lupak Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 Malutki do gory :multi: (tyle tylko dla was moge :placz: ) Quote
mar.gajko Posted June 13, 2006 Author Posted June 13, 2006 Magdo Lupakowa, nie ma co płakać. Malutki w niedzielę "robiły za gwiazdy tele" i będa w Kundlu. Jakie zaspane były, zerwali je w trakcie drzemki pośniadannej i kazali spacerować. Może co będzie z tego, a ja znowu w te wolne dni będę usiłowac je przekonać, że powinny kochac moje koty!!!!! MOCNO!!! Quote
mar.gajko Posted June 14, 2006 Author Posted June 14, 2006 W końcu parę zdjęć malutków ze spacerków. Z moją Zulką. Nigdy nie ma czasu, ale nareszcie przegrane i: OTO ONE: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
mar.gajko Posted June 14, 2006 Author Posted June 14, 2006 I jeszcze dalej te pięknoty wielkie. (Tak, owszem, właśnie powywamy, wieczór nastał i nas wzięło. Piękne śpiewy, Saba zajęta była i nie miła czasu się dołączyć). A dziewczyny polują, coś na kolacyjkę. Pajowi się nie chce. On psi biszkopcik prosi. :loveu: :loveu: :loveu: :lol: :loveu: :lol: :lol: :loveu: :loveu: :lol: Quote
Ka$iaN. Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 :loveu: :loveu: :loveu: Ze zdjecia na zdjecie coraz piekniejsze te Twoje mamutki:) Kotow niech lepiej mocno nie kochaja... Lepiej platonicznie - powinno wystarczyc:lol: Quote
mar.gajko Posted June 14, 2006 Author Posted June 14, 2006 Mają je kochać MOCNO, ale nie konsumpcyjnie. Tak ma być. Na razie je kochają mocno konsumpcyjnie. Quote
Tigraa Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 ooooo a ciocia Ania splakala sie jak bober patrzac na Azulke. buuu buuuuuuu-jaka ona cudna,buuuu,jaka szczesliwa....to psiak ktory najbardziej na swiecie zapadl mi w serce :loveu: kochana Aza-wysciskaj Mariolko i wycaluj ode mnie Azulkowy pysio. A Malutki sliczne,jakie usmiechniete pyszczki. O i widze ze Aza z Saba juz sie nie zjadaja ;) Quote
mar.gajko Posted June 19, 2006 Author Posted June 19, 2006 Niech ciocia Ania nie płacze. Azulinka to sama energia i szczęście. Wesoła. uśmiechnięta pełną mordką i chociaż niedobra Pańcia ma dla niej mało czasu to kochamy się niepomiernie i całym sercem. Mam pewne wątpliowści i pytanie do fachowców. Czy istnieje jakas odrębna rasa bądź możliwość aby był malamut bezsierstny???? Otóż, Saba teraz gubi takie ilości puszku i sierści, że jeszcze kilka dni a będzie chyba zupełnie łysa. Paju po zczesaniu tego kołtuna co miał porasta piękną sierstką, a ta zaczęła "oddawać" takie ilości kłaków, iż moje obawy są poważne. Quote
Myszu Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 Mar.Gajko bez paniki witamy w świecie psów północy to normalna wylinka, mój haszczak też gubi sierść tzn. źle powiedziałam gubi ogromne ilości podszerstka. Wszystkie psy z podszerstkiem dwa razy do roku (zazwyczaj choć są od tego odstępstwa ) tracą cały podszerstek zostaje im tylko włos okrywowy, najgorsza jest zawsze wylinka letnia wtedy nasze sierściuchy wyglądają żałośnie. ale potem całe futerko odrasta. wszystko w normie.:lol: Quote
mar.gajko Posted June 19, 2006 Author Posted June 19, 2006 Całe TONY!!! Wory!! Można swetry robić. Chyba jej kupię perukę (hi,hi). Quote
Ka$iaN. Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 Też przez to właśnie przechodzimy... Cały dom jest bardzo przytulny, bo pokryty akicim puszkiem :cool3: Sweterek mozna zrobic - troche gryzie, ale co tam:) Quote
mar.gajko Posted June 19, 2006 Author Posted June 19, 2006 No to trochę mi spokojniej, a już podejrzewałam jakiej wyłysienia złośliwe. Jak szczotką za szczotką takiego pierza zgarniałam. Quote
Myszu Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 To właśnie cały urok psów północnych, futro jest wszędzie w kawie, jedzeniu wszędzie a najwspanialsza jest podróż samochodem z takim liniejącym stworem. w tamtym roku liniał nam w czasie podróży na wakacje na mazury, musieliśmy co jakis czas stawać pozbywac sie tego futra z samochodu bo nie było czym oddychać. A w tym roku to pobija wszelkie rekordy ilości zrzucanego futra. A jeszcze żeby było weselej to mój Uzi nie lubi się czesać:evil_lol: . Quote
Myszu Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 Dlatego nie masz się co martwic o ich zdrowie, najwyżej możesz im podawać jakieś preparaty żeby odrosła im ładna zdrowa sierść, choć na temat tych preparatów to zdania są różne. Ja mojemu przez jakiś czas dawałam biotyne z cynkiem ale tylko wstrzymało mu trochę wylinke a przeciez to futro kiedyś musi wylecieć, dobre i naturalne jest siemie lniane. Albo pozostawic wszystko naturze. Miłego szczotkowania:eviltong: Quote
lupak Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 Hi, hi, hi A jak rozbijasz jajko to tam tez malamut juz siedzi ? U mnie juz 5-ty tydzien. :evil_lol: Zdjecie z Bezdomnych Szpicow, ale u nas tez taka porcyjka z jednego czesania z jednej sztuki (2 razy w tygodniu) i konca nie widac :crazyeye: Quote
Myszu Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 Mój haszczak jest wszędzie w całym domu i w jajku też :evil_lol: Quote
lupak Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 Nieładnie słodziaczki, wiem ze goraco ale tak sie chowac po katach ? Czy Pajuty maja jakis plakat ? W sobote jest wystawa psow. Jezeli nie na terenie, to moze gdzies przed daloby sie powiesic ? Nigdy nic nie wiadomo, moze komus wpadna w oko. Co o tym myslicie ? Wydrukowac i powiesic - moge. Ze zrobieniem gorzej :-o Quote
Ksera Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 Na terenie wystawy przed wejściem do głównego budynku jest tablica ogłoszeń (przynajmniej w tamtym roku była). Można by też gdzieś przy ringu rasy się pokręcić. Quote
lupak Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 Ksera napisał(a):Na terenie wystawy przed wejściem do głównego budynku jest tablica ogłoszeń (przynajmniej w tamtym roku była). Można by też gdzieś przy ringu rasy się pokręcić. Wlasnie, byly nawet dwie. A przy ringu rasy to ja bede caly czas ;) . To ja poprosze o plakacik - wydrukuje i powiesze :lol: . Quote
kiwi Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 ja etz bede na wystawie ide ogladac zaprzyjaznione leonbergery moge poagitowac :) ale niestety nie liczylabym na hodowcow Quote
AgaG Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 ja tez uważam, że trzeba sprobować jeszcze czegoś...plakaty tak tak..Może napiszmy prośbę do Mandarynki, tylko że ostatnie pw do niej nie doszły:mad: Quote
lupak Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 kiwi napisał(a):ja etz bede na wystawie ide ogladac zaprzyjaznione leonbergery moge poagitowac :) ale niestety nie liczylabym na hodowcow Ale ja myslalam o zwiedzajacych bardziej. Na kazdej wystawie jest spore zainteresowanie . Ludzie pytaja i pytaja. Bardzo duzo ludzi przychodzi poogladac, robia zdjecia. A nuz zaskoczy . Wiesz, sa hodowcy i hodowcy. Juz dawno bym je wziela, ale jak na 7 pietro do dwoch doroslych mlodych malamutow ? w metraz 48 ? Nawet jak nasze sie wyprowadza to nie wiem czy zdecydowalabym sie przez to 7 pietro :shake: . Ani zniesc ani wyniesc jak winda padnie :cool1: a i taka potrzeba moze sie zdarzyc. To co ? tylko prosze podesłać i już drukujemy.:lol: Quote
kiwi Posted June 22, 2006 Posted June 22, 2006 czekajcie uzupelnie plyny w organizmie i zrobie jakis plakacik Quote
Recommended Posts