Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Times New Roman][SIZE=4]Mitzi juz w nowym domu;)

A tak to było:

Mitzi jest juz w DT w Katowicach. Potrzebne teraz deklaracje stałe i jednorazowe....

[/FONT]

[FONT=Times New Roman]
[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Mitzi to mała suczka, która[/FONT][FONT=Times New Roman] koczowała ponad miesiąc (może dluzej) na leśnym parkingu pod Kielcami - wylot na Kraków, przed Chęcinami. Nie miała tam schronienia, nie miała jedzenia. Ktoś czasem jej coś rzucił, maleńka podbiegała do każdego samochodu, może w poszukiwaniu właściciela, a może po prostu jedzenia.

Sunia zostala złapana (12.02.2010) i zawieziona do weta. Tam stwierdzono oczywiscie silne "zabiedzenie". Malenka waży 5 kg i ma odmrozenia na łapkach, nosku i brzuszku. Do tego lekkie zapalenie uszu, spora blizna na głowce - chyba nie zarosnie i ogolnie brudasek. Ale nie ma sie co dziwic, w koncu przetrwala w okropnych warunkach najgorsze mrozy.

Wiek Mizti zostal oceniony na 3-4 lata i prawdopodobnie nigdy nie rodzila.

Sunia miała na szyi obroże łańcuszkową, więc była kiedyś domowym psiakiem.
Teraz pytanie - uciekła i się zgubiła czy może ktoś ją wyrzucił...Tego sie chyba nie dowiemy...Wiemy, ze od obrozy ma wytarta skóre...

A sunia widac, ze byla domowa. Jak tylko minal jej pierwszy stres po zlapaniu okazala sie mega przytulasnym i garnacym sie do czlowieka i podążającym za nim psiakiem...
Poza tym umie siedziec na kanapie :evil_lol:, ktora zlokalizowala szybciutko i pieknie chodzi na smyczy. Jak tylko smycz sie napina mała staje i czeka na krok wlasciciela :loveu:
[/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=4]

Szczytem marzeń natomiast byłoby, gdyby ktoś się w suni zakochał i zechciał ja wziąć na zawsze...

Proszę gorąco o pomoc w uratowaniu Mitzi, maleńkiej suczki, którą los rzucił w wir bezdomności.
[SIZE=3]
[/FONT][FONT=Times New Roman]A oto mała dama[/FONT] jeszcze z parkingu..

A to juz u weta

I przed podroza na spacerku i kanapie;)

No i juz w DT u Jaagi :loveu:

I w nowym domku stałym
"Tak, Mitzi już u Cioci. Mitzi wczoraj popiskiwała, wszędzie szukała Andrzeja, ale po godz. usiadła Cioci na kolanach. Mała pieszczotka. Spała oczywiście w łóżku z Ciocią i Wujkiem Na spacerze popiskiwała i poszczekiwała na zmianę, szukała Andrzeja... Dzisiaj już spokojniej, noc przespała całą. Ciocia i Wujek są nią zachwyceni
" (relacja od Magnesiatka, ktorej Ciocia i Wujek przygarneli malutka)

[FONT=Times New Roman]23.03.2010: Mitzi jest juz po sterylce, dochodzi do siebie. Teraz pozostaje wyslanie malej do domu stalego...
28.03.2010: Mitzi juz w domku stalym, nowym kochajacym:)
[/FONT]

• Replies 456
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=Times New Roman] Deklaracje stałe:
[/FONT]

• [FONT=Times New Roman]Lucyna - 15 zł :loveu: wpłacone;) (luty, marzec)
    [/FONT]
  • [FONT=Times New Roman]wojtuś - 50 zł :loveu: wpłacone 01.03.10
    [/FONT]

[FONT=Times New Roman]

Wpłaty:
[/FONT]

• [FONT=Times New Roman]Dorota, znajoma nie z dogo - 25 zł :loveu:[/FONT]
  • [FONT=Times New Roman]kika22 - 20 zł :loveu:[/FONT]
  • [FONT=Times New Roman]kami_23 - 20 zł :loveu:[/FONT]
  • [FONT=Times New Roman]kahoona - 50 zł :loveu:[/FONT]
  • [FONT=Times New Roman]Magnesiatko - 20 zł :loveu:[/FONT]
  • [FONT=Times New Roman]sonikowa - 25 zł :loveu:[/FONT]
  • [FONT=Times New Roman]Lucyna - 30 zł [/FONT][FONT=Times New Roman]:loveu:[/FONT]
  • [FONT=Times New Roman]Kundelkowa Skarbonka - 40 zł :loveu:[/FONT]
  • [FONT=Times New Roman]to co zostało z kastracji Czarnego - 15 zł [/FONT]
  • [FONT=Times New Roman]GoskaGoska - 25 zł :loveu:[/FONT]
  • [FONT=Times New Roman]wojtuś (deklaracja) - 50 zł :loveu: ----->>(marzec)[/FONT]
  • [FONT=Times New Roman]Grosziwo - 20 zł :loveu:[/FONT]
  • [FONT=Times New Roman]yoko100 - 30 zł :loveu:[/FONT]
  • [FONT=Times New Roman]Lucyna[/FONT][FONT=Times New Roman](deklaracja) [/FONT][FONT=Times New Roman]- 30 zł :loveu: --->> (luty, marzec)[/FONT]

[FONT=Times New Roman] Suma wpłat= 400 zł (z deklaracją Lucyny 2 x 15 zł i wojtusia 50 zł)[/FONT][FONT=Times New Roman]
[/FONT][FONT=Times New Roman]Z wpłat na Jagiego od Jaagi - 200 zł (Jagi pojechal do DS) :loveu:

Suma sum: 600 zł

[/FONT][FONT=Times New Roman] **********************************************

Wydatki:
40 zł - pierwsza wizyta u weta (czyszczenie uszu, odrobaczenie, odpchlenie i zeskrobina)
150 zł - płatność za dom tymczasowy
75 zł -
[/FONT][FONT=Times New Roman]płatność za dom tymczasowy
214 zł sterylizacja + 15 zł na paliwo = 229 zł
[/FONT] [FONT=Times New Roman]
Suma wydatków: 494 zł (zaokrąglam do 500 zł)

BILANS

400 zł - 190 zł - 110 zł = + 100 zł
[/FONT][FONT=Times New Roman]200 zł (Jaaga) - 75 zł (DT) - 125 zł (cześć sterylki) = 0 zł
[/FONT][FONT=Times New Roman]
[SIZE=5]Z koperty Mizti zostało 100 zł, które zdecydowałyśmy przeznaczyć na Barego - innego kieleckiego potrzebujacego.
[/FONT]http://www.dogomania.pl/threads/182268-Bary-duA-a-i-przyjazna-ciapa-ale-nie-ma-KASY-NA-SZCZEPIENIE-I-UTRZYMANIE-POMOCY
[FONT=Times New Roman][SIZE=5]
Rachunek z lecznicy z piatku (12.02.2010)

Rachunek z lecznicy za sterylizację (22.03.2010)
[/FONT]

Posted

Ma zrobiona "bude", ale taka zupenie prowizoryczna ze styropianu i wylozona sloma. Nie moge tam za bardzo nic wiekszego postwic, bo one spa na prywatnym terenie. I tak, zeby postwic tamta niby bude przechodzilam przez plot....
A co do dzikuska to jest rzeczywisce, ale jest bardzo dziki i ucieka jak tylko sie pojawie i cos powiem. Przynajmniej zjada jedzenie...

Posted

Divia, mam złe wieści :-(. Wafelek dziś wraca, czyli sunia nie może przyjechać. Nigdy nie spodziewałabym się zwrotu od tych ludzi, a jednak :shake:. Miesiąc się zastanawiali, a jedna uwaga p. doktor zmieniła ich plany i nastawienie.
Zmień tytuł, skoro jest już wątek. Może kogoś wzruszy i się nad nią ulituje.
Tak głupio, była krok od bezpieczeństwa i dalej nic.

Posted

Divia, mam złe wieści . Wafelek dziś wraca, czyli sunia nie może przyjechać. Nigdy nie spodziewałabym się zwrotu od tych ludzi, a jednak . Miesiąc się zastanawiali, a jedna uwaga p. doktor zmieniła ich plany i nastawienie.
Zmień tytuł, skoro jest już wątek. Może kogoś wzruszy i się nad nią ulituje.
Tak głupio, była krok od bezpieczeństwa i dalej nic.

No nic. I tak duzo z Twojej strony. Nie martw sie, cos wymyslimy;) Jutro zaktualizuje watek, bo dzis w przerwie od stolu ukradkiem pisze. ;)

Posted

[quote name='mrowa23']dobra znalazlam watek w koncu, mala wpadla mi w oko na kudlaczach...
ona dzikuska fest?[/QUOTE]

Mrowa - może być tak, ze teraz jest dzikuska, bo musiała się utrzymać przy życiu...moze się okazać, ze w dt będzie fajna małą przytulanką:)

Divia - zmień tytuł...ona nie ma dt i nie szukamy transportu:(

Posted

hmmm... tylko ja bym musiala miec pewnosc ze nie jest agresywna do innych psow... bac sie moze ale nie moze byc agresywna bo Franka ma marude i moglaby ja ekhm...przestawic za zbytnio agresywne zachowanie... a mala mi strasznie utkwila w pamieci... jeszcze mam jedno dt ale tam nie moze byc mowy tez o agresji do psow (2 dogi i dwa male kudlate)

Posted

Zminilam narazie tak na szybko, jutro wygladze, bo nie wiem czy gdzies jeszcze nie wpomnialam ze mysza ma DT. ALe to juz jutro na spokojnie;)

Jeszcze co do agresywnosci to tak jak dziewczyny pisaly - jest z innym psiakiem juz dluzszy czas, poza tym moze warczec ze strachu i z obawy ze ktos jej moze zabrac jedzenie. Ale az tak jej nie znam, bo warunki do zawarcia blizszej znajomosci marne;(

Posted

kombinuje... agresja przy misce to nie problem, powiedzialabym ze pikus, tylko problem jest, gdy mala ruszy na innego psa, to moze niewiele z niej zostac - zarowno u mnie jak i w drugim DT jest silny instynk opieki nad mlodszymi i potencjalne zagrozenie jest ustawiane, a jezeli potencjalne zagrozenie wazy pare kg to jest problem...

potrzebuje 2-3 dni zeby sie rozeznac i zobaczyc za jeszcze jednym dt. tylko wtedy sprawa transportu by byla, bo ja z poznania drugi dt to okolice kola, a trzeci to tez poznan... no i trzebaby mala zlapac...