mala_czarna Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 anouk92 napisał(a): Czy ktoś wpisał Kostę w kolejkę np. u Ronji albo w innych sprawdzonych hotelikach? To, że Tosia była u Ronji nie znaczy wcale, że jestem jakoś uprzywilejowana, i każdego psa możemy tam oddać. Gdyby nie Gusia to Tosia nie znalazłaby się u Ronji. Quote
mala_czarna Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 Aga35 - dzięki. 20 złotych też się przyda :) Quote
AGA35 Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 kostucha do góry pychol ciotki nie zostawią cię bez pomocy !!!!!!!! Quote
anouk92 Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 mala_czarna napisał(a):To, że Tosia była u Ronji nie znaczy wcale, że jestem jakoś uprzywilejowana, i każdego psa możemy tam oddać. Gdyby nie Gusia to Tosia nie znalazłaby się u Ronji. Ale czy możemy Kostę zapisać w kolejce? Quote
mala_czarna Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 Wysłałam PW do Ronji, ale pewnie w pracy jest, może odpowie później. Też chciałabym mieć Kostę pod ręką, bo po pierwsze, do Ronji mam 100% zaufanie, po drugie, miałabym Kostę nie tak daleko od siebie. Quote
anouk92 Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 andzia69 napisał(a):Anouk - nie chcesz - nie pomagaj...ale nie przeszkadzaj pomóc...uda sie to dobrze...nie uda sie...to wróci do tej klatki...:-( Wiesz co Andzia dowiedz się najpierw o mojej pomocy dla psów w Klembowie a później się wypowiadaj. Od 3 lat pomagam w klembowie ile mogę na początku sama bo przez 2 lata oprócz 2 osób nikt nie chciał zajrzeć do Klembowa. Teraz skaczę z radości że w końcu udało się znaleźć osoby które zadeklarowały swoją pomoc. Ale pomagajmy z głową. O Koście wiemy od ponad miesiąca. mała_czarna powiedziała że się nią zajmię. Do zeszłego tygodnia nie zostało zrobione nic oprócz zbiórki pieniędzy. Gdyby nie moja interwencja do tej pory Kosta nie miałaby sterylki. Do tej pory Kosta nie ma żadnych ogłoszeń. mała_czarna proszę nie odbieraj tego personalnie bo robisz kawał dobrej roboty ale uważam że brakuje Ci zdecydowania i potrzebujesz kogoś kto pomoże Ci podjąć decyzję w pewnych kwestiach. Naprawdę cieszę się że pomagasz, poznałyśmy się i ja do Ciebie absolutnie nic nie mam. Co do domowego hotelu miałam na myśli hotele w których psy wychodzą na spacery i mają kontakt z ludzmi. Jeśli ma to być taki hotelik jak np.w Jeziórku to dla mnie nie ma sensu wydawać na niego pieniędzy. Warunki w schronie są jakie są ale przynajmiej mamy pewność że nikt jej tam krzywdy nie zrobi i że jeśli poprosimy żeby jej nie wydawali to jej nikomu nie wydadzą. Quote
Kago Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 [quote name='mala_czarna']Wysłałam PW do Ronji, ale pewnie w pracy jest, może odpowie później. Też chciałabym mieć Kostę pod ręką, bo po pierwsze, do Ronji mam 100% zaufanie, po drugie, miałabym Kostę nie tak daleko od siebie. Mala_czarna nie podłamuj się kobito. Możemy zapakować Kostę do Beaty do Konstancina. Tanio nie jest , bo 500,- pln z żarciem. Trzymam tam mojego podopiecznego Lorda i od przedwczoraj jest tam Topik. Nie wiem ile za niego w sumie zapłacę, ale to co zostanie mogę przenieść na Kostę zamiast wycofywać po jego wyjeździe do domku w przyszłym tygodniu. I tam sobie spokojnie poczeka na tymczas albo domowy hotelik, a może na DS. Zęby mozemy jej zrobic u mojego weta. Jestem tem minimum 3 razy w tygodniu, więc spacerki będzie miała i zawsze możesz jechać ze mną np. w weekend. Na Kostę w przyszłym tygodniu przekażę 100,- ode mnie i mojej mamy po 50,- Quote
mala_czarna Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 Ania, ale dajmy już spokój, proszę. Ja jestem dobrej myśli. Dla mnie, bezwzględnie Kosta nie powinna trafić spowrotem do Klembowa. Chyba sama wiesz dlaczego, znasz warunki tam panujące. Ogłaszać jej nie będę z przyczyn, o których pisałam wczesniej. Nie wyobrażam sobie po prostu, że ktoś ją odda, bo po jakimś czasie dojdzie do wniosku, że nie opłaca się jej leczyć, bo za drogo. Jesli chodzi o sterylkę to wielokrotnie rozmawiałam z Tomkiem. Zawsze było coś pod górkę. Miała jechać, ale wypadła z kolejki, itd., itp. Natomiast róznimy się pod względem priorytetów, bo moim zdaniem zbiórka pieniędzy to sprawa najważniejsza. I nie kłóćmy się, zawsze przecież możemy dojść do porozumienia :) Quote
mala_czarna Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 Kago, dziękuję bardzo. Z moim bazarkiem też nie jest źle, więc troszkę grosza będzie. Strasznie bym chciała dać ją do Ronji, ale jeśli Marta ma inne plany i kolejke tymczasowiczów to nie wypada mi napierać. Quote
AGA35 Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 [quote name='Kago']Mala_czarna nie podłamuj się kobito. Możemy zapakować Kostę do Beaty do Konstancina. Tanio nie jest , bo 500,- pln z żarciem. Trzymam tam mojego podopiecznego Lorda i od przedwczoraj jest tam Topik. Nie wiem ile za niego w sumie zapłacę, ale to co zostanie mogę przenieść na Kostę zamiast wycofywać po jego wyjeździe do domku w przyszłym tygodniu. I tam sobie spokojnie poczeka na tymczas albo domowy hotelik, a może na DS. Zęby mozemy jej zrobic u mojego weta. Jestem tem minimum 3 razy w tygodniu, więc spacerki będzie miała i zawsze możesz jechać ze mną np. w weekend. Na Kostę w przyszłym tygodniu przekażę 100,- ode mnie i mojej mamy po 50,- Ja bym się zdecydowała. Suczynka jest bardzo kontaktwa i ładna zero agresji kotami się dogaduje doskonale same pozytywy . Powinna szybko znaleć ds. Quote
Akrum Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 czy ostatnie kilka dni musi upływać na dogo pod znakiem kłótni i wyliczania kto ile dla psów zrobił i wypisywania zasług? wypominania innym.... gdzie wejdę na wątek, tam kłótnia o to samo, na głównym Klembowskim kłótnia, tu kłótnia, weszłam na kolejny wątek, który nie dotyczy Klembowa - kłótnia ciotek o to co która lepiej zrobiła, która się bardziej zaangażowała w pomoc... Matko ciotki, przystopujcie troszkę... na wątkach chodzi przede wszystkim o dobro psów, a nie o polepszanie waszego ego... Quote
Kago Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 no to męska decyzja Kosta jedzie czy nie jedzie, bo jeśli tak to pogadam dzisiaj z Beatą. A muszę spadać od kompa Quote
AGA35 Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Kochane cioteczki kostucha po zabiegu czuję się bardzo dobrze . do schronu juz nie waraca. W klinice zostaje do poniedziałku a z tamtąd bezpośrednio Kago ja przewozi do hoteliku u Beaty. :multi: Także ciotki każde wsparcie jest w tej chwili potrzebne zarówno i małej_czarnej jak i suczynie.:lol: Quote
Diora Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Gratuluję decyzji :) Nareszcie coś się ruszyło. Kosta, hop do góry, pokazuj mordkę Quote
andzia69 Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Mala_czarna:) cytuję: " Napisał mala_czarna Kasiu, czy znalazłoby się u Was miejsce dla tej suni? http://www.dogomania.pl/threads/1814...ej-wrA-ciAE-do -schronu?p=14360794#post14360794 Jest już po sterylce, na dzień dzisiejszy jeszcze w klinice do niedzieli, ale jeśli nic nie znajdziemy to będzie musiała wrócić do schronu. Kosta jest średniej wielkości suczką. Ja narazie nie mogę przyjąć suni ale u mojej siostry jest miejsce ( tam gdzie był Grand ) dla średniej suni. Miała by do towarzystwa 3 sunie, (bordożkę, Onkę i małęgo kundelka), kotkę i dużo ludzi bo w domu mieszka 7-osobowa rodzinka Jeśli sunia jest kontaktowa i przyjazna nie ma problemu - może przyjechać " czyli Kosta mogłaby jechac do siostry Kasi:) http://www.dogomania.pl/threads/172308-Domowy-tymczas?p=14364885#post14364885 Quote
mala_czarna Posted March 27, 2010 Author Posted March 27, 2010 Niech już Kostka jedzie do tego hoteliku co ustaliłyśmy. Kago ma do niego blisko, będzie mogła ją wyprowadzać na spacerki, a w razie wizyt u weta też będzie można z nią jechać. :) Quote
mala_czarna Posted March 27, 2010 Author Posted March 27, 2010 Kosteczko, w górę. Poproś o pieniążki!! Quote
mala_czarna Posted March 27, 2010 Author Posted March 27, 2010 Jeszcze raz proszę w imieniu Kosty o pieniądze na hotelik :( Jesli nie dekleracje stałe to może jednorazowe wpłaty? Gdyby ktoś chciał to zrobiłam jeszcze dla niuni bazarek. Zapraszam: http://www.dogomania.pl/threads/182212-Srebro-zA-oto-kosmetyki-filmy-i-inne-drobiazgi-na-KosteczkAE-Do-31-marca-br Quote
anka2909 Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Kosteczko, czemu tu do Ciebie nikt nie zagląda ? :( Na spacerze dzisiaj taka smutna byłaś :( Quote
mala_czarna Posted March 27, 2010 Author Posted March 27, 2010 anka2909 napisał(a):Kosteczko, czemu tu do Ciebie nikt nie zagląda ? :( Na spacerze dzisiaj taka smutna byłaś :( Ania, Ty byłaś dzisiaj z Kostką na spacerze? Ale czemu smutna jest? Źle się czuje po sterylce? Quote
anka2909 Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 mala_czarna napisał(a):Ania, Ty byłaś dzisiaj z Kostką na spacerze? Ale czemu smutna jest? Źle się czuje po sterylce? Byłam dzisiaj z mamą(AGA35) u niej u weta, żeby ją wyprowadzić i wydawała się taka przygnębiona. Ale ogólnie sterylke zniosła bardzo dzielnie i nic złego się nie dzieje :) Quote
Recommended Posts