Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

przyjaciel koni, jak piszesz kolejnego posta zeby podniesc to bardzo cie prosze, wykasuj prosze poprzednie bo watek staje sie zupelnie nieczytelny, trudno znalezc jakiekolwiek konkrety
reszta podnoszaca tez moze to uczynic :)

Posted

Kostku, w zasadzie malamuty nie sa zadłużone. Luiza i ja płacimy regularnie co miesiąc za hotel. Każdego 10 danego miesiąca. Ostatnia "rata" również została zapłacona. To sa nasze prywatne składki i tak pewnie pozostanie, dopóki kwestiai ich adopcji lub adaptacji do domowych warunków się nie wyjaśni.

Posted

mar.gajko napisał(a):
Można wyłączyć. To i tak niczego nie zmieni.

nastapił jakiś impas :-( :-( :-( holerka.... mnie też czasami pesymizm ogarnia....

Posted

Sama nie wiem co o nich pisać, czego już nie pisałam. Są tak wspaniałe, tak kochane, tak cudowne.
Myślę sobie, że przy kolejnych wcieleniach, jak pies nie chciał być kotem to został malamutkiem. On esa powaljaće swoim charakterem swoja mądrością.

Sa oboje okropnymi łakomczuchami i trzeba uważac czy na spacerach nic nie pożerają; więc te małe cholery, a zwłaszcza Saba nauczyły się, żę specjalnie czegoś szukają, biora w pysk i lecą. Bo wiedzą, że w ramach nie jedzenia żab i innych myszy, było przekupywanie psimi ciasteczkami. Ty wypluj tę żabę a dostaniesz ciasteczko. I teraz Sabi łapie w mordę staje przede mną i się gapi, i widać, że tego nie chce zeźrec tylko po to wzięła żeby ciastko dostać. No normalnie sama słodycz. Paju jak ominie padlinkę to zachodzi Luizę od przodu i robi popisowe SIAD i czeka... No nie zjadłem, widziałaś - dawaj ciastko.
Cuda, cudaczki. Jak tego nie kochać???? Nie da się!!!!

Posted

Ludziki, jak wy dużo płacicie za ten hotel dla malucików? Czy to jest ten hotel u Pana Tomka pod Wieliczką? Jeżeli tak to w tej samej okolicy powstał nowy hotel dla psów w Przebieczanach. Co prawda hotelik działa dopiero jakieś półtora roku i jest jeszcze w powijakach, ale za to doba dla dogomaniakowego psa kosztuje 15 zł bez żarełka. Jest tam ok 10 boksów kilka u Agnieszki tel. 0661 914 208 i kilka u Joli 0606 979 913. Obie kobiety mają swoje własne malamuty oraz grenlandy i uprawiają psie zaprzęgostwo, Jola to na skalę masową (ma ok 20 psów północnych), Agnieszka ma na razie dwa. Nie wiem czym karmicie maluciki bo się nie mogę doczytać, ale jeżeli zainwestować w worek 14 kg-mowy Royal Canina po cenie hurtowej, to opłaty za sam hotel wyniosłyby 150 zł na 10 dni. Czyli 450 za miesiąc + karma ze 20kg za ok 200-250 zł = 650-700 zł na miesiąc. Co wy na to?

Posted

hmmm...
ja za "swoje" psy w hotelu zawsze placilam 15 zl a mialy w cenie jedzenie i mizianie i spacery a jak byly jamnikami to mialy nawet kolana przez pol dnia...
poza tym pana tomka lubie ;)

Posted

ja też bym hotelu pana Tomka na żaden inny nie zamieniła, bo nie raz obserwowałam, jak wspaniale zajmuje się psami wraz z żoną...szczzególnie jestem mu wdzięczna za Tobiego: w schronie to był kłebek nerowów, przerażony,biedny i chudy pies, a u pana Tomka za 15 złotych dziennie przytył bardzo, zrobił sie piękny i puchaty (a był tam tylko dwa tygodnie)

Posted

U Pana Tomka od początku mamy stawkę przy malamutkach 25 zł za oba na dobę (poniewaz dwa na raz; i "długoterminowo"), jedzą Purine Pro-plan - jagnięcina; my kupujemy; więc jest jeszcze obniżka o 5 zł na dobę; czyli warunki są super. Pan Tomek ma do nich cierpliwość i co śmieszniejsze lubi je; więc o żadnej zamianie hoteliku nie ma mowy; poza tym wiem, że gdyby cokolwiek by się działo, już natychmiast mam telefon i weterynarza. Ja jestem bardzo zadowolona z tego hoteliku i Malutki i my czujemy się tam doskonale. Pan Tomek nas znosi coddziennie, w zasadzie czujemy się już "jak w domu".

Posted

No ,ale chyba dobrze wiedziec ,ze sa inne hotele. Byłem u Agnieszki w sobote i bardzo mi sie podoba jej hotelik, mini rancho , wsrod pól , niedaleko lasu, cisza, spokoj, kameralnie i miło i szczesliwe psy, kot, kózka i owca Lady.

Posted

Szczególnie apetyczna ta Kózka i owca, hmmm, dla moich malutków. Hmmmm. Pyszności!!! To żarcik.
Pewnie, ze dobrze wiedzieć, jak by co. U Pana Tomka miejsc może brakować, tylu chętnych jest. Więc gdyby coś, nagle, pilnie.
Też muszę pojechac i zobaczyć.

Posted

A, no to jak wam Pan Tomek tanio liczy to spoko. Tak rzuciłam w celach informacyjnych, bo jak ja chciałam umieścic u niego moją sunię znajdusię, to stawka miała być 25 zł za dobę. Ale to może dlatego, że miałam być nowy klentem. W sumie Unka trafiła do mnie na tymczas, a teraz to już zostaje na stałe :loveu: i tak oto stadko wzrosło mi do dwóch psiesów :evil_lol: . (Ach przydałby się ten domek z ogrodem, przydał...)

Posted

Zmieniam temat pana Tomka;)
Dzwoniła pani, albo dziewczyna, po głosie trudno poznać wiek, która pytała o malamutki, chciałaby je zwiąć. Dzwoniła do mnie, bo jeszcze ze starego ogłoszenia... Mówiła że ma 2 psy i domek z ogródkiem. Powiedziałam co trzeba, że są w hotelu (czy ktoś może napisać adres tego hotelu, bo ja nie znam) i że trzeba tam jechać, poznać je i że Mariola, albo ja przyjedziemy oglądnąc domek, bo panie mieszaka w mojej miejscowości. Wszystko pięknie, tylko ja, (nie jestem chyba zbyt rozgarnieta, wybaczcie!) powiedziałam że się do niej odezwe, ale... ona miala nr zastrzezony! I teraz nie mam do niej kontaktu...

Posted

Juz wiem kim jest ta dziewczyna, bo moja mama spryciula, super szpieg, wypatrzyła z kiosku, gdzie pracuje, jak czyta ogłoszenie i podsłuchała, jak dzwonią... Hehe
Znam tą dziewczyną i wiem że jest dobrą osobą. Tylko nie wiem czy da sobie rade rade. Mieszka sama z babcią, którą się opiekuje. Najwyżej bym jej pomogła jakoś. Kurde, to są wydatki, a one nie są bogate. Zobaczymy, co z tego wyniknie...

Posted

Oj black-sheep ty dla tych piesków to nawet szpiegiem zostaniesz!!!!:eviltong: