Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[

fiorsteinbock napisał(a):
Wiem, wiem, ze usmiech sympatii :)
Elik, przedstawie Ci zatem twojego "imiennika"? :)
Ma zle zrosnieta łapke, po pogryzieniu przez psa - taki juz trafil do schronu :(
Szukamy domu, mial ogloszenia i cisza - nie ma jeszcze watku na dogo.

Słodziak ogromny z tego mojego imiennika :)
Czy nie ma oznak bólu, gdy staje na tej łapce ?
Koniecznie wątek, gdzie mozna bedzie opisywać jego zachowanie i wstawić fotki. Bez tego marne szanse na opuszczenie schronu. Jak będzie materiał do ogłoszeń będę ogłaszać.
A nie macie w zwyczaju umieszczać psiaki z DT lub hotelikach ?
Wartałoby znaleźć mu DT.

• Replies 386
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przepraszam Cie kapselku za namiastke domku
Wrocil do schroniska,po zbiciu lampy i akwarium,oraz podarciu firanek....goniac za kotem ktory wskoczył na antrsole
podrapał sciane i to napełniło kilich goryczy panstwa....
wybacz mi Kapselku...zle wybrałam:(
Edytko przepraszam.......szukamy dalej
Napisalam do Pani z Warszawy....ale cisza

Posted

O, matko.... a nie można było po prostu odseparowac psa na czas nieobecności? Przeciez wiadomo, że to pies z przeszłością i nie będzie od razu wiedział, jak ma się zachowac w nowym domu. Musi się tego nauczyc...eh...

Pzdr.

Posted

giselle4 napisał(a):
Przepraszam Cie kapselku za namiastke domku
Wrocil do schroniska,po zbiciu lampy i akwarium,oraz podarciu firanek....goniac za kotem ktory wskoczył na antrsole

Biedak, aż mi normalnie przykro :-( . Gisellko to przecież nie Twoja wina, głowa do góry

Posted

Asia76 napisał(a):
a tak swoją drogą to, jakby państwo wzięli jakiegoś szczeniaka to suma sumarum szkody mogłby by być nawet większe. Kurcze ja pamiętam jak rozrabiał Fango. Pogryzione fotele, zjedzony wzmacniacz od laptopa, myszki od kompa, głośniki, uszkodzony internet, zbite bombki (i to nawet niedawno), potłuczona lampa, porwana piękna firanka (to też niedawno). Ale ja się ze szkodami liczyłam. Na szczęście butów nie ruszał (chyba nie ładnie mu pachniały ) :-) . Co do kota, to może się przyzwyczai, ciekawe czy można psa, który ma awersję do kotów, nauczyć tolerancji ?

Identycznie to samo zeżarł Timek.WSZYSTKIE KABLE POD NAPIECIEM BYŁY JEGO. chyba lubił jak cos było z prądem:) dobrze ,ze nic mu się nie stało. Buty też nosi ,ale do swojego koszyka.Pewnie z kolei jemu pachniały:)

Posted

QQQQQQQ................aaaa! nie wierze!
zarty jakies sobie ludzie robia!!!
Kapselku, nie wiedzialam, ze wrociles!

Ciotki...cos mnie zaraz trafi!
Pisze do tej Pani z Wroclawia od Piromanki, zaznacze wizyte przed i po adopcyjna.

Tego sie nie spodziewalam!

Posted

Co za idioci!
Raz gonil kota, czy notorycznie dawal popalic? nie wiadomo!!! Pewnie jednorazowy wybryk skazal go na ponowna bezdomnosc.
Ja chyba glupia jestem, koty kwiaty niszcza, tapicerke naroznika, wazon zbity, firanki juz dawno zlikwidowane, jak sie ganiaja z psem, to jakby konie biegaly - potrafimy jednak zycie tak zoorganizowac, aby starty zmniejszyc do minimum - i nawet noworodka mozna wychowywac w takim towarzystwie!

Oh!!!

Posted

[quote name='giselle4']Przepraszam Cie kapselku za namiastke domku

przykro... :( szkoda, ze z nim nie popracowali....

Posted

Tez sie zmartwilam. To moj ulubieniec. Zagladalam do niego i bardzo cieszylam, ze znalazl swoj domek. Ale jak to w koncu bylo? Wszystko ok, tylko ganianie kota i szkody wyrzadzone tym ganianiem zdecydowaly o oddaniu psa? Wierze, ze konflikt miedzy psem a kotem w domu moze byc uciazliwy, a nie kazdy ma cierplwosc i moze poswiecic tyle uwagi, zeby nad tym popracowac. Przyznaje, ze ja tez obawialam sie tego, ze to moze trwac i trwac i w dodatku bez gwarancji powodzenia. Przynajmniej juz wiadomo cos konkretnego o Kapselku, co zapewne ulatwi dobor nastepnego domu. Czego mu bardzo bardzo zycze.

Posted

a jednak
Pani z Warszawy chce,prosi wrecz błaga by jego pomoc jej dostarczyc do Wawki
kobieta stateczna,nie ma dla niej zwrotow jak cos nie wyjdzie
jest bardzo podobny do jej poprzednika i wydzwania ...czy o jej prosbie pamietam.....
az sie bałam pisac......
Edi,decyduj
jezeli tak to organizujemy transport ale pomozecie nam -prosimy
bo juz jestesmy tacy wyplukani
ale znajde grosz aby tylko pojechał do domku...
Edi ,co Ty na to....?

Posted

giselle4 napisał(a):
a jednak
Pani z Warszawy chce,prosi wrecz błaga by jego pomoc jej dostarczyc do Wawki
kobieta stateczna,nie ma dla niej zwrotow jak cos nie wyjdzie
jest bardzo podobny do jej poprzednika i wydzwania ...czy o jej prosbie pamietam.....
az sie bałam pisac......
Edi,decyduj
jezeli tak to organizujemy transport ale pomozecie nam -prosimy
bo juz jestesmy tacy wyplukani
ale znajde grosz aby tylko pojechał do domku...
Edi ,co Ty na to....?

ooo - jaka wiadomosc :) moze warto zmienic tytul - na jakis wskazujacy na kolejna szanse psiuta i akcje zbierani ana transport?
a wizyta przedadopcyjna?

Posted

Qrcze, dogo wariuje i juz trzeci raz loguje sie, ale sie udalo!
Grazynko, ja proponuje wiz przedadopcyjna. Czy ta Pani sie zgodzi na nia? zapytasz?
Wtedy szukamy transportu :) i kaski.
Zapytam cioteczke z Warszawy czy zrobilaby wizyte przedadopcyjna.

Elik, cioteczko Kochana! Nasz Elik nie ma innych zdjec, ani jeszcze watku. Ja najwczesniej moge w sobote jechac do schronu i porobic a wtedy poprosze adke o tekscik. Co do Kapselka to zaczekaj, moze Warszawa wypali.

Posted

Ja ile razy patrze na te zdjecia ze schronu ,nie potrafię powstrzymac łez.Cały czas kibicowałam Kapselkowi i było mi ogromnie przykro,ze tak się skończyło. No,ale jest powiedzenie."nie ma złego ,co by na dobre nie wyszło" Może właśnie do Wa-wy miał trafic?? Ja trzymam mocno kciuki.

Posted

[quote name='fiorsteinbock']...Elik, cioteczko Kochana! Nasz Elik nie ma innych zdjec, ani jeszcze watku. Ja najwczesniej moge w sobote jechac do schronu i porobic a wtedy poprosze adke o tekscik. Co do Kapselka to zaczekaj, moze Warszawa wypali.
Byłoby dobrze spróbować włożyć obiekty apatu pomiędzy pręty, tak, żeby choć jedno zdjęcie było bez krat. Elik to śliczny psiak i widać, że całuśny :loveu:
Powinien dość prędko znaleźć właściwy domek. Jak będzie tekst i kilka zdjęć chętnie go poogłaszam.

[quote name='fiorsteinbock']No poki co nic nie mamy. Wiem, ze Pan Dario juz dzialal w sprawach wizyt :)
Grazynko, zanim uzbieramy na transport, Kapsla mozna wykastrowac w schronie?

Proszę Was Kochane Cioteczki nie wydajcie Kapselka bez kastracji :shake:
Z tego co mówicie, macie super sytuację, schronisko robi te zabiegi, wykorzystajcie to.
I wizyta przedadopcyjna z uczuleniem na koty i inne stworki :lol:
I nie upychajcie tak ludziom, pamietajcie, że internet to dzisiaj już niemal standard :evil_lol: