Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mala_czarna napisał(a):
Tego nie wiem, ale Miętusek jest w Koninie, a Renatka gdzieś w Mazowieckiem, czyli kawałek drogi z wielkopolskiego jednak jest ;)

Mieszkam w Sochaczewie,55 km od Warszawy;)
Trasa do mnie jest prosta jak drut:)

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Renata5']Mieszkam w Sochaczewie,55 km od Warszawy;)
Trasa do mnie jest prosta jak drut:)drut zwinięty na szpulę :diabloti: . dzisiaj nie ma prostych dróg :lol:
Chciałam się jeszcze dopytać czy banerek Miętucha jest podlinkowany , czy trzeba tradycyjnie go wklejać.
Czasami dzięki banerkowi ktoś z kasą :roll: ( nie wiem czy na dogo są jeszcze takie osoby:evil_lol:) wpadnie na wątek.
Jeszcze tylko i aż 45,- dzieli Miętuska od gorącego serca Renatki :loveu:

Posted

martka1982 napisał(a):
o ile dobrze zrozumiałam dochodzi nam 20 zł od kamy na stałe, tak gonia?

razem z 20 złotymi od syli zostaje nam 45 zł do uzbierania

dziękujemy!

na razie zdołałam się dowiedzieć,że Miętus miał badania krwi ale nie wiem czy była w tym kreatynina. Mam nadzieję,że jutro osobiście obejrzę jego wyniki, jeśli będą w schronie, to sobie pospisuje:)

Dobrze wszystko zrozumiałaś:)
KAma deklaruje stała wplatę 20 zł miesięcznie:)
Syla jak zawsze "w pogotowiu":)..a jeszcze zabiera do siebie 2 skarby od Renatki...to jest dopiero babka...chodzace złotko:):)

Posted

marysia55 napisał(a):
drut zwinięty na szpulę :diabloti: . dzisiaj nie ma prostych dróg :lol:

Proste drogi jeszcze są,tylko nie ma płaskich dróg-dziura dziurą pogania:p

Posted

gonia66 napisał(a):
No nie..nie 85 zł, a 65- bo chyba nikt nie zauważył tego wpisu kami, pod wpisem cioteczki Plichy:):)

Ja już deklarowałam swoje 20zł a te 20zł koleżanki są jednorazowe bo zobaczyła Miętuska i za serducho ją złapał:) Hmmm na pierwszej stronie są deklaracje kami_23 i to jestem ja i ktoś dopisał kama, ale to nie ja;P

Posted

martka1982 napisał(a):
czyli kami_23 i kama, o której pisała gonia, to ta sama osoba.....?

Nie,Kama jest spoza dogo,to znajoma Goni:)
martka1982 napisał(a):
kreatynina Miętusa jest w normie, tzn ma 114 a norma jest do 150

Super,czyli stan nie jest jakiś bardzo poważny.Myslę,że do unormowania wyników starczy sama karma,obędzie sie bez leków.Oby:)

Posted

mam wyniki z dnia 24 lutego 2010r. Więc tak:
alt 28 - ok
ast 28 - ok
kreatynina - 114.8 - ok
ap 180 - za wysoki wynik - norma jest 20-150
białko całkowite - 57.7 - ok
mocznik - 15,1 - za wysoki wynik - norma jest 3.32 - 7.47
glukoza - 69 - ok
cholesterol - 5.04 - ok
krwinki czerwone - 5.32 - za niski wynik - norma jest 5.5-8
krwinki białe - 16.18 (górna granica)
hemoglobina - 7.51 (dolna granica)
hematokryt - 0.34 - za niski wynik - norma jest 0.37 - 0.55
krwinki płytkowe 720 - za wysoki wynik - norma jest 200-580

MCV - 65.45 - ok

Posted

Te niektóre zawyżone lub zaniżone normy to również z racji wieku. No młodzieniaszek to już Miętusek nie jest, ma prawo to i owo szwankować ;)
Ale mocznik mnie niepokoi. To niestety takie moje zboczenie.

Posted

za jakis czas krew zostanie znowu pobrana to zobaczymy czy jest poprawa po furosemidum.
co te wyniki oznaczaja dla Miętuska to nie wiem, bo się nie znam ale na pewno wy wiecie co oznacza zawyzony mocznik i ap

Posted

mocznik to albo coś z pęcherzem, albo nerkami. Tylko, że kreatynina jest ok, więc tragicznie chyba nie jest. Ap to aspat? - no to jest enzym wątrobowy, ale interpretacji badań się nie podejmuję, bo wetem nie jestem ;)

Posted

Miętucha :loveu: pokazuj się i proś pięknie cioteczki o kasiorkę. Tak nie wiele już brakuje :lol:
Taka kruszynka w domku powinna siedzieć na Renatkowych kolankach :lol::lol::lol:

Posted

Na dt już jest chyba uzbierane:)
Teraz trzeba prosić o jednorazowe deklaracje na karmę,zobaczymy tez przy powtórnym badaniu krwi czy chłopak musi brać jeszcze leki.Jeżeli musiałby brać tylko furosemid,to i na leki tez starczy z tego co mamy uzbierane

Posted

trzeba to jakoś podsumować - Renata napisala,że odpisując karmę 240 zl miesięcznie wystarczy ale teraz pytanie ile zł miesięcznie będzie wynosic karma specjalistyczna dla nerkowca? ile on takiej karmy miesięcznie zje? ktoś sie orientuje
ktos wie ile miesiecznie kosztowac bedzie leczenie go furosemidem? to wszystko trzeba zsumowac i wtedy bedziemy dopiero wiedziec ile miesieczny koszt mietusa bedzie wynosil