote name='Agucha']Ciotka, taki bazarek jjuż jest :D http://www.dogomania.pl/threads/186982-Opr%25C3%25B3cz-b%25C3%25B3lu-i-szopy-nie-maj%25C4%2585-nic...nawet-imion!-POM%25C3%2593%25C5%25BB!-Od-04.06-do-13.06.-Godz.24 A no to teraz już wiem , nie czytałam całego wątku . Ochrzciłam właśnie Lenyego :) Quote
Kostek Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 dziewczyny ale jesli suka dostanie narkoze to nie moga jej ssac male to samo tyczy sie odrobaczenia chyba ze zrobicie to pyrantelum ktore nie zabija wszystkich robali, skoro nie moga jej ssac male to musza nauczyc sie jesc same jesli maja ok 4 tyg to spokojnie mozna dawac im staly pokarm tylko rozwodniony i dadza rade, nie takie maluchy musialy byc zdane na siebie i przezyly Fela z dr Olkowskim trzeba sie umawiac jesli jedziecie jutro na krew to przekreccie tam rano czy dr bedzie a jesli nie to czy moze przyjechac bo sprawa jest naprawde wazna, nie twierdze ze dr z nadarzyna jest zly ale dr Olkowski jest specjalista ortopeda i neurologiem...po co wydawac kase 2 razy skoro mozna zrobic cos raz a porzadnie...dr Olkowski zreszta jest naprawde czlowiekiem z wielkim sercem do zwierzat i na pewno nie zedrze kasy...wiadomo w ktorym dokladnie miejscu jest srut?czy nie uciska rdzenia kregowego?moze stad jest pogorszenie w ruchu? niestety Idusiek tak jak dawalam znac wczesniej nie dam rady pomoc ani finansowo ani lokalowo, moge pomoc w ogloszeniach i wg mnie powinno sie je robic juz bo same wiecie jak trudno o dobry dom dla szczeniaka zeby pozniej nie bylo problemow ani ze sterylka/kastracja ani ze zwrotem...a wakacje tuz tuz...a wydawac je mozna juz spokojnie za 2 tyg Quote
Szarotka Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Idusiek przyszlam, ale raczej finansowo nie pomoge. Quote
Kostek Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Ida zglupialam wy tzn kto?przepraszam ale troche zakrecona jestem w dniu dzisiejszym Quote
Poker Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 szybki bazarek na Polę i jej maluchy http://www.dogomania.pl/threads/186988-HAMERYKA%C5%83SKIE-%C5%9AWIECIDE%C5%81KA-na-pomoc-POLI-i-6.szczeniork%C3%B3w.Do-08.06.g.22.?p=14818711#post14818711 Podrzucajcie proszę. Quote
viola005 Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 idusiek napisał(a):viola pieniadzę slij nam, ale nie przelewem... Bank pobiera opłatę w wysokości 50 zł za zagraniczne przelewy- to nawet nie będzie tyle co chcesz wysłać. Lepiej Pay Palem, tak jak robi to IVV. Idusiek, masz oczywiscie racje z tymi oplatami, banki to skurwykoty, wiem. Ale nie przez i-banking. Jak sie wysyla internetem, to jest stala oplata 0.50E, czyli pol euro od przelewu, a w dodatku nie potrzeba nigdzie lazic i stac w kolejce z obawa, ze wejda panowie w kominiarkach. Zadzwoncie do tego banku, poproscie o BIC, czyli swiftcode i dopiszcie go w pierwszym poscie. Mowie bardzo serio. Podajac ten 8-literowy kod UMOZLIWIACIE POLONII ZAGRANICZNEJ WYSYLANIE WAM PIENIEDZY. Wybaczcie, ze na tym watku, ale musze zrobic mala propagande, bo to naprawde wazne. Pisze o tym od samego poczatku na kilku watkach, to jest jeden z drobiazgow, ktory skutecznie blokuje inicjatywe Polakow mieszkajacych za granica. Oczywiscie jest i paypal, to tez trzeba podawac, zgoda - podajemy wszystkie mozliwe sposoby, niech sobie darczynca wybiera, byle wpacal. Proponuje taki tekst przy kazdym ogloszeniu: nr konta do wplat z Polski: xxxxxxxxxxx IBAN konta do wplat z zagranicy: yyyyyyyyyyy swiftcode (BIC) do wplat z zagranicy: ABCDEFGH UWAGA! najtaniej przeslac paypalem (zero oplat) lub internetem (i-banking) (minimalna oplata bez wzgledu na wysokosc kwoty) Te dane zamieszczaja wieksze organizacje, ktore licza na szeroki odzew spoleczny - i my musimy robic tak samo, podawac potencjalnemu darczyncy wszystko na srebrnym polmisku, aby tylko kliknal pare razy i nam wyslal. Ludzie nie maja czasu, nie maja ochoty zajmowac sie tym, czym naprawde nie musza, zniechecaja sie. Mowia "no nawet mi zal tego pieska, moglbym cos wyslac, ale nie podaja swifta, wiec nie mam jak'. Nie kazdy uzywa paypala, moga nawet nie wiedziec, co to jest. Ja np nie wiem, jak wplacic paypalem. Jestem na dogo od zaledwie poltora miesiaca. Ciagle jeszcze pamietam, jak rozumuje i czuje czlowiek niezwiazany z tym portalem, ktory natyka sie na nk, facebooku etc na jakies ogloszenie z prosba o pomoc dla psa, widzi zdjecie, chce cos zrobic i ... nie ma jak. Zaczelam wchodzic na watki dogo przez linki na nk i NIE BYLO DANYCH DO WPLAT, ani na nk, ani na dogo. Czytalam posty na watkach i nic nie rozumialam. Doksztalcilam sie potem i nawet pojelam, dlaczego tylko na pw etc, ale CZLOWIEK Z ZEWNATRZ TEGO NIE ROZUMIE, GUBI SIE I REZYGNUJE. Dogomania jest hermetyczna spolecznoscia. Jasne, ze robi dobra robote i ratuje psy z poswieceniem, ale dogomaniakow jest zaledwie 18 tysiecy, a Polakow 38 milionow. W KWESTII FINANSOWEJ MUSIMY WYJSC POZA DOGO. Dogomaniacy beda dalej dzialac jak dzialali, ale wiecej ludzi spoza dogomanii bedzie moglo nas wspomoc finansowo. Oczywiscie wciagamy takze swoich krewnych i przyjaciol w te dzialalnosc, to tez jest wazne, ale nie wystarczy - 18 tysiecy dogomaniakow razy maksymalnie 10 osob wciagnietych spoza dogo to maksymalnie 180 tysiecy osob bardzo, bardzo optymistycznie liczac. Naszym celem, target group, powinno byc 38 milionow, cale spoleczenstwo. Podajac WSZYSTKIE MOZLIWE DANE DO WPLAT otwieramy wszystkie okna i drzwi, przez ktore moga wplynac fundusze (przynajmniej w przypadku, gdy mozna podac konto jakiejs uznanej organizacji, jak np Viva!) Jestem pewna, ze powinnismy wykorzystac te szanse na zwiekszenie wsparcia finansowego, ktore jest tak bardzo potrzebne. Ja osobiscie wszystko zalatwiam za posrednictwem siostry, ktora jest moim bankierem i robi tanie internetowe przelewy w zlotowkach. W tym konkretnym przypadku mam jednak 10 euro od mojej szefowej i wolalabym moc jej wyslac link do strony dogo, gdzie bedzie widnialo jej nazwisko i suma 10 e. Ona oczywiscie ma do mnie jakies zaufanie, skoro mi te pieniadze "na psy w Polsce" dala - ale zawsze lepiej zwiekszac wiarygodnosc, chyba sie ze mna zgodzicie. Szefowa nie zna przelicznika i nie bedzie miala takiej samej jasnosci, jesli siostra wysle odpowiednik 10 euro w zlotowkach. Powiecie mi, ze robie z igly widly i ze wysmazylam agitke w stylu pogadankowym na pol strony, ale mnie sie wydaje, ze dodawanie IBAN i BIC (swiftcode) do danych moze nam naprawde pomoc. Kajam sie i czekam na swifta. Pierwsza propagandzistka i gawedziarz agitacyjny tego portalu Quote
idusiek Posted June 4, 2010 Author Posted June 4, 2010 nie wiem jak nagŁośnic, nie wiem co im pisać...przydałby się ktos to juz robił burzę w gminach... ANETTTA napisał(a):słodkie te mlauszki tez uwazam ze trzeba nagłosnic sprawe w mediach Quote
szajbus Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Anetta dziękuję za zaproszenie na watek. Małe bąki szybko znajda domy, bo nie dość, że małe to jeszcze śliczne. Martwi mnie bardzo sunia . Intensywnie myślę jak wam pomóc, bo za wszelką cenę trzeba ją ratować. Za wiele przeszła, żeby się poddać. Musze pokombinować jak wysupłać trochę grosza. Quote
idusiek Posted June 4, 2010 Author Posted June 4, 2010 viola my mamy te kody i jak Boga kocham uwierz mi,ze moze Twój bank pobiera 0,5 euro ale nasz DBnord pobiera 50 zł za przewalutowanie i przyjącie zagranicznej kasy.. Dotad 2 osoby wpłaciły i w tych 2 przelewachodliczono ( ale to juz na naszym koncie , nie na koncie przelewającego) marżę za " operacje" czy jakoś tak w wysokości 50 zł. :( to ten kto dostaje płaci- nie ten kto wysyła ;) miałam takiego maila od ludwy na ktorym pięknie było to widać, ale cholera skasowałam... Przyszło 15 euro, co dało jakieś 55 zł , odliczono 50 zł i zostało na koncie 5 zł z tego przelewu...seriowa...:( nasze kody to : iban PL65137011090000170648387306 swift: MHBFPLPW Ale prosze, nie rób tego, bo to marnowanie kasy tylko :(lepiej paypalem- ja juz załozyłam tam konto. [email protected] Quote
idusiek Posted June 4, 2010 Author Posted June 4, 2010 Poker napisał(a):znajoma wpłaci 50 zł. dziex Poker ! szajbus- prosimy prosimy! Quote
funia Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Kochana suczyna .....podajcie konto wpłacę 20zł .jednorazowo Quote
Recommended Posts