AGA35 Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 no więc zabrałam dziewczynke na pobranie krwi ( kosztowało 65 zł i niech to będzie mój wkład w leczenie kosty) Wyniki będą jutro rano . Z tego co mi powiedział wet to zostało jeszcze prześwietleni klatki piersiowej (mogę dopiero w piatek ja zabrać ) to jest koszt 50 zł. I na koniec zdjemujemy kamień koszt od 150- 300 zł .Zależy między innymi jaką narkoze dostanie kosta a o tym zadecyją badania i prześwietlenie. Jeżeli chodzi o zrobienie dwuch zabiegów przy jednej narkozie czyli kamnień i sterylka to ten lekarz u którego była generalnie nie poleca takie procedury. Zdjęcia dziewczynki z wizyty u weta za jakąś godzinkę. Rasumując zabieg zdjęcia kaniemnia u kosty to ogólny koszt 415 zł z tego juz zapłaciłam 65 zł. Czyli do nazbierania 350 zł. Także proszę o pomoc . Quote
blacky. Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Podaj konto do wpłat to zrobie Koście allegro cegiełkowe na 350 złotych :) Quote
AGA35 Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 ale cegiełkowe allegro moga mieć tylko fundacje przerabialiśmy to już Quote
blacky. Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 No wiem, ale myślałam, że konto jest na fundację jakąś... :) Quote
AGA35 Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 nie niestety jestem osobą prywatną . a co do kosty to smiało mozna jej szukac domku z gromadą kotów . U weta siedziła sobie kocurek a kostucha nie zainteresowana zupełnie śierściuchem .Bym powiedział że to on był bardziej zaiteresowany nia niż na odwrót. Zdjęcia mówią same za siebie. Quote
AGA35 Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 pierwsze zdjęcia z wizyty u weta Teraz zdjecia łapek i ran na nich w/g weta mozą to być rany związane z alergią i na koniec konfrontacja z koteczkiem Quote
mala_czarna Posted March 21, 2010 Author Posted March 21, 2010 Zapraszam na bazarek dla Kosteczki-chudziaczka http://www.dogomania.pl/threads/182212-Srebro-zA-oto-kosmetyki-filmy-i-inne-drobiazgi-na-KosteczkAE-Do-31-marca-br?p=14330663#post14330663 Quote
mala_czarna Posted March 21, 2010 Author Posted March 21, 2010 Aga, czy nie wydaje Ci się, że ona jest jeszcze chudsza niż tydzień temu? A te rany na łapach fatalnie wyglądają. Strasznie głębokie są :( Quote
anett Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 bosze jaka biedna niunia:-( i ten ogonek pod brzuszkiem..:-( Na takie rany polecałbym Ozonellę - do trudno gojących się ran również zakażonych, ma silne działanie bakterio- i grzybobójcze. Czy w schronie jest możliwość regularnego smarowania tych ran? Jeżeli tak poprosiłabym o adres na PM - wyślę w tygodniu preparat dla niuni. Allegro cegiełkowe to dobry pomysł - czy nie ma możliwości poproszenia jakiejś fundacji o użyczenie konta dla suni? Na badania i zabiegi w lecznicy na pewno mogą być rachunki więc fundacja nie miałaby problemów z rozliczeniem. Quote
3 x Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 AGA35 napisał(a):ale cegiełkowe allegro moga mieć tylko fundacje przerabialiśmy to już aga, nie tylko zapraszam do mojego podpisu - allegro kariny prawda jest taka , ze jak nikt was nie podkabluje to mozna robic cegiełkowe ale unikac słowa cegiełka ja sprzedaję zdjęcia, dyplomy itp i podobno - osobiście tego nie doczytalam nigdzie - nie mozna wystawiac rzeczy które maja tylko "wysyłkę mailowa" dlatego ja zawsze piszę tez o wysyłce "fizycznej" liczac na to ze nikt nie bedzie chciał wysyłki fizycznej ale mialam sytuacje ze wysłałam kilka(naście) listów z wydrukowanym na lepsiejszym papierze dyplomem Marleja kolejna prawda o allegro jest taka ze jak nei zrobicie dobrej reklamy to zejdzie mało cegiełek i nie chodzi mi o reklamę na dogo tylko wsród osób z zewnatrz edit: no i nalezy pamietac ze od kazdej sprzedanej cegiełki allegro pobiera prowizję jakies grosze to sa ale zawsze allegro na którym sprzedałam najwiecej cegiełek to w sumie koszt wystawienia plus prowizja od cegiełek wyszło 36 zł lub coś koło tego, nie pamietam juz dokładnie a jesli się nie myslę to udało sie zebrac wówczas coś ok 500 zł (przed odjęciem kosztów allegro) Quote
blacky. Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Ja kiedyś (jako osoba prywatna) zrobiłam zbiórkę na allegro na 1000 złotych, bo mój podopieczny miał otwarte złamanie łapy i inaczej by go uśpili... Sądzę, że gdyby zrobić allegro i np. za kwote 5 złotych wysłać 5 zdjęć suni e-mailem :) Gdzieś widziałam taka aukcję :) Co ty na to Ago ? Quote
mala_czarna Posted March 21, 2010 Author Posted March 21, 2010 anett napisał(a): Czy w schronie jest możliwość regularnego smarowania tych ran? Jeżeli tak poprosiłabym o adres na PM - wyślę w tygodniu preparat dla niuni. Bardziej niż bardzo wątpię. Teraz chyba już na stanie mają około 200 sztuk, nie ma kto koło psów chodzić, a co dopiero smarować :( Aga, a jak myślisz, gdyby poprosić Tomka to pamiętałby o tym? Quote
Ilka21 Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 niestety wg mnie nei beda tych ran smarować bo ozonellą trzeba min 2 razy a najlepiej 3-4 dziennie plus przydałby się vagothyl odkażająco. Dla mnie te rany sa typu odleżynowatego choć mogą i być pokarmowe. Nie są bardzo głebokie ale bedzie problem jak nie zacznie się zaraz o to dbać i to w tym wszystkim jest najgorsze... Quote
AGA35 Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 mala_czarna napisał(a):Bardziej niż bardzo wątpię. Teraz chyba już na stanie mają około 200 sztuk, nie ma kto koło psów chodzić, a co dopiero smarować :( Aga, a jak myślisz, gdyby poprosić Tomka to pamiętałby o tym? Porozmawiam jutro z tomkiem i go poprosze o smarowanie .:multi:Najgorsze że ona w tej słomie siedzi w którą także posikuje Quote
blacky. Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Dobra ja na PW organizuje allegro z Agą :) Jutro około 18 jak wrócę ze szkoły to zrobię Koście allegro :) Za jedno wylicytowanie (5, 10, czy 50 złotych) wysyłamy na e-maila elektronicznie 5 zdjęć Kosty :) jedna "cegiełka" = 5 złotych, bo uważam że po 1 zł nie ma co... Allegro będzie na 400 złotych, czyli 80 sztuk do wylicytowania. Jak chcecie coś jeszcze dodać, pozmieniać na temat allegro to piszcie jeszcze można pozmieniać :) A teraz idę na spacerek z moim schroniskowcem i już dzisiaj nie będę włączać kompa, także jutro przed zrobieniem allegro wszystko poczytać. Quote
anett Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Blacky zamiast samych zdjęć można by przygotować taki dyplomik-podziękowanie za ratunek dla Kostki i wystawić 100 cegiełek - dla równego rachunku:-D Ilka21 właśnie przy ozonelli nie ma potrzeby stosowania żadnych dodatkowych środków bo Ozonella jest silnym antyseptykiem. Quote
Selenga Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 [quote name='blacky764']Ja kiedyś (jako osoba prywatna) zrobiłam zbiórkę na allegro na 1000 złotych, bo mój podopieczny miał otwarte złamanie łapy i inaczej by go uśpili... Sądzę, że gdyby zrobić allegro i np. za kwote 5 złotych wysłać 5 zdjęć suni e-mailem :) Gdzieś widziałam taka aukcję :) To jest trochę ryzykowna sprawa bo: 1. od osoby prywatnej allegro wymaga zezwolenia z MSWiA na przeprowadzanie zbiórek pieniężnych 2. jeżeli w aukcji będzie podane prywatne konto czy będzie informacja, że kasa trafi do prywatnej osoby, to ktoś na 90% podkabluje, poza tym ludzie bardzo niechętnie uczestniczą w takich aukcjach, zdarza się, że nawet jesli w aukcji jest podana fundacja to i tak dzwonią i sprawdzają czy rzeczywiście dodzwonili się do fundacji, tak więc efekt może być żaden a nieprzyjemności spore 3. jesli w aukcji będzie tylko przesyłka mailowa, to allegro z marszu kasuje taką aukcję (mają automat, który sprawdza) 4. żeby taka aukcja wogóle do kogoś dotarła musi być mocno wyróżniona co w połączeniu z 4% prowizją daje już całkiem sporą kwotę Zaryzykować można i tak jak napisała 3 x jak nikt nie podkabluje to się może udać, tylko czy nie lepiej jest zwrócić się do fundacji o współpracę w tej sprawie? Ja robię aukcje dla fundacji Serce Serc i już wysyłam Adze informację - jeśli uzna, że oferta jest ok ,to może skorzystać. Nie wiem jak w innych fundacjach ale Serce Serc przekazuje 100% zebranych środków na tego psa dla którego były zbierane, a bywa że przekazuje więcej niż 100%... Jedyna trudność, to to że pieniądze są wypłacane na podstawie faktur czy innych tego typu dokumentów, no ale tego się przeskoczyć nie da, to nie jest widzimisię fundacji AGA WYCZYŚĆ SKRZYNKĘ BO NIE MOGĘ WYSŁAĆ INFORMACJI :) Quote
blacky. Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Ale dyplom zrobić na komputerze i wysyłać e-mailowo ? To będzie najmniej roboty... Ago, chyba masz zawaloną skrzynkę, bo wiadomość nie idzie. Ago: "Imię, nazwisko, adres zamieszkania, kod pocztowy, miejscowość i jaki to bank. To wszystko trzeba do wpłaty wiedzieć. :)" Doślij mi na PW Quote
blacky. Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Dobra Selengo, to na razie nie będę robić aukcji, jak dogadamy się z jakąś fundacją to wtedy zobaczymy jak sprawa wygląda... Quote
AGA35 Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 przepraszam za zwłokę już wyczyszczona :oops: Quote
3 x Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Selenga napisał(a):To jest trochę ryzykowna sprawa bo: 1. od osoby prywatnej allegro wymaga zezwolenia z MSWiA na przeprowadzanie zbiórek pieniężnych 2. jeżeli w aukcji będzie podane prywatne konto czy będzie informacja, że kasa trafi do prywatnej osoby, to ktoś na 90% podkabluje, poza tym ludzie bardzo niechętnie uczestniczą w takich aukcjach, zdarza się, że nawet jesli w aukcji jest podana fundacja to i tak dzwonią i sprawdzają czy rzeczywiście dodzwonili się do fundacji, tak więc efekt może być żaden a nieprzyjemności spore 3. jesli w aukcji będzie tylko przesyłka mailowa, to allegro z marszu kasuje taką aukcję (mają automat, który sprawdza) 4. żeby taka aukcja wogóle do kogoś dotarła musi być mocno wyróżniona co w połączeniu z 4% prowizją daje już całkiem sporą kwotę Zaryzykować można i tak jak napisała 3 x jak nikt nie podkabluje to się może udać, tylko czy nie lepiej jest zwrócić się do fundacji o współpracę w tej sprawie? Ja robię aukcje dla fundacji Serce Serc i już wysyłam Adze informację - jeśli uzna, że oferta jest ok ,to może skorzystać. Nie wiem jak w innych fundacjach ale Serce Serc przekazuje 100% zebranych środków na tego psa dla którego były zbierane, a bywa że przekazuje więcej niż 100%... Jedyna trudność, to to że pieniądze są wypłacane na podstawie faktur czy innych tego typu dokumentów, no ale tego się przeskoczyć nie da, to nie jest widzimisię fundacji no własnie osoba prywatna musi "obchodzic" (się delikatnie z ) allegro moje aukcje na razie działaja nie miała problemów ale zawsze staram sie aby w aukcji było podane jasno dla kogo pieniądze i staram sie podawać dane kontaktowe do opiekuna psa (Karina jest wyjątkiem, bo dane doastałam jak juz nie mogłam zmieniac nic w tekscie) raz mi sie zdarzyło, ze Pani do mnie dzwoniła ale na zaadzie dowiedziec się co u psa a nie sprawdzic i co dla mnie jest bardzo ważne należy wywiazac sie z aukcji czyli wystawić komentarz i wysłac mailowo bądz fizcznei (jeśli będzie taka otrzeba) dyplomy/cegiełki itp druga wazna sprawwa: reklama!! i jeszcze raz reklama! bez reklamy bedzie wam tylko szkoda ze jakistam % pieniedzy poszłedł na opłacenie allegro Quote
blacky. Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Ja jak robiłam aukcję na 1000 złotych to allegro wzięło prowizji ponad 40 złotych. A sądzę, że z reklamą nie będzie problemu :D Mam prośbę jak ktoś będzie mieć czas niech zrobi tekst do ogłoszeń dla Kosty, jak nie to ja dopiero wieczorem usiądę i coś namażę. :) Quote
3 x Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 blacky764 napisał(a):Ja jak robiłam aukcję na 1000 złotych to allegro wzięło prowizji ponad 40 złotych. A sądzę, że z reklamą nie będzie problemu :D ja mam kiepskie doświadczenia z reklamą niestety Quote
blacky. Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Czemu ? U Kosty jest tyle cioteczek że damy radę :) Ja porobie banerki podlinkowane na aukcję allegro, jak już owa będzie zrobiona :) Damy radę ! Porobimy Koście ogłoszenia, znaczy ja mam ogłoszeń ful, bo muszę zareklamować moją jedną bidę... Ale jak dam rade to porobie i Koście Quote
mala_czarna Posted March 22, 2010 Author Posted March 22, 2010 Konto do rozliczeń na kogo będzie? Kurcze, cykam się troszkę z takimi prywatnymi aukcjami, no ale w sumie nie mam doświadczenia, więc może nie ma się co bać? Quote
Recommended Posts