Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Omen dzisiaj z Jadzia dawali czadu :)
[video=youtube;8rN_9-K7_SY]http://www.youtube.com/watch?v=8rN_9-K7_SY[/video]
[video=youtube;p_xmYJDxjYM]http://www.youtube.com/watch?v=p_xmYJDxjYM[/video]

• Replies 945
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jakie super te filmiki, cudownie ogląda się nagrania tak zadowolonych psiaków :)
Omen - śliczny, coraz piękniej wygląda :)
nawet Lilka widzę, że merdała wesoło ogonkiem i do zabawy się pakowała :)

Posted

niesamowite jak dla mnie, że można w mieszkaniu w środku miasta dojść do ładu z pięcioma psami i dwoma kotami :) No chyba, że jeszcze kogoś tam chowasz?? :D Ja z trudem wyrabiam z dwoma kotami i dwoma psami :P W mieszkaniu to jeszcze spoko, ale wyjście na spacer z dwoma psami jest dla mnie conajmniej kłopotliwe :/ Jeden kocha pieski, ale boi się ludzi i dzieci, drugi kocha ludzi i dzieci, ale nie wszystkie psy toleruje i niektórym chce doopkę podgryzać :/ Mam wrażenie, że słabo kontroluję to co się dzieje na takim spacerze, a to tylko dwa psy! Jak Ty sobie radzisz z wyjściem na spacer z pięcioma psami?! Siedzę już jakoś z rok na dogo i wciąż mnie czymś zadziwiacie ludzie :)
Omen wygląda na szczęśliwego :) Niesamowicie szybko chłopak stanął na nogi po tak ciężkiej chorobie :) Oby tak dalej.

Posted

He, he - a ja tu dotarłam już całkiem na finishu ...
Ale byłam w ciągłym kontakcie telefonicznym z NiJaSe :)

Poprzeglądam kieszenie i z pewnością durzucę jakiś grosz na Omena.

Omen, Omen - chłopie...
Nawet nie masz pojęcia jakie miałeś szczęście że trafiłeś pod skrzydła NiJaSe - Pani hasky :)

Posted

Kociabanda2 napisał(a):
niesamowite jak dla mnie, że można w mieszkaniu w środku miasta dojść do ładu z pięcioma psami i dwoma kotami :) No chyba, że jeszcze kogoś tam chowasz?? :D Ja z trudem wyrabiam z dwoma kotami i dwoma psami :P W mieszkaniu to jeszcze spoko, ale wyjście na spacer z dwoma psami jest dla mnie conajmniej kłopotliwe :/ Jeden kocha pieski, ale boi się ludzi i dzieci, drugi kocha ludzi i dzieci, ale nie wszystkie psy toleruje i niektórym chce doopkę podgryzać :/ Mam wrażenie, że słabo kontroluję to co się dzieje na takim spacerze, a to tylko dwa psy! Jak Ty sobie radzisz z wyjściem na spacer z pięcioma psami?! Siedzę już jakoś z rok na dogo i wciąż mnie czymś zadziwiacie ludzie :)
Omen wygląda na szczęśliwego :) Niesamowicie szybko chłopak stanął na nogi po tak ciężkiej chorobie :) Oby tak dalej.

hehe cztery koty , cztery :D:D

Posted

kosu32 napisał(a):
He, he - a ja tu dotarłam już całkiem na finishu ...
Ale byłam w ciągłym kontakcie telefonicznym z NiJaSe :)

Poprzeglądam kieszenie i z pewnością durzucę jakiś grosz na Omena.

Omen, Omen - chłopie...
Nawet nie masz pojęcia jakie miałeś szczęście że trafiłeś pod skrzydła NiJaSe - Pani hasky :)

Kosu Ty to miałaś co innego na głowie ale na szczęscie ten temat tez już ogarniety :)

Posted

NiJaSe napisał(a):

no nieźle :D małe zoo :) U mojej mamy (kiedyś i u mnie, ale się wyprowadziłam dwa lata temu i nazbierałam już własnych bid) jest 8 kotów, ale nie ma psów. Psy są jednak bardziej absorbujące i trzeba mieć dla nich więcej czasu. Tak przynajmniej wynika z moich osobistych doświadczeń. Dlatego jestem w stanie ogarnąć 8 kotów, ale 2 psy już mnie chwilami przerastają :P Z pięcioma na pewno nie dałabym sobie rady :D

Posted

dla mnie jak sie wchodzi do NiJaSe do domu to jest... normalnie :) tak powinno byc. ja niestety nie moge miec kotów :( ubolewam nad tym, ale nie moge nic zrobic z tym moim terrierem, musiałabym miec duzo dużo czasu i warunki i nie miec gderajacych rodziców ;) kiedyś...

Posted

Kociabanda2 napisał(a):
no ja przy Was wymiękam :P Nie dałabym rady z tyloma psami na raz :) Koty to co innego, ale one nie wymagają wyjść na spacery :)

A ja wam powiem ,że im więcej tym łatwiej , psiaki się sobą nawzajem zajmują i ja mam mniej pracy :D

Posted

Anja2201 napisał(a):
A ja wam powiem ,że im więcej tym łatwiej , psiaki się sobą nawzajem zajmują i ja mam mniej pracy :D

No ja to samo mówię o kotach :D ale wyjście z dwoma psami na spacer to jednak dla mnie trochę stresujące jest. Może dlatego, że psy mnie się nie słuchają tak jak koty :roll: Znaczy słuchają w domu i na spacerach w sumie też, ale tylko do momentu kiedy zobaczą jakiegoś psiego kolegę :eviltong: Wtedy mam wrażenie, że jestem na psim zaprzęgu i sytuacja wymyka mi się spod kontroli. Nasz tymczasowicz Stefan to z mężem już po niecałym miesiącu chodził bez smyczy i przy nodze, a na moje "do nogi" Stefan nie reaguje :/ Ja z nim chodzę na spacery tylko na smyczy mimo, że jest u nas już piąty miesiąc :oops: Boję się, że mi gdzieś poleci i go nie dogonię :/ Chyba jakaś nadopiekuńcza jestem :eviltong:, bo w sumie to on nawet szybko biegać nie umie, no i nigdy nie próbował mężowi nawiać, a on chodzi z nim bez smyczy już od dawna :)

Posted

NiJaSe napisał(a):
Kosu Ty to miałaś co innego na głowie ale na szczęscie ten temat tez już ogarniety :)

NiJaSe

Ty wiesz... - AJ LOW JU :) :) :)
No i Twojego TZ-ta też - ale wyłącznie pod Twoją kontrolą

Posted

Kociabanda2 napisał(a):
U mojej mamy (kiedyś i u mnie, ale się wyprowadziłam dwa lata temu i nazbierałam już własnych bid) jest 8 kotów, ale nie ma psów.

Ja sobie zawsze obiecywałam że swój własny domek, a w nim kotek i piesek. Po jednym! Nie więcej! ;)
Stan obecny? 2 psy i 5 kotów :roll:
Przynajmniej mam spokój od sąsiadów, bo jestem wariatka :diabloti:
NiJaSe napisał(a):
ale za to jak jest wesolo :D , ja się do takiej gromady przyzwyczaiłam :)

Ja sobie też bez nich życia nie wyobrażam :p

mru napisał(a):
dla mnie jak sie wchodzi do NiJaSe do domu to jest... normalnie :)

A ja byłam przerażona. Przyjechałam zagłaskać kota na śmierć, a tu dwa haszczaki ładowały mi się na kolana :evil_lol:

Kociabanda2 napisał(a):
Koty to co innego, ale one nie wymagają wyjść na spacery :)

I tu się mylisz :angryy: dzisiaj w nocy obudził mnie kot skacząc na klamkę drzwi wejściowych i miaucząc że cała okolica go pewnie słyszała :angryy:
Na dwór chciał wyjść. TZ nie chciał wstać mimo moich sugesti że to jego kot. Musiałam ja :mad:

NiJaSe napisał(a):

No właśnie! :mad: ten czwarty to moja najpiękniejsza, najcudniejsza i najukochańsza LADY :loveu:

Posted

NiJaSe, a jaka teraz dietę ma Omen ? Czego mu nie wolno i jak z jego apetytem ?
O naszej malutkiej rekonwalescentce myslę?

Posted

MRU odkopuj skrzynkę

Togaa przez pierwszy tydzien po puszczenia szpitala Omen był tylko na gotowanym drobiu ze wskazaniem na indyka , potem dołożyliśmy mocno rozgotowany ryż , za jakieś dwa dni marchewkę , teraz ryż juz gotowany normalnie ale jeszcze przez jakiś czas tylko drób , do tego dostał zasiedlacza czyli flore bakteryjną żeby odnowić ta właściwą w przewodzie pokarmowym , suche dopiero po jakims tygodniu i to narazie takie dla jelitowców

Posted

witam
u nas shadow wraca do zdrowia i poznaje co to prawdziwy dom oraz co to zabawa i pieszczenie a lulu go caly czas zaczepia.
[video=youtube;-nFZFt_4H9g]http://www.youtube.com/watch?v=-nFZFt_4H9g[/video]
mam nadzieje ze omenik tez szybko wruci do formy