Lodigezja Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Trzymam kciuki za maluciki :happy1: Mozna by dziewczynie na poczatku pomóc i zamiast płacic za hotel to za ta kaske kupowac leki lub karme. Ale byloby siuper, ogródek hmmm :laugh2_2:, maluciki by miały bieganko, może i kopanko, tarzanko w trawce, i sieste pod drzewkiem w cieniu, a zimą śnieg na własność ! Quote
black sheep Posted August 1, 2006 Posted August 1, 2006 Niewiem kiedy, ale jak się dowiem gdzie ona mieszka pojadę tam, sprawdze warunki, moze zrobie zdjecia dla mar.gajko. Dziewczyna jest dobrą osobą, jej rodzice nie żyją:( Quote
mar.gajko Posted August 2, 2006 Author Posted August 2, 2006 Właśnie siedzę i policzyłam ile tak miesięcznie trzeba na malamuty wydać, na żarełko + witaminy + odżywki. Wyszlo mi ok. 300 zł na oba. Mniej więcej co pół roku powinny mieć pełne badania krwii oboje a Pajut prześwietlenie płuc ( razem ok. 100 zł - 150 zł). Nie jestem w stanie raz na miesiąc jeździć do Stryszawy z jedzeniem przez kilka lat (mam nadzieję, że kilka), a przesyłanie pieniędzy pocztą nie wchodzi w rachubę. Więc trzebaby z Paniami omóić sprawy finansowe, czy dadzą radę. Nie można "obniżyć" standardu wyżywienia i preparatów, gdyz dopiwro co odzyskały jakąkolwiek formę,a całe życie były niedożywione i na chlebie z wodą. Kolejnych "suchych dni" im nie zafunduję świadomie. Quote
black sheep Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Omówie z nią tą sprawe. Ale czy muszą jeść takie drogie karmy? Przeciez chlebem i wodą napewno karmione nie bedą, (tzn wodą tak) Ale domowe jedzonko, takie jakim wiekszosc z nas karmi psiorki, jest tez dobre. Quote
mar.gajko Posted August 2, 2006 Author Posted August 2, 2006 Popatrz an zdjęcia w pierwszym poście, i na zdjecia obecnie. To jest właśnie różnica w żywieniu i dbaniu o psy. Witaminy, dobra karma, odżywki. To stare psy. Quote
black sheep Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 mar.gajko wiem jak psy wygladały, widzialam je na wlasne oczy w schronisku i nie chce żeby znowu tak wyglądały, ja tylko pytam. Moze sie myle, poprostu nie mam doswiadczenia, mam dopiero drugiego psa, ale nie rozumiem dlaczego miały by się zmienić w to czym były, po jedzeniu ryżu z miesem. Quote
mar.gajko Posted August 2, 2006 Author Posted August 2, 2006 Black_sheep - teoretyzujemy obie. Jak pogadasz z paniami, opowiesz o psiakach i będzie OK, to będziemy wtedy myśleć. Ja uważam, iż malutki mają ustaloną dietę, na której dobrze wyglądają, mają ustalone dawki + witaminy i inne, i zasadniczo chciałbym to utrzymać. Quote
Lodigezja Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Tak widząc po moich psach, choć stare nie są, to muszę przyznać że tradycyjna karma się w ogóle nie sprawdziła. A jeżeli chodzi o stare psy to popieram mar.gajko. powinny mieć karmę dostosowaną do ich potrzeb, które są inne niż psa w średnim wieku, więc ryż z mięchem może sie nie sprawdzić. Poza tym jak tak policzyć dokładnie to wychodzi taniej sucha karma Royal Canina kupiona w 14-16kg worku niż mięso kupowane w sklepie. Zaś co do kasy, to przecież istnieją konta bankowe i przelewy internetowe, więc nigdzie nie trzeba jeżdzić ani przesyłać kasy pocztą. ;) Quote
black sheep Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Narazie nie myslmy o tym jeszcze... przeciez nic pewnego nie wiemy... Quote
Myszu Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 Witam wszystkich całe wieki tu nie zaglądałam miałam sporo do nadrobienia. Ciesze się że psiurki się dobrze czują szkoda tylko że nie znalazły domku:-( . Quote
bali Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 Witam, są jakieś nowe wieści o mamutowym zdrówku?:roll: Quote
lupak Posted September 5, 2006 Posted September 5, 2006 bali napisał(a):Witam, są jakieś nowe wieści o mamutowym zdrówku?:roll: Witam, są jakieś nowe wieści o mamutkach ? :lol: Pozdrowienia od Zuzi (czarnej koteczki wydanej po spacerku malamucim :lol: ). Zuzia ma sie świetnie, jest rozpieszczana i kochana. I jakoze wakacje za nami zaczynamy poszukiwania koty dla Dagi :lol: . Quote
mar.gajko Posted September 7, 2006 Author Posted September 7, 2006 Malutki w formie znacznie lepszej niż ja. Puchate coraz bardziej. Ostatnio hitem spacerów jest polowanie na jabłka pod jabłonkami. Pajut pożera je "w biegu" a Sabinka kładzie się jak dama przytrzymuje je łapkami i obgryza smakowicie. Na szczęscie jakby sezon żabich chipsów się skończył, a przynajmniej sporadycznie się trafiają. Sabinka znowu pokazuje różki, może, ze względu na inne psiaki a ostatnio szczeniaki, popuściłam jej trochę, bo czasu coraz mniej. Ale, ale... Pajut był na kolejnym "obglądzie" weterynaryjnym a Sabina ma w poniedziałek wizytę. Wszytsko (odpukać) w najlepszym porządeczku. Pozdrawiają ciocię Lupak. Zuzię musze sama pozdrowić, tylko musze wziąć nr telefonu od p. Dagi. A co do kotów.... zapraszamy, chociaz takich cudów na razie nie ma, tylko zwykle dachowce. Quote
Patia Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 TO CO MAR.GAJKO I LUIZA ZROBIŁY Z PAJUTEM I SABĄ TO JAKIŚ CUD !!:loveu: Narobiłam mnóstwo zdjęć : Pajutek: Saba: Quote
AgaG Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 i dlaczego takich cacek nikt nie chce? starsze psy są takie kochane:loveu: Quote
kiwi Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 to sa te same psy:o ?? no chyba ktos to cos probuje oszukac ;) co za cuda!!!! koniecznie je do metamorfoz tzreba wsadzic!!! Quote
bali Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 Wypiękniały, że ho ho :loveu::loveu::loveu: Quote
Aggie Posted September 10, 2006 Posted September 10, 2006 wypiękniały??? TO MAŁO POWIEDZIANE - TO JEST TOTALNE ODRODZENIE!!:loveu: :loveu: No a gdzie się ukrywają miłośnicy rasy?? to takie modne psy...:mad: wiem że na pewno znajdą się odpowiedzialni miłośnicy malamutów...,:lol: Quote
lupak Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 Slicznosci najukochańsze.:lol: :lol: :lol: Dzieki za fotki. Aggie - o to chodzi,że odpowiedzialni :cool3: . Quote
mar.gajko Posted September 12, 2006 Author Posted September 12, 2006 Strasznie dziękujemy Pati za sesję zdjeciową. Malutków, Nortonka, szczeniorków i wogóle. Duże buziaki!!! A malutki szaleją, szaleją i śmieją się, śmieją. Cuda są!!!! Quote
Patia Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 Mar.Gajko , może teraz na Allegro ? Z tymi zdjęciami? Wystawię , jeśli chcesz. Quote
Recommended Posts