mrowa23 Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 sunia jest w tczewie kolo Gdańska jezeli wszystko dobrze pojdzie to sunia bedzie miala domek w Rzeszowie:) do innych psow jest lagodna- uwielbia duze psy- latwiej sie jej z nimi bawic, to leruje wszystkie chyba ze cos tam sie nie zgodzi zaraz na poczatku. jedyne co to nienawidzi kotow i nie moze byc z malenkimi dziecmi. Quote
andzia69 Posted February 14, 2007 Author Posted February 14, 2007 w Ligocie było/jest cos takiego wygladające na bulinka: Quote
mrowa23 Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 a to nie bardziej dobek? widzialam go chyba to byl ten...nie wiem dlaczego wszystkie psiaki sa na kolczatkach tam...:cool1: Quote
invictus hilaritas Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 bardziej dobek ;) greven a ten bulek to w jakim jest wieku ? jak bedzie do odsania to daj miz nac ;) Quote
Greven Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 invictus hilaritas napisał(a):greven a ten bulek to w jakim jest wieku ? jak bedzie do odsania to daj miz nac Podobno koło roku, biały, wychowany z dziećmi. Tyle na razie wiem. Wciąż mam nadzieję, że właściciele zdecydują się go zostawić u siebie... Quote
andzia69 Posted February 16, 2007 Author Posted February 16, 2007 No to wstawiam kolejne nieszczęscie cirpiące w schronisku: Dena to młoda sunia (ok 2-3 lata). Przełagodna i przyjacielska do ludzi. W wyniku dość zagmatwanej historii w którą nie warto sie zagłebiac Dena z ciepłego domku trafiła do zimnej, schroniskowej budy i cierpi tam teraz nie bardzo rozumiejąc dlaczego los ją tak potraktował. Jest bardzo przymilna na spacerkach na które zabieramy ją kiedy tylko jesteśmy w Starogardzie(niestety dość rzadko). Na psy na spacerze szczekające zza płotów nie reaguje, co do konfrontacji bezpośredniej niestety nie wiemy. Z kotami raczej nie znajdzie wspólnego języka :razz: Nie niszczy w domu a zostawiona sama jest grzeczna i spokojna ;-) Z dnia na dzień jest z nią coraz gorzej. Ostatnio nawet już niechętnie wychodzi z budy i wylizuje sobie łapki ze stresu. Kto da szansę małej amsta??? :razz: Ona czeka... Sunia jest w schronisku w Starogardzie Gdanskim. Quote
invictus hilaritas Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 ciotki sunia ok 2-3 letnia do adopcji : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=45477 Quote
majafaja Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 a czy ktos widzial ta sunie ???? :(:( http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=45131 Quote
basiagk Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 Sunia jest na niebieskim forum. Niestety bez większego zainteresowania:shake: Quote
doddy Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 Zainteresowanie tą sunią jest ;) A co do Mamby - jest 2 chętny do adopcji. Pan weterynarz z Wawy - muszę sprawdzić jego Klinikę i zrobić wywiad środowiskowy :evil_lol: Ale jak wet by zaadoptował Mambę to by już był Happy End. Notabene Pan o Mambie wie z TV TVP3... Więc to, że się nie wyrobiłyśmy po Zołze z Beatą i dlatego tylko Mamba została gwiazdą może było jej pisane.... Quote
Pokahontas Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 w chorzowskim schronisku jest pies 2,5 letni (wspomnę... z rodowodem) oddany ze względu na charakter, oczywiście pan nie potrafi dać sobie radę z dominantem:roll: Quote
doddy Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 A z jakiej hodowli ten delikwent? Może hodowca się nim zajmie? Beatko, dopóki nic nie jest dograne w 100% nie piszę nic ;) Quote
Pokahontas Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 doddy napisał(a):A z jakiej hodowli ten delikwent? Może hodowca się nim zajmie? dowiem sie w przyszłym tygodniu ale hodowcy raczej unikają tego typu sytuacji Quote
doddy Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 Za dużo wypiłam Basiulku :diabloti: :oops: Hodowla - ciekawe jaka. Robimy bazę hodowli, które przejmują się swoimi pieskami i tych co mają je w nosie... Dlatego bardzo nam się przyda stanowisko hodowcy i nazwa rodziców. Quote
doddy Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 Kopiuję wypowiedzi wolontariuszki: Bulli, Bullinka (73/07) Jest białą bullterierką, która trafiła do gdyńskiego "Ciapkowa" 30 stycznia. Bulli wybiera sobie właściciela, któremu zaufa bezgranicznie, wówczas staje się potulna jak baranek. Jednak w stosunku do wielu osób reaguje agresywni. Zna podstawowe komendy, sunia nie nadaje się do domu gdzie są dzieci, szuka odpowiedzialnego właściciela, który wie jak sobie z nią poradzić. W boksie przebywa z psiakiem przez którego została zdominowana. Bulli ma komplet szczepień i czeka na swojego nowego pana Bullinka została przywieziona przez pogotowie weterynaryjne z kolczatką i smyczą, przez dwa dni nie można jej było tego ściągnąć, gdyż strasznie się bała i warczała. Po spacerze okazało sie że zna nawet podstawowe komendy i wogole okolice. Trafiła do nas bardzo zadbana co wskazuje na to, że miała własciciela. Bulli ma ok. 3 lat i nie ma tatuażu. Sunia nie jets wysterylizowana ale jeżeli byliby chętni na nią to nie ma problemu ze sterylizacja u nas w schronisku. Quote
majafaja Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 JESLI ZE SMYCZA to na pewno ma wlasciciela i uciekla, trzeba koniecznie wlasciciela odnalezc!! pieeeekna jest!! kocham bullki :) Quote
natalia_aa Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 Jestem wolontariuszka z Gdyni i pisałam o Bullince.. Niestety nikomu na niej nie zalezy, nikt nigdzie nie zglosil ze je szuka, nikt nie zadzownil, nie przyszedl... Chyba nikt za nia nie teskni. Suczka jest naprawde sliczna ale i charakterna, dlatego mam nadzieje ze uda nam sie znalesc dla niej dobry i odpowiedzialny domek. Dzwonila juz do mnie zainteresowana jej adopcja Wiola, nie chce zapeszac ale mam nadzieje ze sie uda, bo bardzo fajna z niej kobitka ;) tym bardziej ze Wiola miala już bullterierke... A nasza Bulli tak strasznie potrzebuje miłości i swojego człowieka do kochania :) Ma tak niewielkie szanse gdyż dużo osób się jej boi... Quote
Gosia>>> Posted February 18, 2007 Posted February 18, 2007 mrówa23 na niebieskim forum dostałam pw od osoby zainteresowanej sunią-tą, która nie może przebywać z dziećmi. Kazałam się zgłosić do Ciebie:lol: Quote
andzia69 Posted February 18, 2007 Author Posted February 18, 2007 Dzisiaj dostałam wiadomość,ale muszę jeszcze dowiedzieć się więcej - to co wiem - kolejny wyjazd i kolejny zbędny pies - na dodatek 8 letni: Czy ktoś może kojarzy tego psa??? Jest już na forach???? Quote
Gosia>>> Posted February 18, 2007 Posted February 18, 2007 Ja juz go na którymś forum widziałam tylko nie pamiętam gdzie.....:shake: już wiem-widziałam go na PRZYGARNĘ PSA. Założyłam wątki na niebieskim i zielonym forum. Mogę też poogłaszać w necie. andzia- na niebieskim forum jest jedna osoba zainteresowana psiakiem. Chce się dowiedzieć więcej o charakterze psiaka, czy ty mogłabyś jej odpowiedzieć???? Quote
kasiaprodex Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 na wątku Suwalskim sa chetne dwie osoby na bulki. jedna jest z Rzeszowa a druga nie wiem.Możęcie przejąc te kontakty. Post 394 i 395 a oto wątek http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=3491631#post3491631 Quote
mrowa23 Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 na poprawe humoru...czakus zostalwycalowany i wysciskany za wsze czasy...rodzina "ryncami i nogami" bronic go bedzie przed zabraniem...po prostu prosiaczek ma domek z marzen :cool3: jak znajde kabelek to wstawie fotke, ale ze mialam ciezki dzien to pozwolcie ze jutro to zrobie, a domek juz dawal znac ze czakus najadl sie napil sie i poszedl spac, a na dzien odbry postanowil wprowadzic swoj zapach do miszkanka ocierajac sie o wszystkie rzeczy jakie napotkal bo to przeciez jego dom i musialto zaznaczyc:cool3: Quote
mrowa23 Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 ze swarzedza 4 letni taki prosiaczek :evil_lol: w watku swarzedzkim jest...jak tylko znajde ten kabelek to jego fotke wstawie, ma za soba dwie nieudane adopcje to jego trzecia szansa ale jak mowia do 3 razy sztuka i udalo sie, a domek przygotowany na ewentualne nawroty choroby skory i nawet o oddaniu czakusia nie chca slyszec- czako zagoscil w ich domu po stracie suni amstaffki tez ze schronu , adoptowali ja jak miala 6 lat... Quote
modliszka84 Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 mam nowe fotki pieknego pita z Pabianic... Chłopak jest juz wykastrowany. Jest cudnowny, łagodny, przyjacielski, lizał mnie po rękach, i dodatkowo piękny. Mnie wygląda na pitbulla... i jeszcze jedna fotka tego o taka: Bedzie kastrowany w tym tygodniu. łagodny i miziasty równiez... Właściciel w więzieniu, pies odebrany, przeszedł na "własnosc" miasta... Oba psy ok 5 letnie. Chyba wystawie je na allegro, ale juz sie boje tych durnych telefonów i maili... No ale cóz... nie ma innego wyjscia... Quote
zasadzkas Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 modliszka84 napisał(a): Właściciel w więzieniu, pies odebrany, przeszedł na "własnosc" miasta... Czemu nie może się tak dziać na Paluchu :cool1: Quote
Recommended Posts