Plicha Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 O matko co za wiadomości :( Czy ta psina w końcu zazna trochę spokoju :( Mam nadzieję że bedzie lepiej i że to przejściowe osłabienie jest. Trzymaj się Omenku. Quote
NiJaSe Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 generalnie jest jakby żywszy , apetyt cały czas ma ale temperatura się trzyma niestety , ja mam nadzieje że to tylko jakaś infekcja w wyniku osłabienia organizmu po tych przejściach z jelitami Quote
kosu32 Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Omenku-trzymaj się kochany. Tyle tu osób kibicuje Tobie. Quote
viola005 Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 [quote name='Kociabanda2']Yyyy... Pani Tereso może zechciałaby Pani założyć jakiś wątek z tego typu poradami z dziedziny medycyny naturalnej, co??? Chętnie bym się co nieco dowiedziała, ale nie chcę zaśmiecać wątku pytaniami nie związanymi z Omenem :) Myślę, że wiele psiaków skorzystałoby z Pani porad!!:) Myślę, że bardzo przydatny mógłby być taki wątek :)[/QUOTE] Popieram w 100%. Omen, zdrowiej! ucalowania dla Lilki i reszty stada Nijase (i dla niej tez!) Quote
Vlk Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 a jak z kupsztalem? Zdziałał coś? Co mówiły wetki? Jak się czuje? Quote
Plicha Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 Oby jutro było lepiej, Omenku nie wygłupiaj się :) Quote
Lolalola Posted June 24, 2010 Posted June 24, 2010 zdrowiej psiaku!!!!!!masakrycznie zle dziala mi dogo:(.........z trudem cos mi sie otwiera.......dlatego bardzo Cie prosze,abys wrocil do zdrowia i zeby Twoja opiekunka mogla napisac,ze jest dobrze,bo sie martwie i nie mam jak sprawdzac czy z Toba juz ok!!!!dobranoc!!! Quote
TERESA BORCZ Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 mam nadzieję że temperaturki nie są za wysokie. tzn organizm się broni. mój jamniul jak miał przy zatruciu ponad 40 stopni temp. aby złagodzić ja i jej wpływ na cokolwiek w organizmie, robiłam mu chłodne kompresy na ciało, stale zmieniane i tak obniżałam. wet pochwalil..OMEN TRZYMAJ SIE NIE STRASZ CIOTEK. Quote
Kociabanda2 Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 a koopkę zrobił w końcu???? Mam nadzieję, że to nie nawrót tych problemów z jelitami... :( Odpukać! _____________________ Pani Tereso, co Pani powie na nasz apel o wątek z poradami??? :Rose: Quote
TERESA BORCZ Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 pomysł niezły tymbardziej że wiele osób ma jakieś swoje obserwacje i rady pozyskane i stosowane, takie doświadczenie można zawsze próbować nieszkodliwie w porozumieniu z wetem prowadzącym psiaka z problemem, o ile jest sensowny. Moi zawsze pochwalają. SZCZEGÓLNIE POPARLI SYSTEM POMOCY LECZENIA ZAPALENIA PĘCHERZA. Czasem ma ktoś też leki w nadwyżce a inny potrzebuje tych samych, . sama kiedys skorzystałam z takiej opcji i poratowałam inne psiaki w potrzebie, ktorych opiekunów nie było na to stać. Tu teŻ mozna byłoby poszukiwać leków, i nowszej generacji zamieników, no i porwnywać ceny bo różnice są kolosalne czasem. Pomyślimy nad tym, no i ja narazie jestem w miare nowa na dogo i nie wiem czy czegoś podobnego już nie ma . Omenek jak narazie nie obdarował was efektem staran powinien dostać niewielka ilość oliwki z oliwek albo innego dobrego gatunkowo oleju. mało dla poślizgu, bo nie można go zostawiać za długo z zawartością jelit. Zawsze się śmiejemy z tego że wiele radości może dać opiekunom zwykła psia koo. Quote
NiJaSe Posted June 25, 2010 Author Posted June 25, 2010 Omen ma cały czas temperature , ale dzisiaj zrobił kupe , apetyt tez na szczęscie ma ... może faktycznie to jakaś infekcja , normalnie niezauważalna ale u niego przy osłabionym organizmie dala taki efekt. Moje wetki z reguły starają sie nie dawac antybiotyków ale myśle ,ze w tym wypadku to bylo bardzo dobre posunięcie Quote
Vlk Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 hehe... tak mi się nasunęło... jest kupa! Jest impreza! :D :D :D to dobrze, że się pojawiła. A skoro jest kupa, to pewnie go złożyła jakaś infekcja, spróbujcie sobie przypomnieć jak same się źle czułyście gdy po jakimś osłabieniu przyszły jakieś bakterie czy wirusiska. A co dopiero psiak tak mocno wycieńczony. Trzymamy kciuki i ślemy dobre fluidy za Omenka! Quote
Kociabanda2 Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 [quote name='Vlk']Trzymamy kciuki i ślemy dobre fluidy za Omenka![/QUOTE] Dołączam się :) Quote
MaDzIk27 Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 jezu tylko pare dni nas niebylo (popsuty komputer) a tu takie okropne wiesci czytamy. Omen brachu nierób nam tego i szybko wracaj do zdrowia niewygłupiaj sie już NiJaSe jak jest potrzebna jakaś pomoc to dawaj znac odrazu. Shadow ma niestety miesięczną rehabilitacje uszkodzone ścięgno dostaje przeciwbulowe środki i tylko spokojne spacerki. prawdopodobnie za ok 1 miesiąc powinien dojsc do siebie całkowicie. Quote
cyranka Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 Smutno mi z powodu choroby Omenka ! Myślałam że już dobrze z nim będzie, a tu znowu coś :( Co się do niego przyczepło znowu , kurcze on nie zasłużył na takie choróbska ! Może rzeczywiście brakuje mu flory bakteryjnej w jelitach i łapie infekcje ? W górę kochany psiaczku !!! Quote
cyranka Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 Te nowe antybiotyki znowu mu osłabią florę, więc trzeba mu dawać coś w stylu "Lacidofilu" ! To naprawdę działa tak samo jak u człowieka. Quote
NiJaSe Posted June 25, 2010 Author Posted June 25, 2010 cały czas dostaje osłone , dostawał przez caly czas i teraz też .... organizm jeszcze osłabiony i myśle że być może Lilkowy kaszel wszystkim innym nic nie zrobil a u niego efekt wlasnie jest taki , poki co ma tylko temp. , apetyt caly czas dopisuje i checi do spacerków ma , juz nie jest taki osowiały i caly czas spiacy Quote
cyranka Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 Przytulam mocno i serdecznie Omenka !!! Zdrowiej szybko kochany piesku ! :) Quote
elmira Posted June 25, 2010 Posted June 25, 2010 To może faktycznie to nic poważnego, ale osłabiony organizm tak reaguje. Taką mam nadzieję. Quote
Recommended Posts