fiorsteinbock Posted February 20, 2010 Author Posted February 20, 2010 Matko! a ja nic nie wiedzialam! Gisellko, czemu nie pisalas sms! qrcze, mam nadzieje, ze domek odpowiedzialny i nie bedziemy szukaly kiedys domkow dla jego potomkow. Ciocie co to za konspiracje, Elki KOchana? hahhaha Ta Pani Piromanko nie odpisala mi na wiadomosc, prosilam o nr tel - ale cisza. Napisalam, ze Kapsel czeka na kastracje i jest gotowy do adopcji, moze to ją zniechęcilo. A moze jeszcze sie odezwie. Jakos nie moge uwierzyc, ze go juz nie ma w DDZ! Kapselku, skradles moje serce - błagam los aby tym razem potraktowal Cie inaczej, aby dom byl Twoim, na zawsze! Dziekuje Wszystkim Ciociom za pomoc i slowa otuchy! Gisellko, a dokad poszedl Kapsel? Quote
fiorsteinbock Posted February 20, 2010 Author Posted February 20, 2010 Skoro Kapselek poszedl do domu, znalazlam inna bide, ktora rownie skutecznie chodzi mi po glowie i tradycyjnie szorsciuszek!!! Piromanko, jak Pani sie odezwie to pokaze min. tę suczke: http://www.dogomania.pl/threads/139990-Ciaputka-z-Boguszyc-pilnie-potzrebuje-dt-hoteliku-bez-waszej-pomocy-nie-da-rady Wejdzie Ciocie do Laluni :) Quote
Energy Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Wspaniałe wieści:lol: Szczęścia w nowym domu Kapselku:loveu::loveu::loveu: Quote
giselle4 Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Edytko,załuj tylko ze nie widziałas tych dziewczynek...... mama dała smaczki a ta malutka[5 lat,powiadziałam jej ja ma podac]wyciągnęla na rączce a Kapselek delikatnie [nie tak łapczywie,nie przestraszył jej ] i Pani sie cieszyla..... Pan zas ,to taki safandula....z usmiechem od ucha do ucha Pani poszla podpisac adopcje a Oni stali na dwoarze z Kapslem i sie bawili Pani rozmowna nasza Jasia rozmowna i wszystko sie przeciąga..... [asekurowalam Dina,bo wlazła do Bersniska i brała jego na specer,to dre morde] EMILKO ZAPROS WSZYSTKICH NA POKOJE NIECH NIE MARZNA...z psem uffffffff i poszli..... dla takich chwil warto zyc......... Nie napisalam ,z ogloszenia i ...to ich pierwszy psiak Quote
danal1983 Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 elik napisał(a):Tak, życzymy Kapselkowi miłości i czekamy na fotki z domku. To jakiś bardzo nowoczesny schron, i tolerancyjne kierownictwo, że psiaki mogą wydawać wolontariuszki. Szkoda, że tak nie jest w innych schronach. w oświęcimskim schronie my wolontariusze - jednocześnie inspektorzy ds ochrony zwierząt decydujemy o adopcjach. coraz rzadziej zdarza sie wydawac pracownikom psy bez naszej wiedzy i pod nasza nieobecność:) ogromnie sie ciesze, ze kapsio poszedl do dobrego domku. jesli zas chodzi o adopcje do domu z dziećmi, tez czesto mamy wątpliwosci ale z rozmowy mozna sie dowiedziec jakie jest podejscie opekunow. jesli mamy pewnosc ze są odpowiedzialni i swiadomi, niech idzie . jestem za tym, by dzieci wychowywaly sie ze zwierzetami. jak inaczej mają sie nauczyc milości i troski o nie? problem pojawia sie , gdy chca wybrac psa, ktory ewidentnie nie nadaje sie do domu z dziecmi Quote
Javena Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Tak się cieszę ,ze Kapselek ma dom . Mam nadzieję,ze bedzie mu dobrze. To jego spojrzenie ,te smutne proszace oczy głoboko zapadły mi w serce. Tak jak i inne pieseczki z tych zdjec.Kapselku ,powodzenia. Quote
Asiaczek Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Na Dogo zaczynają pojawiac się dobre wiadomości:) To juz chyba 3 czy 4 pies, którego wątek znam i który znalażł swój NOWY DOM:) Brawo dla wszystkich zaangażowanych:) Pzdr. Quote
rita60 Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Powodzenia piesku:multi:cioteczki zdejmowac ogłoszenia:razz: Quote
elik Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 danal1983 napisał(a):w oświęcimskim schronie my wolontariusze - jednocześnie inspektorzy ds ochrony zwierząt decydujemy o adopcjach. coraz rzadziej zdarza sie wydawac pracownikom psy bez naszej wiedzy i pod nasza nieobecność:)... Pogratulować i pozazdrościć takich stosunków w schronisku. Nie pozostaje nic innego jak tylko życzyć, aby tak było również w innych schroniskach. Nie mogę jednak zrozumieć czemu wydajecie psa nie wykastrowanego, choć z wypowiedzi wynika, że kierownictwo schroniska jest przychylne tym akcjom. Quote
fiorsteinbock Posted February 21, 2010 Author Posted February 21, 2010 W Azylu na chwile obecna nie wykastrowaliby Kapselka, nie maja miejsca na izolatce, cala jest zapelniona: psy z Dobrocina, niewidomy staruszek, Elik z chora łapka i inne. Gisellko, mozesz mnie poprawic jesli sie myle? Quote
carolinascotties Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 super wiesci! powodzenia piekny chlopaku :) Quote
elik Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 fiorsteinbock napisał(a):W Azylu na chwile obecna nie wykastrowaliby Kapselka, nie maja miejsca na izolatce, cala jest zapelniona: psy z Dobrocina, niewidomy staruszek, Elik z chora łapka i inne. Gisellko, mozesz mnie poprawic jesli sie myle? fiorsteinbock :) Quote
fiorsteinbock Posted February 23, 2010 Author Posted February 23, 2010 elik napisał(a):fiorsteinbock :) Co Cioteczko? smiejesz sie z "Elik"? Piromanko, wyslalam kilka psiakow Pani, ktora byla zainteresowana Kapslem. Poinformuje o efektach rozmow :) Quote
elik Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 fiorsteinbock napisał(a):Co Cioteczko? smiejesz sie z "Elik"?... Jakżebym śmiała, zwłaszcza sama z siebie ? To nie był śmiech, ale uśmiech sympatii :loveu: Quote
fiorsteinbock Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Wiem, wiem, ze usmiech sympatii :) Elik, przedstawie Ci zatem twojego "imiennika"? :) Ma zle zrosnieta łapke, po pogryzieniu przez psa - taki juz trafil do schronu :( Szukamy domu, mial ogloszenia i cisza - nie ma jeszcze watku na dogo. W wolnej chwili zalozymy watek. Mamy problem aby zrobic dobre zdjecia, poniewaz Elik Kocha wszystkich, ale ze swojego boksu wychodzi tylko z Pania kierowniczka. Jest grzeczny, całuśny, ze heeej. Quote
Piromanka Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 fiorsteinbock napisał(a):Piromanko, wyslalam kilka psiakow Pani, ktora byla zainteresowana Kapslem. Poinformuje o efektach rozmow :) Wspaniale! Mam nadzieje, że przy okazji Kapselka uda się jeszcze jednemu znaleźć dom. Quote
giselle4 Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Wczoraj mialam telefon:( jest kochany,uwielbia dzieci doskonale sie z nimi bawi...nie wykazuje agrsji czy dominacji ale goni kota i zbił akwarium ,podarli firanki i zbili stojaca lampe...... jak sie nie uspokoi i ni ezacznie tolerowac kota.... juz wiecie jestem zdołowana tak sie starałam.....................i moze było oddac komus innemu ale to teraz jestem taka mądra...:( :( Quote
rita60 Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 giselle4 napisał(a):Wczoraj mialam telefon:( jest kochany,uwielbia dzieci doskonale sie z nimi bawi...nie wykazuje agrsji czy dominacji ale goni kota i zbił akwarium ,podarli firanki i zbili stojaca lampe...... jak sie nie uspokoi i ni ezacznie tolerowac kota.... juz wiecie jestem zdołowana tak sie starałam.....................i moze było oddac komus innemu ale to teraz jestem taka mądra...:( :( Spokojnie,pewnych rzeczy nie da sie przewidziec:shake:moze ten okres demolki jest przejsciowy i wyciszy sie,jak bedzie juz pewny,ze to jego dom. Quote
Owieczka Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 rita60 napisał(a):Spokojnie,pewnych rzeczy nie da sie przewidziec:shake:moze ten okres demolki jest przejsciowy i wyciszy sie,jak bedzie juz pewny,ze to jego dom. Dokładnie tak. Dajcie mu trochę czasu.. Quote
Javena Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Ja mam dwa koty .Kiedy pierwszy raz brałam psa na tymczas,byłam pełna obaw,ze nie pogodzi sie z kotami.Jak pierwszy pies,tak i następe ,wszystkie goniły koty,ale po jakimś czasie juz sobie razem spały.Do dzis Timus goni ,jak nie jednego to drugiego,ale tylko dla zabawy. Taka ich natura.Jak cos ucieka ,trzeba gonic.Niemniej jednak, krzywdy sobie nie robia;) Napewno przywykną do siebie. Trzeba tylko cierpliwosci. Straty.....no cóz,takowe tez bywaja,ale czy dzieci nie robią szkód.Wszystko da sie przeżyc. Quote
Radek Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 E tam zbita lampa. Cóż to za szkody ;) Z kotem trochę gorzej, ale pewnie się dogadają, a przynajmniej zawrą rozejm:) Quote
giselle4 Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Modle sie ,bo Edytka bedzie plakac jak ten biedak wroci...:( i ja tez Quote
Asia76 Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 a tak swoją drogą to, jakby państwo wzięli jakiegoś szczeniaka to suma sumarum szkody mogłby by być nawet większe. Kurcze ja pamiętam jak rozrabiał Fango. Pogryzione fotele, zjedzony wzmacniacz od laptopa, myszki od kompa, głośniki, uszkodzony internet, zbite bombki (i to nawet niedawno), potłuczona lampa, porwana piękna firanka (to też niedawno). Ale ja się ze szkodami liczyłam. Na szczęście butów nie ruszał (chyba nieładnie mu pachniały ) :-) . Co do kota, to może się przyzwyczai, ciekawe czy można psa, który ma awersję do kotów, nauczyć tolerancji ? Quote
carolinascotties Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 BARDZO prosze - podpiszcie petycje dot rzezi koni we Wloszech - idzie bezposrednio do wloskiego ministra rolnictwa - szczegoly w watku Sopelka - http://www.dogomania.pl/threads/179758-SOPEL-odnalazA-swoj-pierwszy-domek-ZnalazA-sie-wlasciciel?p=14187697&viewfull=1#post14187697 Quote
Recommended Posts