Jaaga Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Mitzi jest trochę zdezorientowana cieczką. Ciągle siedzi i się wylizuje, a krwi sporo. Nie chce, żeby ją dotykać od żeber w dół. Po głowie, za uszami wolno, ale dalej niekoniecznie. Nawet szczerzy ząbki i powarkuje. Oczywiście tylko jesli wybieramy się na spacery, to jest miód. Na widok smyczy poskakuje radosnie i popiskuje, machając ogonkiem. To pies z charakterem. Wie, czego chce i jak to osiągnąć. Myśle, ze trzeba szukac jej domu bez małych dzieci, bo dziecko może nie odczytac jej nastojów. Moje dzieci lubi, tylko że one jej nie męczą, bo mają pełno psów wkoło, a przy jednym psie może byc inaczej. Idealna dla starszej osoby, która ma czas na ciągłe trzymanie jej na kolankach i spacery. Jej fochy kojarzą mi się z małą Mi z Muminków :evil_lol:. Quote
divia_gg Posted February 18, 2010 Author Posted February 18, 2010 Jej fochy kojarzą mi się z małą Mi z Muminków . Wiesz, ja nawet na parkingu jak byla to wiedzialam ze pieronek charakterny. Pamietam jak pojechalam tam pierwszy raz z aparatem zeby jej jakies fotki strzelic. Lazilam za nia z godzine az sie w koncu zdenerwowala i mnie obszczekala. I ogolnie widac bylo ze rzadzicielka, niejednego tam obszczekala. Ogon byl do gory i rozeznanie terenu. No wiesz ona jest kobietka jednak to i humory ma...:) Quote
wojtuś Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 divia_gg napisał(a):No wyjdzie w praniu, bo narazie z dziewczyna nie ma co zrobic. Czekamy na zakonczenie suczych spraw i dopiero ruszamy z czymkolwiek. Tak nas potffforzyca zalatwila... Ale to naprawdę się super ułożyło, złapałyście ją w ostatniej chwili a teraz Jaaga wkłada tyle serca w wychowanie "potffforzycy" - o...... nie....... o pięknej Kruszynce prosze mówic tylko ładnie;-) albo Dama, albo Księżniczka. Pozdrowienia ;-) Quote
Jaaga Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 wojtuś napisał(a):o pięknej Kruszynce prosze mówic tylko ładnie;-) albo Dama, albo Księżniczka. Pozdrowienia ;-) Dama i to jeszcze jak zmanierowana. Quote
Magnesiatko Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 I jak się ma Mitzi? Ciocia się o nią pytała jak się czuje :) Ja tylko na chwilkę, w pn znowu do Warszawy :( Quote
Jaaga Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Czuje sie nie najlepiej przez cieczkę. Chodzi ciągle z podkulonym ogonem, sporo krwawi. Przeważnie leży na poduszce i zajęta jest, nazwijmy to intymną toaletą ;). Jedynie na spacery idzie z animuszem. W jedzeniu coraz bardziej wybredna. Dziś nawet mięso z ryżem było niezjadliwe :eviltong:. Quote
Magnesiatko Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 O kurcze Bidulka, wzięłyście ją w ostatniej chwili. Jaaaga Ciocia ciągle o nią pyta. Ciocia na emeryturze, małych dzieci brak :P Ciocia miała suczkę, nie pamiętam czy była sterylizowana (sunia schroniskowa), małych na pewno nie miała ;) Mam nadzieje, że będziemy w kontakcie ;) Quote
Jaaga Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Byłoby super. Mitzi to idealna towarzyszka dla starszej Pani. Tylko musiałabyś Ciocię uprzedzić, że Mitzi uwielbia spacery. Quote
Magnesiatko Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Jaaga napisał(a):Byłoby super. Mitzi to idealna towarzyszka dla starszej Pani. Tylko musiałabyś Ciocię uprzedzić, że Mitzi uwielbia spacery. wiesz, brak tych spacerów tak naprawdę po utracie psiaka najbardziej doskwiera. Widziałam to po sobie, po mojej Mamie i po cioci też. Ja wiem, że pies u niej będzie się miał dobrze, najlepiej jednak jak po moim powrocie z Warszawy umówiłybyśmy się gdzieś w Katowicach (my się dostosujemy), żeby obie mogły się poznać :) I wtedy zdecyduje się co dalej, co Ty na to? Quote
Jaaga Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Nie musimy umawiać się gdzieś w Katowicach. Możecie przyjechać do nas, ale jesli boisz się błądzić po dzielnicach Katowic, a Twoja Ciocia nie mieszka daleko, to Andrzej może pojechac do Niej z Mitzi. Gdyby się spodobała, to może zostać, a jesli nie, to trudno, będzie miała przejażdżkę. Quote
xmartix Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 uzupełnicie mi opis do wstawienia na Mikropsiaki?? [FONT=Comic Sans MS]Plec: Sunia[/FONT] [FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Wiek: ?[/FONT][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Waga: 5 [/FONT][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Miejsce: dyt u Jaagi gdzie?[/FONT][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Sterylizacja: ?[/FONT][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Stosunek do dzieci ? [/FONT][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Stosunek do innych psow[/FONT][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Stosunek do kotow: ?[/FONT][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Charakter: Broni terenu i jedzenia[/FONT][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Kontakt: divia_gg[/FONT][/FONT] Quote
andzia69 Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 [quote name='Jaaga']Nie musimy umawiać się gdzieś w Katowicach. Możecie przyjechać do nas, ale jesli boisz się błądzić po dzielnicach Katowic, a Twoja Ciocia nie mieszka daleko, to Andrzej może pojechac do Niej z Mitzi. Gdyby się spodobała, to może zostać, a jesli nie, to trudno, będzie miała przejażdżkę. ojej - super by było gsyby Mitzi trafiła do domu rodziny dogomaniackiej!:p Xmartix: [FONT=Comic Sans MS]Plec: Sunia[/FONT] [FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Wiek: ok. 3 lat[/FONT][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Waga: 5 [/FONT][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Miejsce: dt u Jaagi Katowice[/FONT][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Sterylizacja: nie, bo jest w trakcie cieczki[/FONT][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Stosunek do dzieci - tu musi Jaaga powiedzieć[/FONT][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Stosunek do innych psow - z racji swego wzrostu stara się jak może postawić na swoim;) ale raczej nie jest zaczepna[/FONT][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Stosunek do kotow: też Jaaga musi napisać[/FONT][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Charakter: Broni terenu i jedzenia, przytulaśna, umie chodzić na smyczy[/FONT][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][FONT=Comic Sans MS]Kontakt: Jaaga[/FONT][/FONT] Quote
wojtuś Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Jaaga napisał(a):Byłoby super. Mitzi to idealna towarzyszka dla starszej Pani. Tylko musiałabyś Ciocię uprzedzić, że Mitzi uwielbia spacery. Magnesiatko napisał(a):wiesz, brak tych spacerów tak naprawdę po utracie psiaka najbardziej doskwiera. Widziałam to po sobie, po mojej Mamie i po cioci też. Ja wiem, że pies u niej będzie się miał dobrze, najlepiej jednak jak po moim powrocie z Warszawy umówiłybyśmy się gdzieś w Katowicach (my się dostosujemy), żeby obie mogły się poznać :) I wtedy zdecyduje się co dalej, co Ty na to? Jaaga, Magnesiątko - gdyby tylko się udało - Mitzi miałaby domek :-) Quote
divia_gg Posted February 23, 2010 Author Posted February 23, 2010 Jestem juz i nadrobilam. Dama widze straszna;) No a co do domku no to byloby chyba rozwiazanie sytuacji jak marzenie. No nic trzymam kciuki mocno zeby wszystko bylo ok;) Quote
wojtuś Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Mitzi Moja Damo:-) - proszę nabrać dobrych manier u Jaagi i jak najszybciej pójść do swojego domku:-) Quote
Jaaga Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Po Jagim zostało 244 zł. Z tych pieniędzy 200 zł zostawię dla Mitzi, bo i tak przez cieczkę będzie musiała u nas dłużej zostać chociaż o 2 tyg., a do tego potrzebuje sterylki. Divia_gg, dopisz to, proszę w rozliczeniach. Quote
divia_gg Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Juz zapisuje. I to jako wplacone juz, no nie? Quote
divia_gg Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 A czy Mitzi ma widoki na DS? Narazie sprawy stoja bo mala dama ma cieczke, wiec nawet narazie jej nie oglaszalam bo chcemy jej sterylke zafundowac. JAkies zainteresowanie mimo to jest, ale narazie nic pewnego. Quote
Jaaga Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 divia_gg napisał(a):Juz zapisuje. I to jako wplacone juz, no nie? Tak, dorobiła się wreszcie swojej koperty :evil_lol:. Quote
divia_gg Posted February 25, 2010 Author Posted February 25, 2010 Jaaga jakbys dala rade podeslac jej jakies domowe pokąpielowe zdjecia to bym zamiescila, no a poza tym ciekawa jestem jak dama wyglada po obrobce kosmetycznej;) Quote
MORETA/KEYA Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Śliczna ta Mitzi.... Skikaj sunia po swój domek...!!! Quote
Jaaga Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Divia, jak dam radę, to zrobię. Teraz mam zawrót głowy. Ociepliło sie i wszyscy psy chcą strzyc, przy szczeniętach ledwo wyrabiam. Nie zmieniła sie zbytnio, oprócz braku filców za uszami. Jest dalej chuda, bo je tylko z ręki i też nie zawsze, do tego wyłącznie mięso. Była chyba uczona jeść resztki domowe, bo najchętniej jadłaby kiełbasę, szynkę, mięso z obiadu. U nas psy tego nie jedzą i stąd fochy. Jeszcze teraz Andrzej musiał jechać odebrać Nika z nieudanej adopcji. Quote
divia_gg Posted February 26, 2010 Author Posted February 26, 2010 Rozumiem i nie nalegam. O Niko slyszalam - masakra jakas....Kurcze szkoda ze ona taka dama, bylo by latwiej jakby jadla jak pies a nie ja ksiezniczka...:evil_lol: Teraz wiadomo dlaczego mimo dokarmiania taka chuda byla...Trudno tam na parkingu bylo ja z reki karmic:oops: Quote
Recommended Posts