Abrakadabra Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Idusiek, Czerda i Jotka mają rację - ta baba rozwiązuje problem bezdomności Waszymi rękami. Nie pierwszy raz zresztą. Za odłowienie Borysa (chociaż obiecała) też nie chciała zapłacić. Czy ktoś wie, jak z formalnego i prawnego punktu widzenia można rozwiązać fakt łamania prawa przez Gminę? Gdzie i kto może zgłosić nieprzestrzeganie ustawy? I czy sa jakieś przepisy mówiące o tym, co grozi takiej Gminie za (jak zauważyła Czerda) ewidentne łamanie prawa? Czy w tym przypadku kara za owo łamanie jest tylko fikcją? Istnieją jakieś przepisy wykonawcze w tej kwestii? Ps. Wpłacę dychę. Quote
jotka Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Tępa jakaś jestem, nie rozumiem jak ten bazarek działa, chociaż niby rozumiem na czym polega. Jesli zaproponuję imie dla psiaka, to co? Ponadto uważam, że sunia juz ma imię, niech zostanie Pola. Quote
idusiek Posted June 4, 2010 Author Posted June 4, 2010 agucha- mama ma juz imię, POLA - jak poczciwa matka Polka !:) Quote
Alicja Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 nie mam teraz już funduszy ...na razie staram się porozgłaszać Quote
LadyBell Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 AGUCHA BARDZO DZIĘKUJEMY ZA BAZAREK :) ale też myślę że imię mamusi powinno zostać. Quote
idusiek Posted June 4, 2010 Author Posted June 4, 2010 Alicja napisał(a):nie mam teraz już funduszy ...na razie staram się porozgłaszać Alicja, scigaj kogo mozesz ! Fanty na bazarki,rodzinę i znajomych królika! Quote
kmurdz Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 witajcie. dorzucam 10 miesiecznie na biedaczke. bardzo prosze zeby mi przypominac na priva jesli jest taka mozliwosc,bo nie jestem w stanie sledzic co miesiac wszystkim watkow, a chcialabym dotrzymac slowa. rozumiem, ze mam przelac na fundacje viva? pozdrawiam Quote
idusiek Posted June 4, 2010 Author Posted June 4, 2010 kmurdz napisał(a):witajcie. dorzucam 10 miesiecznie na biedaczke. bardzo prosze zeby mi przypominac na priva jesli jest taka mozliwosc,bo nie jestem w stanie sledzic co miesiac wszystkim watkow, a chcialabym dotrzymac slowa. rozumiem, ze mam przelac na fundacje viva? pozdrawiam dokładnie na nasze subkonto w Vivie- podane w 1 poscie ;) kmrudz - wielkie dzieki ! Quote
Agucha Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 W takim razie I imię mamy wpisuję, ale pozostały jeszcze 2 imiona i PSEUDONIM ;) Quote
idusiek Posted June 4, 2010 Author Posted June 4, 2010 abrakadabra- dziex! nie wiem czy do konca rozwiazuje. W Broku jest wiele bezdomniaków. mają swoje miejsca....Ostatnio jak byłam to się zdzwiłam ,ze na mieście nie kręci się kilka sztuk. a tu niespodzianka- jedna pani przygarneła, u drugiej śpią 3 pod płotem, kilka pod szkolą, kilka pod tartakiem pod lasem, kilka niedaleko masarni na Starym Mieście.. a ja sie ludziłam, ze moze los się do nich uśmiechnał :( Quote
Abrakadabra Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Qrcze i pewnie za jakieś kilka miesięcy będzie wysyp szczeniaczków Quote
idusiek Posted June 4, 2010 Author Posted June 4, 2010 Agucha napisał(a):W takim razie I imię mamy wpisuję, ale pozostały jeszcze 2 imiona i PSEUDONIM ;) Ok:) będzie Pola vel...... Dzieki Agucha! mi się najbardziej podoba jeden chłopak ;) Z podróży i co do ew. wskazówek do imion: -beżowe to straszny drań- szczeka, gryzie, ale pół drogi spał we mnie wtulony jak aniołek ;) -Jeden chłopak - to straszna pipa- całe 3 godziny mu się gęba nie zamykała. - dziewczynka gładka- śmieszna komediantka. - największy chłopak- poszedł sobie od nas i położył się w kąciku, zeby mu nikt przypadkiem po głowie nie chodził ;) Tyle pamietam ;) Quote
Agucha Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Ja się zakochalam w tym jasnym rodzynku! Cudowny jest :) Quote
idusiek Posted June 4, 2010 Author Posted June 4, 2010 Abrakadabra napisał(a):Qrcze i pewnie za jakieś kilka miesięcy będzie wysyp szczeniaczków tu sie co chwila coś sypie...... najbardziej szkoda mi psa, ktorego karmiłyśmy 2 lata. Nie chciał wejsc na podwórko za zadne skarby, a jak juz go zwabiłam- to zawisł na płocie, jak tylko się odwóciłam. Zamknięty w kojcu - no coś musiałam zrobic zeby nie uciekał- zaczał wyć, szczekać az przegryzł siatkę i pooooszedł.... Potem wrócił ale na podwórko juz nie wszedł. Niedawno zniknał na zawsze, nie ma go juz 2 miesiące :(:( Na pewno kleszcze go zjadły albo jakiś wspaniały brokowiak go załatwil,bo wielu osobom nie podobało się to ,że lezał przed naszym domem. :( i nieraz go ganiali z kamieniami albo petardami :( Pola jest przykładem- ma śrut w okolicach brzucha - niby skąd?! Quote
jotka Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Gdzie ten Brok jest? W walce z gminami jest zaprawiona Ada-jeje z Chrzanowa. Quote
LadyBell Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Agucha napisał(a):Ja się zakochalam w tym jasnym rodzynku! Cudowny jest :) ja też :) mi to pasuje do niego imię Zeus :P Quote
mc_mother Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 No jestem. Dzięki idusiek za zaproszenie- spróbuję porozsyłać wątek. Na razie tyle mogę:( Quote
Agucha Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 LadyBell napisał(a):ja też :) mi to pasuje do niego imię Zeus :P Zapraszam na bazarek zatem ;) Quote
LadyBell Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 jotka napisał(a):Gdzie ten Brok jest? jakieś 90 km na północny wschód od Warszawy Quote
idusiek Posted June 4, 2010 Author Posted June 4, 2010 pomiedzy białymstokiem a Warszawą. ladybell dorze pisze-dokładnie 90 km na północny wschód od Warszawy .Niedaleko jest Ostrów Mazowiecka, Wyszków... Quote
asik007 Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Totalnie nie mam kasy ale nie mogę zostawić siostry mojej psinki. Mało tylko 10zł miesięcznie. proszę o numer konta i o przypominanie jakbym zapomniała. Quote
Rudzia-Bianca Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Boże jaka bidulka , ja niestety nie mam czasu poprowadzić ale proponuję bazarek dla maluchów - imiona sprzedają się zwykle jak świeże bułeczki ... Cioteczka 3x dała zgodę na kopiowanie ale musi być honorowym patronem bazarku za to ;) http://www.dogomania.pl/threads/177179-NIC-na-17-znalezionych-szczeniakA-w-d0-17-01-do-20 http://www.dogomania.pl/threads/177935-ZAMKNI%C4%98TY-NICowy-dzi%C4%99kujemy-%29 niestety nie mam na razie innego pomysłu jak pomóc :( Quote
Agucha Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 [quote name='Rudzia-Bianca']Boże jaka bidulka , ja niestety nie mam czasu poprowadzić ale proponuję bazarek dla maluchów - imiona sprzedają się zwykle jak świeże bułeczki ... Cioteczka 3x dała zgodę na kopiowanie ale musi być honorowym patronem bazarku za to ;) http://www.dogomania.pl/threads/177179-NIC-na-17-znalezionych-szczeniakA-w-d0-17-01-do-20 http://www.dogomania.pl/threads/177935-ZAMKNI%C4%98TY-NICowy-dzi%C4%99kujemy-%29 niestety nie mam na razie innego pomysłu jak pomóc :( Ciotka, taki bazarek jjuż jest :D http://www.dogomania.pl/threads/186982-Opr%25C3%25B3cz-b%25C3%25B3lu-i-szopy-nie-maj%25C4%2585-nic...nawet-imion!-POM%25C3%2593%25C5%25BB!-Od-04.06-do-13.06.-Godz.24 Quote
mimiś Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 przelałam 20 zł-niestety, tylko tyle mogę- mam juz za duzo psich zobowiązań mieszkam niedaleko hoteliku, moge poogłaszac -mam czarno-biała drukarkę -ale postaram się wykoncypować jakieś ogłoszenie Quote
Recommended Posts