Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak jak wczoraj pisałam tak pojechałam do p.Ani. Gloria jest radosnym psem, ale widać, że się boi. Ma podkulony ogon, ale i tak nim zamiata. W mieszkaniu dałam jej trochę smakołyków przeszła trochę no i potem trzeba było ją na spacer wyciągnąć...było ciężko, ale się udało. Po schodach rzucałam smakołyki i bez problemu wyszła z klatki, ale na dworze było gorzej. Co ktoś przechodził to Gloria się kładła i nie chciała się potem ruszyć, no ale jakoś udawało mi się ją przekonać. Cieszyłam się, że wszystkie swoje sprawy załatwiła na dworze, bo to już kolejny krok dalej. Ale potrzeba pracy nad nią, a tu jak wiadomo jest ciężko. Ja będę przyjeżdżać tak często jak tylko będę mogła, bo potrzebuje spacerów gdzie wszystko będzie odbywać się spokojnie bez ciągnięcia na siłę.

Posted

Za to Zuzia jest tak przesłodkim psiakiem, że się nad nią rozpływam :loveu:
Wskakuje na kolana, liże, prosi się żeby ją głaskać. Na smyczy chodzi bardzo ładnie tylko jak się czegoś przestraszy to ma małe zrywy, ale jest to do opanowania.
Jak załatwiła swoje sprawy poszłam z nią na boisko i tam spuściłam ją na 15-sto metrowej lince, mała przychodziła na zawołanie, po czym od razu ładowała mi się na nogi :evil_lol: Widać, ze miała wcześniej kontakt z dziećmi, bo jak tylko jakieś przechodzi obok to wpatruje się w nie strasznie i oczywiście ogon idzie w ruch.

Posted

A Morelek to takie kochane psisko :loveu: Strasznie mi szkoda patrzeć na niego jak tak ciągnie za sobą tą łapkę...no ale co zrobić. Ćwiczyliśmy dzisiaj siadanie i całkiem nieźle mu szło, oczywiście trudno mu było się skupić, bo tyle ludzi chodzi, samochody jeżdżą i tyleeee zapachów jest :diabloti:

Posted

Gloria jest piękna. Bardzo chciałabym, zeby udało jej się przezwyciężyć strach. Po tym, co przeszła, zasłuzyła na życie bez leku. Gdyby Albinka lub Teri pojechały do DS, to pewnie mama wzięłaby ją. Jednak to takie gdybanie, bo jak na razie chyba nie było odzewu o żadną z nich.
Kashdog, może wstawisz jej zdjęcia na wątek plebaniowy?

Posted

[quote name='Jaaga']
Kashdog, może wstawisz jej zdjęcia na wątek plebaniowy?[/QUOTE]
Oczywiście, mogę wstawić, ale to dopiero po 18. Możesz podać mi link do wątku?

Posted

Byłam wyprowadzić Glorię wieczorem, jeszcze nie jest łatwo, ale przynajmniej załatwiła to co trzeba:).

Nie ma się co dziwić , bo sunia podobno błąkała się w tym Kaczynie juz od wiosny, czyli musiała tam byc wywalona w lesie, jako gdzies 4 mies. szczeniak, przerażona, koczowała podobno przy jakimś domu, ale potem przeniosła się na plebanię , bo tam chociaz miała spokój.
Bidulka pewnie wogóle nie zna miasta , ruchu ulicznego, to wszystko ją na razie paraliżuje.

Myślę,że nalepszy by był dla niej dom z ogrodem.
Jak ktos będzie jeszcze ją wyprowadzał, to proszę zróbcie zdjęcia całej sylwetki, zapytamy, do jakiej rasy można ja podciągnąć do ogłoszeń;).

Posted

[quote name='DuDziaczek']A wiadomo coś Erko o tych psiakach z Ameliówki? Dalej tam są?[/QUOTE]
ostatnio kladka pusta,jedzenie rozsypane ale nie zjedzone juz lezy jakis czas:(moze poszly gdzies w krzaki bo juz zimno a od wody zawsze ciagnie bardziej,na gore nie wchodzilam ale na mostku pusto

Posted

Ale wszystkie by się tam pochowowały? :-(
zresztą mam taka nadzieję, ale wtedy jak byłam im dawać jedzenie to wybiegały z krzaków na szelest foli :-(

a swoja droga robimy jakieś dyżury do p Ani? :eviltong: Ja mogę we wtorek i środę po południu ;) Erko podeślesz mi nr p. Ani na pw?

Posted

Wrzuce nowe zdjecia Liry z Czerwonej Gory. Troche lepiej ze Szczota, bo zawarly pakt przeciwko kotce, ktora tez sie tam przyblakala i ktora...zdominowala Szczote:crazyeye::crazyeye:Szczota juz lepiej jednak co do jedzenia to trzeba pilnowac, bo grubas zje wszystko. Sunia chyba mlodsza jednak - dalabym jej z rok. Jest jeszcze taka szalona...Teraz priorytetem jest sterylka, nie wiem czy ona nie jest zaciazona. Wzielam ja troche do srodka wczoraj, tam na portiernie, zeby jej zdjecia zrobic i bardzo sie bala pomieszczenia. Choc potem ja bardzo ciekawilo. Jest plochliwa, ale jak podjechala wczoraj to nawet z ogonem do gory troche latala. Uwielbia sie przytulac i uwielbia inne psiaki. Wczoraj Brutusa staruszka zaczepiala, jednak on jest nieugiety jednak i sie nie dal :evil_lol:. Niemniej jedna DT potrzebny. Na 4 dorosle psy nie ma tam miejsca, i nie chodzi o teren ale o luidzi. Duzo ludzi sie tam kreci, roznych ludzi. I 4 dorosle psy to za duzo, a do tego jeszcze ta kotka nadprogramowa, wiec zwierzyniec sie zrobil tacie, ze hej.
Jakbyscie slyszaly o jakims DT to plissss. Pomoge oczywiscie w ogloszeniach i bazarkwo...A to Lira z wczoraj:

Posted

[quote name='iwop']W ostrowcu poszukiwana jest w dobre miejsce suczka - szczeniak, która nie bedzie duża.

My nie mamy żadnego niewielkiego szczeniaczka....

zerknij tu:

http://www.dogomania.pl/threads/193615-Sunia-odesz%C5%82a-za-TM-(-5-MALUCH%C3%93W-PROSI-o-WSPARCIE-na-badania.-BABESZJA-...

i jeszcze u Jaagi są maluszki - tylko muszę odszukać wątek

co prawda są na tymczasie na Śląsku...ale gdyby coś to ściągniemy sunieczkę z powrotem

Posted

Zapytam jeszcze tu, bo na LORDOWYM juz pytalam.:crazyeye: Czy kontaktowała się Pani z Łomianek chyba, w sprawie LORDA? Napisała odpowiedż na Szerloku bodajże, dwa dni temu.Pani ma 18 letnią sunię i pytała czy LORD jest tez agresywny w stosunku do suczek.Jakby sie skontaktowała a LORD by sie nie nadawał to może Oskar?!
Może złudne nadzieje, ale nie chcę,:oops:żeby coś w ogólnym zamieszaniu umknęło a jak wiadomo, przynajmniej na razie, ani o Oskara ani o Lorda ludzie sie nie bija:no-no-no:, więc może warto kazdą ofertę przypilnować?:???:

Posted

[quote name='savahna']Zapytam jeszcze tu, bo na LORDOWYM juz pytalam.:crazyeye: Czy kontaktowała się Pani z Łomianek chyba, w sprawie LORDA? Napisała odpowiedż na Szerloku bodajże, dwa dni temu.Pani ma 18 letnią sunię i pytała czy LORD jest tez agresywny w stosunku do suczek.Jakby sie skontaktowała a LORD by sie nie nadawał to może Oskar?!
Może złudne nadzieje, ale nie chcę,:oops:żeby coś w ogólnym zamieszaniu umknęło a jak wiadomo, przynajmniej na razie, ani o Oskara ani o Lorda ludzie sie nie bija:no-no-no:, więc może warto kazdą ofertę przypilnować?:???:[/QUOTE]

Savahno Linssi chyba na Lordowym pisala co i jak z ta pania;)

Posted

Andziu, maluchy od ewab nie mają wątku. Wstawiłam tylko ich zdjęcia tutaj. Tam jest piąteczka. najmniejsza jest Ewcia. Jest mniejsza niż wszystkie moje yorki w jej wieku, czyli jako dorosła bedzie drobinką. Pozostałe rokują wielkość małego jamnika, jak mama. gdyby był dobry dom dla któregoś, to byłoby cudownie, bo siedzą w szopce po kozach i są ogrzewane żarówką, żeby nie zamarzły. Mama jest głosna i konfliktowa, więc nie mogła zostać w mieszkaniu w kamienicy. Zaraz wstawię ponownie fotki.

Savahna, Oskar absolutnie nie nadaje sie teraz do DS. Jest cały czas leczony, ma infekcję, do tego znowu coś sie dzieje, bo od wczoraj patrzy na mnie i skomli. Nikt nie weźmie psa, którego trzeba diagnozować, leczyć i trzymać na specjalnej diecie.

Posted

Dzięki divia.Właśnie przed chwilą przeczytałam.Ta sunieczka od Twojego taty słodycz. Jejku, no żal jej.:shake:Jeśli zaś o Oskara chodzi, no to szkoda... Dobrze ,że na Ciebie trafił.:roll:To ja juz zmykam.:scared:

Posted

[quote name='erka']
Jak ktos będzie jeszcze ją wyprowadzał, to proszę zróbcie zdjęcia całej sylwetki, zapytamy, do jakiej rasy można ja podciągnąć do ogłoszeń;).[/QUOTE]
Próbowałam jej zrobić zdjęcia sylwetki, ale było ciężko i nie udało mi się..
Ona wygląda jak taki typowy kundlas, ale gdyby ją tak baaardzo podciągnąć i doszukiwać się w niej jakiejś rasy to może w kilku procentach z pyska przypomina wyżła węgierskiego. Takie moje zdanie na ten temat.