wire fox Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Asia76 napisał(a):Super. Ja w to wierzę, że psina znajdzie domek :-) I ja też :multi::multi:Nareszcie jakieś dobre wiadomości !!! Teraz czekamy na konkrety;);) Quote
fiorsteinbock Posted February 11, 2010 Author Posted February 11, 2010 Boze, az sie boje cieszyc... Trzymam kciuki! Quote
rita60 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 fiorsteinbock napisał(a):Boze, az sie boje cieszyc... Trzymam kciuki! Ja tez,ja tez:loveu: Quote
Wunia Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 rita60 napisał(a):Ja tez,ja tez:loveu: ja też, ja też :) Quote
Piromanka Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 giselle4 napisał(a):...Pani telefonowała po Kapselka ..moze jeszcze w tym tygodniu poleci do domku...:) Ojej... Chyba się poryczę ze szczęścia!!!!!!! Quote
Javena Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Dobra wiadomosć. Tez trzymam kciuki. Ten piesek lezał mi na sercu. Quote
elik Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 giselle4 napisał(a):...nie tylko byl telefon w sprawie adopcji Nellusi ale i Pani telefonowała po Kapselka ..moze jeszcze w tym tygodniu poleci do domku...:) Dziewczyny, proszę nie dajcie psiaka do domku bez wizyty przedadopcyjnej. A czy kapselek był kastrowany ? Quote
giselle4 Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Trzymam za Ciebie maluszku ciocia Edytka to odsapnie jak juz poleciasz do domku:) Quote
giselle4 Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 bedziemy mieli jego na oku ,nie damy do domu nie sprawdzonego...spoko:) Quote
Piromanka Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 giselle4 napisał(a):ciocia Edytka to odsapnie jak juz poleciasz do domku:) Nie tylko Edytka... Quote
fiorsteinbock Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Nie, Kapselek nie jest kastrowany. Domek sprawdzimy jesli bedzie osoba z ogloszenia, jak przyjdzie ktos do schronu i wybierze chlopaka to nie mamy wplywu. Ale...skoro do tej pory "odwiedzajacych" nie zainteresowal - znajdzie sie ktos z ogloszen :) Quote
elik Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 fiorsteinbock napisał(a):Nie, Kapselek nie jest kastrowany. Domek sprawdzimy jesli bedzie osoba z ogloszenia, jak przyjdzie ktos do schronu i wybierze chlopaka to nie mamy wplywu. Ale...skoro do tej pory "odwiedzajacych" nie zainteresowal - znajdzie sie ktos z ogloszen :) Tak, zdaję sobie z tego sprawę :( Ale może warto byłoby przemyśleć jak zorganizować kastrację w przypadku domku z ogłoszenia. Niestety nie można liczyć na to, że po adopcji ktoś zdecyduje się na kastrację, a dobrze byłoby, gdyby choć psiaki, które "wyszły" z rąk dogomaniaków nie zwiększały rzeszy niechcianych zwierzaków. Quote
fiorsteinbock Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Czasem robimy w schronie kastracje, przed oddaniem psiaka. Wtedy wiadomo, rzesza bezdomniakow nie powieksza sie! Bardzo bysmy chcieli aby kazdy pies/suka byl kastrowany/sterylizowany! Powinno byc to robione z "urzedu"... Elik, jak bedzie pewny juz domek zrobimy wszystko aby Kapselkowi uciachali jajka (zeby tylko sie nie dowiedzial, co ja tu wypisuje!) :) Quote
Asiaczek Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 giselle4 napisał(a):...nie tylko byl telefon w sprawie adopcji Nellusi ale i Pani telefonowała po Kapselka ..moze jeszcze w tym tygodniu poleci do domku...:) Trzymam kciuki za ten nowy dom. No i potem za kastrację:) Pzdr. Quote
elik Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 fiorsteinbock napisał(a):Czasem robimy w schronie kastracje, przed oddaniem psiaka. Wtedy wiadomo, rzesza bezdomniakow nie powieksza sie! Bardzo bysmy chcieli aby kazdy pies/suka byl kastrowany/sterylizowany! Powinno byc to robione z "urzedu"... Elik, jak bedzie pewny juz domek zrobimy wszystko aby Kapselkowi uciachali jajka (zeby tylko sie nie dowiedzial, co ja tu wypisuje!) :) Nie martw się, w razie czego biorę wszystko na siebie :evil_lol: Jeśli trzeba będzie zachęcić schron do wykonania kastracji przed wydaniem Kapselka, to zaproponuj jakąś kwotę za ten zabieg. Myślę, że to powinno ich skusić. Na pewno zbierzemy potrzebne fundusze :) Ale czy opieka weterynaryjna w tym schronie jest na tyle dobra, że można powierzyć im wykonanie tego zabiegu bez obaw ? Quote
fiorsteinbock Posted February 12, 2010 Author Posted February 12, 2010 Tak Elik, weta maja dobrego, mozna mu zaufac jak i P. kierowniczce, ktora pozniej przejmuje opieka w szpitaliku. Quote
elik Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 fiorsteinbock napisał(a):Tak Elik, weta maja dobrego, mozna mu zaufac jak i P. kierowniczce, ktora pozniej przejmuje opieka w szpitaliku. Jeśli tak jest, to może nie ma co czekać, tylko zaproponować żeby za jakąś może nie wygórowaną opłatą ciachnęli mu klejnoty. Z której strony, jakby na to nie patrzeć, czy zostanie w schronie, czy będzie adoptowany, będzie to z korzyścią tak dal psiaka, jak i dla schronu, a i dla nas dogomaniaków także. Gdyby każdy psiak był sterylizowany, czy kastrowany nie byłoby problemu bezdomnych psów. Każdy wysterylizowany, czy wykastrowany psiak to zmniejszenie o dziesiątki, a na przestrzeni dłuższego okresu może i o tysiące sztuk rzeszy bezdomnych psów. Quote
fiorsteinbock Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 Rozmawialam juz z Gisellka nt kastracji, jedna Pani, ktora dzwonila byla zainteresowana wlasnie ciachnietym pieskiem. Dlatego bedziemy sie starac zalatwic zabieg w schronie :) Wczoraj Pani kierowniczka mowila, ze jacy ludzie byli nim zainteresowani, moze wroca. Kapselek wczoraj nawet nie wyszedl do mnie :) taki zmarzluch! Quote
elik Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 fiorsteinbock napisał(a):Rozmawialam juz z Gisellka nt kastracji, jedna Pani, ktora dzwonila byla zainteresowana wlasnie ciachnietym pieskiem. Dlatego bedziemy sie starac zalatwic zabieg w schronie :) Wczoraj Pani kierowniczka mowila, ze jacy ludzie byli nim zainteresowani, moze wroca. Kapselek wczoraj nawet nie wyszedl do mnie :) taki zmarzluch! To dobre wiadomości. Spróbuj drążyć sprawę kastracji i informuj co w temacie się dzieje. Jeśli będą potrzebne finanse, pozbieramy i wpłacimy na konto schronu. Quote
fiorsteinbock Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 Dzieki za pomoc. Allegro sie skonczylo, odnowie - moze cos sie ruszy! Quote
kkanarekk Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 http://zwierzakiwkrakowie.blox.pl/html Może się przyda :) dodałam tam Kapselka Quote
fiorsteinbock Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 Dziekujemy Kanarku :) Kazde ogloszenie to jedna szansa! Quote
wenia41 Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Witajcie! Kapselek piesio o prześlicznych, madrych ślepkach. Zakochać się i umrzeć :loveu:. Dlaczego nikt go jeszcze nie przygarnął :placz:? Ile on ma lat i jak trafił do ochronki dla opuszczonych. U nas w azylu kastrują o ile mi wiadowmo za darmo wszystkie stworzenia, które tu trafią. A jak stworek jest jeszcze za młody to uzgadniają termin kiedy z nim podjechać na zabieg z wystawionym dowodem wzięcia z azylu. Tak było z piesem wziętym w rodzinie, też terierkowatym. Trzymam kciuki za Kapselka, ludzi nie mam co pytać bo jak zdecydują się na futerko do kochania to podjadą do naszego na miejscu azylu pełnego też serduszek do kochania. Za daleko poprostu mieszkam. Quote
wire fox Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Do góry Kapselku ! Witaj Weniu41! Niezależnie od miejsca zamieszkania pozytywne fluidy zawsze się przydają :) ja też posyłam je z daleka :). Quote
Asia76 Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Hej Kapselku, wyśnij sobie domek malutki Quote
Recommended Posts