Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

blacky764 napisał(a):
Właśnie kombinujemy jak to będzie z kontem...

Ja zrozumiałam, że Selenga skontaktuje
się z fundacją czy użyczą nam konta...
Ale nie wiem czy dobrze zrozumiałam

fundacja na pewno użyczy konta, nie tylko bankowego ale również allegrowego - mamy status aukcji charytatywnych, więc również prowizja allegro jest przekazywana na psa
jedyne co trzeba, to żeby z fundacja skontaktowała się osoba odpowiedzialna za psa, żeby uzgodnić tryb przekazywania pieniędzy
wysłałam informację małej_czarnej

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

anouk92 napisał(a):
Do póki nie usunie się kamienia to zapalenie dziąseł będzie wracało. Antybiotyk pomoże tylko doraźnie i chwilowo. Trzeba napisać że priorytetem jest sterylka właśnie ze względu na ryzyko zajścia w ciążę. A kamień trzeba usunąć po sterylce.

Co do priorytetów, to chyba nie wolontariuszki powinny decydować tylko weterynarz. Na moje rozeznanie jeśli jest w organizmie stan zapalny od dziąseł, to sterylka nie wchodzi w grę bo stan zapalny może się rozszerzyć i rany pooperacyjne nie będą się goić. Ludzi tez się nie operuje jeśli badania wykażą stan zapalny w organizmie, no chyba że operacja jest niezbędna dla ratowania życia. A alergia wymaga długotrwałego leczenia i bez wyleczenia stanu zapalnego i tak się jej wyleczyć nie da, bo stan zapalny osłabia organizm, który nie daje rady walczyć z alergią.
O ile wiem, to chyba w Klembowie razem nie są trzymane niewysterylizowane suki i niewykastrowane psy, więc chyba niebezpieczeństwa zajścia w ciążę nie ma na razie. No chyba, że się mylę i ona jest trzymana z niewykastrowanymi psami...

Posted

A ja tylko przypomnę, że ostateczna decyzja należy do weta oraz do malej_czarnej.

MAla_Czarna przekaz prosze pieniądze ze Skarbonki na CZYSZCZENIE ZĘBÓW!

O alergii powiedział sam wet, więc wątpię, aby aż tak bardzo sie mylił.

Posted

Mam dla Kosteczki 20 zł od mojej koleżanki, która działa na forum świnek morskich. Nie chciała, żebym zwracała jej dług, tylko bym wpłaciła na dogo na psiaka w potrzebie. Wybrałam Kosteczkę, no i czekam na numer konta.;)

Posted

dorota1 napisał(a):
Mam dla Kosteczki 20 zł od mojej koleżanki, która działa na forum świnek morskich. Nie chciała, żebym zwracała jej dług, tylko bym wpłaciła na dogo na psiaka w potrzebie. Wybrałam Kosteczkę, no i czekam na numer konta.;)

Bardzo, bardzo dziękuję! :)
Numer konta już wysyłam na PW.

Posted

[quote name='mala_czarna']

[SIZE=4]Uwaga, Uwaga!!! :lol:
Kosta jedzie jutro na sterylkę!
Taką wiadomość otrzymałam właśnie od Tomka :multi:

Strasznie mocno trzymam kciuki za jutrzejszy zabieg... Dziewczyny a macie zaufanie do tego weta?
bo dla mnie z uwagi na wychudzenie, zarobaczenie i stan zapalny jest to zbyt ryzykowne dla suni...

Posted

anett napisał(a):
Strasznie mocno trzymam kciuki za jutrzejszy zabieg... Dziewczyny a macie zaufanie do tego weta?
bo dla mnie z uwagi na wychudzenie, zarobaczenie i stan zapalny jest to zbyt ryzykowne dla suni...

Mały edit: Kosta jedzie dzisiaj, albo nawet już pojechała...
Anett, nie ma innego wyjścia. Psy w Klembowie nie są kastrowane, a możliwości przenoszenia psa z boksu do boksu są w sumie żadne. Cieczka Kosty i kolejne szczenięta :roll: