Jump to content
Dogomania

Bulowate Do Adopcji - Jeden Wątek Dla Wszystkich-aktualizacje str.1 post:1,2,5,8!!!

Recommended Posts

Posted

czyli dom bez psów tylko... gdzie te domki dla biedmych bulowatych znajdowac - ktoś kto lubi tą rasę i jest normalny to już jakiegoś w domu ma, a inni się ich boją:shake:

Greven napisał(a):
I nadal siedzi w tym fatalnym boksie, z dala od ludzkich spojrzeń. Mam wolny kojec (po biednym Czorcie). Gdybym miała ocieploną budę, wzięłabym go na tymczas. W schronisku i tak siedzi w betonowym boksie.

Czy ktoś ma w Szczecinie (i okolicach) budę do oddania, lub wypożyczenia?? Kojec byłby rozwiązanie tylko, jeżeli chłopak poluje na koty. Inaczej do domu, oczywiście. Ale muszę mieć zabezpieczenie w postaci budy i kojca.

greven a jakąś tanią budę dałoby się załatwic???

• Replies 7.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Tak mi się zdawało, że była sprzeczka, bo ucho ma poranione. Czyli kojec konieczny, żeby nie miał bezpośredniego kontaktu z moimi psami. Ale budy pewnie i tak nie uda się zorganizować.

Jeszcze tydzień, dwa i pies będzie zupełnie zmarnowany :shake:

Zobaczę zaraz w Castoramie. Gdzie jeszcze można kupić budę?

Posted

Budy w Castoramie są od 300 zł w górę, więc odpada, ale człowiek z innego forum zadeklarował wypożyczenie budy do wiosny. Jutro po nią jadę :multi: Jak nic się nie pochrzani, to zabiorę psa we wtorek, bo jutro już pewnie nie zdążę.

Posted

nowe psy w Pabianicach:

Jarkan - pies ok 5-6 lat , przyjety 18.01. z ulicy, pręgowany

pies ok 5 lat pięęęekny :loveu:
sprawa troche w toku, bo odebrany chyba włascielowi, własciciel w areszcie, ponoc pies mial byc wykorzystywany do napadów na ludzi... Ale psiak łagodny i fajny, wiec nie wiem...

i jeszcze taki pies ok 6 letni

Posted

Ja we wtorek będę wiedzieć, jak zachowuje się ten amstaff ze szczecińskiego schroniska. O ile jeszcze jest, bo w boksie dzisiaj go nie było - może po prostu nie wyszedł.

Posted

Kolejna bida:placz: :placz: :placz:

Dżana jeszcze nie dawno miała dom, Pana, którego kochała ponad wszystko, Który był dla niej najważniejszy na świecie, był całym jej życiem, wszystkim co miała. Niestety dla swojego Pana Dżana była tylko psem, zwierzęciem, którego w każdej chwili można się pozbyć jak nie potrzebnego przedmiotu. W zamian za swoją miłość i oddanie przez kilka lat Dżana dostała ból i cierpienie spowodowane tęsknotą za domem i Panem.
Właściciel przywiązał ją w czwartek wieczorem do płotu na działkach i odszedł. Nie zważając na to, że pies został w miejscu, w którym o tej porze nikt nie chodzi, na to, że jest ponad 10 stopni mrozu, dla niego liczyło się tylko to, że pozbył się problemu:angryy: . Na szczęście Dżana została znaleziona i trafiła do schroniska.

Dżana jest cudowną suczką, która strasznie kocha ludzi. Garnie się do każdego, ze wszystkimi chce się przywitać, do każdego przytulić i dać się pogłaskać. Jest bardzo energiczna i skora do zabawy. W stosunku do innych psów nie wykazuje agresji.
Dżana strasznie cierpi w schronisku, gdy wyszła dzisiaj na spacer, od razu zaczęła ciągnąć w stronę furtki i przeraźliwie wyć i piszczeć. Patrzyła na nas błagalnym wzrokiem mówiąc „zabierzcie mnie stąd ja chcę do Pana”.

Dżana nie jest już młoda ma ok. 7– 8 lat, ale jest w świetnej formie. Widać po niej, że mieszkała w domu, nie załatwia się w boksie, jest zadbana, ma lśniącą sierść i jest ciut za gruba.
Obecnie przebywa na kwarantannie do 22 lutego. Do adopcji zostanie oddana dopiero po sterylizacji.

A oto piękna, kochana Dżana

Kontakt do mnie
Tel 693633211 i mail [email protected]

I do schroniska
Tel (0-89) 5268215 lub (0-89) 5348888

Wątek Dżanki na dogo http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=44417

Posted

Cytuję ogłoszenie:

Nebra ma już rok i 3 miesiące. Jest brązowa w czarne pręgi.Bardzo ułożony i grzeczny pies.Nie mogę jej zatrzymać jeśli nikt jej nie zechce będę musiała oddać ją do schroniska. A to nie jest dobre rozwiązanie bo będzie się tam męczyła.:( Bardzo proszę o pomoc. Mieszkam koło Olsztyna szukam dla suni osoby która pokocha ją tak jak ja.proszę pisać o to moj mail i gg : [email protected] ,gg 8876563 .Zdjęcia inne mogę przesyłać na maile.

Posted

do oddania jest czarna suczka, kopiowane uszy, 1,5 roku -sliczna. problem pojawil sie gdy do domu zawitalo dziecko suka uwaza ze to jej szczenie i probuje jest zabrac do siebei a wiadomo ze moze zrobic dziecku krzywde...nie komentuje nie oceniam, poproszono mnie o pomocw znalezieniu domu. suka nie traktuje tak juz dzieci w wieku 1 roczku ale male neistety tak... zdjecia jak worce do domu kontakt ze mna najlepiej...

Posted

Nadal mam chętną osobę na psiaka, szczeniaka bulowatego - 3-4 m-ce, w okolicach Śląska. Pieska lub ewentualnie sunia.
Bardzo spodobała sie Zołza, ale wyczytałam, że Zołza może być adoptowana tylko w Warszawie, stąd nadal poszukuje. Prowadzi te sprawy dziewczyna która adoptowała Tigerka, mysle, że wie o co chodzi i pilotuje na poważn ie.
Domek na pewno byłby do sprawdzenia - czy mamy takie psiaki.

Posted

basiagk napisał(a):
Kurcze dlaczego zawsze musi byc szczeniak???:angryy:

Bo ktoś może nie dac sobie rady z psem po przejściach... to nawet i lepiej dla takiego psa dorosłego.

Posted

Co do tego że każdy chce szczeniaka to niby też mnie w normalnym wypadku wkurza, ale w wypadku bulowatych to nie ukrywam że jestem w stanie zrozumieć - to są psy które też wolałabym wychować od szczeniaka - psy po przejściach- rozuemiem że ludzię moga się obawiać. Choć cieszę się że nie wszyscy i że znajdują się domki odpowiedzialne które zako****ą się w dorosłych bulikach.

Posted

przperaszam za ot ale czy te gwiazdki -cenzura to atuomatycznie czy wy wstawiacie bo szczerze mowiac dziwnie wyglada wyraz zako****e z gwiazdkami :lol:
ja mam 3 letniego teraz na stanie bulla i choc wyjezdza w niedziele do domku stalego to ja bym inne nie chciala...ja go uwielbiam i zaden szczeniak nie usmiecha sie ladniej niz on :cool3: a do tego nie zalal mi pokoju ani lozeczka :cool3:

[quote name='supergoga']Nadal mam chętną osobę na psiaka, szczeniaka bulowatego - 3-4 m-ce, w okolicach Śląska. Pieska lub ewentualnie sunia.
Bardzo spodobała sie Zołza, ale wyczytałam, że Zołza może być adoptowana tylko w Warszawie, stąd nadal poszukuje. Prowadzi te sprawy dziewczyna która adoptowała Tigerka, mysle, że wie o co chodzi i pilotuje na poważn ie.
Domek na pewno byłby do sprawdzenia - czy mamy takie psiaki.

supergoga a ten: http://www.forum.**********/showthread.php?t=6669

Posted

Wyślę tego psiaka - najważniejsze, żeby wziął go ktoś, kto zabierze się za leczenie łapek psinki. Nie wiem, czy nie zakończy się to operacyjnie, mieliśmy podobny przypadek - teraz psiak chodzi, ale triochę trwało.
Co do wykropkowania - niesttey to nie moja robota, to cenzura :evil_lol: .

Posted

:lol: boska cenzrua...
a z tego co sie orientuje to ciezko nie jest wyleczyc tylko dosc pracochlonne to zajecie...ale moge sie mylic bo nadmiar wiedzy miesza mi sie ostatnio:p

Posted

supergoga - Laluna z Wrocławia miała jakies podpowiedzi co do leczenia tego malutkiego białego ascika (który miał tak samo te łapki) - tyle tylko,ze mały tego nie dożył...mozna jej spytac

Posted

[quote name='mrowa23']do oddania jest czarna suczka, kopiowane uszy, 1,5 roku -sliczna. problem pojawil sie gdy do domu zawitalo dziecko suka uwaza ze to jej szczenie i probuje jest zabrac do siebei a wiadomo ze moze zrobic dziecku krzywde...nie komentuje nie oceniam, poproszono mnie o pomocw znalezieniu domu. suka nie traktuje tak juz dzieci w wieku 1 roczku ale male neistety tak... zdjecia jak worce do domu kontakt ze mna najlepiej...

Założyłam suni wątek na zielonym forum:
http://amstaff.civ.pl/forum/posting.php

i na niebieskim:
http://www.amstaff-pitbull.cyberdusk.pl/viewtopic.php?t=9403

Posted

mrowa23 napisał(a):
do oddania jest czarna suczka, kopiowane uszy, 1,5 roku -sliczna. problem pojawil sie gdy do domu zawitalo dziecko suka uwaza ze to jej szczenie i probuje jest zabrac do siebei a wiadomo ze moze zrobic dziecku krzywde...nie komentuje nie oceniam, poproszono mnie o pomocw znalezieniu domu. suka nie traktuje tak juz dzieci w wieku 1 roczku ale male neistety tak... zdjecia jak worce do domu kontakt ze mna najlepiej...

A gdzie jest ta sunia?

Posted

Czarna piękność...

Ja być może niedługo będę szukać domu dla bulteriera... bo dziecko ma się urodzić... :shake: A jak dziecko się rodzi, to bulterier musi opuścić dom, bach!