Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Spoko, spoko :) Dzisiaj jestem umówiona, że wpadnę do nich po godz. 16. Wczoraj nie wytrzymałam i zapytałam smsem jak Kosteczka sie ma. Odpowiedź Bartka: Kostka cała szczęsliwa chodzi non stop po domku, biega nawet przy rowerze.

Mam nadzieje, że biega na smyczy przy tym rowerze, bo jak nic będę dzisiaj lać ;)

Posted

mala_czarna napisał(a):
Spoko, spoko :) Dzisiaj jestem umówiona, że wpadnę do nich po godz. 16. Wczoraj nie wytrzymałam i zapytałam smsem jak Kosteczka sie ma. Odpowiedź Bartka: Kostka cała szczęsliwa chodzi non stop po domku, biega nawet przy rowerze.

Mam nadzieje, że biega na smyczy przy tym rowerze, bo jak nic będę dzisiaj lać ;)

Są takie specjalne smyczo - uchwyty dla psów poruszających sie przy rowerze. Nawet taki mam - nowiuteńki - tylko u mnie żadne się nie nadaje do podczepienia pod takie urządzenie. Sprytne ono...

Posted

Na uszach lata przy rowerze - na bank! :) Panikary jedne... Przelejcie zainteresowanie i nadmierny niepokój na kolejną bidę, co jeszcze domku nie ma i w ten sposób będzie to z pożytkiem dla wszystkich... trzech stron! :)

Posted

Byłam u Kosteczki. Hmmm. Od czego zacząć? Może od tego, że jak weszłam do mieszkania to Kostka właściwie w ogóle nie była zainteresowana moją osobą :) Może gdyby to była Owieczka to jeszcze, ale ja jakoś nie okazałam się być obiektem zainteresowania. Kosteczka spaceruje sobie po całym mieszkaniu, przychodzi na każde zawołanie Bartka i Moniki. Za smaczki gotowa jest zrobić wszystko. Zna komendę siad i leżeć. Poprosiłam tylko Monikę żeby nie przesadzali z jedzeniem, bo moim zdaniem Kosteczce przybyło sporo na wadze u Owieczki ) Kostunia ma do ciamkania swoje ucho, dużego buciora z preparowanej skóry, ale glamie to tylko w ostateczności. Jak Monika coś do niej mówi to Kostka macha ogonkiem. O niebo mniej wypada już jej sierść. Była już wykąpana, a szczotkowana jest codziennie (co podobno uwielbia). Byłyśmy na spacerze. Chciałam zobaczyć czy rzeczywiście Kosteczka się słucha, i poprosiłam Monikę żeby spuściła ją ze smyczy. Kosteczka idzie przy nodze, nie odchodzi, słucha się absolutnie, co oczywiście nie znaczy, że puszczana jest na spacerach bez przerwy bez smyczy ;)
Od poniedziałku, ani razu nie załatwiła się w domu. Wszystkie swoje potrzeby robi na dworze.

A tutaj kilka zdjęć ze spaceru :)

Posted

Fajskie foty :). Patrzę sobie i łezka się w oku kręci :) ze szczęścia rzecz jasna. Kamo - jak fajnie, że mogłaś ich odwiedzić i Kostę zobaczyć :). Trzeba wierzyć, że będzie OK. Najwyżej mała_czarna się na mnie rzuci z pazurkami, ale ja ogłaszam: że KOSTECZKA MA NOWY WSPANIAŁY DOMEK i BĘDZIE TAM SZCZĘŚLIWA JUŻ ZAWSZE! A teraz w nogi.... Uciekam! ps. Wiecie, że słowa mają moc??? :) :) :)

Posted

mysza 1 napisał(a):
Nawet bez smyczy chodzi, proszę...(też przez Neigh :evil_lol:)

Zabraniam Ci się śmiać :)

go-ja napisał(a):
Fajskie foty :). Patrzę sobie i łezka się w oku kręci :) ze szczęścia rzecz jasna. Kamo - jak fajnie, że mogłaś ich odwiedzić i Kostę zobaczyć :). Trzeba wierzyć, że będzie OK. Najwyżej mała_czarna się na mnie rzuci z pazurkami, ale ja ogłaszam: że KOSTECZKA MA NOWY WSPANIAŁY DOMEK i BĘDZIE TAM SZCZĘŚLIWA JUŻ ZAWSZE! A teraz w nogi.... Uciekam! ps. Wiecie, że słowa mają moc??? :) :) :)

Co Ty Ciotka, ja spokojna jestem ;) Też mam nadzieję, że Kosteczka będzie szczęśliwa, tylko boje się, że strasznie upierdliwa dla nich będę z tymi telefonami i smsami. Nic nie poradzę.

Posted

mala_czarna napisał(a):
Też mam nadzieję, że Kosteczka będzie szczęśliwa, tylko boje się, że strasznie upierdliwa dla nich będę z tymi telefonami i smsami. Nic nie poradzę.

Spoczko, jak mawia moje Dziecię... W razie draki Ciebie wywalą, bo przecież nie Kostę, która jest grzeczniutka, czyściutka, kochaniutka i ani trochę nie upierdliwa! :)

Posted

mysza 1 napisał(a):
Nawet bez smyczy chodzi, proszę...(też przez Neigh :evil_lol:)

Nabijaj się nabijaj - i tak mnie to nie rusza:-)
Przez lata to się i człowiek przyzwyczaił......

Posted

hahaha a ja się cieszę :)
ja już się cieszę, bo z tego co napisałaś mała_czarna - Kosteczka wpatrzona jest w swoich ludzi, nie broi im, nie czuje się zestresowana - bo i kupajdy nie robi w domu, sierść jej przestała tak mocno wychodzić - to też dobry znak :)
i wiem, że KOSTECZKA TRAFIŁA NA SWOICH LUDZI I BĘDZIE TAM NAJSZCZĘŚLIWSZYM PSIAKIEM NA ŚWIECIE :multi::multi::multi:

Posted

Włacha! Będzie CUDOWNIE! :) :) :) Już jest! :) :) :) Się doczekałyśmy cioteczki domku dla Kosty! :) Mała_czarno - ja myślę, że oni rozumieją, że Ty Kostę kochasz i chcesz dla nich dobrze. Poproś ich, żeby sami czasem jakieś info albo fotę wysłali - to nie będziesz się czuła taka upierdliwa :)

Posted

ciocie, pilnie potrzebny na dziś transport po Warszawie dla psiaka z tego wątku: http://www.dogomania.pl/threads/189591-pan-umar%C5%82...-MAX-NIE-DAJE-RADY-W-SCHRONISKU!!-B%C5%82aga-o-deklaracje!!/page8 do kliniki na konsultacje do innego lekarza, psiakowi wczoraj złamała się żuchwa w dwóch miejscach. szukamy miejsca, gdzie zrobili by mu zabieg najlepiej i najtaniej.
kto może pomóc? Neris, opiekunka dt jest niezmotoryzowana.
pomóżcie, proszę.

Posted

Miałam przesłać pieniądze na hotelik Kosty ale skoro jest już w domku to może powiększę pule TTB z Kaliskiej pseudo? Mogę tak zrobić?

Posted

bebcik napisał(a):
Miałam przesłać pieniądze na hotelik Kosty ale skoro jest już w domku to może powiększę pule TTB z Kaliskiej pseudo? Mogę tak zrobić?

Ciotka, no po co pytasz. Oczywiście, że tak :)