Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Magdo Lupakowa, nie ma co płakać. Malutki w niedzielę "robiły za gwiazdy tele" i będa w Kundlu. Jakie zaspane były, zerwali je w trakcie drzemki pośniadannej i kazali spacerować. Może co będzie z tego, a ja znowu w te wolne dni będę usiłowac je przekonać, że powinny kochac moje koty!!!!!
MOCNO!!!

Posted

W końcu parę zdjęć malutków ze spacerków. Z moją Zulką. Nigdy nie ma czasu, ale nareszcie przegrane i:

OTO ONE:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

I jeszcze dalej te pięknoty wielkie.

(Tak, owszem, właśnie powywamy, wieczór nastał i nas wzięło. Piękne śpiewy, Saba zajęta była i nie miła czasu się dołączyć).

A dziewczyny polują, coś na kolacyjkę. Pajowi się nie chce. On psi biszkopcik prosi.
:loveu: :loveu: :loveu: :lol: :loveu: :lol: :lol: :loveu: :loveu: :lol:

Posted

:loveu: :loveu: :loveu:
Ze zdjecia na zdjecie coraz piekniejsze te Twoje mamutki:)
Kotow niech lepiej mocno nie kochaja...
Lepiej platonicznie - powinno wystarczyc:lol:

Posted

ooooo a ciocia Ania splakala sie jak bober patrzac na Azulke. buuu buuuuuuu-jaka ona cudna,buuuu,jaka szczesliwa....to psiak ktory najbardziej na swiecie zapadl mi w serce :loveu: kochana Aza-wysciskaj Mariolko i wycaluj ode mnie Azulkowy pysio.
A Malutki sliczne,jakie usmiechniete pyszczki. O i widze ze Aza z Saba juz sie nie zjadaja ;)

Posted

Niech ciocia Ania nie płacze. Azulinka to sama energia i szczęście. Wesoła. uśmiechnięta pełną mordką i chociaż niedobra Pańcia ma dla niej mało czasu to kochamy się niepomiernie i całym sercem.

Mam pewne wątpliowści i pytanie do fachowców. Czy istnieje jakas odrębna rasa bądź możliwość aby był malamut bezsierstny???? Otóż, Saba teraz gubi takie ilości puszku i sierści, że jeszcze kilka dni a będzie chyba zupełnie łysa. Paju po zczesaniu tego kołtuna co miał porasta piękną sierstką, a ta zaczęła "oddawać" takie ilości kłaków, iż moje obawy są poważne.

Posted

Mar.Gajko bez paniki witamy w świecie psów północy to normalna wylinka, mój haszczak też gubi sierść tzn. źle powiedziałam gubi ogromne ilości podszerstka. Wszystkie psy z podszerstkiem dwa razy do roku (zazwyczaj choć są od tego odstępstwa ) tracą cały podszerstek zostaje im tylko włos okrywowy, najgorsza jest zawsze wylinka letnia wtedy nasze sierściuchy wyglądają żałośnie. ale potem całe futerko odrasta. wszystko w normie.:lol:

Posted

Też przez to właśnie przechodzimy...
Cały dom jest bardzo przytulny, bo pokryty akicim puszkiem :cool3:
Sweterek mozna zrobic - troche gryzie, ale co tam:)

Posted

To właśnie cały urok psów północnych, futro jest wszędzie w kawie, jedzeniu wszędzie a najwspanialsza jest podróż samochodem z takim liniejącym stworem. w tamtym roku liniał nam w czasie podróży na wakacje na mazury, musieliśmy co jakis czas stawać pozbywac sie tego futra z samochodu bo nie było czym oddychać. A w tym roku to pobija wszelkie rekordy ilości zrzucanego futra. A jeszcze żeby było weselej to mój Uzi nie lubi się czesać:evil_lol: .

Posted

Dlatego nie masz się co martwic o ich zdrowie, najwyżej możesz im podawać jakieś preparaty żeby odrosła im ładna zdrowa sierść, choć na temat tych preparatów to zdania są różne. Ja mojemu przez jakiś czas dawałam biotyne z cynkiem ale tylko wstrzymało mu trochę wylinke a przeciez to futro kiedyś musi wylecieć, dobre i naturalne jest siemie lniane. Albo pozostawic wszystko naturze. Miłego szczotkowania:eviltong:

Posted

Hi, hi, hi
A jak rozbijasz jajko to tam tez malamut juz siedzi ? U mnie juz 5-ty tydzien. :evil_lol:
Zdjecie z Bezdomnych Szpicow, ale u nas tez taka porcyjka z jednego czesania z jednej sztuki (2 razy w tygodniu) i konca nie widac :crazyeye:

Posted

Nieładnie słodziaczki, wiem ze goraco ale tak sie chowac po katach ?
Czy Pajuty maja jakis plakat ?
W sobote jest wystawa psow. Jezeli nie na terenie, to moze gdzies przed daloby sie powiesic ? Nigdy nic nie wiadomo, moze komus wpadna w oko. Co o tym myslicie ?
Wydrukowac i powiesic - moge. Ze zrobieniem gorzej :-o

Posted

Na terenie wystawy przed wejściem do głównego budynku jest tablica ogłoszeń (przynajmniej w tamtym roku była). Można by też gdzieś przy ringu rasy się pokręcić.

Posted

Ksera napisał(a):
Na terenie wystawy przed wejściem do głównego budynku jest tablica ogłoszeń (przynajmniej w tamtym roku była). Można by też gdzieś przy ringu rasy się pokręcić.

Wlasnie, byly nawet dwie.
A przy ringu rasy to ja bede caly czas ;) . To ja poprosze o plakacik - wydrukuje i powiesze :lol: .

Posted

ja tez uważam, że trzeba sprobować jeszcze czegoś...plakaty tak tak..Może napiszmy prośbę do Mandarynki, tylko że ostatnie pw do niej nie doszły:mad:

Posted

kiwi napisał(a):
ja etz bede na wystawie ide ogladac zaprzyjaznione leonbergery moge poagitowac
:)

ale niestety nie liczylabym na hodowcow

Ale ja myslalam o zwiedzajacych bardziej. Na kazdej wystawie jest spore zainteresowanie . Ludzie pytaja i pytaja. Bardzo duzo ludzi przychodzi poogladac, robia zdjecia. A nuz zaskoczy .
Wiesz, sa hodowcy i hodowcy. Juz dawno bym je wziela, ale jak na 7 pietro do dwoch doroslych mlodych malamutow ? w metraz 48 ?
Nawet jak nasze sie wyprowadza to nie wiem czy zdecydowalabym sie przez to 7 pietro :shake: . Ani zniesc ani wyniesc jak winda padnie :cool1: a i taka potrzeba moze sie zdarzyc.
To co ? tylko prosze podesłać i już drukujemy.:lol: