andzia69 Posted February 6, 2007 Author Posted February 6, 2007 [quote name='mrowa23']wlasnie odezwal sie do mnie pan zywo zainterere jakims slodziakiem, ma uratowanego boksia -m mieszanca i chcialby podarowac dom jakiejs biedzie (pies nie suka) ze schroniska.... przedstawilam psiaki i wiecie co wpadlam na idealny pomysl.... nawet moge sie tym zajac...a mianowicie czy myslicie ze warto byloby zrobic baze psow do adopcji? bo ja np sie gubie ktora bida jeszcze jest do adopcji a ktora juz nie... wiec wpadlam na pomysl... zeby byla jedna osoba do ktorej beda ludzie slac maila ze " jest pies X do adopcji" - krotki opis i zdjecie i jezeli pies zostanie zaadoptowany to napisza ze nieaktualne. wiem prawie to sfera marzen ale... co myslicie? bo mi taka lista by bardzo ulatwila zycie;) mrowa - doddy założyła wątek tylko do pokazywania bulków i aktualizacji - ale tam jakos mało ich i można tam powklejac aktualne - tylko jest 1 problem - zawsze jak prosiłam,zeby mi zgłaszali jakie psy poszły do domów a jakie czekają to mało kto mi to mówił i dopóki sama nie znalazłam na dogo takiej informacji to często nie miałam jak aktualizować wątku - a chciałam to robić na pierwszej stronie... ja juz sama nie wiem jak lepiej to robic Do mnie wczoraj napisala osoba z Poznania pytając o Togusia - zobaczymy,czy sie jeszcze odezwie mrowa - to szukaj, aktualizuj i wklejaj np. na wątek doddy - zdjęcia i krótkie info Popatrzcie na art. o Ligocie: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=42977 Quote
mrowa23 Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 z racji teog ze mam zakaz poki co pojawiania sie w pracy ze wzgledu na zdrowie to prosze wszystkich zeby przesylali mi na maila psiaki ja sama bede szukala ich po watku i mozecie sie spodziewac trucia tgitary " cyz dany pies jeszcze jest czy go juz nie ma" jak juz w miare sensownie to uporzadkuje to dam znac... moj mail : [email protected] tutaj prosze wysylac psiaki a ja od dzisiejszego wieczoru (po wydurnieniu sie na egzaminie) zaczne z tym walczyc tzn z tym watkiem :] ) Quote
Kostek Posted February 6, 2007 Posted February 6, 2007 dzisiaj dostalismy telefon ze przy "skrzyzowaniu" iwickiej i gagarina(warszawa) blaka sie pies amstaffo-dogowy niestety prawdopodobnie trafi na paluch ma obroze,blaka sie od kilku dni... Quote
Gosia>>> Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Cioteczki potrzebna Wasza pomoc!!! Szykuje się spora adopcja. Osoba posiadająca hodowlę psów rasowych (to jest pewne, bo sprawdzałam) zadeklarowała się, że przygarnie 5 psich bid. Osoba wydaje mi się odpowiedzialna i doświadczona. Tak więc do nowego domu trafiłaby TELMA I LUISE, smutnooki KANO oraz dwa psie "diabełki" z naszego koszalińskiego schronu czyli BASTER i piękna pit Bullka WILMA. Ja tej Pani ufam- na tyle na ile można obdarzyć zaufaniem osobą, której nigdy się nie widziało, a wszystkie wnioski i wrażenia odnosci się jedynie po wymienionych mailach i rozmowach. Mimo to domek koniecznie trzeba sprawdzić. I tutaj wielki apel. Ja mieszkam nad morzem i nie mam możliwości tego zrobić. Cioteczki!!! Czy któraś z Was, która mieszka w pobliżu nowego domku psiaków mogłaby to zrobić? Dom ten znajduje się w województwie lubuskim. Owa Pani bez problemu godzi się na wizytę, a nawet sama to zaproponowała. Muszę jeszcze napisać, że osoba ta jest w trakcie budowy nowego domu-tego, w którym mieszkałyby psiaki. zakończenie budowy jest planowane na koniec kwietnia i to wtedy najsensowniej byłoby tak pojechać, bo będzie już można zobaczyć gdzie będą mieszkały psiaki i jakie będą warunki. KTÓRA CIOTECZKA POMOŻE????:oops: Quote
andzia69 Posted February 8, 2007 Author Posted February 8, 2007 a tak wygląda Togo vel Zgredek: Quote
andzia69 Posted February 8, 2007 Author Posted February 8, 2007 o nie:placz::placz::placz: masz jej zdjecia???? widziałam cos pręgowanego na któryms ze zdjęć ale myslałam,ze to ta sunia, która juz została wyciagnięta... Quote
doddy Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Nie mam zdjęć. Wstępnie wiem, że sunia jest czarna i młodziutka bo pdobno ma 8 miesięcy. Znaleźli ją jak upewniali się, czy nie może Logo. Quote
andzia69 Posted February 8, 2007 Author Posted February 8, 2007 i co teraz??? wiesz cos więcej? w jakim stanie? na zielonym ktos oferował tymczasówkę - ma dzieci i chyba psa..ale nie jestem pewna Quote
doddy Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Nic nie wiemy póki nie ma zdjęć. Wiadomo jest jedno na 100% - to, że trzeba ją zabrać ;) Pamietam o tej tymczasówce. Tam jest sunia 9 miesięczna. Najbardziej przeraza mnie to dziecko, bo jeśli sunia ma nużeńca to łatwo dziecko może zarazić... Quote
invictus hilaritas Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 gosia w woj lubuskim a gdzie dokladnie ?? i Quote
Gosia>>> Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 invictus hilaritas napisał(a):gosia w woj lubuskim a gdzie dokladnie ?? i Niedaleko Krosna Odrzańskiego Quote
doddy Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Zołzulka siedzi w domku tymczasowym i szuka domu. W sobote jedziemy do TV się pokazać. Quote
Greven Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Gosia>>>;3206116 napisał(a): Czy któraś z Was, która mieszka w pobliżu nowego domku psiaków mogłaby to zrobić? Dom ten znajduje się w województwie lubuskim. A gdzie konkretnie? Ja czasem jeżdżę w tamte okolice. Quote
Greven Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Z Morynia do Krosna Odrzańskiego mam ponad 100 km. Jeżeli nie znajdzie się nikt w pobliżu, to daj znać, postaram się mimo wszystko podjechać. Quote
basiagk Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 doddy napisał(a):Zołzulka siedzi w domku tymczasowym i szuka domu. W sobote jedziemy do TV się pokazać. Nikt nie dzwonił? Ja przez pomyłkę dałam mój numer gg (który już usunęłam) i zgłosiło się chyba 4 osoby. Quote
doddy Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Dzwoniły jakieś osoby ale nikt sensowny ;) Przynajmniej jak na razie. Quote
Gosia>>> Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Greven napisał(a):Z Morynia do Krosna Odrzańskiego mam ponad 100 km. Jeżeli nie znajdzie się nikt w pobliżu, to daj znać, postaram się mimo wszystko podjechać. To by było super. Wysłałam privy do osób z mapy dogo ale nie dostałam odpowiedzi:shake: No i zawsze lepiej, żeby to był ktoś kto ma pojęcie o bullowatych. Jest jeszcze czas. Odezwę się. Quote
Greven Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Ok, daj znać. Najlepiej z wyprzedzeniem, to może uda mi się to połączyć z jakimś innym wyjazdem. Quote
Ghia Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 W schronisku w Dłuzynie Górnej k.Zgorzelca od 3 misiecy jest ta amstaffka. Sunia jest wysterylizowana, niska i chuda, na głowie ma sporo blizn po ugryzieniach. W boksie przebywa z innymi sukami, nie jest agresywna. Quote
Greven Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Amstaff ze Szczecina marnieje. Byłam tydzień temu. Byłam dzisiaj. Inny pies. Osowiały. Podszedł do krat po zawahaniu. Merdał, ale bez przekonania. Spojrzenie mu gaśnie... Quote
doddy Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Dowiadywałam się odnośnie tego amstaffa ze Szczecina... Niestety on ma już kilka piesków na sumieniu ze schroniska... Quote
Greven Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 I nadal siedzi w tym fatalnym boksie, z dala od ludzkich spojrzeń. Mam wolny kojec (po biednym Czorcie). Gdybym miała ocieploną budę, wzięłabym go na tymczas. W schronisku i tak siedzi w betonowym boksie. Czy ktoś ma w Szczecinie (i okolicach) budę do oddania, lub wypożyczenia?? Kojec byłby rozwiązanie tylko, jeżeli chłopak poluje na koty. Inaczej do domu, oczywiście. Ale muszę mieć zabezpieczenie w postaci budy i kojca. Quote
Recommended Posts