Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Właśnie o tym samym pomyślałam... Ja rozsyłałam już wątek po znanych i śledzonych wątkach:) Może ktoś podeśle Miętuska dziewczynom bo ja nawet nie znam wątku Edzia.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Weszłam tutaj całkiem przypadkiem przez banerek martka1982:loveu:. Miętusek tyle dobrych ciotek koło ciebie, Dom Renatki czeka (czy to Renatka5:loveu:). Przeglądnę portfelik może coś jeszcze wyskrobię, ale jak tak dalej pójdzie to ja 'pójdę z torbami':evil_lol:

Posted

marysia55 napisał(a):
Weszłam tutaj całkiem przypadkiem przez banerek martka1982:loveu:. Miętusek tyle dobrych ciotek koło ciebie, Dom Renatki czeka (czy to Renatka5:loveu:). Przeglądnę portfelik może coś jeszcze wyskrobię, ale jak tak dalej pójdzie to ja 'pójdę z torbami':evil_lol:

Tak tak, Renatka5 może dać Miętuskowi nowe życie, może stworzyć mu psi raj:-)
Tylko cioteczek potrzeba by pomogły.......

Posted

są wieści! dobre i złe
dobre to takie, że guz, który wypychał oko, to tylko cysta:)) nie ma nowotworu:))

a złe...Miętusek podczas operacji usunięcia oczka miał bezdech. Jego serce nie pracuje już tak jak powinno,co zresztą było słychać dziś na spacerze - oddycha głośno ale nie charcząco. Jego serce bije za wolno. Podczas ekg nie było szmerów.
I jeszcze jedno - nerki. Miał podwyższony mocznik.
Obecnie dostaje furosemidum, nie miał jeszcze kontrolnych badań, więc nie wiem czy są efekty.

Miętus to ogromny pieszczoch, rozpoznaje człowieka po węchu, bo słuch ma już też mocno przytępiony. Jego ulubienicą jest nasza prezeska. Ja tylko wyczuje ją przez drzwi, to płacze,żeby do niego weszła. Potem jest długie witanie z całowaniem i lizaniem po twarzy włącznie a potem Miętus wywala się na plecy i daje brzuszek do miziania - to jego ulubiona czynność. On jest bardzo spragniony kontaktu z człowiekiem - widać,że był psem domowym, dopieszczanym i żyjącym blisko człowieka. Wie co to okazywanie czułości i jak się ich domagać, też wie:)
Tym bardziej zasługuje na dom, bo kilka minut dziennie z człowiekiem w takim molochu jak schronisko, to dla niego zdecydowanie za mało!

Posted

tak, wysokość mocznika nie jest tragiczna. Na pewno będzie musiał brać leki nasercowe do końca życia.
Mam zdjęcia z dzisiejszego spaceru ale wstawię później. Ranka bardzo ładnie się zagoiła. Widać,że mu apetyt dopisuje, bo się zaokrąglił:)

Posted

Awit napisał(a):
Całe szczęście, że to nie nowotwór...... A reszta chorób? Starcze przypadłości........

Dokładnie! Moja sunia jamniczka też już lekko głuchawa i lek na serce będzie brać do końca życia... No, ale ma 16 latek, więc to już taka babinka:)

Posted

jak kosztowne będzie utrzymanie psiaka? tzn ile mniej więcej miesięcznie wynosić będą jego leki i specjalistyczna karma (jeśli wymagana)?
300zł? Czy mniej, ale tyle Renata wyznaczyła za miejsce w dt?

Posted

na dzień dzisiejszy ( a właściwie noc:roll:) wysupłam dyszkę ( 10,-) na stałe deklaracje) może uda mi się też coś wrzucić jako jednorazową wpłatę . Renatka5 jest dla mnie wzorem prowadzenia DT dla staruszków. Ufam tej kobiecie ponieważ zawsze staje na wysokości podjętego zadania i ma cudowne podejście do psiaków jej powierzonych. W tej konkretnej sytuacji rolę nadrzędną odgrywa moje zaufanie do niej:loveu:
... i tak wpadając przez przypadek na wątek , staję się jego cząstką :evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='marysia55']
na dzień dzisiejszy ( a właściwie noc:roll:) wysupłam dyszkę ( 10,-) na stałe deklaracje) może uda mi się też coś wrzucić jako jednorazową wpłatę . Renatka5 jest dla mnie wzorem prowadzenia DT dla staruszków. Ufam tej kobiecie ponieważ zawsze staje na wysokości podjętego zadania i ma cudowne podejście do psiaków jej powierzonych. W tej konkretnej sytuacji rolę nadrzędną odgrywa moje zaufanie do niej:loveu:
... i tak wpadając przez przypadek na wątek , staję się jego cząstką :evil_lol::evil_lol:
Maryś wielkie dzieki:):)
MAsz słuszna rację...mało znam pewnie domkow tymczasowych (zbym nie skrzywdzila kogos) ale domek Renatki to dla mnie wzór nad wzory...a Miętusek jest tak śliczny..dla mnie jakbym cos ludzkiego w nim widziala normalnie...
ja mysle, że ten pieknotek miałby szanse na domek jeszcze..tylko, ze to oczko moze zniechęcać:(..domek musialby byc taki wlasnie jak Renatki:):)
Tak więc dzięki Matysi brakuje nam juz "tylko" 100 zł:):)