blacky. Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Właśnie kombinujemy jak to będzie z kontem... Ja zrozumiałam, że Selenga skontaktuje się z fundacją czy użyczą nam konta... Ale nie wiem czy dobrze zrozumiałam Quote
mala_czarna Posted March 22, 2010 Author Posted March 22, 2010 blacky764 napisał(a):Właśnie kombinujemy jak to będzie z kontem... Ja zrozumiałam, że Selenga skontaktuje się z fundacją czy użyczą nam konta... Tak byłoby najlepiej :) Quote
AGA35 Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Kochane cioteczki osobą decydującą w sprawie kosty jest mała_czarna .Wiec decyzja w sprawie allegro należy do niej ;) Quote
blacky. Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 No to ja mówię tak : :D Ja zrobie allegro, a Wy dziewczyny ustalcie, na kogo będzie konto :) Quote
mala_czarna Posted March 22, 2010 Author Posted March 22, 2010 blacky764 napisał(a):No to ja mówię tak : :D Ja zrobie allegro, a Wy dziewczyny ustalcie, na kogo będzie konto :) Jesli Selenga skontaktuje się z fundacją, a ta użyczy nam konta to ja jestem własnie za takim rozwiązaniem. Moja niechęć do użyczania konta osobistego spowodowana jest tylko i wyłącznie tym, że takie aukcje, które mają charakter charytatywny są bardziej wiarygodne jeśli fundacja trzyma pieczę nad finansami. Ludzie mogą dziwnie reagować jak numer konta do wpłat należy do zupełnie prywatnej osoby. Quote
3 x Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 mala_czarna napisał(a):Jesli Selenga skontaktuje się z fundacją, a ta użyczy nam konta to ja jestem własnie za takim rozwiązaniem. Moja niechęć do użyczania konta osobistego spowodowana jest tylko i wyłącznie tym, że takie aukcje, które mają charakter charytatywny są bardziej wiarygodne jeśli fundacja trzyma pieczę nad finansami. Ludzie mogą dziwnie reagować jak numer konta do wpłat należy do zupełnie prywatnej osoby. mi się wydaje ze to zalezy co i jak napiszesz w aukcji jesli bedzie jasno i wyraznie napisane gdzie ida pieniazki do kogo i na co to myslę ze wiarygodnosc aukcji wzrasta ja zawsze daję link do watku na dogo gdzie rozliczam się ile pieniązków wpłyneło (jesli te zbierane są na moje konto) ale fakt faktem ze opcja z fundacją jest o wiele bezpieczniejsza Quote
anouk92 Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Dziewczyny ja myślę że Kostę trzeba w pierwszej kolejności wysterylizować - to powinno być PRIORYTETEM. Zębami można się zająć później, można wyleczyć stan zapalny dziąseł antybiotykiem. Kosta za chwilę może być w ciąży. Niestety takie schroniskowe realia. Brak możliwości separacji. Psy zazwyczaj są z sukami bo wtedy jest mniej pogryzień. Widziałm Kostę w sobotę. Nie wygląda tak źle jak wcześniej. Jest chuda ale nie ma dramatu - powód Robale a nie zęby. Moja Klembowska Malutka ma taki kamień na zębach że tragedia, usuneliśmy zapalenie dziąseł antybiotykiem Póżniej wet zdecydował że przed usunięciem kamienia są ważniejsze rzeczy do zrobienia np. sterylka i usunięcie guza. Moim zdaniem najpierw Klembów powinnien zrobić sterylkę. Póżniej można zając się kamieniem ale to równie dobrze może zrobić nowy dom. Nie znajdzie nowego domu jeśli będzie w ciąży! Apropo nie zauważyłam czy Kosta ma jakieś ogłoszeni?. Bo właśnie może przez brak ogłoszeń traci szansę na potencjalny dom który zajął by się jej zębami. Quote
mala_czarna Posted March 22, 2010 Author Posted March 22, 2010 Chwilka, powoli ;) Za sterylizację powinien zapłacić wg mnie Klembów. Sorry, ale nawet nie chcę wdawać się w dyskusję dlaczego miałoby być inaczej. Nie wiem też, czy jakikolwiek potencjalny dom dla Kosty będzie chciał płacić ew. koszty zabiegu stomatologicznego. Tak, wiem, są ludzie i taborety, ale ja jednak stawiałabym na wyleczenie zębów, a dopiero później szukała domu. Tomek mi mówił, że Kosta była pierwsza w kolejce jeżeli chodzi o sterylkę, nie wiem czy coś się z tej kwestii zmieniło. Anouk, weź też pod uwagę, że tak naprawdę trzeba byłoby na powaznie zająć się tematem jej łap - alergia, czy nie aleriga? Quote
AGA35 Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Odebrałam dziś wynik badań kostuchy .Na dobry poczatek to trzeba by było ją odrobaczyć tylko czy osiągniemy to co byśmy chciłay to nie wiem ponieważ jak siedzi w schronie to tymi robakami może i tak się zarazić od psa z który jest w kojcu , one jedza z jednej miski więc jest to bardziej jak pewne że robaki będą z powrotem .Co do zabiegu zdjęcia kamienia - kosta wygląda o wiele lepiej niż miesiąc więc najwidoczniej te dziąsła jej tek nie doskwierają i może jesć ( ciasteczka wcianała jak zła ) a w zaminan zrobić dziewczynie najpierw sterylkę , co jest jej bardziej potrzebne w obecnym okresie ?I po następne obu zabiegów na raz lekarz jak najbardziej nie poleca . Quote
mala_czarna Posted March 22, 2010 Author Posted March 22, 2010 W takim razie trzeba dzwonić do Klembowa i prosić o sterylkę, tak? Quote
anouk92 Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Ale ja wyraźnie napisałam że sterylką powinien zając się Klembów. Co do zębów to ok jeśli uzbiera się kasę to oczywiście można ją trzymać i później przeznaczyć na zdjęcie kamienia. Ale może jednak znajdzie się dom kóry weźmie to na siebie, a jeśli nie to Kosta z uzbieranych pieniędzy zapłaci sobie za zęby i do nowego domu pojedzie z pięknym usmiechem. Fruzia z Klembowa która pojechała do domu jakieś 2 miesiące temu też miała straszny kamień na zębach ale nikt nie czekał z ogłoszeniami do jego usunięcia. Okazało się że nowemu domu to nie przeszkadza i jeśli ich wet stwierdzi że trzeba go usunąć to to zrobią. Więc nie widzę sensu z czekaniem z ogłoszeniami do usunięcia kamienia. Tym bardziej że wiemy że czasami na dobry dom czeka się tygodniami. Ale uważam że sterylka i ogłoszenia powinnym być w pierwszej kolejności. Quote
Sally (od Koanka) Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Jestem i wspieram Was duchowo, bo na razie inaczej nie mogę za bardzo... Ewentualnie jakimiś ogłoszeniami, ale to za jakiś czas dopiero niestety... Quote
Ilka21 Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 tj podjrzewałam ,że to robale a nie koniecznie zęby. twarde bardzo smakołyki jadła więc bez przesadyzmu ze nei je bo ma kamień, choć dziąsła moga boleć ale tj pisała anouk antybiotyk i bedzie ok. Co do ranek to nie koniecznie musi być to uczulenie, moze być to wylizywanie psychiczne wiec tego na ten moment nie wie nikt. I bardzo zgadzam sie ze stanowiskiem anouk Quote
mala_czarna Posted March 22, 2010 Author Posted March 22, 2010 Dziewczyny, ale proszę, nie stawiajcie mnie teraz w kretyńskiej sytuacji. Pieniądze zbierane były pod kątem kamienia. Rozmawiałam już dawno z Kago, która Kostę widziała, i stwierdziła, że zęby są w fatalnym stanie. Czyli co, mam teraz pisać na bazarku, że wszystko jest ok?? Quote
Pliszka Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Do góry dziewczynko!!! ps. Zapraszam serdecznie na bazarek dla Topika z Klembowa: http://www.dogomania.pl/threads/182310-Bazarek-decoupagowy-dla-Topika-zapraszam-do-31-marca Quote
Ilka21 Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 mala_czarna napisał(a):Dziewczyny, ale proszę, nie stawiajcie mnie teraz w kretyńskiej sytuacji. Pieniądze zbierane były pod kątem kamienia. Rozmawiałam już dawno z Kago, która Kostę widziała, i stwierdziła, że zęby są w fatalnym stanie. Czyli co, mam teraz pisać na bazarku, że wszystko jest ok?? no i pewnie są , mozna na to zbierać ale bez przesady by wszytsko uzalezniać ode tego. Czy zadzwoniłas do p.Celiny spytac o tą sterylkę kiedy będzie miała by wiedzieć kiedy można ewentualnie planowac ten kamień zdjąć? Tyle czasu minęło a nic nie dopytane. Zadzwoń dowiedź się i poproś by lekarz obejrzał dziąsła jak bedzie sterylk robił bo najważniejsze by stan zapalny ograniczyć jak najszybciej. Quote
AGA35 Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 na dniach dostanę ten preparat do aneet przkaże do klembowa i poroszę o smarowanie poranionych miejsc . Quote
anouk92 Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 mala_czarna napisał(a):Dziewczyny, ale proszę, nie stawiajcie mnie teraz w kretyńskiej sytuacji. Pieniądze zbierane były pod kątem kamienia. Rozmawiałam już dawno z Kago, która Kostę widziała, i stwierdziła, że zęby są w fatalnym stanie. Czyli co, mam teraz pisać na bazarku, że wszystko jest ok?? Nie musisz pisać że wszystko jest ok bo w rzeczywistości nie jest. Jak najbardziej trzeba zbierać pieniądze na usunięcie kamienia - czasami kamień powoduje inne choroby więc i tak trzeba go usunąć. Do póki nie usunie się kamienia to zapalenie dziąseł będzie wracało. Antybiotyk pomoże tylko doraźnie i chwilowo. Trzeba napisać że priorytetem jest sterylka właśnie ze względu na ryzyko zajścia w ciążę. A kamień trzeba usunąć po sterylce. Więc zbiórka pieniędzy nadal aktualna. Jeśli okaże się że w między czasie Kosta znajdzie dom i właściciele sami pokryją koszty to wtedy pieniądze przeznaczy się na inną biedę. Takich mamy poddostatkiem. Quote
mala_czarna Posted March 22, 2010 Author Posted March 22, 2010 Ilka, ale żeby cokolwiek ustalać trzeba również wiedzieć kto Kostę może zawieźć do tega weta, prawda? Z całym szacunkiem, ale na rower jej przecież nie wezmę, a samochodu nie mam. Zadzwonię do p. Celiny i co dalej? Rzucę hasłem kto może pojechać? No to już lepiej wszystko wcześniej ustalić. Tutaj. Quote
Ilka21 Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 no chyba ustalisz jak zadzwonisz i się dowiesz kiedy sterylka i będziesz wiedziała kiedy lukna w tą paszczę ew. moższ poprosić o dodatkowa wizytę u weta, bo powiesz że byłaś ostatnio i ma straszne zapalenie w paszczy. Quote
mala_czarna Posted March 22, 2010 Author Posted March 22, 2010 Ok, zadzwonię, zapytam, ew, poproszę o kolejną wizytę. Kto z Kostą pojedzie, jeśli Celina nie będzie mogła? Quote
Ilka21 Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 poproś by to oni zrobili w swoim zakresie, mają samochód i jeżdzą często do weta z innymi psami to moga ja przy okazji zabrać chyba, ze ktos sam chce ale to trzeba powiedzieć, że zawieźćmoże ta i ta osoba ale co mająwetowi powiedzieć by ta osoba nie pacił za to Quote
mala_czarna Posted March 22, 2010 Author Posted March 22, 2010 AGA35 napisał(a):na dniach dostanę ten preparat do aneet przkaże do klembowa i poroszę o smarowanie poranionych miejsc . Wyczyść skrzynkę, bo PW nie doszło. Quote
AGA35 Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 mala_czarna napisał(a):Wyczyść skrzynkę, bo PW nie doszło. wyczyszczona Quote
Recommended Posts