Linssi Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 W czwartek rano jade do Krakowa. Moge cos zabrac jakby co ;) Quote
erka Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Wiecie juz chyba, że konferencja wypadła bardzo korzystnie dla nas, ale to co się się stało potem , podczas wizyty szacownego gremium w schronisku, mam nadzieję będzie gwoździem do trumny puk-u. Szkoda tylko,ze następny biedak przypłacił to życiem , choć wierzymy,ze tym razem ta śmierć nie pójdzie na marne. Quote
mshume Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Bardo dobre wieści, gdzie można o tym poczytać? Quote
erka Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Mshume, ale więc wiadomości z najciekawszej akcji z policją w schronie pewnie napiszą dziewczyny na wątku schronu, tylko jak wrócą:razz:. Tu link:http://www.dogomania.pl/threads/31124-Schron-KIELCE-mini-goldenka-GAFA-odeszła-za-TM-*-*-*-czy-inne-też-odejdą Quote
andzia69 Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 http://www.radio.kielce.pl/page,,quot-Kieleckie-schronisko-to-mordownia-quot-mowili-obroncy-zwierzat,75a2b150175a206da7eec94932e7055a.html Quote
andzia69 Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 POTRZEBNY NA CITO DOM DLA PSA Z NOSÓWKĄ!!!WYCIAGNIĘTEGO ZE SCHRONU EwaB jedzie z nim w tej chwili po surowicę do weta - jedynego, który ma na stanie POMOCY!!!! BO NIE MA CO ZROBIĆ Z NIM!!!! Quote
erka Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Odbiegając od tematu dnia. W czwartek będzie sterylizowana Zuzia, która jest u p.Kazi w Sitkówce. Pani Kazia zawiezie ją na godz. 10.30 na Skalistą, ale trzeba ja będzie odebrać , gdzies po 2 godz. i zawieźć do pani Ani na Tarnowską , gdzie sunia zostanie kilka dni. Czy ktoś zmotoryzowany mógby pomóc? To jest niedaleko, ale sunia nie bedzie mogłą iść , a nieść na rękach nie da rady. Bardzo proszę o pomoc, bo ja z ewelinką_m jesteśmy umówione w czwartek i będziemy próbować łapać rudzielca na plebanii. Quote
erka Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Andzia69, co tu robić???? Nie ma gdzie wziąć zdrowego psa, a co dopiero z nosówką:shake:. Surowica nic nie pomoże , jeżeli juz ma objawy:-(. Quote
erka Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 [quote name='Rudzia-Bianca']Zapraszając na bazarek dla Kielc witam znowu na dogo :lol: http://www.dogomania.pl/threads/193953-Dr-House-pojemnik-na-karm%C4%99-kartka-%C5%9Blubna-misz-masz-na-Kielce-do-15.10-ZAPRASZAM?p=15489243#post15489243 Rudzia-Bianca,cieszymy się ,że znowu jesteś z nami:loveu:, nie tylko ze względu na nowy bazarek:razz:. Witamy z opóźnieniem, bo jak zauważyłas może u nas akcja"schron":cool3:. Quote
Rudzia-Bianca Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 erka napisał(a):Rudzia-Bianca,cieszymy się ,że znowu jesteś z nami:loveu:, nie tylko ze względu na nowy bazarek:razz:. Witamy z opóźnieniem, bo jak zauważyłas może u nas akcja"schron":cool3:. I ja witam, na razie jeszcze zbieram siły na normalny powrót bo cieżko mi się skupić na czymkolwiek dłużej niż kilka minut ale zbieram się do normalności :) Trzymam kciuki za akcję i mam nadzieję że schronisko kieleckie stanie się wkrótce miejscem przyjaznym dla psów , brawa za wytrwałość Kochane :) Quote
andzia69 Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 erka napisał(a):Andzia69, co tu robić???? Nie ma gdzie wziąć zdrowego psa, a co dopiero z nosówką:shake:. Surowica nic nie pomoże , jeżeli juz ma objawy:-(. wysłałam sms do Ewy z pytaniem co z psiakiem...ale ona juz chyba nie kontaktuje bardzo, bo odpisała mi "nie"...więc nic nie wiem:( miejsce potrzebne na dziś...nie wiem, nie wiem, nie wiem:(:( Quote
idusiek Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 za dużo wrażen :/ co będzie dalej z psiakami jak okaże sie, że trzeba będzie je zabierać? Bedą drugie krzyczki ?:( Quote
andzia69 Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 idusiek napisał(a):za dużo wrażen :/ co będzie dalej z psiakami jak okaże sie, że trzeba będzie je zabierać? Bedą drugie krzyczki ?:( nie mogą zabrać, nie mogą zamknąć przecież tego jedynego w naszym woj. schronu! raczej się tak nie da...ale czy wywalczymy przejęcie? nie wiem... Quote
eliza_sk Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 andzia69 napisał(a):nie mogą zabrać, nie mogą zamknąć przecież tego jedynego w naszym woj. schronu! raczej się tak nie da...ale czy wywalczymy przejęcie? nie wiem... Jak nie teraz, to kiedy ... Drugiej takiej szansy może nie być, dlatego trzeba to maksymalnie wykorzystać. Tylko czy kieleckie organizacje są gotowe przejąć schronisko ? Quote
idusiek Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 dziewczyny, sprężcie się...drugiej szansy nie będzie :-( Quote
andzia69 Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 eliza_sk napisał(a):Jak nie teraz, to kiedy ... Drugiej takiej szansy może nie być, dlatego trzeba to maksymalnie wykorzystać. Tylko czy kieleckie organizacje są gotowe przejąć schronisko ? nie wiem czy gotowe...ale ŚTOZ podejmie temat...tyle wiem od EwyB...wiesz, ze ja nie należę do zadnej:) a wy jak na to patrzycie? tylko obawiam sie jednego...żeby to nie był ustawiony przetarg pod...PUK Quote
Luzia Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Mam pytanie innego typu. Czy jest szansa by znaleźć w schronisku dwie biszkoptowe suczki z Tarnobrzega? Czy one w ogóle jeszcze żyją? Z TSPZtu nikt się tym nie interesuje, suczki pojechały tam z "łapanki". Quote
eliza_sk Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Luzia&Funia napisał(a):Mam pytanie innego typu. Czy jest szansa by znaleźć w schronisku dwie biszkoptowe suczki z Tarnobrzega? Czy one w ogóle jeszcze żyją? Z TSPZtu nikt się tym nie interesuje, suczki pojechały tam z "łapanki". Mam fotki boksów ogólnych, zaraz załaduję. Quote
erka Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Luzia&Funia napisał(a):Mam pytanie innego typu. Czy jest szansa by znaleźć w schronisku dwie biszkoptowe suczki z Tarnobrzega? Czy one w ogóle jeszcze żyją? Z TSPZtu nikt się tym nie interesuje, suczki pojechały tam z "łapanki". Ostatnio robili czystkę, czyli wymordowali większość psów, więc małe sznse,że jeszcze są. Dowiedz się kiedy złapane . Quote
ewab Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Andzia ma rację, momentami już nie kontaktuję:shake:. Ale postaram się odpowiedzieć w miarę sensownie. Psiak wyciągnięty (daliśmy mu imię Filip) nie ma jeszcze objawów. Zrobiłam test, bo podejrzanie wyglądała sunia, która z nim była w boksie (blaszany boks z napisem agresywne). Wczoraj dostał surowicę, mam też kupioną dawkę do powtórzenia za tydzień. Pies jest bardzo wychudzony, dajemy mu intestinal małymi porcjami. Niestety mieszka na dogomaniackim podwórku przed lokalem TZ, w bardzo prowizorycznej budzie (duże tekturowe pudło osłonięte plandeką). Gdzie indziej nie mogę go dać, bo mam psy, których nie mogę szczepić. Zgłoszenie do prokuratury składamy niezależnie od Fundacji Emir. Mam nadzieję, że Potter mnie wesprze. W razie ogłoszenia konkursu na prowadzenie schroniska jesteśmy gotowi do niego stanąć. Quote
Jaaga Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Brawo dziewczyny. Jesli udałoby się Wam przejąć schron, to przeprowadzam sie chyba gdzieś w wasze okolice. Wtedy nie musiałabym się już bać, że po miesiącu bede bogatsza o 50 psów. Quote
erka Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Ten schron nadaje sie tylko do tego,żeby spuścic bombę na ten cały syf, siedlisko wszelkiej zarazy. Trzeba by budować wszystko na nowo, a najlepiej na nowym terenie, bo nie wiem, czy jakakolwiek dezynfekcja da rade temu syfowi. Quote
ewelinka_m Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 [quote name='erka']Odbiegając od tematu dnia. W czwartek będzie sterylizowana Zuzia, która jest u p.Kazi w Sitkówce. Pani Kazia zawiezie ją na godz. 10.30 na Skalistą, ale trzeba ja będzie odebrać , gdzies po 2 godz. i zawieźć do pani Ani na Tarnowską , gdzie sunia zostanie kilka dni. Czy ktoś zmotoryzowany mógby pomóc? To jest niedaleko, ale sunia nie bedzie mogłą iść , a nieść na rękach nie da rady. Bardzo proszę o pomoc, bo ja z ewelinką_m jesteśmy umówione w czwartek i będziemy próbować łapać rudzielca na plebanii. w natłoku schroniskowych postów giną też sprawy bieżące..także przypominam... :-( niestety nie mamy też z erką transportu jeśli uda nam się złapać rudzielca..czy ktoś mógłby pomóc? p.s Erko a jak się ma sprawa z Zuzią? ;) bo dostałam dziś o nią meila...i nie wiem co odp :lol: Quote
Recommended Posts