Selenga Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 blacky764 napisał(a):Właśnie kombinujemy jak to będzie z kontem... Ja zrozumiałam, że Selenga skontaktuje się z fundacją czy użyczą nam konta... Ale nie wiem czy dobrze zrozumiałam fundacja na pewno użyczy konta, nie tylko bankowego ale również allegrowego - mamy status aukcji charytatywnych, więc również prowizja allegro jest przekazywana na psa jedyne co trzeba, to żeby z fundacja skontaktowała się osoba odpowiedzialna za psa, żeby uzgodnić tryb przekazywania pieniędzy wysłałam informację małej_czarnej Quote
Selenga Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 anouk92 napisał(a): Do póki nie usunie się kamienia to zapalenie dziąseł będzie wracało. Antybiotyk pomoże tylko doraźnie i chwilowo. Trzeba napisać że priorytetem jest sterylka właśnie ze względu na ryzyko zajścia w ciążę. A kamień trzeba usunąć po sterylce. Co do priorytetów, to chyba nie wolontariuszki powinny decydować tylko weterynarz. Na moje rozeznanie jeśli jest w organizmie stan zapalny od dziąseł, to sterylka nie wchodzi w grę bo stan zapalny może się rozszerzyć i rany pooperacyjne nie będą się goić. Ludzi tez się nie operuje jeśli badania wykażą stan zapalny w organizmie, no chyba że operacja jest niezbędna dla ratowania życia. A alergia wymaga długotrwałego leczenia i bez wyleczenia stanu zapalnego i tak się jej wyleczyć nie da, bo stan zapalny osłabia organizm, który nie daje rady walczyć z alergią. O ile wiem, to chyba w Klembowie razem nie są trzymane niewysterylizowane suki i niewykastrowane psy, więc chyba niebezpieczeństwa zajścia w ciążę nie ma na razie. No chyba, że się mylę i ona jest trzymana z niewykastrowanymi psami... Quote
mala_czarna Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 Stan finansów przeniosłam na stronę pierwszą wątku. Quote
obraczus87 Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 A ja tylko przypomnę, że ostateczna decyzja należy do weta oraz do malej_czarnej. MAla_Czarna przekaz prosze pieniądze ze Skarbonki na CZYSZCZENIE ZĘBÓW! O alergii powiedział sam wet, więc wątpię, aby aż tak bardzo sie mylił. Quote
mala_czarna Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 Pani Prezes. Pieniądze ze SKARBONKI ida na ząbki. Inaczej być nie może :) Quote
mala_czarna Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 Czy ktoś dołoży złotówke dla naszej Kosty? Prosimy bardzo. Quote
mala_czarna Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 [SIZE=4]Uwaga, Uwaga!!! :lol: Kosta jedzie jutro na sterylkę! Taką wiadomość otrzymałam właśnie od Tomka :multi: Quote
dorota1 Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Mam dla Kosteczki 20 zł od mojej koleżanki, która działa na forum świnek morskich. Nie chciała, żebym zwracała jej dług, tylko bym wpłaciła na dogo na psiaka w potrzebie. Wybrałam Kosteczkę, no i czekam na numer konta.;) Quote
mala_czarna Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 dorota1 napisał(a):Mam dla Kosteczki 20 zł od mojej koleżanki, która działa na forum świnek morskich. Nie chciała, żebym zwracała jej dług, tylko bym wpłaciła na dogo na psiaka w potrzebie. Wybrałam Kosteczkę, no i czekam na numer konta.;) Bardzo, bardzo dziękuję! :) Numer konta już wysyłam na PW. Quote
dorota1 Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Dziękuję za numer konta. Jak najszybciej wyślę pieniądze. Quote
Ilka21 Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Selenga psy w Klembowie nei sa kastrowane tylko suki są sterylizowane. Quote
anett Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 [quote name='mala_czarna'][SIZE=4]Uwaga, Uwaga!!! :lol: Kosta jedzie jutro na sterylkę! Taką wiadomość otrzymałam właśnie od Tomka :multi: Strasznie mocno trzymam kciuki za jutrzejszy zabieg... Dziewczyny a macie zaufanie do tego weta? bo dla mnie z uwagi na wychudzenie, zarobaczenie i stan zapalny jest to zbyt ryzykowne dla suni... Quote
mala_czarna Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 anett napisał(a):Strasznie mocno trzymam kciuki za jutrzejszy zabieg... Dziewczyny a macie zaufanie do tego weta? bo dla mnie z uwagi na wychudzenie, zarobaczenie i stan zapalny jest to zbyt ryzykowne dla suni... Mały edit: Kosta jedzie dzisiaj, albo nawet już pojechała... Anett, nie ma innego wyjścia. Psy w Klembowie nie są kastrowane, a możliwości przenoszenia psa z boksu do boksu są w sumie żadne. Cieczka Kosty i kolejne szczenięta :roll: Quote
obraczus87 Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Trzymma kciuki za Kosteczkę Kochana!!!!!!!! Quote
AGA35 Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 ciotki zagłosujcie na klembów http://www.fitnessdog.pl/?strona=konkurs&typ=fundacja Quote
Akrum Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Kosta powodzenia, niech się wszystko dobrze ułoży, zabieg poszedł sprawnie, a ty żebyś szybko doszła po nim do siebie :) Quote
agaga21 Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 proszę o numer konta na pw. przeleję grosiki Quote
mala_czarna Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 agaga21 napisał(a):proszę o numer konta na pw. przeleję grosiki Bardzo dziękuję w imieniu Kosty. Numer konta już wysłałam. Quote
obraczus87 Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 anett napisał(a):I co u Kosty? miała zabieg? jak się czuje? o to samo dopytuję :) Quote
mala_czarna Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 Akrum napisał(a):Kosta jak się czujesz ?? Pytałam o to Tomka na gg, ale chyba go jeszcze nie ma. Też czekam z niecierpliwością na wiadomości. Quote
obraczus87 Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 czekamy na wieści i podnosimy Kosteczkę Kochaną :) Quote
Recommended Posts