ranias Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Anisiu, cudny słodziaku kolorowych snów :loveu: Quote
zuziaM Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Ja nie wiem, czemu ludzie sie nim nie potrafia zachwycic..... Uwierzcie, ze to najcudowniejszy i najbardziej pragnacy ciepla i bliskosci ze wszystkich moich psiakow. On sie tak uwielbia tulic ! Tak kocha glaskanie ! A jest po prostu przesliczny ! Teraz jego siersc jest zdrowa, puszysta, dluga i uroczo pofalowana. Ma troszke dredkow na nozkach, bo nie daje sie tam uczesac, ale na grzbieciku to uwielbia !!!! Naprawde przeslodki i przepiekny piesio ! Quote
andegawenka Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Zuziu, ten Twój post powinien być skopiowany do ogłoszeń, marketing na szóstkę...serio... Quote
ranias Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 andegawenka napisał(a):Zuziu, ten Twój post powinien być skopiowany do ogłoszeń, marketing na szóstkę...serio... Tak, kiedy się to czyta, to cieplej koło serca się robi.... Quote
salibinka Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Przydałyby się aktualne zdjęcia, Zuziu, zrobisz Anikowi? :) Quote
Ula Skwara Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 TAK TAK zdjęcia by się bardzo przydały!!!! Czy Anik ma teraz bardzo dluga siersc (tzw szatę zimowa?), ile razy w roku trzeba go strzyc? Quote
zuziaM Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 [quote name='Ula Skwara']TAK TAK zdjęcia by się bardzo przydały!!!! Czy Anik ma teraz bardzo dluga siersc (tzw szatę zimowa?), ile razy w roku trzeba go strzyc? OK, znalazlam chwilke zeby powgrywac zdjecia. Anis ma juz bardzo dluga siersc. Ze strzyzeniem to roznie bywa u psiakow. Ja juz kilka razy z hotelowcami bylam u pani fryzjerki i od niej sie dowiedzialam, ze generalnie nie powinno sie strzyc psow, ktore w carakterze rasy nie maja tego jako normy ( jak np. teriery ). Niektore kudlate psy nagle ostrzyzone moga dostac termicznego szoku. Letnie gorace slonce moze im za bardzo grzac skore, ktora byla chroniona przez dluga siersc. A to Aniczek ( oczywiscie caly czas sie wiercil ). Quote
coronaaj Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 salibinka napisał(a):Jest przepiękny! Zdjecia sliczne..gdzie ten domek??? Czy Anik umieszczony na Kudlaczach??? Sliczny pies i jakos nie ma zainteresowania....cos nie tak...ale trzeba byc cierpliwym moze cos bedzie w nowym roku!!! Quote
Nevada Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 no właśnie, Anisia chyba nie ma na kudłaczach, ale trzeba by go jakoś ładnie opisać, może coś z tego jak go zuziaM wczoraj pieknie opisała :-) sliczny na fotkach, dziękujemy jakby do ogłoszeń to troszkę Anisiowi, wiercipięcie ostrość poprawiłam Quote
andegawenka Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 łoj,to on owczarek polski nizinny;) ale pieknis... Quote
Ula Skwara Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Aniczek bardzo młodo wygląda! Ile on ma naprawdę lat? na pewno 14? Quote
salibinka Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Ponieważ dziewczyny bazarkowe jeszcze nie zrobiły tych ogłoszeń - poprosiłam o dodanie tego zdjęcia, które poprawiła Nevada. Jakby ktoś szybko napisał nowy tekst, to może się uda podmienić jeszcze do tego bazarku? Zatem prosimy :). A na Anika nie można się napatrzeć - ta szata! Ten uśmiech! :) Quote
salibinka Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Nevada napisał(a):ze mnie niestety żaden literat :-( A mnie wychodzą same łzawe smutasy ;). No, potrzebny ktoś odważny, z piórem odważnym :), prosimy serdecznie o nowy tekst :) Quote
salibinka Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Ula Skwara napisał(a):Aniczek bardzo młodo wygląda! Ile on ma naprawdę lat? na pewno 14? Ula :), i wiek i gabaryty Aniczka są właśnie dyskusyjne ;) - ostatnio stanęło na tym, że może mieć ok.11lat max. Zuzia mówi o nim, że jest baardzo energiczny i radosny. Kocha czerpać z życia. Quote
coronaaj Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 [quote name='salibinka']Ula :), i wiek i gabaryty Aniczka są właśnie dyskusyjne ;) - ostatnio stanęło na tym, że może mieć ok.11lat max. Zuzia mówi o nim, że jest baardzo energiczny i radosny. Kocha czerpać z życia. Moj Pakus z podpisu oceniony byl na 10 lat , moja wetka amerykanska powiedziala, ze gory 8lat tylko zaniedbany, lydsy, chudy...ja bym occenila Anika na 8-9 lat nie wiecej. Jak Anisia zabki???? Zajrzyjcie do starenkiego pudelka Pepe http://www.dogomania.pl/threads/200534-*STARO%C5%9A%C4%86-nie-Rado%C5%9B%C4%87*-M%C5%82odo%C5%9B%C4%87-nie-Wieczno%C5%9B%C4%87***emeryt-PePe***pudel-mini-w-bidulu***?p=16140493#post16140493 Quote
zuziaM Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 No wlasnie chodzi o to, ze Anisia zabki sa po prostu potworne !!! To tylko kikuty, zolte potwornie i jest ich bardzo malo. a te ktore sa sa starte az do konca niemalze. Moja pani doktor po ich stanie powiedziala, ze ma min. 14 lat. A waga Anika to takie na oko 15-18 kg. On jest dosc wysoki, bo ma dlugie lapki, ale jest drobnokoscisty. Quote
andegawenka Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Jesli ząbki stare to i Anik też.Zuziu a ten jęzorek jakiś rozdwojony na focie? czy ja mam inny kąt widzenia?:-) Quote
zuziaM Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 No jezyczek taki ma od poczatku. Nie wiem czy taka jego uroda, czy moze kiedys go sobie rozerwal. Quote
andegawenka Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Dzięki Zuziu, pewnie tylko ja dopiero teraz zauważyłam języczek:oops: Quote
Ula Skwara Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 mój mąż tez wczoraj na zdjeciu zauwazyl jezyczek i pytal czy Anik to podgatunek bazyliszka :) rzeczywiscie ma jezyk jak jaszczureczka! A jesli chodzi o ząbki, to moze przez straszne zycie i okropne jedzenie tak Anikowi sie uzebienie zmarnowalo... Ale moze rzeczywiscie bidulek jest mlodszy, patrząc na zdjęcia dałabym mu góra 10 lat! Quote
salibinka Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Bardzo możliwe - warunki mają ogromny wpływ. Jeśli zęby są w złym stanie, to mogą powodować stany zapalne :(. Powinien to ocenić weterynarz - może Anik wymaga usunięcia kamienia albo resztek zęba... Quote
coronaaj Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Ula Skwara napisał(a):mój mąż tez wczoraj na zdjeciu zauwazyl jezyczek i pytal czy Anik to podgatunek bazyliszka :) rzeczywiscie ma jezyk jak jaszczureczka! A jesli chodzi o ząbki, to moze przez straszne zycie i okropne jedzenie tak Anikowi sie uzebienie zmarnowalo... Ale moze rzeczywiscie bidulek jest mlodszy, patrząc na zdjęcia dałabym mu góra 10 lat! Na ogloszeniach dalalbym 10 lat....jezyczek mi sie podoba..... Quote
Recommended Posts