LAZY Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Dostałam info od Greven, ze jest ON w potrzebie (a ona zbanowana:angryy:) Zakładam więc wątek. Psiak jest z Chojny. Szukamy dla niego nowego domu. Ewentualnie składek na hotelik. Nie wiem czy u mariamc nadal jest coś wolnego. Mam nadzieje, ze Sandra to sprawdzi i wkrótce wróci na dogo. A oto tekst z forum Sandry: "Pan Cygana umarł wczoraj o 3 w nocy. Cygan był przy nim do rana. Był przy nim, jak przez dziesięć minionych lat, wiernie i z oddaniem. Syn pana zdecydował o natychmiastowej eutanazji psa, z którym nie ma co zrobić. Przygarnęła go dalsza rodzina, ale nie mają warunków, by Cygan mógł u nich zamieszkać na stałe. W związku z tym bardzo pilnie szukamy domu dla tego 10-letniego owczarka niemieckiego. Inaczej będzie musiał zostać uśpiony... Opis Cygana: "Pies wabi się Cygan i ma 10 lat. Jest masywnej postury i ma wygląd owczarka. Jest silny i bardzo sprawny. Jego przyjazne usposobienie sprawia, że można go od razu pokochać. Lubi głaskanie, wyczesywanie i pieszczoty. Daje łapę i reaguje na polecenia: na miejsce, połóż się, siadaj, idziemy, chodź, nie rusz, nie wolno. Jest także przyjaźnie usposobiony do innych psów oraz dzieci, które bardzo często z nim przebywały. Nigdy nie skrzywdził człowieka czy innego psa. (...)" Jeśli ktoś z Państwa nie może wziąć Cygana do siebie, a chciałby mu pomóc, to opcją jest opłacenie miejsca w hotelu dla psów na czas szukania nowego domu. Prosimy o wsparcie! (a mniej oficjalnie proszę Was o ogłoszenia dla psa i jakieś pomysły, co dalej, ja jestem załamana, nie wiem co robić)" Pies w każdej chwili może zostać wyrzucony z mieszkania dalszej rodziny zmarłego właściciela.Są tam już 2 psy i 3 koty. Na koty Cygan warczy. Mąż kobiety jest anty..., wiec sprawa mega pilna! W przeciwnym wypadku czeka go śmierć!:shake: Jest miejsce w hoteliku u mariamc! Transport zaplanowany na czwartek. Potrzebne stałe deklaracje na hotel. Jednorazowe wpłaty również mile widzialne! W związku z bardzo dynamicznym rozwojem sytuacji i decyzją rodziny zmarłego Pana Cygana akcja z przeniesieniem Cygana do hoteliku u mariamc jest nieaktualna. Pies zostaje zawieziony przez rodzinę na wieś. Nam pozostaje jedynie trzymać kciuki za to, żeby było mu tam dobrze. Quote
2010 Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Ratujmy psiaka!!U mariamc powinno być jeszcze miejsce wolne..Może u wiosny?A gdzie ten psiak!! Oto jego banerek Quote
2010 Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Piszccie do onkow . Może na forum onków!!!1 Quote
majqa Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Drugi wątek tego psa: http://www.dogomania.pl/threads/179923-Owczarek-senior-po-A-mierci-wA-aA-ciciela-Dt-pilnie-deklaracje-albo-eutanazja Quote
majqa Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Podsumowanie Cygana: CYGAN - miejsce pobytu Chojna 1. Wiek - 10 lat 2. Kastrowany, odrobaczony, szczepiony? - brak info 3. Jaki jest jego stan zdrowia? Zdrowy, masywnej postury, silny i bardzo sprawny. 4. Jego przeszłość? Pan Cygana umarł wczoraj o 3 w nocy. Cygan był przy nim do rana. Syn pana zdecydował o natychmiastowej eutanazji psa. Przygarnęła go dalsza rodzina, ale nie mają warunków, by Cygan mógł u nich zamieszkać na stałe. Pies w każdej chwili może zostać wyrzucony z obecnego mieszkania. Są tam już 2 psy i 3 koty. Mąż kobiety jest anty..., wiec sprawa mega pilna! W przeciwnym wypadku czeka go śmierć! 5. Stosunek do innych zwierzaków (psy, sunie, koty)? Psy OK, na koty warczy. 6. Charakter? Przyjazny, lubi głaskanie, wyczesywanie i pieszczoty. Lubi dzieci. Nigdy nie skrzywdził człowieka i innego psa. 7. Czy coś potrafi (komendy, stopień pojętności)? Daje łapę i reaguje na polecenia: na miejsce, połóż się, siadaj, idziemy, chodź, nie rusz, nie wolno. Pięknie znosi jazdę samochodem. 8. Dane kontaktowe do tekstu. - brak info Quote
Emigrantka Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 NO ja chyba cale Dogo zaspamowalam Cyganem.... szlag by to ze tylko tyle moge :( Quote
bela51 Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Ja tez niewiele mogę.:-( Może cos poradze? Hotelik u Megii? Ona kocha ONki. U mariamc było miejsce, ale dla suczki...:-( Quote
Emigrantka Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Dzieki dziewczyny ze jestescie..... Czekam na konkretny rachunek ze schronu za Bube to bede wiadziala czy cos wysuplam - ale to i tak dopiero 1 marca, teraz naprawde nie mam NIC :( Quote
monika083 Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 a macie juz jakis hotelik dla niego? Quote
LAZY Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 Główną nadzorującą jest Greven...Jutro powinna wrócić z banickji;) Dzisiaj postaram sie czegoś od niej dowieidzieć. Quote
Emigrantka Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Zaprosilam pol Dogo, zaspamowalam wszystkie watki On-kowe gdzie psy juz maja zycie z lekka poukladane (na bidach nie spamuje). Moze ktos cos poradzi? :( Quote
monika083 Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 a co myslicie o hoteliku w Szczecinku ,tam jest ponoc tanio i to niedaleko Chojny Quote
Emigrantka Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Monika - mozemy myslec co chcemy ale ciezko teraz znalezc miejsce psom ktore maja deklaracje bo hoteliki przepelnione i czekaja w kolejkach a ta bida ma tylko jedna deklaracje od Lazy....a cos potrzebne na JUZ wiec w ogole makabra. Pisalam do Teresy Borcz, ona zawsze jakies miejsce spod ziemi wygrzebie, moze tu zajrzy....i da znac gdzie mogloby byc miejsce.... Boszeeeeeeeeee ten jego pan ledwo umarl a tu JUZ psa chca uspic.. szlag by to - nikt z rodziny psa nie moze wziasc, co za znieczulica :( Quote
kakadu Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 jak trzeba kochac i szanowac ojca, zeby nie uszanowac zycia jego jedynego przyjaciela i przeznaczyc go do zabicia; jeszcze ojciec dobrze nie ostygl a ten potwor juz zaplanowal kolejna smierc; nigdy tego nie zrozumiem :shake: Quote
bela51 Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Emigrantka napisał(a):Zaprosilam pol Dogo, zaspamowalam wszystkie watki On-kowe gdzie psy juz maja zycie z lekka poukladane (na bidach nie spamuje). Moze ktos cos poradzi? :( Droga Emi, jedyne co moge poradzic, to nie spamuj. Mozesz za to zarobic bana, i co wtedy te wszystkie psy zrobia bez Twojej Wielkiej Pomocy????? Rozsyłam wiadomosci o Cyganie od rana, bo dopiero dzisiaj tutaj zajrzałam. W hoteliku w Szczecinku nie było ostatnio miejsca. Quote
Emigrantka Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Kakadu - dzieki ze wpadlas... no to samo wlasnie myslalam, pisalysmy chyba w tym samym czasie... Quote
Emigrantka Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Bela - hej... no jak mnie zabanuja to.... nicka zmienie ;) Quote
bela51 Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Emigrantka napisał(a):Bela - hej... no jak mnie zabanuja to.... nicka zmienie ;) Szkoda, że Talcott na to nie wpadła. Ale chyba trzeba zmienic tez... komputer. Quote
2010 Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 A może u wiosny . Ona też lubi onki i chyba to niedaleko... Quote
TERESA BORCZ Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 KONTAKTUJCIE SIE SZYBCIUTKO Z MARIAMC MACIE MIEJSCE, NIE DOMOWE WPRAWDZIE ALE KOJCOWE, ALE LEPSZE TO NIŻ UŚPIENIE. TERAZ DZWOŃCIE ZANIM COS ZIE ZMIENI. MACIE ZAKLEPANE NARAZIE. TAM SĄ TEŻ CENY LOGICZNE I WARUNKI BARDZO DOBRE. DOSTAŁYŚMY TO MIEJSCE NA ZASADZIE AWARYJNEJ, GWAŁTOWNEJ POTRZEBie. JESZCZE NIE WIEM CZY TAM SIE PŁACI Z GORY CZY Z DOŁU, ALE MOŻE SIE ZGODZI Z DOŁU PRZY TYM KRYZYSIE?? Quote
Recommended Posts