Jump to content
Dogomania

Bulowate Do Adopcji - Jeden Wątek Dla Wszystkich-aktualizacje str.1 post:1,2,5,8!!!

Recommended Posts

Posted

sunia jest w tczewie kolo Gdańska jezeli wszystko dobrze pojdzie to sunia bedzie miala domek w Rzeszowie:) do innych psow jest lagodna- uwielbia duze psy- latwiej sie jej z nimi bawic, to leruje wszystkie chyba ze cos tam sie nie zgodzi zaraz na poczatku.
jedyne co to nienawidzi kotow i nie moze byc z malenkimi dziecmi.

• Replies 7.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

invictus hilaritas napisał(a):
greven a ten bulek to w jakim jest wieku ? jak bedzie do odsania to daj miz nac

Podobno koło roku, biały, wychowany z dziećmi. Tyle na razie wiem. Wciąż mam nadzieję, że właściciele zdecydują się go zostawić u siebie...

Posted

No to wstawiam kolejne nieszczęscie cirpiące w schronisku:

Dena to młoda sunia (ok 2-3 lata). Przełagodna i przyjacielska do ludzi. W wyniku dość zagmatwanej historii w którą nie warto sie zagłebiac Dena z ciepłego domku trafiła do zimnej, schroniskowej budy i cierpi tam teraz nie bardzo rozumiejąc dlaczego los ją tak potraktował.
Jest bardzo przymilna na spacerkach na które zabieramy ją kiedy tylko jesteśmy w Starogardzie(niestety dość rzadko).
Na psy na spacerze szczekające zza płotów nie reaguje, co do konfrontacji bezpośredniej niestety nie wiemy. Z kotami raczej nie znajdzie wspólnego języka :razz:
Nie niszczy w domu a zostawiona sama jest grzeczna i spokojna ;-)
Z dnia na dzień jest z nią coraz gorzej. Ostatnio nawet już niechętnie wychodzi z budy i wylizuje sobie łapki ze stresu.
Kto da szansę małej amsta??? :razz:
Ona czeka...

Sunia jest w schronisku w Starogardzie Gdanskim.

Posted

Zainteresowanie tą sunią jest ;)
A co do Mamby - jest 2 chętny do adopcji. Pan weterynarz z Wawy - muszę sprawdzić jego Klinikę i zrobić wywiad środowiskowy :evil_lol: Ale jak wet by zaadoptował Mambę to by już był Happy End.
Notabene Pan o Mambie wie z TV TVP3... Więc to, że się nie wyrobiłyśmy po Zołze z Beatą i dlatego tylko Mamba została gwiazdą może było jej pisane....

Posted

Za dużo wypiłam Basiulku :diabloti: :oops:

Hodowla - ciekawe jaka. Robimy bazę hodowli, które przejmują się swoimi pieskami i tych co mają je w nosie... Dlatego bardzo nam się przyda stanowisko hodowcy i nazwa rodziców.

Posted

Kopiuję wypowiedzi wolontariuszki:

Bulli, Bullinka (73/07) Jest białą bullterierką, która trafiła do gdyńskiego "Ciapkowa" 30 stycznia. Bulli wybiera sobie właściciela, któremu zaufa bezgranicznie, wówczas staje się potulna jak baranek. Jednak w stosunku do wielu osób reaguje agresywni. Zna podstawowe komendy, sunia nie nadaje się do domu gdzie są dzieci, szuka odpowiedzialnego właściciela, który wie jak sobie z nią poradzić. W boksie przebywa z psiakiem przez którego została zdominowana. Bulli ma komplet szczepień i czeka na swojego nowego pana
Bullinka została przywieziona przez pogotowie weterynaryjne z kolczatką i smyczą, przez dwa dni nie można jej było tego ściągnąć, gdyż strasznie się bała i warczała. Po spacerze okazało sie że zna nawet podstawowe komendy i wogole okolice. Trafiła do nas bardzo zadbana co wskazuje na to, że miała własciciela. Bulli ma ok. 3 lat i nie ma tatuażu. Sunia nie jets wysterylizowana ale jeżeli byliby chętni na nią to nie ma problemu ze sterylizacja u nas w schronisku.

Posted

Jestem wolontariuszka z Gdyni i pisałam o Bullince.. Niestety nikomu na niej nie zalezy, nikt nigdzie nie zglosil ze je szuka, nikt nie zadzownil, nie przyszedl... Chyba nikt za nia nie teskni. Suczka jest naprawde sliczna ale i charakterna, dlatego mam nadzieje ze uda nam sie znalesc dla niej dobry i odpowiedzialny domek. Dzwonila juz do mnie zainteresowana jej adopcja Wiola, nie chce zapeszac ale mam nadzieje ze sie uda, bo bardzo fajna z niej kobitka ;) tym bardziej ze Wiola miala już bullterierke... A nasza Bulli tak strasznie potrzebuje miłości i swojego człowieka do kochania :) Ma tak niewielkie szanse gdyż dużo osób się jej boi...

Posted

Dzisiaj dostałam wiadomość,ale muszę jeszcze dowiedzieć się więcej - to co wiem - kolejny wyjazd i kolejny zbędny pies - na dodatek 8 letni:

Czy ktoś może kojarzy tego psa??? Jest już na forach????

Posted

Ja juz go na którymś forum widziałam tylko nie pamiętam gdzie.....:shake:

już wiem-widziałam go na PRZYGARNĘ PSA. Założyłam wątki na niebieskim i zielonym forum. Mogę też poogłaszać w necie.

andzia- na niebieskim forum jest jedna osoba zainteresowana psiakiem. Chce się dowiedzieć więcej o charakterze psiaka, czy ty mogłabyś jej odpowiedzieć????

Posted

na poprawe humoru...czakus zostalwycalowany i wysciskany za wsze czasy...rodzina "ryncami i nogami" bronic go bedzie przed zabraniem...po prostu prosiaczek ma domek z marzen :cool3: jak znajde kabelek to wstawie fotke, ale ze mialam ciezki dzien to pozwolcie ze jutro to zrobie, a domek juz dawal znac ze czakus najadl sie napil sie i poszedl spac, a na dzien odbry postanowil wprowadzic swoj zapach do miszkanka ocierajac sie o wszystkie rzeczy jakie napotkal bo to przeciez jego dom i musialto zaznaczyc:cool3:

Posted

ze swarzedza 4 letni taki prosiaczek :evil_lol: w watku swarzedzkim jest...jak tylko znajde ten kabelek to jego fotke wstawie, ma za soba dwie nieudane adopcje to jego trzecia szansa ale jak mowia do 3 razy sztuka i udalo sie, a domek przygotowany na ewentualne nawroty choroby skory i nawet o oddaniu czakusia nie chca slyszec- czako zagoscil w ich domu po stracie suni amstaffki tez ze schronu , adoptowali ja jak miala 6 lat...

Posted

mam nowe fotki pieknego pita z Pabianic...
Chłopak jest juz wykastrowany.
Jest cudnowny, łagodny, przyjacielski, lizał mnie po rękach, i dodatkowo piękny.
Mnie wygląda na pitbulla...

i jeszcze jedna fotka tego

o taka:

Bedzie kastrowany w tym tygodniu.
łagodny i miziasty równiez...
Właściciel w więzieniu, pies odebrany, przeszedł na "własnosc" miasta...

Oba psy ok 5 letnie.
Chyba wystawie je na allegro, ale juz sie boje tych durnych telefonów i maili... No ale cóz... nie ma innego wyjscia...