Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie wiem, czy dobrze ale wpadło mi do głowy, że może by można do Vivy zadzwonić? tel. 0801011902
e-mail: [email protected]

Ja niestety mam za mało informacji i wiedzy o zdarzeniu, żeby to zrobić.

A z tego co wyczytałam to Kędzierzyn podlega pod tvp opole:
tutaj dane
ul. Szpitalna 1
45-010 Opole
tel. +48 (77) 423 27 91 +48 (77) 423 27 91

Posted

gdzie gina ludzie? jak ich chca ewakułowac to sa madrzejsi i nie chca.
Masakra normlanie az mnie brzuch rozbolał. Oby to nie była prawda z tymi kotami, bo gnoja do sada pozwe. Jak Boga kocham pozwe go do sadu.

Posted

milosnicy zwierzat napisał(a):
dobrze robisz
że dzwonisz do mediów

biedne kotki a może jednak żyją co
przecież kot wejdzie na drzewo co

powiedzcie że to nie prawda

ten brak wiadomości czy żyją psiaki mnie do szału i rozpaczy doprowadza

Ja mam nadzieje, ze to nie prawda. Biedne psy, biedne koty! ja jestem za daleko...
Dziewczyny informujcie o kotach, o psach... Koty tak latwo ewakułowac. tak latwo je ulokowac gdzies...

Posted

Doginka napisał(a):
Właśnie mówią w TVP INFO o Koźlu, wcześniej mówili też o zwierzętach!!! Że szukają ludzi, którzy mogliby wziąć zwierzaki!!!

Które zwerzaki te co nie ma czym po nie popłynąc ??? Tyle pisałam do rmf fm i kuźwa nawet słowa tylko o ludziach którzy sa bezpieczni w szkole sobie leza i nic im nie grozi a psy ... ide do domu .... nie wiem co robić.... jak będe mogła to wpadnę i mam nadzieje ze kogoś ruszy sumienie i da ta motorówkę czy jakąkolwiek inna łajbe zeby staruszki odratowac ....

Posted

tak ale najważniejsze by zabrali wreszcie te zwierzęta a nie tylko gadali

To można się tam w końcu dostać, zeby brać te zwierzęta? jak ludzie mają je zabierac, kiedy nie mogą tam dojechać?

Posted

[quote name='Doginka']Właśnie mówią w TVP INFO o Koźlu, wcześniej mówili też o zwierzętach!!! Że szukają ludzi, którzy mogliby wziąć zwierzaki!!!

Doginka o zwierzętach mówili o schronisku w Krakowie, ale tam już wszystkie zwierzęta bezpieczne, ponad 700 zwierząt. A w Koźlu nie potrafią pomóc 50 sztukom bo tamtejsze przytulisko ma durnowatego kierownika :( Tu link o ewakuacji z Krakowa:
http://www.dogomania.pl/threads/32052-ALARM-Ewakuacja-Krakowskiego-Schroniska-potrzebna-pomoc-!/page1080

Posted

[quote name='Evelynkaa']Doginka o zwierzętach mówili o schronisku w Krakowie, ale tam już wszystkie zwierzęta bezpieczne, ponad 700 zwierząt. A w Koźlu nie potrafią pomóc 50 sztukom bo tamtejsze przytulisko ma durnowatego kierownika :( Tu link o ewakuacji z Krakowa:
http://www.dogomania.pl/threads/32052-ALARM-Ewakuacja-Krakowskiego-Schroniska-potrzebna-pomoc-!/page1080
Tak teraz już wiem, włączyłam TV w momencie jak zaczęli o zwierzętach ze schronu mówić. Ogladam cały czas - program na żywo na TVP INFO, ale w tej chwili mówią tylko o ludziach:-(

Posted

nikt nie musi prosić ludzi, żeby zabrali zwierzęta, bo dziewczyny od wczoraj walczą o to, żeby ktoś po te psy popłynął
pisały, że ludzie dzwonią do nich z płaczem, bo słyszą wycie psów i chcą je ratować
problem w tym, że człowiek ze schroniska twierdził, że nie ma potrzeby!!

Posted

nie ma kto łodzi użyczyć

Słuchajcie a do straży pożarnej ktoś dzwonił ???
Oni npewno maja łodzie ..
jest 6 jednostek oddzielnyh straży pożarnej
telefony:
0-77-482-67-78
0-77-483-46-41
0-77-482-17-15
0-77-488-63-32
0-77-482-86-54
0-77-482-18-76

Może dzwonić do ich i błagać o kilka łódek , niech dadzą na godzinę kilka ł ódek i zabiora ludzi do pomocy przy przewożeniu psów ... co wy na to ?

Posted

marlenka napisał(a):
:((( boże widzisz i nie grzmisz ???

Wlasnie.....jak Boze mozesz na to patrzec?:(tragedia za tragedia,a na drodze najwiecej tych,ktorzy nie chca pomoc........................

Posted

http://www.mmkkozle.pl/artykul/poklocili-sie-o-wyspe-14233.html

"Prezes Wodnego Ochotniczego Pogotowia Ratunkowego w Kędzierzynie-Koźlu przyznaje, że już w maju chciał otworzyć wypożyczalnię. Z Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji otrzymał do dyspozycji kajaki, zorganizowano też łodzie wiosłowe. "

może tu uderzyc ?

[FONT=Times New Roman]WODNE OCHOTNICZE POGOTOWIE RATUNKOWE[/FONT]

ODDZIAŁ REJONOWY KĘDZIERZYN-KOŹLE

BIURO

AL. JANA PAWŁA II 31
47-220 KĘDZIERZYN-KOŹLE

godziny urzędowania :

WTOREK I PIĄTEK

18.00 - 20.00

tel. 668 682 886

[SIZE=4]e-mail : [email protected]

[FONT=Times New Roman]WAŻNE TELEFONY :[/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=2][SIZE=1]ZARZĄD : [/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=1]PREZES STANISŁAW WOLKIEWICZ : 668 682 884[/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=1]WICEPREZES WITKO TADEUSZ : 668 682 885[/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=1]WICEPREZES PIETRZYK PIOTR : 601 959 877[/FONT]

Posted

Cytat z przed chwili - tak wypowiedział sie ratownik:crazyeye:" Uważam, że lepiej zostawić te świnie czy coś, a ratować siebie" i pokazali świnkę, którą facet podaje komuś, zeby wsadzić ją na wyższe piętro domu:-(