LAZY Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 Urwisek...jest już konto na które trzeba wpłacać? Wrzuciłamby tą swoją stała deklarację.Izabela29 Twoje 50 zł. to jednorazowa czy stała deklaracja? Quote
Akrum Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Dziewczyny? A na kogo robić kontakt w ogłoszeniach adopcyjnych?? bo jak będę miała chwilkę, to zrobię kilka chłopakowi, bo na początku wątku jest w którymś poście kilka danych na temat Cygana. Quote
urwisek Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 LAZY napisał(a):Urwisek...jest już konto na które trzeba wpłacać? ... Wszelkie dane kontaktowe uaktualnione na pierwszej stronie. Quote
koss Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Akrum napisał(a):Dziewczyny? A na kogo robić kontakt w ogłoszeniach adopcyjnych?? bo jak będę miała chwilkę, to zrobię kilka chłopakowi, bo na początku wątku jest w którymś poście kilka danych na temat Cygana. W wolnej chwili zrobię mu na Trójmiejskich, ale czy mogę napisac ,ze do DOBREGO domu - transport mozliwy ? Quote
Cantadorra Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Koss, gdzie zrobisz na trojmiejskich? Quote
LAZY Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 Do dobrego domu transport zawsze da sie ze mną załatwić:) P.S. Nic nie powiem...ale trzymajcie kciuki mocno...!!!!!!! Ja już przestaję pracować i zaciskam :kciuki: Quote
TERESA BORCZ Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 hey, Lazy już powiedzialaś. cierpnę i trzymam kciuki..WSZELKIE DOBRE ENRGIE Z WAMI!!!! Quote
LAZY Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 Teresa ja nic nie powiedziałam :) Odpowiedź co do transportu to odpowiedź na pytanie kilka postów wcześniej;) Ale nadal mam nadzieję i mocno trzymam kciuki! Dobre duszki by się przydały! Quote
majqa Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Akrum napisał(a):Dziewczyny? A na kogo robić kontakt w ogłoszeniach adopcyjnych?? bo jak będę miała chwilkę, to zrobię kilka chłopakowi, bo na początku wątku jest w którymś poście kilka danych na temat Cygana. Na początku wątku zrobiłam takie w punktach podsumowanie o psie, jest tam i info, że brak danych kontaktowych, które są podstawą do ogłoszeń. Quote
koss Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Cantadorra napisał(a):Koss, gdzie zrobisz na trojmiejskich? No, Trójmasto .pl - zawsze tam robię - wyróżnię i będę pilotowała, ale poczekam ...coś się cichutko kroi????????????? Quote
bela51 Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Powiedzcie coś cioteczki, bo siedze tu , a robota czeka.:evil_lol: Quote
Cajus JB Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Nie było mnie dwa dni i nie jestem w temacie. Zaraz też będę znikał. Banerki już są? Porozsyłam jeszcze w nocy. Jak wygląda sytuacja? Edit Doczytałem Quote
LAZY Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 bela51...na razie chyba nic. Nadal trzymam kciuki bo cuda się zdarzają, ale czasu mamy niewiele... Quote
Zofija Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 wysłąłam jego link też tej rodzinie co się Sonią interesowała. Poróbcie mu kooniecznie duuużo ogłoszeń pies jest pięknuy i ma super charakter powinien szybko znaleźć właściciela. Quote
Zofija Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 N a ten moment mogę zadeklarowac 5 zł miesięcznie. Lazy wysłałam \Ci pw Quote
Greven Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Dom dla Cygana jest. Mieszkanie na parterze, dwoje dzieci (ale już podrośniętych), prawie zawsze ktoś w domu i wielkie serce do psów. Gdyby ten dom nie wypalił, to jest hotel w Szczecinku i czas na spokojne poszukanie odpowiedniego miejsca dla psa. Jest też transport - nasza kochana, niezawodna Lazy. No i oczywiście jest problem. Pojawił się dziś po południu. Wszystko ustaliłam z rodzina pana, u której jest Cygan oraz z potencjalnymi opiekunami i Lazy. Wszyściutko dograne, każdy o wszystkim poinformowany. A nagle pani od Cygana pisze mi smsa, że oddaje psa na wieś do swojego ojca, do komórki, którą wyścieli sianem i raz w tygodniu będzie Cygana odwiedzać. Aż mi się nogi ugięły. Rozpoczęła się korespondencja smsowa. Dlaczego?? Przecież to pies z mieszkania, tam by miał towarzystwo ludzi, mógłby spać przy łóżku, tak jak śpi przy łóżku jej córki. Odpowiedź: "bo oni pewnie chcą psa, żeby pilnował budowy". Bo Cygana już chcieli jacyś ludzie, żeby pilnował budowy i ci też pewnie chcą. Napisałam, że oczywiście że nie, oni chcą psa do mieszkania w bloku!! Stanęło na tym, że córka tej pani płacze na myśl, że Cygan pojedzie gdzieś daleko (200 km) i "już nigdy go nie zobaczy", więc pies pójdzie na wieś i ona tam będzie go co tydzień odwiedzać. Ja nie mówię, że gospodarz jest złym człowiekiem. Tylko, że dla niego pies to element podwórka. Cygan dostanie jakąś komórkę do spania, a za dnia będzie się szwendał po podwórzu, sam - bo przecież starszy pan nie wyjdzie go zabawiać. Żywienie? Nie wiem... chyba resztki z obiadu. Leczenie? Przecież to stary owczarek, stawy itd. ... Nie wiem. A była szansa na dom, gdzie pies grzałby stare kości w towarzystwie kochającej rodziny. Siłą wydzierać go nie będę. Ludzki egoizm zwyciężył. Proszę napisać na [email protected] kto ile wysłał i na jaki nr konta mam odesłać. Kto nie chce zwrotu to niech też napisze - kasa się przyda, jest Weron, są koty, konie. Quote
bela51 Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 O Boże...:placz:. NIe potrafie nic wiecej napisac.:placz: Quote
Dzika_Figa Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Zatkało mnie. A próby przekonania, że bedą dostawali wiadomości, zdjęcia? Jak tak go kochają to niech zostanie u nich w domu... Nie...:shake::shake::shake: Quote
Greven Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 U nich w domu nie może zostać. Tam są 3 (a może 4?) koty, na które Cygan warczy i szczeka, yoreczka której nie rusza i którą bardzo lubi oraz mały kundelek (w adopcji ode mnie) w dużym konflikcie z Cyganem, sadzą się na siebie, Maluszki nie je, nie bawi się, jest w depresji. Cygana domownicy izolują w jednym pokoju, ale to nie jest przecież długofalowe rozwiązanie. Mnie też zatkało. Poczułam się, jakby ktoś walnął mnie w twarz. Tyle starań, żeby zapewnić temu psu normalne życie, ale nie - lepiej na wieś, bo można będzie odwiedzać. Raz w tygodniu. Albo raz na jakiś czas. Albo... Quote
wenia41 Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Głową muru nie przebijesz , nie przeskoczysz pseudomiłości (egoizmu) - żal serce ściska !!!! Mój teść 81 lat też ma dwa psy, nie mieszka tam, gdzie one są, ale całe dnie spędza z nimi, odchodzi tylko noc, a oddałby wszystko za nie. Nie wiem co będzie jak ich mu zabraknie :shake:, aż boję się o tym myśleć,bo chyba mu serce z rozpaczy pęknie. Mam cichą nadzieję, że ten starszy PAN do którego trafi Cygan będzie chociaż w połowie taki dla niego jak mój teść dla swoich futrzaków. I miejsce do spania przygotuje mu jak się należy. Pozostaje nam tylko mieć nadzieję i trzymać kciuki za CYGANA. Quote
opuncja Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Może kupić od nich tego biedaka. A córeczce wezmą jakąś uroczą przytulankę ze sklepu - będzie ją miała cały tydzień. Quote
urwisek Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Obawiam się, że Greven na to też wpadła (a może jakimś cudem nie?) i nie podziałało. A jeszcze jedna babka zainteresowana nim jest "...wzruszyła mnie jego historia ... a mój niedawno odszedł..." (nie przeze mnie wyszukana) - ale nawet nie piszę szczegółów w tej sytuacji :( Wiesz co Cygan? - nie wiem czym sobie na to zasłużyłeś - za grzeczny byłeś? Trzy domy w kolejce a pies na wygwizdowo. Nie będę komentował bo pewnie "regulamin" nie pojmie emocji i ban murowany :( Quote
Recommended Posts