Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja jestem już goła w tym miesiącu, ale w czerwcu wyślę ile będę mogła, moja mama i brat też zadeklarowali, że coś dorzucą. To zapewne będzie kropla w morzu potrzeb. A najgorsze jest to dziewczyny, że gmina miała schronisko w du.pie przed powodzią a po powodzi tym bardziej bo kasa będzie potrzebna dla ludzi a nie ,,jakiś'' psów i kotów:(

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dora napisał(a):
Schron w krakowie juz praktycznie pusty, a co tam u was ??

A u nas nie mam pojęcia. Myslę,że psy tam jeszcze sa. Prawdopodobnie razem z trzema pracownikami schroniska. Czekam na więsci z opola. Tamtejsze schronisko jest gotowe na przyjęcie kilkunastu psów. Narazie nie dzwonią, więc prawdopodobnie nie ma ich jak wydostać z zalanego schroniska.

Posted

kami_23 napisał(a):
Ja jestem już goła w tym miesiącu, ale w czerwcu wyślę ile będę mogła, moja mama i brat też zadeklarowali, że coś dorzucą. To zapewne będzie kropla w morzu potrzeb. A najgorsze jest to dziewczyny, że gmina miała schronisko w du.pie przed powodzią a po powodzi tym bardziej bo kasa będzie potrzebna dla ludzi a nie ,,jakiś'' psów i kotów:(

ludzie prędzej potrafią sobie pomóc niż zwierzęta, to od nas zależy ich życie

Posted

marlenka napisał(a):
to samo czuję ...

To nie jest tak do konca, mozna pomoc i z daleka, szukac, prosic nawet zebrac o pomoc dla potrzebujacych, zbierac karme, koce itd.

Posted

Szarotka napisał(a):
A gdzie sa zwierzeta ze schronu w Krakowie i co sie tam dzieje??

Sa w stadninie w Klubie jezdzieckim i bardzo duzo osob prywatnie wzielo do siebie psy....

Posted

Wczoraj była mowa o 20, dzis już 30. Po powodzi jedyne co można zrobić, to chodzić po ludziach i pytać kto brał psa...

Mam wrażenie,ze znów im sie upiecze...po raz kolejny.

Dostałam informację,że ponoć budynek jest zalany, ale kojce nie. Tak twierdzi kierownik.

Posted

a jak chcesz chodzic po ludziach jak nikt prawdopodobnie nie spisywał komu daje psy
tak oni twierdzą, że kojce są suche. wokół woda budynek zalany - który jest wyżej niż kojce. ale kojce suche? niestety nikt tego nie może potwierdzić. moze niech wyśle mmsa?

tak było o 10 przed domem przytuliska :(

Posted

Ellig napisał(a):
Sa w stadninie w Klubie jezdzieckim i bardzo duzo osob prywatnie wzielo do siebie psy....

Świetnie !! jednak można i to z mega-ilością poradzić sobie!!
To może niektóre już zostaną w tych prywatnych domkach?? :)

Posted

Beagle przeleją dziś kasę na Kędzieźyn.
Dzięki wzsystkim uczestnikom akcji ratunkowych Kraków , Kędzieźyn.
Jesteście wspaniali i to że nie jesteście obojęni .
Czapki z głów.
Pozdrowienia

Posted

NatiiMar napisał(a):
Wczoraj była mowa o 20, dzis już 30. Po powodzi jedyne co można zrobić, to chodzić po ludziach i pytać kto brał psa...

Mam wrażenie,ze znów im sie upiecze...po raz kolejny.

Dostałam informację,że ponoć budynek jest zalany, ale kojce nie. Tak twierdzi kierownik.

Ciekawie to brzmi..budynek zalany a kojce nie .. Można by pomyśleć, że kojce unoszą się na wodzie :niedowia:
a gdzie są pracownicy skoro budynek zalany??

Posted

pietrucha204 napisał(a):
jedno jest pewne. jesli jakiś pies się utopi i tak będą próbowali zatuszować sprawę w prosty sposób. nie wiemy ile psów faktycznie poszło do ludzi czy to bylo 10-20-30? jesli jakiś zginie to powiedzą, że ludzie zabrali... a razem z psami na dno pójda ich kartoteki...

może również dlatego pracownicy schroniska zostali na dyżur .. do tuszowania tragedii ..
.. oby ten scenariusz był lepszy ..

Posted

pietrucha204 napisał(a):
wszystkie informacje o rzekomych suchych kojcach pochodza tylko od pracownika który sie każe nazywac kierownikiem. nikt zzewnątrz tam nie podpłynął i nie wiemy jak tam jest na prawdę. nie wiem skąd wzięli 3 pracowników: ja wiem o 2, trzecia osoba to nie wiadomo kto to - nie pracownik. Pracownicy jedynej, która na prawde dbała o psy kazali wczoraj o 17 isc do domu i zostali sami tam. jak myślicie po co??? jeśli nikt tam nie sprawdzi jak wyglądają kojce to nie można w to wierzyć. a nikt tam nie płynie bo samozwańczy p. kierownik twierdzi, że panuje nad zywiołem (??!!??)

a strażacy nadal zajęci
nikt nie może tam popłynąć na chwile i zobaczyć z służb ratowniczych