Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Patia, bardzo. Ale ja siąde i napisze tekścik o nich. Prześłę ci jutro na maila.
A ty jak możesz prześlij zdjecia Malutków i szczeniorków na Luizy skrzynkę i reszty naszych co je fotowałaś; pooglądam se w kupie.

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Patia, wielka prośba o Allegro, tekst zamieszczam poniżej, daj swoje piękne zdjecia. Pozdrawiam i z góry dziękuję.

SŁONECZNA JESIEŃ ŻYCIA

PAJUT I SABA. Z niezmąconym spokojem, łagodnością, zrozumieniem patrzą na życie. Dwa starsze malamuty. Piękne, dostojne, z pozoru obojętne; potrafią z całego serca pokochać człowieka. Ich ostatnie lata są w naszych rękach. Zdrowe, zadowolone, pełne wiary w przyszłość czekają na swój dom. Taki prawdziwy dom, gdzie nie będą bite, gdzie będą karmione, gdzie nie trzeba będzie kulić się i mrużyć oczu w oczekiwaniu na cios. Kto da im szansę, kto je pozna, kto zrozumie - ten je pokocha, bo ... nie da się inaczej.
Dwa stare malamuty: SABA I PAJUT.
Zadzwoń, bądź telefonem NADZIEI - 601 07 02 67.
Kraków i okolice.

Posted

Dzwoniła Erka, ale miała się dowiedzieć czy można go wyjąć, czy też musi odbyć kwarantannę, czy też ci właściciele chcą czy nie chcą; miała dzwonić wczoraj wieczorem i dać znać.

Posted

Opowieść z cyklu grozy.
Jak Pajuty uniknęły kata dla zwierzat.

Jakis czas temu, w pełni wakacji, jak nasze Malutki były na Allegro, zadzwoniła Pani, iż jej przyjaciel ,ma stadninę koni i bardzo kocha malamuty i chce adoptować nasze. Ona już przyjedzie następnego dnia i weźmie psy. Oczywiście wyjasniliśmy Pani, że MY tam musimy pojechać, zobaczyć, skontaktować się z najbliższym wetem, ustalić wszystko no i przede wszystkim właściciel musi sam się skontaktować, abyśmy mogłi porozmawiać o rasie, tych konkretnych psach, wymaganiach, jedzeniu. Pani się odezwala raz jeszcze, że będzie w Krakowie "jutro" i może psy zabrać, więc my znowu apiać to samo, że właścicel, że my musimy jechać itd.
No i cóż się okazało??? Ową Panią chętną na malutki była przyjaciólka S.D., czyli sławnego zadręczyciela koni (ostatnio w Końskich) i innych zwierząt. Kto czyta ten wątek, prosze o uważanie przy wydawaniu psów w Krakowie i okolicach; oni są już w tej chwili w Krakowie, a w zasadzie pod Krakowem i zaczynają zbierać, m.in. psy.

Posted

Z tego co słyszałam, dziewczyny wiedzą gdzie mieszka, chyba, że znowu zmienił siedzibę. A co do zjadania to nigdy nie wiadomo, konie głodził i je żarł, to cholera wie, czy psów też by nie zjadł, przecież to psychopata.

Posted

Ona, ta jego flama robi tzw. dobre wrażenie "na oko", więc na adopcje poważnie trzeba uważać. On lubi mieć duuuuuuuużo zwierzatek, w tym psów. Wiemy gdzie chce się zadomowić i jest to zastraszająco blisko Krakowa. Psów, które lubi podobno nie zjada, nie wiem czy Pajuty by polubił...

Posted

Trzeba uważać !! no ale my zawsze jeździmy z psem. Obawiam się natomiast, żeby ze schroniska nie zaczeli brać tam psów :shake:

• 2 weeks later...
Posted

Podnoszę malamutki. Nasz kielecki został powtórnie adoptowany zaraz po powrocie do schronu, co jest bardzo dziwne, bo wczesniej siedział tam długo i nikt sie nim nie interesował. Dwudniowy właściciel podobno sie go zrzekł. Na moje pytanie czy nowy będzie mu leczył rozwalone oko, kierowniczka schronu powiedziała :tak i ucięła dyskusję.

A co do tego psychopaty , to mogę podać namiary osoby spod Krakowa, która ma dużo info na ten temat. Na pw.

Posted

Erko, ja, jesli to oczywiscie mozliwe, chcialabym sie jedynie dowiedziec w jakich dokladnie okolicach ten... teraz siedzi. Boje sie po prostu zeby ktos mu jakichs koni nie sprzedal...
Wiec ,jesli mozesz, to o sama nazwe miejscowosci bym poprosila.