Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Trzymam kciuki za maluciki :happy1: Mozna by dziewczynie na poczatku pomóc i zamiast płacic za hotel to za ta kaske kupowac leki lub karme. Ale byloby siuper, ogródek hmmm :laugh2_2:, maluciki by miały bieganko, może i kopanko, tarzanko w trawce, i sieste pod drzewkiem w cieniu, a zimą śnieg na własność !

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Właśnie siedzę i policzyłam ile tak miesięcznie trzeba na malamuty wydać, na żarełko + witaminy + odżywki. Wyszlo mi ok. 300 zł na oba. Mniej więcej co pół roku powinny mieć pełne badania krwii oboje a Pajut prześwietlenie płuc ( razem ok. 100 zł - 150 zł).
Nie jestem w stanie raz na miesiąc jeździć do Stryszawy z jedzeniem przez kilka lat (mam nadzieję, że kilka), a przesyłanie pieniędzy pocztą nie wchodzi w rachubę.
Więc trzebaby z Paniami omóić sprawy finansowe, czy dadzą radę.
Nie można "obniżyć" standardu wyżywienia i preparatów, gdyz dopiwro co odzyskały jakąkolwiek formę,a całe życie były niedożywione i na chlebie z wodą. Kolejnych "suchych dni" im nie zafunduję świadomie.

Posted

Omówie z nią tą sprawe. Ale czy muszą jeść takie drogie karmy? Przeciez chlebem i wodą napewno karmione nie bedą, (tzn wodą tak) Ale domowe jedzonko, takie jakim wiekszosc z nas karmi psiorki, jest tez dobre.

Posted

mar.gajko wiem jak psy wygladały, widzialam je na wlasne oczy w schronisku i nie chce żeby znowu tak wyglądały, ja tylko pytam. Moze sie myle, poprostu nie mam doswiadczenia, mam dopiero drugiego psa, ale nie rozumiem dlaczego miały by się zmienić w to czym były, po jedzeniu ryżu z miesem.

Posted

Black_sheep - teoretyzujemy obie. Jak pogadasz z paniami, opowiesz o psiakach i będzie OK, to będziemy wtedy myśleć.
Ja uważam, iż malutki mają ustaloną dietę, na której dobrze wyglądają, mają ustalone dawki + witaminy i inne, i zasadniczo chciałbym to utrzymać.

Posted

Tak widząc po moich psach, choć stare nie są, to muszę przyznać że tradycyjna karma się w ogóle nie sprawdziła. A jeżeli chodzi o stare psy to popieram mar.gajko. powinny mieć karmę dostosowaną do ich potrzeb, które są inne niż psa w średnim wieku, więc ryż z mięchem może sie nie sprawdzić. Poza tym jak tak policzyć dokładnie to wychodzi taniej sucha karma Royal Canina kupiona w 14-16kg worku niż mięso kupowane w sklepie.
Zaś co do kasy, to przecież istnieją konta bankowe i przelewy internetowe, więc nigdzie nie trzeba jeżdzić ani przesyłać kasy pocztą. ;)

• 2 weeks later...
Posted

Witam wszystkich całe wieki tu nie zaglądałam miałam sporo do nadrobienia. Ciesze się że psiurki się dobrze czują szkoda tylko że nie znalazły domku:-( .

• 3 weeks later...
Posted

bali napisał(a):
Witam, są jakieś nowe wieści o mamutowym zdrówku?:roll:

Witam, są jakieś nowe wieści o mamutkach ? :lol:

Pozdrowienia od Zuzi (czarnej koteczki wydanej po spacerku malamucim :lol: ).
Zuzia ma sie świetnie, jest rozpieszczana i kochana. I jakoze wakacje za nami zaczynamy poszukiwania koty dla Dagi :lol: .

Posted

Malutki w formie znacznie lepszej niż ja. Puchate coraz bardziej. Ostatnio hitem spacerów jest polowanie na jabłka pod jabłonkami. Pajut pożera je "w biegu" a Sabinka kładzie się jak dama przytrzymuje je łapkami i obgryza smakowicie. Na szczęscie jakby sezon żabich chipsów się skończył, a przynajmniej sporadycznie się trafiają. Sabinka znowu pokazuje różki, może, ze względu na inne psiaki a ostatnio szczeniaki, popuściłam jej trochę, bo czasu coraz mniej. Ale, ale...
Pajut był na kolejnym "obglądzie" weterynaryjnym a Sabina ma w poniedziałek wizytę. Wszytsko (odpukać) w najlepszym porządeczku.
Pozdrawiają ciocię Lupak.
Zuzię musze sama pozdrowić, tylko musze wziąć nr telefonu od p. Dagi.
A co do kotów.... zapraszamy, chociaz takich cudów na razie nie ma, tylko zwykle dachowce.

Posted

i dlaczego takich cacek nikt nie chce? starsze psy są takie kochane:loveu:

Posted

wypiękniały??? TO MAŁO POWIEDZIANE - TO JEST TOTALNE ODRODZENIE!!:loveu: :loveu:
No a gdzie się ukrywają miłośnicy rasy?? to takie modne psy...:mad:
wiem że na pewno znajdą się odpowiedzialni miłośnicy malamutów...,:lol: