Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wyzłam z nimi na moment zeby cyknąc troche tych fotek , ale chyba średnio wyszły nie nadążałam za nimi jak łaziły i zanim telefon cyknął to jakaś fajna minka przepadła :(

• Replies 945
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale to miałoby chyba być zdjęcie pysia, a nie haszczej doopki? :evil_lol:
Niyase jak chcesz się już przebierać, to jakoś tak...nie widzę Cie w stroju indianki...:roll:
Jakbyś chciała to ja mam taką czapkę z rogami. Mogę Ci pożyczyć. Bardziej do Ciebie pasuje :eviltong:
Aha...i miło jest widzieć Omena na czterech łapach, oraz Ciebie w innym obuwiu niż kaloszki :evil_lol:

Posted

znaczy na diablice chcesz mnie zrobić , czyli wydobyć na światło dzienne moje drugie ja ...:D
i jeszcze filmik :)
[video=youtube;NoP25BrzbGQ]http://www.youtube.com/watch?v=NoP25BrzbGQ[/video]

Posted

NiJaSe napisał(a):
znaczy na diablice chcesz mnie zrobić , czyli wydobyć na światło dzienne moje drugie ja ...:D

Raczej to drugie ;)
Niya na filmie chyba poczuła sie urażona komentarzem "Niya nic nie jemy" :roll: że niby ona? Phi...
Na Omena aż miło popatrzeć :loveu:

Posted

http://wiadomosci.onet.pl/2682,2182660,siedem_psow_gotowalo_sie__w_samochodzie,wydarzenie_lokalne.html
właśnie też to znalazłam :/
taką pi**ę to tylko żywcem ugotować. Ale że żyjemy w cywilizowanej epoce, to powinna sobie posiedzieć dwie godziny chociaż zamknięta w takim aucie, w upał. Bez wentylacji ani uchylonego okna. Biedne psiaki :( ja zawsze chciałam samojeda ale mnie nigdy nie było stać, a taka ma 5 i jak je traktuje? W ogóle zero pomyślunku, żeby psa w upał w aucie zostawić. Ale niektórzy to i dziecko tak potrafią zamknąć, bo mamusi na zakupki się śpieszy i musi się polansować w nowych szpileczkach.

Edit: właśnie doczytałam, że ten jeden samojedzik nie dał rady :( jakby takim lujom właścicielom rękę ucinać to by zapamiętali.

Posted

W tekscie wywiadu z Mateuszem Janda pada zdanie, ze " Psy były wykorzystywane przez właścicielkę do wyłudzania pieniędzy." 7 duzych psow! 2 nowofunlandy i 5 samojedow - a wlascicielka byla 25-letnia kobieta ze Slupska. Podobno policja ja aresztowala i ma odpowiadac za to: " Właścicielka najprawdopodobniej niedługo usłyszy zarzuty przetrzymywania zwierząt w niewłaściwych warunkach i narażenie ich na utratę życia lub zdrowia."

Jak myslicie, jak ona wykorzystywala te 7 duzych psow do wyludzen, udajac ze je sprzedaje, czy jak?

Nijase, dzis w poludnie siostra pchnela Ci przelewem internetowym (tanio) dla Omena 50zl na dlug w klinice. Niech zdrowieje. Pozdrawiam serdecznie. V.

Posted

[quote name='idusiek']sorry, za offa:
czy ktos z was haszczakowatych widział ostatnio w centum ludzi przebranych na kowbojów i z 5 samojedami i 2 nowofunlandami- zbierajacych "na psy"?

no to juz doczytalam, jak wyludzali :stormy-sad:, i ze nie jedna, a kilka osob w tym bralo udzial :angryy:- to dlaczego niby tylko jedna aresztowano?

Nijase, uzywasz starego powiedzonka z lat mojej mlodosci ("dzieki bogu i partii") mamy wiec kolejny wspolny mianownik mimo roznicy pokoleniowej. :calus:
Shadow mial wielkie szczescie, ze z marszu poszedl do wlasnego domu, to wyjatkowe, bo nawet psow rasowych jest nadmiar, glownie dzieki masowej produkcji "tanich psow rasowych" bez rodowodow w pseudohodowlach :stormy-sad:. Homo rzekomo sapiens to najwieksza porazka ewolucji :-(:angryy:
. Podpisujemy petycje przeciw tym pseudohodowlom, pod haslem "Rasowy = rodowodowy":

http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=5450

Posted

http://img25.imageshack.us/img25/7728/omipo9.jpg

Aaaale fajna fotka :)

[quote name='idusiek']sorry, za offa:
czy ktos z was haszczakowatych widział ostatnio w centum ludzi przebranych na kowbojów i z 5 samojedami i 2 nowofunlandami- zbierajacych "na psy"?

A oni to od lat tak sobie zarabiają... Ja widziałam ich pod domami centrum dobre kilka lat temu, co najmniej osiem - dziewięć, bo byłam wtedy jeszcze w podstawówce. To była frajda, takie stadko - wtedy to były haszczaki i malamuty - teraz wiem, jak te psy musiały mieć przesrane... Nawet ostatnio gdzieś o nich czytałam, mają jakieś pseudo i co chwilę z innymi psami jeżdżą...

[quote name='viola005']Podpisujemy petycje przeciw tym pseudohodowlom, pod haslem "Rasowy = rodowodowy":

http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=5450

A ja R=R nie do końca popieram, to taka nieprzemyślana prowizorka...

Posted

ja bym była za akcją w ogóle nie rozmnazac tylko zabierac ze schronow :) za duzo tego nieszcześcia, zeby sie wozic... a jak sie rodza i umieraja rasowe szczeniory też wiem. eh.

ja ich nie znam! na ulicy ich nie widziałam :/ tylko raz wtedy pod Arkadia te niufy i tez nie wiem czy to te...

Posted

Cześć dziewczyny!
Chciałam ambitnie przeczytać cały wątek, ale zajmie mi to chyba tydzień. Bardzo Was proszę streśćcie trochę. Wiem, że młody hasiorek ma odkleszczowy syf. Jak sie czuje? Ile jest długu? etc

Posted

NIJaSe zmien tytuł, ze brakuje ponad 1000 :) w sumie brakuje pi razy oko 1300 ale nie wiemy, czy nie wiecej, bo moze coś jeszcze bedzie!

Posted

Jak tak mysle teraz o Omenie, po tym jak go ostatnio widziałam i przypominam sobie jaki był tego dnia, co go zabralismy to wydaje mi sie, ze on musiał juz wtedy źle się czuć/być chory czy coś

teraz jest wesoły, cieszy sie do ludzi, jest taki żywy a jak my go spotkaliśmy to był zupełnie obojetny, spał i nie chciał wstać ale też nie chciał uciekać, sam nie wiedział.

Posted

masakra z tymi psami zamkniętymi w aucie.
Kara dla takich ludzi - zamknąć ich na kilka godzin w aucie w południe przy 40 stopnowym upale, bez powietrza, bez wody, na pełnym słońcu i w czarnym aucie...
i dożywotnie "alimenty" na rzecz tych psiaków, które tak skrzywdziła...

Posted

Super foteczki psiego stadka :) a te psy w samochodzie to jakas masakra :( te upały swoją drogą są wykanczające a psom jest goraco nawet w cieniu :(
ile jeszcze czasu zostało na spłacenie długu?

Posted

matko zdycham razem z psami , kurde blaszka słoneczne mieszkanie :/
Omeno ziaja okrutnie biedak zamelinował się w kiblu na kafelkach , tylko Niye powaliło , polazała na balkon się opalać w ten najgorszy skwar