erka Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 To się trochę pokomplikowało. Nie szczepi się w cieczce, zresztą ona jest teraz jeszcze osłabiona i absolutnie szczepić jej nie można. Nie wiem tylko , jak Jaaga da sobie rade z ta cieczką , ona przecież ma samce. Może ewentualnie na czas cieczki szukac innego dt, bez psów. Może ktos przygarnie na trochę takie maleństwo. Chyba ,że Jaaga da radę, no nie wiem. Quote
divia_gg Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 No wlasnie nie wiedzialam jak z ta cieczka...Tzn i ze szczepieniem. Nie mialam nigdy wczescniej suczki, a Zuza od razu byla ciachana. W tej kwestii jestem zielona.... Quote
andzia69 Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 my sterylizowałyśmy sukę w cieczce u nas...koszt był taki sam jak normalnej sterylki... kurcze...to chyba złapana w sumie w ostatnim momencie... Quote
wellington Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 [quote name='divia_gg']Wklejam notke z lecznicy piatkowej. Niestety dopiero teraz zobaczylam, ze nie ma tam ceny wpisanej - chyba, ze slepa jestem...Ale koszt to byl 49 zł, w koszty wrzucilam 40 zł. Jesli ktos ma jakie watpliwosci jest tam nr do lecznicy, prosze smialo dzwonic;) Faktura bez ceny :hmmmm: ? Do czego ona ma sluzyc ? Wetka musi wpisac cene ! A za wyniki z lab. (zeskrobiny) przyjdzie osobna faktura . Quote
andzia69 Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 [quote name='wellington']Faktura bez ceny :hmmmm: ? Do czego ona ma sluzyc ? Wetka musi wpisac cene ! A za wyniki z lab. (zeskrobiny) przyjdzie osobna faktura . Przecież Divia napisała, ze dopiero zauważyła, ze nie wpisano ceny... [quote name='divia_gg']Wklejam notke z lecznicy piatkowej. Niestety dopiero teraz zobaczylam, ze nie ma tam ceny wpisanej - chyba, ze slepa jestem...Ale koszt to byl 49 zł, w koszty wrzucilam 40 zł. Jesli ktos ma jakie watpliwosci jest tam nr do lecznicy, prosze smialo dzwonic;) Quote
wellington Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Tak, Andziu, ale divia sugeruje zeby zadzwonic do lecznicy gdybysmy mialy watpliwosci. Przeciez nie chodzi o to ze my divii nie wierzymy, tylko o to zeby wetka wystawila fakture z cena :) Quote
divia_gg Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 Faktura bez ceny ? Do czego ona ma sluzyc ? Wetka musi wpisac cene ! . Po pierwsze jak widac to nie jest faktura, a potwierdzenie wizyty. Faktury nie mialam w planach brac, a sam wypisany rachunek, bo w takim przypadku taka fakture to sobie moge rozliczyc chyba sama sobie. Bo jak pisalam to akurat nie idzie przez zadna organizacje. Zalezalo mi natomiast na potwierdzeniu kosztow wizyty, dla ludzi, ktorzy wplacali pieniadze na to. Rachunek wezme w tym tyg, bo nie moglam wczesniej podjechac. A za wyniki z lab. (zeskrobiny) przyjdzie osobna faktura Skad masz takie info? Quote
andzia69 Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Za sterylkę Mony też nie brałam foaktury tylko taką karteczke z pieczątką i potwierdzeniem co i za ile...nam ani rachunek ani faktury nie są potrzebne bo i tak nie mamy u kogo tego rozliczyć... Quote
divia_gg Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 nam ani rachunek ani faktury nie są potrzebne bo i tak nie mamy u kogo tego rozliczyć... No wlasnie o to chodzi, bo to jest "prywatna dzialalnosc". A potwierdzenia sa potrzebne dla uwiarygodnienia, bo rozni sa ludzie i ja tez chce byc wiarygodna. A ze tu przegapilam wpis ceny to juz moje gapiowstwo. Quote
wojtuś Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 andzia69 napisał(a):Wojtuś...raczej miejsca nie bedzie...na dniach maja do Jaagi chyba przyjechać spora sunia i jej 3 maluchy:( Ale zapytać oczywiscie zawsze mozesz;) a nóż widelec sie uda:) Andzia :loveu: bardzo dziękuję (nie ma miejsca) a dla Damy:-) Księżniczki:-) deklaruję co mies. 50 zł Quote
divia_gg Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 OO wojtus bardzo dziekuje. Bo okazalo sie ze mysza musi byc dluzej w DT i na pewno sie przyda. DZIEKUJE bardzo;) Quote
Jaaga Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Erko, mysle ze jakoś sobie poradzę. Przeciez moje tez mają cieczki i nie zawsze są kryte. Jest to utrudnienie, ale chyba nie ma co małej robić wody z mózgu i dawać ją gdzieś na czas cieczki. Już i tak ma dość doświadczeń. Tylko cieszyłam się, że własnie kończą sie w domu cieczki. Moi chłopcy są zdecydowanie za mali na amory z Mitzi, tylko jeden przekracza 2 kg wagi ;), a Wolf i Jagi są wykastrowani. Mnie nikt w cieczce nie zrobi sterylki. W ciąży owszem, ale nie w cieczce. Najszybciej po dwóch tyg. od zakończenia cieczki. W cieczce szczepić tez nie wolno. Ewentualnie mozna to tak zorganizować, żeby zaraz po cieczce zaszczepić i po tych 2 tyg. wysterylizować. Odnośnie dyskusji o rachunku z lecznicy. Również wklejam zawsze rachunek wypisany na recepcie z pieczątkami. Tylko, jesli ma płacić fundacja, to biorę fakturę. Szczerze mówiąc, jestem szczęśliwa, że Mitzi jest u mnie za określone pieniądze, bo tego pamietania o rachunkach i ich wstawiania najbardziej nie lubię :eviltong:. Przeważnie przypominałam sobie o nich, po wyjsciu z gabinetu :evil_lol:. Oczywiście za sterylkę moge wziąć fakturę, jesli zajdzie taka potrzeba. Quote
divia_gg Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 Bylam dzis w lecznicy gdzie Mitzi byla na pierwszej wizycie i wzielam ten piatkowy rachunek. Wkleilam do 2 postu i zmienilam tam gdzie byla ta notatka. No i wklejam i tu;) Quote
divia_gg Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 @divia Swietnie )) ! hmmm, czy tak moze byc? Mam nadzieje, ze juz ok;) Quote
kika22 Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 podrzuce, a przy okazji zapraszam na watek kolejne psiaki z ktorymi nie ma co zrobic, macie jakies pomysly http://www.dogomania.pl/threads/1800...ebne-DT-POMOCY Quote
dodi Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 O Boże straszne babsko!!! Tacy ludzie powinni lądować w więzieniu. Faktycznie, nie można tych psiakow tam zostawić. Umrą wreszcie z głodu:placz: Quote
dodi Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 Divia, Ty jesteś taka obrotna dziewczyna pełna energii. Wykombinuj coś!!!!! Widziałaś te biedoty???? Quote
divia_gg Posted February 17, 2010 Author Posted February 17, 2010 Jasne jasne. Moge jedynie rozsylac watek...Tyle tylko...A biedot nie widzialam... Quote
dodi Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 divia_gg napisał(a):Jasne jasne. Moge jedynie rozsylac watek...Tyle tylko...A biedot nie widzialam... Wejdz na wątek, który przysłała:-( Kika Quote
divia_gg Posted February 17, 2010 Author Posted February 17, 2010 Bylam juz wczoraj. Niestety to jest świetokrzyska rzeczywistosc... Quote
GoskaGoska Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 ja proszé nr konta to dolozé jednorazowo male cos - tak jak obiecalam Quote
tripti Posted February 17, 2010 Posted February 17, 2010 dzięki andzia69 za link do wątku, jak będą sensowne osoby w sprawie mojej Lenki, to pokażę Mitzi, bo Lenka jedna jest:) Dałam ogłoszenie na gumtree w sobotę, bo liczyłam na weekendowy odzew, a dopiero wczoraj i dziś telefon się urywał, aż zmęczyło mnie to zainteresowanie. Później jeszcze poczytam, żeby cosik o niej wiedzieć. Quote
GoskaGoska Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 wyslalam 25zl ze skarpety co bardziej potrzeba wedlug uznania DT czy sterylka Quote
divia_gg Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 wyslalam 25zl ze skarpety co bardziej potrzeba wedlug uznania DT czy sterylka No wyjdzie w praniu, bo narazie z dziewczyna nie ma co zrobic. Czekamy na zakonczenie suczych spraw i dopiero ruszamy z czymkolwiek. Tak nas potffforzyca zalatwila... Quote
Recommended Posts