Lionees Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 [quote name='martka1982']trzeba to jakoś podsumować - Renata napisala,że odpisując karmę 240 zl miesięcznie wystarczy ale teraz pytanie ile zł miesięcznie będzie wynosic karma specjalistyczna dla nerkowca? ile on takiej karmy miesięcznie zje? ktoś sie orientuje ktos wie ile miesiecznie kosztowac bedzie leczenie go furosemidem? to wszystko trzeba zsumowac i wtedy bedziemy dopiero wiedziec ile miesieczny koszt mietusa bedzie wynosil Martusiu zapytaj sie o to weta,on najlepiej sie orientuje. Takiej karmy to Miętusek powinien zjeść chyba 10-15 dkg dziennie,a furosemid nie jest drogi,bo opakowanie kosztuje około 5zł i jezeli Miętusiński będzie brał 1 tabletkę na dzień to starczy na miesiąc,bo w opakow jest 30 tabletek.Pozostaje wybór karmy,ale o tym niech zdecyduje wet,bo tych karm dla nerkowców tez jest kilka rodzajów Quote
gonia66 Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 martka1982 napisał(a):trzeba to jakoś podsumować - Renata napisala,że odpisując karmę 240 zl miesięcznie wystarczy ale teraz pytanie ile zł miesięcznie będzie wynosic karma specjalistyczna dla nerkowca? ile on takiej karmy miesięcznie zje? ktoś sie orientuje ktos wie ile miesiecznie kosztowac bedzie leczenie go furosemidem? to wszystko trzeba zsumowac i wtedy bedziemy dopiero wiedziec ile miesieczny koszt mietusa bedzie wynosilKArma dla nerkowcow nie jest niestey tania- ale Mietusek az tak strasznie duzo nie bedzie jadl, jak duzy pies, wiec przypuszczam, ze ok 100-150 zl trzeba miec dodatkowo...ale wiecie jak jest z karma...mozna zrobic bazarki, wyniki moga sie poprawic i moze przejsc na tansza karme...najwazniejsze, zeby na "dzień dobry" miec na worek wielki karmy i leki...a to chba sie da zalatwic jakos.. JA sie martwie, czy w schronie to on dostanie specjalistyczną karme..:( Moze juz mu powinnismy kupic i poprosic, zeby karmili (moze juz ktos o tym pisal a ja przeoczylam, jelsi tak to bardzo przepraszam) Quote
martka1982 Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 czyli z tego wynika ze jego miesieczny pobyt przekroczy 300zl wiec nie wystarczy nam dozbieranie 45:( Quote
Lionees Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Uwaga,Uwaga [SIZE=2]Przed chwilą dostałam takie pw:) ..."Chciałam pomóc temu ślepemu Maluszkowi, tym bardziej iż z tego co czytam, mogę się mylić nie znam sprawy, piesek wymaga stałej opieki weterynaryjnej, kroplówek, nie tylko furosemidu i pewnie innych drogich leków stosowanych przy przewlekłej niewydolności nerek, która jako taka sama w sobie jest już wyrokiem. Jestem lekarzem wet,myślę że mogę zapewnić mu dobry dom tymczasowy i tani z racji dostepu do leków w cenach hurt. A Ślepuszek jest mały i jest samczykiem więc myślę że moje sunie go polubią. W zeszłym roku był na tymczas jamnik szorstki, okazał sie wielką miłością mojej jednej z suk.Proszę o kontakt. e-mail:[email protected] Pozdrawiam Małgorzata" Poprosiłam p.Małgosię,żeby odezwała się tu na wątku(ma nick-irlandzkie).Myślę,że jest to propozycja godna rozważenia:)Miętusek miałby tam super profesjonalną opiekę.Nie znam p.Małgosi,więc albo trzeba by było zrobić wizytę,żeby sprawdzić domek,a jeżeli był już sprawdzony,to spytać sie kto sprawdzał(p.Małgosiu tak sie robi zawsze,gdy ktoś jest "świeży" i kogoś nie znamy;)).Pani Małgosia jest z Warszawy,miała już psiaki na dt,także myslę,że to zaufana osoba:) No i co Wy na to?Bo ja jestem jak najbardziej ZA:multi: Quote
Evelka Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 No to byłoby naprawdę wspaniale!:multi: Miętusek w końcu byłby pod fachową opieką i miał człowieka do kochania i miziania;) Quote
martka1982 Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 byłoby wspaniale. Mam nadzieję,że pani Małgosia pojawi się na wątku. Ja od razu proszę o nr telefonu na PW,żeby schron mógł się skontaktować i porozmawiać:) Quote
kas999 Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Super wieści. Mam nadzieję, że wszystko się uda. Quote
Awit Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 martka1982 napisał(a):byłoby wspaniale. Mam nadzieję,że pani Małgosia pojawi się na wątku. Ja od razu proszę o nr telefonu na PW,żeby schron mógł się skontaktować i porozmawiać:) Wielkie szczęście by go spotkało... I cłowiek kochający, leczenie i suńki:-) Martka to ze schroniska by dzwonili do osoby która by go chcała adoptować na tymczas? Schronisko nie ma nic przeciwko tymczasowym adopcjom? I to schronisko utrzymywane przez gminę? Quote
Lionees Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 martka1982 napisał(a):byłoby wspaniale. Mam nadzieję,że pani Małgosia pojawi się na wątku. Ja od razu proszę o nr telefonu na PW,żeby schron mógł się skontaktować i porozmawiać:) Przekazałam już telefon na pw.Mam nadzieję,że wszystko sie uda i już niedługo Miętusek będzie w super profesjonalnym i kochającym domku tymczasowym:loveu:,a u mnie zagrzeje dupkę inna bida:) Bardzo sie cieszę z takiego obrotu sprawy,naprawdę:).Opieka nad Miętuskiem wymaga fachowej ręki i różnych leków,kroplówek,dlatego tez nie przekazujcie jeszcze deklaracji na inną bidę,bo może pieniążki będą potrzebne.Ale to już sie okaże jak p.Małgosia tu wejdzie i jak schron się z nią skontaktuje:) Quote
Lionees Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 [quote name='Awit']Wielkie szczęście by go spotkało... I cłowiek kochający, leczenie i suńki:-) Martka to ze schroniska by dzwonili do osoby która by go chcała adoptować na tymczas? Schronisko nie ma nic przeciwko tymczasowym adopcjom? I to schronisko utrzymywane przez gminę? To jest wyjątkowe schronisko,jestem pełna podziwu dla kierownictwa,pracowników i wolontariuszy:loveu:Tam się kocha psy i robi wszystko,aby miały dobrze,nawet schronisko jak ma akurat wolny samochód,to zawozi psiaki pod same drzwi do domku:)I na dt można brać psiaki:loveu: Quote
martka1982 Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 Awit napisał(a):Wielkie szczęście by go spotkało... I cłowiek kochający, leczenie i suńki:-) Martka to ze schroniska by dzwonili do osoby która by go chcała adoptować na tymczas? Schronisko nie ma nic przeciwko tymczasowym adopcjom? I to schronisko utrzymywane przez gminę? tak. przekazałam już nr telefonu do p. Małgosi naszej prezesce. Będzie do niej dzwonić a potem dam mi znać co ustaliły, a ja z kolei dam znać Wam. schronisko jest utrzymywane przez miasto. pewnie ze nie ma. przeciez takie adopcje sa nam potrzebne:) Quote
martka1982 Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 Jestesmy juz po rozmowie. Pani Małgorzata ma oszacować mniej więcej miesięczny koszt pobytu u niej Miętuska i dać znać - chodzi o opłacenie karmy i leków, dlatego proszę nie rezygnujcie jeszcze z deklaracji, bo pieniążki będą z pewnością potrzebne. Dobrze,że Miętusek trafi do pani weterynarz, bo będzie mógł być zawsze szybko zdiagnozowany no i będzie cały czas pod czujnym okiem fachowca!:) A tymczasem Miętusek wyszedł dziś ze mną na spacerek, bo świeci u nas piękne słońce i jest całe 20 stopni. Pochodziliśmy sobie po skwerku i spuściłam go ze smyczy, bo przecież gdzie on miałby mi się oddalić....Miętus był cały szczęśliwy, a pod koniec spaceru wywalił się na plechy i wyszudrał po trawie:) Quote
Plicha Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Jakie wspaniałe wiadomości :) Miętusek bedzie miał wspaniałą opiekę :loveu: Quote
Lionees Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Plicha napisał(a):Jakie wspaniałe wiadomości :) Miętusek bedzie miał wspaniałą opiekę :loveu: Ależ się cieszę:multi: Pani Małgosia opowiedziała mi co nieco o opiece nad psiakiem z chorobą nerek,więc bardzo się cieszę,że Mietusio będzie miał tak profesjonalną opiekę.U mnie by takiej niestety nie miał:shake: Quote
martka1982 Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 Pani Małgosia poprosiła o 150 zł na Miętuska miesięcznie. Mam zatem prośbę aby określiły się jeszcze raz osoby, które decydują się ostatecznie zachować swoją deklarację dla Miętuska (proszę pamiętajcie, iż należy liczyć się z możliwością,że on nigdy nie znajdzie ds, i zostanie u pani Małgosi do śmierci). Mam również ogromną prośbę - innemu psiakowi od nas, Spajkiemu, zabrakło 20 zł, czy któraś z Was mogłaby przerzucić swoją deklarację na niego? http://www.dogomania.pl/threads/136015-Brak-20-zA-deklarcji-staA-ych-SpajkuA-bez-oczka-prosi-o-pomoc-i-dom Quote
mala_czarna Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Prosiłabym o konto do przelewu na PW. Kiedy Miętusek jedzie do p. Małgosi? Quote
kas999 Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Ja oczywiście zostaję przy swojej deklaracji dla Miętusa. Na razie więcej nie mogę zaoferować, ale gdyby okazało się że Miętus ma już wystarczająco pieniążków, możecie moje pieniążki przekazać Spajkiemu. I jeśli już można wpłacać proszę o dane. Quote
martka1982 Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 właściwie to mogłabym już podac nr konta ale nie chciałabym zeby pozniej wszyscy deklarujacy wplacili i wyszlo za duzo i trzeba sie bylo zastanawiac komu oddac a komu nie. dlatego chcialam zeby kazdy sie jeszcze raz zaklepal tutaj ze swoja kwota a jak dojdziemy do 150 zl to reszcie slicznie podziekujemy za checi wplat Quote
AlfaLS Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Tak bardzo się cieszę, że Miętusek będzie miał super fachową opiekę :multi:. A ponieważ deklaracji jest więcej niż potrzeba to pozwólcie ze ja swoją dyszkę przekaże na Bosmana, psa, który całe życie, ponad 10 lat, spędził na łańcuchu - teraz jest w hoteliku ale brak mu jeszcze 130 zł. deklaracji i w dodatku zdrowie szwankuje / wątek Bosmana: http://www.dogomania.pl/threads/176477-Bosman-zdjAE-ty-z-A-aA-cucha-BRAKUJE-130-zA-STAA-YCH-DEKLARACJI-POMOCY /. Wiem, że moje 10 zł. to nie dużo ale może inni też mu pomogą i jakoś wspólnymi siłami damy radę. Quote
martka1982 Posted March 27, 2010 Author Posted March 27, 2010 Miętusek może pojechać jak tylko uda nam się znaleźć transport, pod Halinów (25 km za Warszawą w stronę na Mińsk Mazowiecki). pw z nr konta już rozsyłam, zaraz również zmienię tytuł Quote
dorota1 Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Dziękuję za numer konta. Ja oczywiście zostawiam moją stałą deklarację - 10 zł miesięcznie dla Miętuska. Quote
Awit Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Miętusku teraz poczytałam ostatnie dni, jakże musiałeś być szczęśliwy na spacerku na słoneczku:-) Będziesz miał wspaniały domek:-) A schronisko zasługuje na dyplom "super schroniska" Quote
martka1982 Posted March 27, 2010 Author Posted March 27, 2010 a będzie jeszcze szczęśliwszy :) wątek na transportowym już jest. szukamy.............. Quote
gonia66 Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Ależ tu wiadomości:)No to sie dopiero porobilo:):) BArdzo bardzzo sie cieszę i mysle, że deklaracja, ktorą za moim posrednictwem złozyłą kama - 20 zł pozstaje bez zmian, bo nic mi nie pisala, zeby się zmienilo.:) Quote
Recommended Posts